Jump to content

Golf 5 *SIR*

Ener2k

Postare recomandată

Salut. Citesc de ceva timp forumul și m-am gândit că a venit vremea să vă prezint și eu mașinuța mea.

Este un Golf 5 1.9 TDI 105 CP, cod motor BKC, echipare Trendline, EU4 fabricație 04.2005. Are ~190k km și rulează fără probleme. Mașina momentan este stock din toate punctele de vedere.

Sunt al 2-lea proprietar în țară, fiind adusă în RO în 03.2009.

Ca dotări sunt (aproape) satisfăcut:

- cutie manuală 5 trepte (deși 6 ar fi fost și mai bine)

- ABS

- ESP

- climatronic

- BC

- tempomat

- cotieră față

- 10 airbag-uri

- rcd300 fără mp3 (din păcate) cu 6 boxe

- antena FM/AM diversity (shark fin)

- scaune încălzite

- oglinzi electrice și încălzite

- geamuri electrice

- închidere centralizată

- duze splălare parbriz încălzite

- torpedou refrigerat

- proiectoare

etc.

De la achiziționare până acum am schimbat doar un bec H7 care se arsese. Urmeaza schimbul de ulei și filtre în mai puțin de 100 km. Am ales ulei Castrol Edge 5w40 și filtre Mann (raport bun calitate preț).

Mașina e echipată momentan cu jantele de tablă originale 195/65/R15 și cauciucuri de iarnă. La primăvară va primi jante de aliaj.

Modificările pe care vreau să i le fac în viitor (nu neapărat foarte apropiat din cauza lipsei de timp) ar fi:

- jante aliaj 16"

- bandouri vopsite în culoarea caroseriei

- manere uși vopsite (nu m-am hotărât 100%)

- folie pe geamuri

- fusta GTI/vopsire fustă actuală

- tipsuri

- schimbare radio cd/adaugare aux-in pentru iPod

post-99932-0-14756800-1326798021_thumb.j

post-99932-0-17634900-1326798039_thumb.j

post-99932-0-35990700-1326798116_thumb.j

post-99932-0-94030500-1326798181_thumb.j

Modificat de EnergiZer^
Link către comentariu
  • Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ener2k

30

• tur

6

• Riderx

4

• STOE

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

bun venit printre noi, sa stapanesti sanatos "jucaria" si sa te poarte bucuros cat mai multi km. succes la planuri :icon_thumleft:

Link către comentariu

Sa o conduci sanatos si cat mai multi km! Sper sa evoluez si eu cat de curand, ca deocamdata numa culoarea o am ca la a ta! :coolpics:

Link către comentariu

frumos frumos golful ... ma bucur ca apar tot mai multe pe forum aceasta culoare ... referitor la jantele de aliaj ce pot sa iti recomand este un set OEM ... acum vezi ce gasesti si ce iti place, si fusta GTI ia-o fara sa te gandesti prea mult ;) ...

Link către comentariu

de acord cu davides la partea cu fusta .. cine se aseamana se aduna :))

dar ca prioritate cred ca raman jantele - cel mult diametru 17, recomand eu.

toate cele bune :icon_cheesygrin:

Link către comentariu

Adevarat cu fusta GTI,"it's a must" :))

Intradevar,arata bine masina(ma bucur ca ai prezentat-o ca din vorbe...e greu) si iti recomand si eu sa faci schimbarea la fusta de GTI,si la mine a fost primul lucru cumparat.Apoi poate scapi si de covrigul ala,pe mine ma isterizeaza acum cand vad la altii.

Link către comentariu

Da, într-adevăr fusta de GTI transformă mult mașina. Volanul în 3 spițe e adevărat că e mai frumos, sper să îl schimb și eu pe al meu într-o zi. Mulțumesc de aprecieri.

Link către comentariu

Felicitari! Ai luat o masina ingrijita arata f.bine.Unde te-ai hotarat sa-i faci revizia la ce service? Ai vreo recomandare buna?Mai am si eu vreo 2000k pana la revizie si nu stiu, la vw nu ma mai duc ca sunt f.gretosi si scumpi.

