Jump to content

City Insurance - RCA


MRC
 Share

Postare recomandată

Nu este nimic gresit. Este forma in care asiguratorul spune: am prefera sa alegi alta companie! Simplu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Muale

    14

  • raducu_bc

    8

  • zdf_auto

    7

  • dlbogdan

    6

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut. Sambata am fost lovit de cineva asigurat la City Insurance si m-am programat la identificare daune pentru miercuri. La telefon au fost ok si destul de amabili.

 

Va tin la curent ce si cum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare. Revin pentru ca am fost astazi la City Insurance (pentru cei care au nevoie, str Parintele Galeriu nr 12-14) am stat cam 2 ore pentru deschidere dosar, poze, dat bara jos, identificat piesele pentru inlocuit (bara, instalatie electrica, proiector + ornamente). Au fost ok. Pana la proba contrarie, mie mi-au facut impresie buna. Ramane sa vad cum decurge restul procesului pana am masina reparata.

 

Asfalt uscat si drumuri bune!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aveti cumva idee cu ce service-uri lucreaza,sau unde as putea gasi lista agreata de city. Sunt dn constata si e prima oara cand am fost lovit de un posesor de city insurance.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri




Constatări daune - Agenția Constanța

Adresă: Str. Poporului, Nr. 45, Constanța

Telefon: 0241.510.818



Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

City Insurance este sub orice critica. Sunt de rea credinta. Va spun asta in calitate de pagubit RCA. Au facut un intreg circ dintr-un caz simplu: asiguratul lor a lovit doua masini parcate. Primul raspuns (la 3 saptamani de la accident) a fost: "nu se despagubeste"; printr-o scrisoare oficiala. Nervi, bani si timp pierdut. Au trecut mai mult de doua luni si masina inca nu a intrat in reparatie. De ce? C-asa vor ei. Reclamatia la CSA nu a grabit lucrurile; de fapt, CSA-ul nici nu s-a obosit sa raspunda. Banuiesc ca tot circul este pentru indrazneala de a cere reparatie la reprezentanta. Mieros: "De ce n-o faceti in serivsul nostru?". Au avut indrazneala sa ma verifice la reprezentanta! Oare au conventie cu vreo reprezentanta? Din cate stiu eu nu au nici macar cu Dacia. Cat despre angajati... ce sa mai zic... niste "profesionisti"; profesionisti in smecherie.

 

Parerea mea este ca CI trebuie sa dispara. Dar asta nu se va intampla atata vreme cat pagubitul RCA va fi un tert. Trebuie adoptata propunerea care zicea ca despagubirea o face cel la care ai incheiat RCA.

 

Atentie la foaia de constatare! Are o bifa care spune ca pot desfasura investigatii. Cu alte cuvinte orice pagubit este un infractor si trebuie investigat, adica banii mai stau 3 luni in banca.

 

Daca as avea mai mult timp si nervi mai tari, i-as vizita cu avocatul de mana.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca e vb de 2 masini lovite...ce foaie de constatare?! Trebuia mers la politie!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parerea mea este ca CI trebuie sa dispara. 

Scuze de off topic, dar asta nu o sa se intample atata timp cat toti prefera RCA cat mai ieftin si aleg Astra, Carpatica, Euroins etc.

Daca vrem cu adevarat sa dispara asiguratorii cu probleme atunci fiecare dintre noi ar trebui sa isi faca RCA la un asigurator cu reputatie buna.

Din pacate, cunosc multe persoane care isi fac CASCO la cei mai buni si RCA la cei mai ieftini.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cand e vorba de asigurare obligatorie  la preturi atat de diferite, e normal ca omul sa aleaga pretul cel mai mic. nu e ca si cum s-ar bucura de ceva servicii in plus, cum e la casco.

status/csa trebuie sa intervina in primul rand. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sunt unii care fac mari eforturi si platesc 7-8-9 milioane pe 6 luni la cea mai ieftina asigurare. nu poti avea pretentia ca omul asta sa dea 15 pe o asigurare la o firma de top.

in schimb sunt unii care platesc 300 lei pe AN la cea mai ieftina iar o firma buna ar fi fost 400-450 lei. ei bine pe oamenii astia nu ii inteleg dupa ce ca platesc putin pe rca il mai fac si pe cel mai ieftin :(

Modificat de bossake
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

care e problema ca il face pe cel mai ieftin?! este incheiat de o firma la fel de autorizata de stat ca si una mai scumpa.

el, posesorul politei RCA  are aceleasi beneficii (polita RCA valabila , ok legal la control politie sau accident din vina lui) in ambele cazuri (polita de 3 mil sau de 12 mil).

trebuie sa intelegeti situatia asta si vina statului in aceasta situatie. vina clientului este morala dar legal nu exista termenul de "batut obrazul".

