Jump to content

touareg vs. q5


geogeo
 Share

Postare recomandată

salutare tuturor!!

de la bun inceput si inainte de orice intrebare sunt sigur de doua lucruri..

trebuie sa mi schimb masina din dotare

stiu ca cele doua modele fac parte din categorii diferite..

cu toate acestea traiesc totusi urmatoarele dileme ptr. care va solicit un sfat..

in ciuda pretului. apropiat ptr. modelul nou evident si motorului de 3.0 in ambele variante ezit intre.

spatiu interior generos, dotari de ultima generatie cost mai scazut la intretinere,confort maxim la drumurile lungi dar si gabarit mai mare,deci difcultate in manevrarea in spatiile urbane aglomerate-tuareg

interior superior finisat,performanta on road de exceptie,consum mai mic, brand premium dar si habitaclu mai inghesuit,pozitia de condus un pic incomoda pe o perioada de condus mai indelungata, pretul standard si mai ales al optionalelor destul de ridicat ptr. dimensiunea ei,servisul o mare ardere imagine de masina de dama....q5......

merg ca tot omu mai mult on road,sunt comod,am tabieturi sunt orgolios,dar nici nu vreau sa ma chinui cu parcarea,sa ma simt safe, sa mi permit o depasire la nevoie,sa dau si bine in poza....d astea..!!!

astept un sfat ptr. care va multumesc anticipat...

p.s-am descoperit la ambele optiuni care mi sunt straine si nu stiu daca merita sau nu...dinamic drive,area view,perna pneumatica...lane assist(in rom?)...un sfat de asemenea??

Modificat de dudu
modificare titlu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Ice_2k

    9

  • Bogdan_wrc

    5

  • Kostas

    5

  • geogeo

    4

In primul rand ca nu mai auzisem ca Q5-ul are imaginea de masina de dama :) Personal, dintre cele doua variante expuse aici, as merge pe Q5 pentru ca eu nu as avea nevoie de capacitatile offroad ale touareg-ului iar pentru uz urban mi se pare prea mare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca as fi in locul tau as alege Touareg.Nu mi-a placut niciodata ideea de jeepulet de oras (Q5,Tiguan,Rav4,etc).Nu sunt nici cal nici magar si cum mie imi plac masinile mari si impunatoare as alege fara sa ezit Touareg.

P.S Lane assist nu mi se pare o optiune folositoare,mai degraba i-as pune bixenon sau trapa.

@ Ice - in ploiesti nu stiu nici un Q5 condus de un barbat,majoritatea sunt conduse de femei. :)

Modificat de B_U_T
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu stiu doar 2 Q5-uri si ambele sunt ale unor barbati, deci pare o masina mixta :P

In fond, e o alegere ce tine mai mult de gusturi. Mie nu-mi plac masinile mari, lui BUT ii plac... deci alege ce-ti place :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Nu as lua Touareg ca masina de zi cu zi, 70% oras.... e un pic prea mare, fie si cu toate sistemele de asistare la parcare, tot vei avea greutati in a parca/gasi loc potrivit de parcare

Il vad mai mult ca pe o a doua masina... ok, daca bugetul nu permite si nu ai nevoie de o masina mare, Q5ul poate fi o alternativa

Asa cu masina de femei ma distreaza... Oameni buni, incetati sa puneti pret pe ce spun altii...! Daca eu ma simt excelent intr-un Fiat500, nimeni si nimic nu ma pot face sa gandesc altfel

Q5-ul este o alternativa ok, insa pentru oras ce uz spui tu, 3.0le este poate prea mare... Ai iesi mai ieftin si cu un 2.0 Stronic, cu multe dotari

In plus, mai castigi ceva si din taxele anuale ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In oferta actuala toureg bate orice q5. La pret de 43-44000 iti iei in echipare mountain. Adica 3.0 tdi204 cp cutie in 8 rapoarte automata, cu o groaza de dotari prontre care park pilot, bixenon adaptiv, etc. La audi dotarle cred ca te costa undeva peste 50000. Deci alege tu...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu am mai postat de multa vreme pe acest forum deoarece mi-am schimbat masina. Dar am urmarit din cind in cind discutiile de pe acest forum si am zis sa-mi exprim si eu opinia.Eu am trecut de Golf la X5 si merg deja de 2 ani zi de zi prin Bucuresti si te asigur ca este aproape la fel de usor de condus deoarece are vizibilitate mai buna si in cazul meu are si directie activa care ajuta mult. Intradevar,pe strazile inguste si unde nu e spatiu de manevra pot aparea probleme,dar nu prea am patit. Atita imp cit mergi pe motor de 3 litri nici una dintre masini nu este ieftin de intretinut. Deci daca alegi 3.0 TDI eu as lua clar Touareg,dar cred ca este mult mai practic sa te orientezi la un Q5 2.0 TDI si atunci as alege Q5.Oricum, nici eu nu cred ca Q5 ar fi masina de femei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

domnilor!!....

