Jump to content

o dragoste veche - passat B5.5 4motion, noua mea masina

Red

Postare recomandată

Le-am laut de la un amic care are magazin de piese, importa direct din DE,

130 de RON, eu zic ca e un pret bun

Link către comentariu
  • Replies 285
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Red

105

• F l o r i n

52

• Megatron

20

• Muale

15

Top Posters In This Topic

Posted Images

nu ma pot decide inca in privinta senzorilor de parcare .. daca sa iau OEM sau " made in china " , pe passaturile vechi am avut chinezarii si am fost multumit .. ce ma face sa ma gandesc la OEM e faptul ca se fixeaza mai frumos in bandou .. decat chinezariile ..

voi ce parere aveti ...

apropos de chinezarii .. mi-am luat un FM transmiter pt MFD .. vreau sa va spun ca e senzational .. pt cei 69 de ron pe care i-am dat .. ( am caut totusi unul mai tresarit :) )

Link către comentariu

Stii teoria----OEM e OEM - dar trebuie sa cumperi cu tot cu centrala lor - si conectat pe cablajul masinii. Din punctul meu de vedere, eu zic ca isi fac treaba si cei AM. Decizia e doar a ta....

Link către comentariu

-OEM nu se fixeaza in bandou,se pun in buza barii spate,e cu alta forma si loc pt senzori. dai bani pe buza (daca nu ai),pe senzori (destul de scumpi) si faci acelasi lucru in proportie de 90% cu niste senzori chinezesti. doar ca ai aspect OEM.

-eu am senzori de 90lei si sunt multumiti de ei,atat ca avertizeaza 0m pe display cand inca mai au vreo 20-25cm pana la obstacol dar asta e problema la inceput. dupa ce te obisnuiesti cu ei stii ca atunci cand ai 0. mai poti merge de-o palma in spate.

-ii vopsesti,pui display-ul undeva ascuns (sa nu strici aspectul OEM) si gata treaba.

-fm transmiter-ai dat cam multicel,probabil e cu fc in plus. dar cam toate se strica dupa o vreme...o varianta ar fi acea cutie ce se conecteaza la cass si are mufa de usm,sd si aux. X-car link sau ceva de genu' se numeste. pret pe la 300 (dar mai bine cauta si tu)

L.E. arata cam asa: (tag: DMC X carlink)

post-66542-0-58052300-1326300405_thumb.j

Modificat de Muale
Link către comentariu

Si senzortii OEM ridica sunetul de avertizare sau afisajul la maxim cand mai ai 20-30cm. Daca dispui de bani, mergi pe OEM ...

Link către comentariu

...credeam ca avertizeaza mai aproape.

probabil nu s-au gandit la conditiile de la noi,unde se fac parcari la milimetru.

Link către comentariu

Nu e vorba de bani, e vorba dc merita efortul pt o centrala OEM si senzorii aferenti cu lucrarile aferente!

La variant vin in fusta ! La sedan sunt in bandou ,

X-car link am avut pe celalalt passat si nu mi-a placut, poate pana la urma o sa iau o interfata Dietz si pun un dvd-player si cu asta basta

FM-ul are RDS Si e mic cu display albastru, dar tocmai cand Il laudam a dat kikx cu un nano usb stik de 4 GB, cred ca-i cam mare pt el, caci il vede numai cand vrea

:)

Modificat de Red
Link către comentariu

Pam - pam...azi am pus tempomat pe un B5.5 ca al tau...aceelasi an, echipare... ghici ce ? aceeasi uzura la airbag, ca la tine....deci, au schimbat ceva, la fabricarea lor..... si e un defect al anului...

Link către comentariu

Nu stiu cum e la transmitator, dar la unele navigatii nu merg decat stick-urile formatate in format FAT32, pe cele NTFS nu le recunoaste.

