Jump to content

Merita oferta de LEON Spirit TDI 100 cai?

jonny71
 Share

Postare recomandată

Citez de pe site-ul www.seta.ro cateva din optionalele pentru promotia Spirit:

Leon Spirit

Aer conditionat automat - Climatronic

Computer de bord

Frane fata spate pe disc (cica ar fi ventilate pe fata)

Geamuri fata electrice cu intrerupator confort si circuit de siguranta

Inchidere centralizata cu telecomanda

Jante aliaj 6J x 15

Proiectoare ceata

Radio CD cu 6 difuzoare

Scaun dreapta fata reglabil manual pe inaltime

Scaun sofer reglabil manual pe inaltime

Scaune fata sport

Intrebarea era: merita sau nu? Personal mi se pare destul de atractiva pentru banii ceruti (12.950 CIP) fata de alte oferte de pe piata, luand in considerare si motorul PD de 100 cai (pana in vara pe leonul vechi era numai TDI-ul de 90)

Intreb poate sunt altii mai in tema ca mine sa faca comparatii si sa dea sfaturi.

Modificat de jonny71
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

www.seat.ro

Eu cred ca oferta e buna iar Leon-ul vechi imi place ca design. Probabil e comparabila cu oferta de la Octavia Tour, poate ceva mai ieftina. Plus ca masina e la final de productie, nu ar trebui sa ai probleme de tipul "asa face toate", cum zicea cineva de pe aici.

Stiam ca leon-ul vechi se fabrica doar pana in noiembrie 2005, au mai prelungit termenul?

Link către comentariu

Am impresia ca acuma vine ultima sarja si sper sa prin si eu una.

Intradevar e comparabila cu Octavia Tour dar la mai multe optionale, ca OCtavia vine numai cu AC la pretul de 11.850 parca si TDI de 90 cai.

Link către comentariu

Si mie imi place mai mult Leon -ul :lol:

Eu zic: go4it

Link către comentariu

ca bani e super ok, numai ca trebuie sa te gandesti ca iei o masina deja invechita moral si s-ar putea sa ai probleme in cazul in care peste 2-3 ani o sa vrei sa o vinzi.

eu nu agreez idea de a cumpara o masina noua...veche...

Link către comentariu

Principial ai dreptate Dreleon cu "masina noua...veche...", dar situatia se preteaza la discutii cu nenumarate argumente pro si contra.

Daca pretul e f imp. si nu vrei second hand, nu prea ai multe optiuni ...

Link către comentariu

Depinde de bani si de gusturi.

Eu personal nu as da leonul meu pe unul nou pt ca mi se pare nereusit (sa nu zic urat ;)) . Daca masina itzi place si o iei pt tine nu pt a o vinde intr-un an atunci nu mai sta pe ganduri prinde ultima oferta!

Link către comentariu

razdan, ai dreptate...eu unu, insa, am preferat sa nu imi iau nimic pana nu am avut bani pt o masina care sa ma satisfaca pe deplin (ma rog...exceptie fac plasticele din habitaclu...dar cine isi permite mercedes ;) )

chris, noul leon nu este o masina care sa placa oricui, sunt deacord. este...altfel. mie unu mi se pare cea mai reusita masina din concernul vw (minus audi) la ora actuala. in ceea ce priveste vechiul leon pe care il ai tu, numai cuvinte de lauda. am mers si mi-a placut si poate ca daca il aveam deja nici eu nu m-as fi gandit la schimbare, dar acum, cand am de ales, l-am ales pe cel nou.

Link către comentariu

Acum 3 luni am stat si eu pe ganduri ca sa-mi cumpar un Leon 1M.

Pe atunci era la oferta TDI-ul de 90 cp, motorul non-PD si dealerul m-a asigurat ca Leon-ul mk1 se va mai produce o vreme probabil si cu alte motorizari.

Din pacate motorul care m-a interesat pe mine, adica cel de 110cp si cu care se mai doteaza Octavia Tour nu a mai fost disponibil pe Leon si atunci m-am reorientat.

