Jump to content

Passat B5.5 vs. Prius XW20


GicuP
 Share

Postare recomandată

Probabil titlul suna ciudat, asa ca explic:

Mi s-a ivit ocazia sa vand Passat-ul B5.5 din dotare si ma gandesc sa iau in loc un Prius (punand in plus aproximativ 2000 de euro). Datele celor doua masini despre care vorbesc sunt:

Passat

- an 2005 (printre ultimele B5.5)

- 125.000 km

- echipare Comfortline

Prius

- an 2007-2008

- 60-70.000 km

- nu stiu nivel de echipare, dar cam are tot ce trebuie

Masina actuala este folosita zilnic in oras de catre sotie si ca masina de familie pentru aproximativ un drum in afara orasului (300-1000 km) pe luna, in total cam 20 000 km pe an. De anul viitor, distanta anuala parcursa va fi de cel putin 30.000 km, din motive de mutat. Condusul in afara orasului se face cu 110-120 pe DN si cu 130-140 pe autostrazi.

Argumentele pentru schimbare ar fi:

- Prius-ul este mai nou si are mai putini km

- Prius-ul este mai fiabil (cel putin din topurile din reviste, TUV, etc.)

- consumul de combustibil mai mic (la Passat, dupa schimbarea distributiei la 120000, consumul a crescut cu peste 1L/100km si in oras si afara)

- mai multe dotari pe Prius

- cutia oarecum automata a Prius-ului

- masina mai exclusivista, mai cool decat Passat-ul, care e masina nationala

- fiabilitatea Passat-ului, care a fost sub asteptari (cade ceva ce nu ar trebui sa cada in fiecare an, in conditiile in care masina a fost luata de noua si este intretinuta in cel mai bun mod posibil)

Argumente impotriva schimbarii:

- motorul Passat-ului si comportamentul rutier

- spatiul mai mare

- cuplul mai mare care il face mai comod la drum intins

M-ar interesa foarte mult parerile voastre. Estetica masinilor nu e un factor decisiv.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • kye04

    16

  • munteanul

    14

  • Ice_2k

    11

  • nsm

    7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Eu votez Prius. Sau oricare alta masina la bugetul acela. Nu sunt fan Prius...

Daca Passatul are probleme atunci schimba-l. Daca nu, nu-l schimba. Din punctul meu de vedere Passat-ul e peste Prius la motor, tinuta de drum, aspect cam orice.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu am mers cu Prius niciodata, dar avand in vedere ca Passatul este mai mare cred ca este si mai confortabil. In privinta consumului ai dreptate, cifrele spun ca Prius consuma mai putin, dar daca mergi 140 sigur consumul e de peste 8.5 %. Da masina este mai exclusivista, am vazut putine prin Europa si in Romania vreo 2, dar asta nu e neaparat un lucru bun, cred ca piesele sunt foarte scumpe, mai ales daca ti se strica ceva la partea de recuperare a energiei.

Uite aici o comparatie intre cele doua http://www.autoevolution.com/carcompare/volkswagen-passat-b5-2000-19-tdi-130-hp/toyota-prius-2006-15/

Modificat de Celeronu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

putin off:iti consuma mai mult dupa ce ai schimbat distributia pentru ca nu ai reglat avansul bine sau se intampla ceva, pentru ca nu are cum sa consume asa din senin

on acum: Eu zic sa tii passatul pentru ca la 110-120 e masina perfecta ca si consum ! Are un motor mare pe care te poti baza la un drum lung si e mai comfortabil fata de Prius! bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La diferenta de 2000 euro mai mergi mult si bine cu masina ta pe care o cunosti si stii cum ai rulat cu ea,daca ai o problema dai fuga si in 5 zile gasesti orice piesa,pe cand cu una japoneza daca te lasa un simplu rulment situatie in care am fost eu cu un Nissan de serviciu am stat 2 luni sa vina unul din Japonia si crede-ma ca s-a cautat prin toata Europa dupa el dar nu a fost pe stoc niciunde,si la revanzare nu cred ca se omoara multi pe japoneza.(dar daca te lasa cutia,oare o face cineva in Romania?)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ramai la Passat,este foarte urata Toyota Prius pe langa faptul ca se devalorizeaza mult mai rapid ca un VW,atasez o poza mai jos,si te intreb:tie iti place cum arata masina asta?

post-83335-0-14223800-1324247894_thumb.j

Modificat de Paparazzi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din titlu suna bizar... Prius? E urata. Intotdeauna a fost urata si probabil urmatoarele 5 generatii de Prius vor fi urate.

Ramai la Passat. Nu cunosti pe nimeni cu Prius ca sa te lase o tura sa vezi cum merge? Stii de ce? Ca sa te urci pe urma la volanul Passat-ului si sa te bucuri, sa-ti dai seama ce masina buna ai...