Legat de senzori, eu as merge pe varianta chinezeasca, dar fara display, doar cu bip-bip :)

Link către comentariu

@florin , tot ce e posibil .. nu mai conteaza , in wee sper sa urc sus volanul nou :)

@ bebeee , am comandat senzori AM chinezesti dar ceva mai tresariti .. 188 +tva ron .. dar au si display .. caci numai asa era pe stoc .. si ma cam sacaie sefa sa-i pun sa nu propteasca bijuteria de garaj :)) dar o sa pun displayul sa nu se vada , vreau sa pastrez aspectul OEM si la senzori ma gandesc cum fac rost de o freza sa pot sa pun senzorul ca la final sa fie la nivel cu bandoul .. dar mai studiem .

stickul l-am facut fat32 apoi NTFS .. apoi l-am partitionat .. asa a mers cel mai bine si de aici am dedus ca are legatura cu capacitatea ...

Modificat de Red
Link către comentariu

@ calin78 , da asa este , doar ca aia de obicei e o freza cu dinti .. pt lemn :) nu pt plastic , daca o folosesc pe aia imi rupe plasticul de pe bandou, nu il taie , la celelalte passaturi am folosit o freza-burghiu con , a iesit super , dar uitandu-ma pe pozele vechi nu ma satisface faptul ca buza senzorului e peste bandou ( la OEM e la nivel cu bandoul ), acum sper sa reusesc sa-i montez ingropati , am nevoie de 2 freze cu diametre diferite , una de 19 mm, diametrul senzorului si una de 21,5 sau 22 mm pt buza lui , cu care sa intru in carnea bandoului doar 2 mm cat e grosimea de la buza senzorului .. o sa fie migala dar sper sa iasa bine :)

post-5830-0-51864000-1326358665_thumb.gi

Link către comentariu

Salut

Am tot cautat pe net si am gasit o varianta de senzori de parcare care se instaleaza fara sa trebuiasca sa gauresti bumperul. Sunt electromagnetici si folosesc o antena pentru detectarea obstacolelor. http://www.parkingdynamics.co.uk/Universal-Sensors/Parking-Dynamics-PD1/Parking-Dynamics-PD1-Parking-Sensor Am vazut mai multe filmulete pe youtube si par a face o treaba buna.

Exista varianta si cu display si fara... dar singurul dezavantaj ar fi ca sunt cam scumpi...80£... nu stiu cat or fi cei OEM, ca daca nu e prea mare diferenta parca nu merita astia. Dar ramane totusi avantajul ca nu gauresti bumperul.

Numai bine!

P.S. La varianta cu display as cauta o solutie sa-l instalez undeva in spatele masinii sus...deasupra tetierelor spate asa cum e la Touareg.

Link către comentariu

Senzorii aia de vb tu, au multe probleme cate odata in sensul ca daca ii asezi prea jos vor detecta orice pietricica si varinata care este comercializata in romania pe net are marele dezavantaj ca daca stai pe loc tace!

Daca ar fi fost atat de bun sistemu ar fi trebuit sa fie luat de vw etc..... Tot cei clasici ultrasonici sunt mai ok.

Exista pe ebay kituri de senzori care au display-ul care se poate pune cu susul in jos si afiseaza bine. Eu l-as pune display-ul chiar la stopul de ceata, sau in alt loc la luneta ca sincer pe bord se vede urat!

Link către comentariu

senzorii electromagnetici se gasesc si mai ieftini dar nu merita! am auzit foarte multe pareri contra. daca erau buni,nu ii puneau pe masini,OEM?!

in legatura cu freza...eu am pus niste banda adeziva peste si am folosit freza din pachet. cu grija si turatie mare,avans mic...nu rupe din bandou. se monteaza foarte frumos.

ca sa ii montezi ingropat masoara intai gulerul senzorului dar si grosimea plasticului de la bara. sa nu ramai cu 1-2mm grosime doar,senzorul va sta "agatat" in bara.

