Jump to content

Golf 6HL, 1.4 tsi, reflex siver

M. Golf

Postare recomandată

Salut,

Imi prezint si eu masina, un Golf 6 HL, 1.4 tsi, 122 cp, cutie manuala ( imi este dor de dsg7).

Masina a fost cumparata in 2011, octombrie; deja are vreo 8500 km parcursi.

Era pe stoc si ca atare a avut cateva accesorii pe care in conditii normale nu le-as fi cerut (unele dintre ele).

Suplimentar fata de HL standard: rcd 510, rear assist camera,climatronic, scaune incalzire, alarma, duze spalare faruri, suspensii sport, jante Porto 17 inch+pneuri 225/45/17 (pachetul asta a fost deja vandut, am pe 16inch acum) si pachet privacy.

Ca orice Golf este un brand in sine...este o masina minunata!

post-32290-0-95948400-1326689875_thumb.j

post-32290-0-41288500-1326689894_thumb.j

post-32290-0-05714000-1326689901_thumb.j

post-32290-0-94521300-1326689910_thumb.j

Modificat de M. Golf
Link către comentariu

Salut! Masina foarte faina si o motorizare corecta cum zic eu. facut parca pe o caroserie de aceasta greutate. Nu este nici submotorizat nici supramotorizat. Ma gandesc ca daca nu ai semnalat nimic despre ea, esti multumit in totalitate de motor.

Si te felicit pentru a fi primul user de pe forum care nu cade pe spate de la o anvelopa cat mai mare posibila pe o masina. Stiu ca tendinta actuala, cel putin pe forumuri este de a pune cauciucuri si jante cat mai mari posibile pe o masina, si toata lumea se comporta daca sunt intrebati de parca am avea drumuri ca in Germania si Luxemburg...dar nimeni nu pomeneste de un pret de min 2 ori mai mare ca la o marime mai mica, mult mult mai sensibile la gropi, zgomot mai mare etc. Numai vitezele de curba si franarile pe astfalt uscat conteaza pentru unii intr-o tara care are sub 300 km autostrazi si drumuri supraaglomerate.... :icon_cheesygrin:

In rest, masina foarte bine echipata si frumoasa. Numai de drumuri frumoase sa aveti parte inpreuna!!!

Link către comentariu

Inca un G6 pe aici :D . Frumoasa masina si cu sunt dotari bune, utile. Sa o stapanesti sanatos si la cat mai multi km cu micutul motoras :icon_thumright: .

Adevarat ca esti printre putinii care au trecut de la 17" la 16. Am facut si eu asta iarna, dar diferentele la confort nu mi se par asa mari pt ca suspensia e cea care confera mare parte din rigiditate.

Culmea ca am vazut prin Bucuresti azi un golf tot culoarea asta si HL avand stopurile inchise la nuanta si cu aceleasi capace, nu am vazut numarul ca a trecut prin fata mea.

Ai mers ceva cu ea :)), eu din noiembrie 2010 pana acum am facut 10.000km.

Link către comentariu

O masina frumoasa M.Golf. Iti doresc sa te bucuri de ea.

Am cumparat si eu un Golf argintiu pentru firma acum 2 luni. Cu toate ca nu imi place aceasta culoare, trebuie sa recunosc ca da o alura interesanta masinii si e foarte rezistenta.

[...]Si te felicit pentru a fi primul user de pe forum care nu cade pe spate de la o anvelopa cat mai mare posibila pe o masina. Stiu ca tendinta actuala, cel putin pe forumuri este de a pune cauciucuri si jante cat mai mari posibile pe o masina, si toata lumea se comporta daca sunt intrebati de parca am avea drumuri ca in Germania si Luxemburg...dar nimeni nu pomeneste de un pret de min 2 ori mai mare ca la o marime mai mica, mult mult mai sensibile la gropi, zgomot mai mare etc. Numai vitezele de curba si franarile pe astfalt uscat conteaza pentru unii intr-o tara care are sub 300 km autostrazi si drumuri supraaglomerate.... :icon_cheesygrin:[...]