Stiu cum e... daca ti se pune pata pe alta masina, e cam greu sa te calmezi. Stima

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Genial: "- masina mai exclusivista, mai cool decat Passat-ul"

:coffee_lol:

Acuma, serios, esti primul om pe care l-am auzit in viata mea sa spuna ca Prius-ul e "cool", Cred ca si unui toyotist convins i-ar fi greu sa catalogheze dulapul ala ca fiind cool :)

Daca ai mers vreodata cu un Prius, ar fi trebuit sa-ti dai deama destul de repede ca masina aia e moartea pasiunii; daca totusi ai mers si n-ai avut impresia asta, inseamna ca n-ai mers destul :)

Da, in oras consuma putin, insa compenseaza cu brio la deplasarile la drum lung (pe Autobahn la 140 km/h constant, asa ceva consuma undeva pe la 16% cu AC pornit), asta ca sa nu mai pomenim despre cat ii ia sa accelereze de la 0 la 100. Daca asta crezi ca nu e relevant, cauta pe net sa vezi ce reprize monstruoase are 60-100 si 80-120 :) fiindca asta chiar e ceva ce conteaza la depasiri.

Ca s-o scurtez: nu mi-as lua Prius in vecii vecilor, amin, poa' sa fie cat de ieftin. Orice altceva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu n as da passat ul pe prius nici intr o mie de ani!!!

aia nu i masina pe langa passat,e jucarie!

passatu cand trage trage,cand sta sta!!!si tot asa!

sunt curios ce piese ti au tot cazut tie,daca masina a fost noua si intretinuta:(((,dar sa stii ca ai sa regreti passatul!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Prius ESTE o masina exclusivista din simplul motiv ca o vezi foarte rar pe strada. Passatul cred ca e pe locul 2 dupa Logan dpdv al "densitatii" (cand zic Passat ma refer la toate generatiile).

La Prius ai in vedere si posibila inlocuire a bateriilor (nu stiu la cat timp se face, dar precis nu tin o vesnicie). Am inteles ca ajungi la 2500-4000 de dolari (functie de generatie) pt. aceasta operatiune.

Modificat de tlc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca aspectul exterior nu are nici o relevanta Prius-ul nu e de lepadat. Am condus un Prius, dar numai pret de vreo 5 minute. Nu imi plac cutiile automate si poate de aceea am sters-o de pe lista.

Daca la 125000 km ai avut deja probleme schimba masina (cu orice, nu neaparat cu Prius), mai tarziu va fi mai rau.

Desi multi dintre colegii de forum spun ca este mai avantajos Passat-ul fiindca se gasesc piese din abundenta, eu completez si cu faptul ca aceste piese costa (timp si bani), nu cresc in copaci. Am facut o perioada naveta si daca as fi avut probleme cu masina nu ma ajuta cu nimic faptul ca as fi gasit multe piese. Aveam nevoie de o masina care sa mearga fara probleme si atat. Nu avea nici o relevanta marca.

Intr-adevar pt. Prius nu o sa gasesti piese in talcioc dar nici nu mi se pare ca esti genul care frecventezi asemenea locatii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Legat de fiabilitate - B5,5 ul sta destul de bine....si acum, depinde de ce zici ca pica...la 125k, ar trebui sa se prezinte destul de bine, fara sa cauzeze probleme mari.

Prius - urat cu crengi. O masina stearsa..... au marea majoritatea starurilor straine, care au si H2, si alte imensitati de masini care consuma si polueaza in draci. Totul tine de imagine....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc de raspunsuri. Cateva explicatii suplimentare:

Asa din cap, fara sa ma uit pe devize de reparatii, la Passat am schimbat asa:

- ceva brate in 2 randuri, rulmenti, altele pe la tren rulare

- telescoape care ridica portbagajul

- electroventilator clima

- radiator (s-a spart singur, nu de la piatra)

- rezervor freon (nasol sa mergi 300 km pe 30 de grade cu copil mic fara AC)

- discuri frana

Referitor la aspectul exterior, nu mi se pare ca Priusul ar fi hidos. Parerea mea este ca arata mult mai bine decat Logan sau Duster si arata mai bine decat (aici puteti arunca cu pietre in mine) noul Passat. Are forma unui CMax, cu fata mai urata si spate mai reusit.

Devalorizarea mai rapida a Toyotei ma avantajeaza, pentru ca dau un Passat cu valoare reziduala mare si iau o Toyota depreciata mai mult.

Timpii de livrare mari pentru piese conteaza, dar nu in masura atat de mare, pentru ca am alternative cu care pot circula.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parearea mea: fii classy si pastreaza Passat-ul. Prius e urata rau, as avea doar daca mi l-ar da cineva gratis...dupa care l-as vinde :) Bordul Prius-ului arata ca bordul unei nave spatiale triste...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Passat! :D Zici de copil mic...ai vazut asa zis-ul portbagaj la Prius?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dupa parerea mea bratele schimbate de 2 ori ori n au fost de calitate ori au avut vreun defect.e prea repede in km tai.

telescoapele de la portbagaj nus o problema,ventilatorul de clima intr adevar cade in jurul a 100 000 plus minus ceva km...

discuri de frana ai sa schimbi si la prius,iar rezervorul de freon e intr adevar un mic bug...