Link către comentariu

Sigur, poate ca senzorii clasici sunt mai buni. Ce am aratat eu este optiunea care nu necesita gauri. :)

Link către comentariu

nu imi e frica de gauri ;) ideea e sa am un aspect cat mai aproape de OEM si sa si fie ok senzorii , displayul , nu e problema sa-l ascund , poate nici nu -l ascund asa de bine , Florin spunea sa-l pun in buzunarul din bord din stanga coloanei de directie .. acolo m-am gandit si eu sa-l pun daca nu-l ascund mai bine .. cat despre freze , asteptam sa ajunga maine senzorii si apoi vedem dc vremea ne permite ce solutie abordam samabata .. oricum pe sambata am si volanul programat sa-l pun si oglida si tempomatul .. sper sa ajung sa le pun .. :) pe toate //

Link către comentariu

in dezmembrari nu ti-ai incercat norocul la vreun passat plesnit in fata/lateral care sa aiba senzori OEM sa o"jumulesti" de bandou,senzori, centrala etc etc? tare mi-e ca bandoul nu e suficient de gros incat sa suporte ce vrei tu sa faci

Modificat de kelu
Link către comentariu

@kelu , ba da am si gasit .. dar imi e groaza de montaj.. si de probleme ulterioare .. nu sunt inca decis ce sa fac sa iau OEM sau sa-i pun pe astia comandati .. deja ma cam stange nevasta de gat ca nu dau de mancare la prunci .. si numa la masina ma gandesc :D :P

Link către comentariu

eu pe masina am senzori de 40 ron(acum 4 ani) si nu am avut nicio problema cu ei de atunci. pe celalat passat am luat de 200 ron si deja sunt vai de ei.cand piuie non-stop, cand nu scot niciun sunet.si aici e loterie ca la kit-urile xenon :lol:

Link către comentariu

post-5830-0-66056000-1326493150_thumb.jp

Pam- pam ! Am pus in seara asta volanul si tempomatul sus :) din pacate inca comenzile nu sunt active caci am nevoie de releul 451 in loc de 452, 451 are CAN

Dar rezolv sapt viit, maine pun oglinda si poate senzorii dc gasesc freza :)

Modificat de Red
Link către comentariu

Foarte frumos... arata extraordinar de bine. Chiar a meritat schimbarea. :icon_thumleft:

Link către comentariu

pe langa volan si tempomat ( care de altfel asteapta releul 451 pe CAN sa activez comenzile ) in weekend masinuta a mai primit un pic de atentie , oglinda heliomata post-5830-0-17419500-1326663490_thumb.jp post-5830-0-33491100-1326663507_thumb.jp i-am pus si pe maciulie piele perforata, sunt super multumit de treaba post-5830-0-10319600-1326663550_thumb.jp post-5830-0-29869000-1326663559_thumb.jp am gasit si proiector si l-am schimbat .. dar acum arata mai bine ca cel de pe stanga ..pe care o sa-l schimb sa fie la fel :) post-5830-0-22167000-1326663609_thumb.jp in sfarsit am reusit sa-i pun si o antena mai sic post-5830-0-30319900-1326663644_thumb.jp si intr-un final am montat senzori AM , din pacate planul cu ingropatul lor a sarit din schema caci asa cum spuneau uni colegi bandoul e mult prea subtire pt treaba aia , dar una peste alta au iesit super bine . in curand daca nu gasesc bandouri cromate o sa le vopsesc si atunci or sa arate si mai bine .. de functionat merg as zice de nota 8,5 - 9 post-5830-0-54499800-1326663776_thumb.jp post-5830-0-46963600-1326663790_thumb.jp

Am gasit si vinil special cu "buburuze " sa aplci pe praguri pana ma hotrasc daca comand sau nu stikerele OEM , la celelalte 2 passaturi am avut material asemanator si am fost super multumit .. post-5830-0-26384200-1326663861_thumb.jp

Incet incet ma apropii de final cu proiectul .. mai am in plan , folii 35 % , tipsuri W8 si bandourile vopsite, insonorizat usile si eventual schimbat difuzoarele :)

si cel mai important scaun recaro pt. junior :)

Link către comentariu
  • loghy a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!