Modificat de calin.g
Link către comentariu

Pe mine mă ajută un prieten care lucrează la un service. Nu știu cum se numește service-ul, dar ținând cont ca mi-e prieten o să mă coste mai puțin, iar uleiul și filtrele le-am cumpărat singur. Nici nu mă gândeam la reprezentanță pentru că știu ca e foarte scump și nu cred ca merită pentru un schimb de ulei.

Link către comentariu

Schimbul de ulei și filtre s-a realizat fără probleme. Mașina mergea ca în prima zi :lol:

Link către comentariu
  • 4 months later...

Acum am vazut si eu pozele cu masina ta.

Ce sa zic...sa o stapanesti sanatos si cati mai multi kilometrii fara probleme!

Link către comentariu

între timp mașina a primit:

-folie pe luneta și geamuri laterale spate

- jante aliaj pe 16"

- update la RCD 300 cu mp3

- leduri pe poziție și număr

- folie racing yellow pe proiectoare

- folierea trimurilor interioare cu folie carbon 3M gri (deși inițial nu eram mare fan, chiar imi place cum arată)

- câteva stickere pe lunetă (din care unul cu VW forum bineînțeles :D)

plus câteva funcții activate cu vagcom:

- coming home/leaving home

- semnalizari us

- DRL pe proiectoare

- psycho flash

- încuiere uși automată la 30 km/h

etc.

Urmează:

- vopsirea bandourilor în culoarea caroseriei întrucât din lipsa de timp nu am reușit să o fac până acum.

Mă gândesc și la vopsirea fustei spate întrucât nu am gasit fusta de young/individual la un preț/aspect decent (am vazut unele stock vopsite și arată OK)

- o curățare a tapițeriei

- vopsirea etrierelor

Link către comentariu

Ce este psycho flash? Stingerea proiectoarelor la faza lunga?

Mie personal nu imi plac G5 cu fusta stock vopsita, arata ca niste balene, avand spatele foarte umflat.

DRL pe proiectoare nu este prea ok, asta daca nu le ai setate la maxim 50%.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Da, asta este psycho flash.

DRL l-am setat la 35 sau 40% nu mai retin. Oricum nu este puternic, iar pt mine e perfect.

Niște poze cu mașina în starea actuală:

img1773b.jpg

img1774i.jpgimg2049o.jpgimg2051tkh.jpgimg2058bh.jpgimg2059bx.jpgimg2373o.jpgimg2390ji.jpgimg2392ko.jpgimg2393d.jpg

OFFTOPIC: Știe cineva un DIY pt desfacerea bandourilor de pe uși și bară și pt manerele exterioare (clanțe)? După cum spuneam vreau să le vopsesc și nu am gasit niciun tutorial pe forum/internet. MS

Modificat de EnergiZer^
Link către comentariu

Frumos Golful,dar vopseste-i bandourile, manerele in culoarea caroseriei si pune un volan de piele in trei spite ca nu este scump,cel in patru este naspa zici ca e de Polo.

Link către comentariu

Legat de bandouri, am scris mai sus că asta urmează. Eu sper ca și volanul să vină în viitor, deși nu e chiar printre priorități.

Așadar, cunoaște cineva vreun DIY pt desfacerea bandourilor și a mânerelor?

Link către comentariu

Ne auzim pe mess, sau ia nr meu din profil si ne vedem saptamana viitoare in Pitesti (zilele astea pana Duminica sunt in Bucuresti) si iti arat eu cum, si la bandouri si la manere.

Link către comentariu

Mașina a primit cadou o husă de silicon pt cheie și un model mai deosebit de capacele pentru ventile. Mulțumiri lui OviDU .

Urmează vopsirea etrierelor :D

post-99932-0-99607100-1340653484_thumb.j

Link către comentariu

Între timp am vopsit etrierele (roșii), am spalat mașina și am dat-o cu ceară Turtle Wax.

Urmează curățarea interiorului :D

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Ce schimbari apar la masina? Am vazut-o ieri pe straduta aia din spatele KFC-ului, nu stiu cum se numeste. Era fara bara spate si bandouri. Poate erai cu 2 prieteni la scara...

Link către comentariu
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!