Leon 1M pana in prezent s-a dovedit ca fiind cea mai buna masina pe care a fabricat-o SEAT si cel mai reusit model construit pe platforma Audi A3-8L.

Daca mai pui ca oferta Leon Spirit este cu aprox 2500 euro sub pretul celui nou, eu zic ca este o ocazie buna.

Link către comentariu

Din nou de acord cu Dreleon si in ceea ce priveste estetica noului Leon.

Cum spuneam intr-un post (91 http://vwforum.ro/index.php?showtopic=8045&st=80#) de pe alt topic:NEW LEON, Are cineva?, ca design as fi preferat noul Leon Golfului 5, dar acum 15 luni cand m-am decis eu, leul nou nu era inca disponibil ...

Admir si eu ceea ce a facut Da Silva la Seat si sper sa faca acum si la Audi.

In ceea ce priveste oferta de care vorbeste vincentsv pt. jonny71 si eu cred ca e una buna.

Link către comentariu

Mie personal nu-mi place noul leon , mi-as lua un TOP SPORT de afara in banii astia , chiar daca e second hand dar arata mult mai bine , noul leon si altea este o corcitura si nu prea are traba cu vechiul ,se va vedea intr-un an sau 2 in rapoort cu vanzarea si populariatatea vechiului leon

Link către comentariu

@edy1092 si eu mi-as fi luat un Top sport, dar ma interesa si tinuta de drum, nu numai puterea bruta, asa ca am ales platforma G5 cu suspensie independenta spate ...

In fond petrecem mai mult timp in curbe decat in liniute... :D

Si nu numai aspectul trebuie sa ne intereseze la o masina, chiar daca la achizitie subiectivul primeaza.

Modificat de razdan
Link către comentariu

jonny71 a pus intrebarea "Merita oferta de LEON Spirit TDI 100 cai?"

Nu inteleg de ce se raspunde cu texte de genul... nu-mi place noul Leon... cand acesta nu este pus in intrebare.

Nu cred ca pe jonny71 l-a interesat sa faca un sondaj cati sunt pro si cati sunt contra noului Leon.

Eu i-am dat raspunsul concret - da, merita, cu argumentari, dar fara ca sa pomenesc ca noul Leon ar fi mai bun.

jonny71 da si tu un reply si spune daca merita oamenii astia sa se contrazica sau nu.

Propun sa nu-l mai aburim pe om cu contrazicerile ca-l bagam in ceata mai tare, ii spunem ce parere avem despre oferta, iar pentru dispute pro si contra sa deschidem un alt topic.

Link către comentariu

Ai perfecta dreptate vincentsv, cred ca unii ne-am lasat dusi de val si am ajuns off topic.

Reiterez deci pt jonny71 parerea mea la intrebarea lui: Da, cred ca merita

Pentru alte discutii exista un topic legat de noul Leon pe care am intrat chiar azi; se pot continua discutiile acolo. :D

Link către comentariu

Am vazut ca si in Germania este in desfasurare o promotie asemanatoare, la model ii spune Leon Torro, are aceleasi dotari ca si cel de la noi, dar costa mai mult, adica 16700 fata de 15700 cat este DDP in Romania... deci merita.

Link către comentariu

@vincentsv

corect!

doar ca nimeni nu mai posteaza nimic in "noul leon: are cineva?"

parerea despre acest topic mi-am spus-o deja...

Link către comentariu

Si pe mine ma interesa oferta aceasta, caut o masina de circulat preponderent in mediul urban, si cand am vazut aceasta oferta Leon Spirit 1,9Tdi-PD 100cp am inclus-o intre optiunile posibile. Ramane doar sa astept pana prin decembrie cand va venii fizic sa o si vad la propriu, asa am primit info de la Porsche.

M-ar interesa sa stiu care ar fi punctele mai slabe la vechea generatie de Leon, si ce ar trebui avut in vedere. M-ar mai interesa, daca are cineva informatiile, si valoarea pentru garda la sol (ca la transeele de prin Bucuresti ar fi pacat de masina).

Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Am testat vechiul Leon pe motorina insa motorul de 90 CP. M-au cam dezamagit reprizele de acceleratie si masina avea un "scartait" usor la haion(dupa 22000 km) care m-a dezamagit. Pozitia la volan excelenta(scaune sport), stabilitate f. buna in curbe, frane excelente, cutie de viteze buna cu reprize scurte. Dar diferenta de bani la benzina la motorina mi se pare cam mare, depinde de cati km se parcurg pe an insa la 20000 km pretul se amortizeaza cam in 3-4 ani. Opinia mea, benzina ;)

Link către comentariu

Cu desavirsire,merita. Fata de reducerea de sfirsit de gama, mai cere si tu niste optionale moka de la dealer si asa ii vei creste valoarea masinii,iar tie satisfactia. Eu am un Leon de 2 luni si sunt multumit,e drept ca e pe benzina,atunci nu aveau motorul tdi de 100 cp, doar 90.Succes!

Link către comentariu

Revin in oras dupa o delegatie mai lunga.

Intrebarea era strict pentru Leon-ul vechi dupa cum remarca cineva mai sus din cauza banilor si in speta a faptului ca nu se aloca la firma mai multi bani pt masina asa ca la pretul asta (12000-13000 CIP) am cautat sa gasesc ceva cat mai OK si dpdv al fiabilitatii dar si ca design. Alternativele erau Octavia tour de 110 care venea in 6-7 saptamani si Leonul care ma incanta mult mai mult.

Cu greu am reusit sa-mi conving sefii pt Leon si astept saptamana viitoare masina.

Tot din cauza banilor nu vor fii optionale in plus fata de oferta cu exceptia unui albastru metalizat, fiind ceva masina la care a renuntat altcineva. Altfel aveam culoarea alba.

Sper sa apara cat mai repede. Cica saptamana trecuta a intrat in tara transportul la Curtici.

Link către comentariu

Nimeni care sa imi spuna si mie despre punctele slabe ale Leon-ului vechi ?

Ceva date privind garda la sol ?

Cunoasteti sa fi venit vreun lot de masini (acest model), in special motorizarea diesel ?

Link către comentariu

• 2 months later...

Primul meu post:

Sunt si eu foarte interesat de Leon Spirit 1,9 TDI. Cred ca undeva la sfarsitul lui februarie o voi comanda astfel incat sa o am de ziua mea ;).

La fel ca si antescriitorii mei as vrea sa vad si niste opinii ale unor persoane care au aceasta versiune despre consum, demaraj, si alte observatii/probleme/etc.

Multumesc,

Vlad

Link către comentariu

Ce pot sa zic despre masina dupa 2500 km

Net superioara Skodei ca stabilitate si demaraj, chiar daca inca nu i-am dat talpa la fund

Consumul parca e cam marisor dupa ce zice cartea, adica un 5.6-5.8 in conditiile in care viteza maxima este 120-130 km/h

Mai astept ceva km poate mai scade

In shimb se simte mare diferenta la cuplu fata de motorul de 90 cai.

Ceasurile la Spirit sunt albe cu lumini rosii, ceea ce n-am stiut cand am comandat-o si arata destul de ok.

In rest banuiesc ca e ca orice alt leon 1 de pana acuma, dotari de serie.

Singurul lucru care ii lipseste sunt oglinzile electrice si incalzite care trebuiau comandate optional si nu o mai fost loc.

Link către comentariu

Ce pot sa zic despre masina dupa 2500 km

Net superioara Skodei ca stabilitate si demaraj, chiar daca inca nu i-am dat talpa la fund

Consumul parca e cam marisor dupa ce zice cartea, adica un 5.6-5.8 in conditiile in care viteza maxima este 120-130 km/h

Cu ce Skoda faci tu comparatie?

Link către comentariu

Cu ce Skoda faci tu comparatie?

Octavia 1 tdi de 90, ca asta era alternativa la alegere

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!