Din experienta mea, replicile precum cea de mai sus sunt apanajul celor care nu au. In general, nu ceva anume.

Daca pretul e de doua ori mai mare sau sunt sensibile la gropi e treaba celor care le au, ca nu le platesc din banii tai si nici nu mananca paine cu apa ca sa si le permita.

In alta ordine de idei, am aflat si eu de la tine ca jantele si anvelopele cu diametru si latime mare se cumpara ca sa mergi pe autostrada. Esti sigur de asta sau vrei sa te mai gandesti?! Vitezele de curba de pe autostrada, nu? Ai idee cum e gandita o autostrada?

P.S.: Ma bucur ca nu te intereseaza franarea pe uscat. Probabil ca doar pe ud sau poate nu te intereseaza franarea deloc, ca deh, nu prea-i importanta....

Link către comentariu

Sincer...nu conosc motorul prea bine, asa ca te intreb pe dumneata, fiind propietar.Cum ti se pare ? avantaje/dezavantaje ?

Link către comentariu

Salut,

va multumesc tuturor pentru vorbele de bine;

am sa raspund catorva din punctele voastre:

a. trecerea de la 17 inch la 16 inch, implicit cauciucuri 225 vs 205,este o chestie subiectiva si depinde de perceptia fiecaruia dintre noi.

Cu rotile de 225/45/17 masina statea "lipita" de drum, stabilitatea era impresionanta. Directia insa, se cunostea clar ca este mai grea dacat pe 205/55/16. Totusi cei 20 mm suplimentari pe talonul cauciucului fac un pic de diferenta la trecerea peste denivelari.

Chiar daca am schimbat cauciucurile, inca am suspensia sport!

b.motorul de 1.4 tsi, 122 cp impreuna cu 2.0 tdi CR, in opinia mea (strict personala, de altfel) sunt cele mai reusite de la VW. DSG-ul ar fi cireasa de pe tort; insa caii putere nu se fac de rusine nici cu cutia manuala.

c. inca salivez dupa un Tiguan 2.0 tdi; chiar nu stiu cat o sa rezist tentatiei de a face rocada; de cate ori vad cate un Tiguan, suspin adanc!.

d. camera rear assist mi se pare grozava; intra in categoria "must be" pentru orice viitoara masina.

e. motorul 1.4 tsi 122 cp mi se pare corect. Totusi combinatia 1.4 tsi + dsg7 ar fi si mai potrivita, mai ales in traficul urban. Cosumul meu pe CB 6.5 %, probabil ca real in jur de 7%. Insa asta nu este relevant, probabil ca in Bucuresti ar bate pe la 9-10%.

f. nu am plangeri legate de motorasul asta tsi sau despre masina in general; este un motor cu multi ani in exploatare, un motor ajuns la maturitate. Este adevarat ca as fi preferat un 1.6 tsi @ 140 cp.

g. de fapt am o nemultumire: de fiecare data cand urc in masina "observ" ca am burta cam mare, si promit sa fac ceva in sensul asta;

:RO flag: ca tot asa a zis si porcul: de maine mananc mai putin!

Link către comentariu

@jug

Eu nu inteleg dc trebuia sa raspundeti arogant la comentariul dl andrei, care mi se pare corect si de bun simt.Dansul isi spune parerea si o argumenteaza, iar dv ii spuneti ca "ca nu le platesc din banii tai si nici nu mananca paine cu apa ca sa si le permita".Si eu sunt de aceeasi parere, ca ai prea putine de castigat atunci cand folosesti niste jante mari.

Dar in tara fara autostrazi si cu strazi aglomerate si pline de gropi e misto sa ai jante cat mai mari si masini cat mai puternice ca doar ai si unde sa te bucuri de ele.

On topic

Frumoasa masina si bn dotata.Sa te bucuri de ea!

Modificat de _Silviu_
Link către comentariu

O masinuta superba ai, sa te poarte sute de mii de km fara probleme... Mie imi place culoarea foarte mult ... motorul e de vis si echiparea e mai mult decat ok!

OT: @jug ... chiar trebuia? ...