pt astea eu n as da passat ul pe toyota prius niciodata!!

cum o sa se descurce masinuta aia pe A2 la 140 la ora?in momentul ala nici macar economie de carburant n o sa faci!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De acord daca vorbim strict de Prius nu de marca Toyota , care dupa parerea mea sant masini foarte bune, am doi prieteni cu Avensis si sant foarte O.K.,nu am condus Prius dar Avensis am condus destui km. si am cuvinte numai de bine.STIMA

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De acord daca vorbim strict de Prius nu de marca Toyota , care dupa parerea mea sant masini foarte bune, am doi prieteni cu Avensis si sant foarte O.K.,nu am condus Prius dar Avensis am condus destui km. si am cuvinte numai de bine.STIMA

Absolut, aici sunt de acord. Am o Corolla de care sunt foarte multumit. N-as mai cumpara insa alta Toyota mai jos de Avensis, Rav etc. mai ales din cauza calitatii finisajelor interioare si a materialelor folosite. In Prius m-am urcat (toate generatiile) de fiecare data cand asteptam sa fie gata inspectia Corollei. M-am dat de fiecare data jos fara macar sa-mi gadile curiozitatea de a o testa la drum...O masina stearsa, materiale si finisaje proaste, scaune incomode etc. Masina de vegetarian convins, cum zice un prieten :lol:

Despre calitatea Toyota...nu stiu cum mai e la modelele noi. De curand am schimbat singur catalizatorul, deci am avut ocazia sa vad bine masina pe dedesubt. Am fost foarte placut impresionat, nu exista pic de rugina sau scurgeri, la ca. 8 ani si peste 140k km cat are masina (capota o deschid numai sa completez lichidul de parbriz de 2 ori pe an).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc de raspunsuri. Cateva explicatii suplimentare:

Asa din cap, fara sa ma uit pe devize de reparatii, la Passat am schimbat asa:

- ceva brate in 2 randuri, rulmenti, altele pe la tren rulare

- telescoape care ridica portbagajul

- electroventilator clima

- radiator (s-a spart singur, nu de la piatra)

- rezervor freon (nasol sa mergi 300 km pe 30 de grade cu copil mic fara AC)

- discuri frana

Referitor la aspectul exterior, nu mi se pare ca Priusul ar fi hidos. Parerea mea este ca arata mult mai bine decat Logan sau Duster si arata mai bine decat (aici puteti arunca cu pietre in mine) noul Passat. Are forma unui CMax, cu fata mai urata si spate mai reusit.

Devalorizarea mai rapida a Toyotei ma avantajeaza, pentru ca dau un Passat cu valoare reziduala mare si iau o Toyota depreciata mai mult.

Timpii de livrare mari pentru piese conteaza, dar nu in masura atat de mare, pentru ca am alternative cu care pot circula.

Brate - sincer, eu am in jurul la 135000 km - si 11 ani are masina....si aproape numai in Bucuresti. Am schimbat numai 2 brate superioare si un cap de bara - oricum, le putem numii consumabile..... daca nu pui de calitate - Loemforder, TRW.... poti sa ajungi sa le schimbi si in fiecare an,

Telescoapele, discuri, brate....nu se pun.... sunt consumabile

Electroventilator si butelia de AC - sunt hibe generale - aici ai dreptate - eu de fiecare data cand ridic masina, verific ca furtunul sa nu atinga in butelie....

Acum, fiecare cu gusturile lui....dar Prius, peste noul Passat.....nu are cum sa fie.

legat de hybrid - mare economie nu face la carburant....iar la piese sau service....o sa fie mare bucurie.... se uita ai nostri, de la reprezentanta - ca la OZN la ele - am un vecin care si-a cumparat una de noua.....

singurul lucru funny, e cand trece pe langa tine si merge doar pe electric...si nu auzi nimic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

F l o r i n: Acum, fiecare cu gusturile lui....dar Prius, peste noul Passat.....nu are cum sa fie.

Pai nici peste B 5.5( care dupa parerea mea a fost si este cel mai "gustos" Passat) nu este. Asa cred eu, nu aruncati cu pietre ,ca am monitorul nou.

:) :icon_thumright: STIMA

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sustin.... dar, asa cum am zis, fiecare cu gusturile si preferintele lui - trebuie sa respectam acest concept.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Prius ESTE o masina exclusivista din simplul motiv ca o vezi foarte rar pe strada.

Este RARA, nu exclusivista :) Exclusivist este un R8, un Trabant este doar rar :) Mai pe inteles, lumea nu cumpara pentru ca nu vrea, nu pentru ca nu poate :) Eu sincer n-as trece la Prius nici sa ma tai, mai ales in conditiile in care zici ca faci deplasari dese in afara orasului. Sper ca esti constient ca va trebui sa nu mai faci depasiri. Niciodata.

Ca idee, ce se va intampla dpdv al consumului cand o sa mergi putin mai tare (adica pe limba Priusului, cand o sa vrei sa mergi ca o masina normala):

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!