 

sa nu ma intelegeti gresit, eu am ales sa dau putin mai mult ca sa trec de Carpatica si sa inchei la alta firma.

ultima am incheiat-o la City  dupa ce am fost despagubit f rapid de ei si i-am considerat o firma ok.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai de moralitate e vorba si de respectul fata de ceilalti (vorbesc de situatia expusa mai sus cu CASCO la cei "buni" si RCA la cei "rai").

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

casco la cei buni pt ca EL se bucura de calitatea serviciului.

rac la cei ieftini pt ca ALTUL se bucura de calitatea serviciului.

 

respectul fata de altul este pe o treapta mai jos fata de respectul pt buzunar, mai ales intr-o tara ca asta (educatie si salarii).

 

Dar hai sa pastram discutia conform titlului.

Modificat de Muale
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca e vb de 2 masini lovite...ce foaie de constatare?! Trebuia mers la politie!

Tocmai procesul verbal eliberat de politie s-au gasit sa-l conteste. O singura data am facut constatare amiabila si mi-a ajuns (asiguratorul a platit, dar pierderea de timp si emotiile au fost foarte prezente). Nota de constatare este hartia cu care te duci la servis.

 

Acum intarzie plata avansului (deja au trecut 2 saptamani, cand termenul legal e 10 zile). Ma incapatanez sa nu platesc din buzunar. Vreau sa vad cand se vor misca. Au, in mod clar, o politica deliberata de sicanare. Parerea mea este ca rezolva cazuri mai usoare decat al meu, ca sa dea bine la clientii noi. Omul care m-a lovit avea "30km/h" pe o strada de 30km/h, viteza la care se stie bine se indoaie fuzeta, se rupe trager-ul, roata si capota o iau din loc iar janta se sparge.

 

Culmea e ca nu trimit actele nici celor de la CSA, desi, toeretic, CSA-ul ar trebui sa fie Bau-Bau. Asa ca, intarzie si raspunsul de la CSA. Rea credinta evidenta.

 

Nu ne putem pune speranta schimbarii in clienti. Schimbarea trebuie sa vina de la un guvern.

 

Niste banditi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am inteles ca ati facut constatare amiabila.

cere raspuns oficial de la ei (cerere cu nr inregistrare) si depune-l la csa impreuna cu hartia de la politie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

City Insurance sunt pe piata romaneasca de vreo 15 ani, asa...

RCA vand doar de vreo 3; au fost specializati la inceput pe asigurari medicale de calatorie si apoi incet, incet au adaugat toate produsele de asigurare.

E o compane 100% romaneasca...

Iar de platit daune, se platesc. Stiu si pagubiti foarte multumiti, dar si nemultumiti. Fiecare speta are istoria ei cu siguranta, insa daca declaratiile pe amiabila nu corespund intre doi "accidentati", iar dinamica accidentului e si ea alta... atunci nu se plateste nimic. Normal. Stiu si caz de "blonda" care a vrut sa-si repare parbrizul pe RCA-ul unuia asigurat la City, ea fiind lovita in spate. Deci, cate "Marii", atatea "palarii".