Link către comentariu

@JUG, am inteles punctul tau de vedere si bineinteles il respect :salut: . Imi sustin in continuare parerea dar nici intr-un caz nu vreau sa creez flame pe topicul colegului nostru de forum, nu merita. Dar iti spun un singur lucru: Momentan am circa 330 000 km condusi in 12 ani pe 4 masini personale si alte cateva masini de firma, nu am avut niciodata nici macar un accident cat de mic ar fi, si te asigur ca nu sunt genul de sofer care se baga in spatele tirurilor si merge la consum(chiar pe ultimul drum extraurban de 278km am fost depasit de maxim 10 masini , care erau mult mai puternice si m-au depasit pe drum drept)...dar cum umblu si pe drumuri de categoria a doua si a treia pentru mine o anvelopa foarte sportiva nu mi se pare important pe o masina....oameni diferiti si drumuri diferiti. Ar mai fi multe alte de spus dar nu are rost. Iti doresc si tie numai drumuri frumoase . A...crede-ma ca nu are rost sa mint cuiva pe care nici nu il cunosc, banii nu ar fi o problema pentru cauciucuri, dar confortul personal da...

@Silviu: Iti multumesc !!!!

@M.Golf : iti cer mii de scuze ca am generat un mic Flame pe topicul tau si jur ca am terminat cu OFF TOPICUL cu acest post.

Inca o data toate cele bune si un million de km fara evenimente neplacute cu masina :icon_thumleft: !!!!

Link către comentariu

Dap,trebuia,pt ca cel care a facut afirmatia primul,a spus-o de parca astepta un raspuns cu sufletul la gura...

Masina e frumoasa,sa ai grija de ea,jantele de 17 nu te deranjeaza de fapt,poate un pic doar suspensia...brgds

Link către comentariu

Nu consider a fi neaparat un "flame" aceste interventii sau dispute verbale.

Atata vreme cat orice discutie in contradictoriu este desfasurata in limitele decente si are un scop constructiv, este binevenita!

Nu uitati, civilizatia incepe cu noi insine!

Link către comentariu

@jug

Eu nu inteleg dc trebuia sa raspundeti arogant la comentariul dl andrei, care mi se pare corect si de bun simt.Dansul isi spune parerea si o argumenteaza, iar dv ii spuneti ca "ca nu le platesc din banii tai si nici nu mananca paine cu apa ca sa si le permita".Si eu sunt de aceeasi parere, ca ai prea putine de castigat atunci cand folosesti niste jante mari.

Dar in tara fara autostrazi si cu strazi aglomerate si pline de gropi e misto sa ai jante cat mai mari si masini cat mai puternice ca doar ai si unde sa te bucuri de ele.[...]

[...]OT: @jug ... chiar trebuia? ...

@JUG, am inteles punctul tau de vedere si bineinteles il respect :salut: . Imi sustin in continuare parerea dar nici intr-un caz nu vreau sa creez flame pe topicul colegului nostru de forum, nu merita. Dar iti spun un singur lucru: Momentan am circa 330 000 km condusi in 12 ani pe 4 masini personale si alte cateva masini de firma, nu am avut niciodata nici macar un accident cat de mic ar fi, si te asigur ca nu sunt genul de sofer care se baga in spatele tirurilor si merge la consum(chiar pe ultimul drum extraurban de 278km am fost depasit de maxim 10 masini , care erau mult mai puternice si m-au depasit pe drum drept)...dar cum umblu si pe drumuri de categoria a doua si a treia pentru mine o anvelopa foarte sportiva nu mi se pare important pe o masina....oameni diferiti si drumuri diferiti. Ar mai fi multe alte de spus dar nu are rost. Iti doresc si tie numai drumuri frumoase . A...crede-ma ca nu are rost sa mint cuiva pe care nici nu il cunosc, banii nu ar fi o problema pentru cauciucuri, dar confortul personal da...

[...]

Apropo de "chiar trebuia", alte intrebari si alte pseudo argumente:

Eu am indicat mai mult sau mai putin direct care sunt rostul si utilitatea rotilor cu diametru si latime mai mare, iar mie mi se raspunde referitor la nr. de km parcursi, respectiv consumul mediu. Poate sunt eu cel care vorbeste pe langa subiect...

Drept cel mai solid contra-argument, iti indic faptul ca ultimele doua masini personale ale mele(cea veche si cea actuala), au avut jante de 16" cu talonul anvelopei de 45, respectiv jante de 19" cu talonul anvelopei de 35. In 110.000km parcursi cu aceste masini am avut o singura pana si o galma. Asta in primul an cu prima masina, dat fiind ca inca nu intelesesem ce si cum trebuie facut.

Sunt curios de doua lucruri:

1. Cate pene si galme ai facut tu cu masina echipata "corespunzator" drumurilor noastre ai facut in 110.000km? Da-mi voie sa nu te cred cand vei spune ca niciuna.

2. Ai detinut sau detii o masina cu jante de 17"? Asta ca sa nu risc sa te intreb de jante de 18/19". Am banuiala ca te pronunti din intuitie sau "din auzite", ceea ce e total eronat.

Totodata, as vrea sa punctul faptul ca nu consider ca am raspuns arogant, avand in vedere ca majoritatea celor care, repet, nu au, se pronunta asupra celor care au si ii catalogheaza direct sau nu drept snobi, fara ca ei sa fi detinut acel ceva vreodata. Unde e aroganta de fapt?!

Din punctul meu de vedere, o abordare corecta ar fi cea a aceluia care spune ca pentru el primeaza confortul, motiv pentru care alege sau echipeaza o masina ca atare, nu a celui care imi spune ca in tara asta nu ai unde sa mergi decent. Sunt destule drumuri foarte bune in tara asta pe care sa ma bucur de masina aproape la maxim si "acceptabile" restul drumurilor, atat cat sa nu am probleme legate de marimea rotilor mele.

P.S.: Sunt dispus sa fac urmatorul pariu: voi oferi contravaloarea rotilor "mari si late" celor care s-au simtit "ofensati" si care peste 5 ani, sa zicem, cand vom avea drumuri bune si autostrazi, vor avea si ei roti de 18 sau 19 sau 20". Sunt convins ca nici in conditiile astea nu se va intampla, deci toti acestia "vorbesc discutii".

P.S.: Atunci cand am schimbat rotile de vara de 19" cu cele de 17", cel de la service m-a felicitat pentru alegerea facuta. Asta pentru ca au un client cu Megane 3 RS, cu roti de 19", care in 3 luni de cand are masina a distrus doua anvelope in gropi si sine de tramvai.

Concluzia? Daca nu stii sa conduci, nu-ti cumpara roti mari, dar nu da vina pe drumuri.

Imi cer scuze persoanei careia i-am poluat topicul si rog un moderator sa mute aceasta discutie intr-un versus. Mi-as dori sa ramana si pentru ochii altora.

Link către comentariu

Fara suparare pentru toata lumea, dar nu cred ca are cineva dreptul sa isi impuna punctul de vedere.

Stiu ca asta e un forum dar e aici tocmai pentru ca toata lumea sa-si dea cu parerea. Si atat. Nu are cineva dreptate si cineva nu. Nu e cineva destept si altii nu.

Sunt pur si simplu idei aruncate pe internet. Fiecare isi spune o parerea. Aceasta trebuie ascultata si nu comentata. Pur si simplu, pentru ca din punctul fiecaruia de vedere, toti avem dreptate.

Ce mi se pare mie comfortabil pe jante de 18 altora s-ar putea sa le para mult prea dur. Asta e! Nu pot sa dau impresiile mele altora. Am avut suspensie sport + jante pe 18 in Bucuresti si suspensie sport + jante pe 16. Le preferam pe cele de 18. Acum am 15 + suspensie normala si de-abia astept sa scap de ea. Dar asta e parerea mea, nu ma astept sa fie cineva de acord cu mine. Dar nici nu ma astept sa vina cineva si sa ma contrazica! Pur si simplu pentru ca nu e normal!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!