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fiecare speta are istoria ei cu siguranta

Cum este primul dumneavoastra mesaj pe VWForum, nu pot decat presupune ca lucrati in asigurari. Asa ca poate ne explicati de ce asiguratorilor li se pare normal sa plateasca o despagubire RCA dupa cel putin 3 luni, sau deloc. Legea permite, desigur. Dar asta nu inseamna ca City Insurance (poate si alte companii) au dreptul sa-si bata joc de noi. Ca, pana la urma, sa tii un pagubit RCA cu masina blocata cel putin trei luni, e batatie de joc, oricate legi ar spune ca aveti dreptul sa faceti asta. Cele 3 luni sunt pentru cazuri exceptionale, dar companiile de asigurari au facut o regula din a “ancheta” pe oricine si a raspunde cand au ele chef. Isi bat joc de niste oameni care, deja, au o problema, in loc sa-i ajute, asa cum te astepti de la o companie de asigurari.

 

Nici Astra nu si-a batut joc de mine asa cum a facut-o City Insurance. Ma trezesc cu masina tamponata in parcare si ei imi spun ca nu ma despagubesc din cauza unei erori de redactare in PV? PV redactat de politie. Intr-un tarziu, dupa ce au “anchetat”, se razgandesc si platesc avansul dupa 16 zile, in loc sa-l plateasca dupa 10 zile cum au promis si cum, probabil, este legal. Nu poti face o cerere pe sait, trebuie sa-ti pierzi timpul pe drum, la telefon raspunde un singur operator, etc. Nu vreau sa plictiesec pe nimeni cu amanuntele chinuitoare ale povestii, dar credeti-ma pe cuvant: City Insurance nu e de buna credinta. Inca putin si se fac trei luni.

 

Si daca se intampla invers? Daca tamponam eu o masina plina cu cinci cefe groase? Credeti ca aia stateau sa se gandeasca ca eu m-am achitat de datorie, ca am avut asigurare si ca City Insurance trebuie sa-i despagubeasca? Sau credeti ca ma trezeam cu ei in casa?

 

Pentru companiile de asigurari tragerea de timp, procesele, clientul nervos, etc. nu sunt decat parti ale unei zile de lucru obisnuita. Pentru noi e o zi din viata pierduta. N-avem cum fi multumiti.

 

"Iar de platit daune, se platesc" Formula asta am auzit-o la mai multe firme de asigurari. Nu e toata povestea, ca una e sa platesti in ziua accidentului si alta e sa platesti dupa 3 luni sau 3 ani.

Modificat de zdf_auto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fost lovit pe data de 21 noiembrie 2013 iar respectivul avea asigurare la cityinsurance , dosarul s-a finalizat abia pe data de 23 decembrie cand am fost si a semnat suma primit in urma accidentului primind DAUNA TOTALA , pe data de 6 ianuarie mi-a fost trimes dosarul la plata si de atunci tot mint ca saptamana viitoare primesc bani  , pt ca la ei se fac plati numai MARTI si JOI . In urma cu  2 sapt mi-au zic ca pe data de 6 feb 2014 primesc bani si azi cand am sunt  mi-au spus  domnisoarele  ca au vb cu directorul MANDRILA  si acesta a zis ca doamnele de la trezonerie :)) nu stiu sigur daca imi achita maine dosarul si mai sigur saptamana viitoare , doar ca aceste vorbe le aud de 1 luna de zile  . Ce as putea sa fac in cazul in care nu primesc nici saptamana care vine , s-a merg peste firma de asigurari la bucuresti unde isi au sediul ?

Normal legea spune ca in termen de 10 zile lucratoare sunt obligati sa-mi livreze bani dar au trecut 20 zile lucratoare si nu cred ca sunt sanse sa-i primesc nici saptamana urmatoare . 

 

Si nu mai zic ca pana finaliza dosarul a durat mai bine de 1 luna in care am intampinat numai neplaceri din partea lor si tot felul de teste si acte cu tot ce am investit in masina mi-au cerut , plus un test la reprezentanta pt nr de KM la masina .

 

 

Ideea este ce pot face eu daca nici saptamana care vine nu primesc bani ? am vz ca au achitat dosare pe 2014 si cele din 2013 nici pana acuma nu-s achitate unele . 

Modificat de deyandrey16
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ideea este ce pot face eu daca nici saptamana care vine nu primesc bani ? am vz ca au achitat dosare pe 2014 si cele din 2013 nici pana acuma nu-s achitate unele . 

 

- Plangere la CSA (http://www.asfromania.ro/em/fr/index.php?id=1). Plangerea trebuia facuta din clipa in care ati intampinat prima problema. Daca problemele nu sunt rezolvate pana va vine randul la CSA, cei de acolo vor cere CI informatii despre dosarul dumneavoastra si rezolvarea amiabila a cazului. CI va plati (asta inseamna pentru ei rezolvare amiabila), apoi veti fi contacta de un domn cu un ton agresiv de la CI ce va sustine ca plangerea dumneavoastra catre CSA este neitemeiata, pentru ca ei au platit (ca si cum data la care au platit nu are nicio importanta).

 

- Asigurati-va ca problemele dumneavoastra sunt cunoscute de rude, prieteni, etc.

 

- Daca aveti intrebari la care doar un avocat va poate raspunde, puteti incerca aici: http://despagubiri-rca.ro/va-raspundem/

Modificat de zdf_auto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa calculele mele, mai repede de 1 martie, nu vad masina. Saptamana asta se termina reparatia, luni depun cererea, banii vor fi virati, dupa vreo doua saptamani. Se vor face, in total 3 luni si o saptaman, cel putin, de cand voi fi vazut masina. Oare mai porneste?

 

Cum problema asta nu-mi da pace, am intrat pe sait-ul City Insurance. Daca esti FOARTE atent, observi o fereastra ce este afisata pret de cateva secunde. Daca esti iute de mana si apesi pe link-ul din fereastra, esti directionat catre pagina "Petitiile Reclamatiile" (ciudat nume). Pe pagina asta, CI a fost obligata, conform unui ordin CSA sa afiseze numarul de reclamatii primite de CSA (link). In 2012 au fost reclamati de 264 de ori; 5 reclamatii au fost intemeiate (conform, CSA, probabil). Ce este interesant, e ca in 2013 numarul total de reclamatii a fost 576. Daca respectam proportia, atunci ~11 ar fi trebuit sa fie intemeiate, dar, SURPRIZA: 386 au fost intemeiate, aproape 70% fata de 2% in anul anterior; ceea ce inseamna ca a avut loc o schimbare in politica CI. Acum, ce inseamna intemeiat, e discutabil: reclamatia mea a fost gasita ca fiind neitemeiata, din moment ce nu s-a finalizat cu vreo sanctiune. Cu toate astea, n-o sa vad masina mai repede de 3 luni. Parerea mea este ca toate cele 576 de reclamatii au fost intemeiate; nu cred ca se leaga cineva la cap fara sa-l doara.

 

Interesant, nu?

Modificat de zdf_auto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

In sfarsit, am recuperat masina; azi. Nu au reusit (sau nu s-au straduit) sa puna totul la loc cum era, dar macar merge drept.

 

In rezumat:

- Accidentul a avut loc pe 21/11/2013, azi este 10/03/2014. Eu parcat, el nu. Proces verbal la politie; si-a recunoscut vina.

- Reparatia la servis a durat (cu timpul pentru comanda pieselor) 2-3 saptamani. Restul timpului, adica 3 luni, a fost mancat de City Insurance.

- Nici avansul, nici lichidarea nu au fost platite in termenul legal de 10 zile.

- Nu poti face nicio cerere pe sait; trebuie sa te duci la sediul lor.

- Au refuzat sa plateasca un capac de roata!

- 2 reclamatii la ASF, fara vreun rezultat notabil (si asta in mijlocul scandalului Rusanu).

- Telefoane, timp pierdut, nervi, scandal.

 

Concluzie: fara etica, fara grija pentru client/pagubit, rea-credinta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

firestorm1312

Am si eu o dauna la City. Au trecut 5 zile lucratoare de cand am deschis dosarul de dauna, astept sa vad cat dureaza pana primesc acceptul pentru a putea introduce in reparatie autoturismul. O sa revin atunci cand am un rezultat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Imi expira asigurarea luni si trebuie sa-mi fac alta. Momentan am la Euroins, am dat 560RON/6luni, acum imi cer baietii 1250RON/6luni ceea ce mi se pare absurd, fara nici un incident (Golf 4, incepator), si cel mai ieftin RCA ar fi la City Insurance, la 750RON~/6luni. E posibil sa se mareasca cu 100% asigurarea in doar 6 luni?

Modificat de pcp
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!