multumesc ptr.sfaturi...tuturor..

in primul rind noi baietii cind ne luam o jucarie noua dorim sa facem un pas in plus...si este imp. care din variantele de mai sus il reprezinta acesta..

passat ul meu scuate 8.1 in 100m....performata care ma bucura si care m a ajutat in citeva situatii ..nu sint un maniac al vitezei dar cei 170cp raportati la greutatea masinii si au facut treaba cu brio..

motorizarea de 2.0 la audi cu 9.9 in 100m o consider putin subdimensionata..cred ca plusul de putere al unui motor isi merita cu prisosinta banii in prima clipa cind reuseste sa te scuata dintr un rahat...

din vina noastra sau a altora...nu mai conteaza..

evident din acelasi motiv prefer la tuareg mot. de 245cp...

remarca cu masina de dama nu s a vrut una discriminatorie ci o constatare la faptul ca majoritatea acestora,x3,tiguan,rav 4 sunt conduse in mod ciudat de femei...!!!

la audi performanta este remarcabila dar cind ma mut din passat in el ma cam stringe putin..by de way!!...passatul ramane in familie deci o sa am sansa sa fac tot timpul comparatie..

tuaregul este pe masura in interior dar nu mi dau seama cit este de manevrabil un asa gabarit in traficul aglomerat,mersul in coloana,ruliul pe drumurile virajate etc...

berlina indiferent de dimensiune reprezinta o forma unanim acceptata...micul si marele suv aparitii relativ recente un cotidian inca stirnesc controverse...

motiv ptr. care am postat!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu aș alege fără să ezit Q5.

1. Sunt convins că motorul de 3 litri își arată mușchii mai abitir pe Q5 decât pe Touareg, iar la un mers normal, consumul teoretic ar trebui să fie mai mic pe Q5.

2. Pentru oraș Touaregul este prea mare pentru gusturile mele. Și Q5-ul este mare și nu l-aș alege penru o mașină de oraș, dar asta e altă poveste.

3. De cât spațiu ai avea nevoie și nu ți-ar putea oferi Q5-ul acest lucru, dacă până acum a fost OK Passatul?

Eu te-aș sfătui să iei în considerare și variata Allroad. Sau A4 Allroad.

Modificat de gHapciu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu de ce dar aveam impresia ca masinile sunt mai rapide decat oamenii care fug. Un alergator ca sa fie cu adevarat bun trebuie sa scu?ata sub 10 la 100m. Audi de 2L scu?ate 9.9 la 100m? Cred ca ai vrut sa zici 9,9 sec. de la 0 la 100 Km/h.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da ,de la 0 la 100km/h..!!!incercam sa sar peste chestiile evidente ...am presupus eronat ca intelege toata lumea....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sal all, ieri am condus un Touareg si va pot spune ca este SENZATIE.

Motor de 3.0 l 245 cp, cutie in 8 rapoarte (incredibila) .

Piele , navigatie, bixenon adaptiv, scaune cu memorie, oglinzi rabatabile, diverse reglaje ale suspensiei .... 55000 tva inclus.

Din punctul meu de vedere (pentru cei care isi permit o asa masina ) e alegerea perfecta .

Va pupa tata si :Driver: Safe

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Clar Touareg ! Parca mergi pe jumatati de masura daca alegi Q5, un fel de toate felurile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

M-am holbat si eu zilele trecute, la un Touareg aflat in showroom Midocar - culoarea albastru metalizat inchis, piele maro inchis in interior..... superb lucrata. Am salivat un pic pe langa el, dupa care mi-am vazut de drum.....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Q5 din start... Touareg nu mai e Touareg... e cam Golf :)

Pe ce te bazezi cand faci afirmatia asta?

Daca vb de Tiguan da, putem spune ca e un golf mai inaltat deoarece este facut pe platforma glofului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe calitatea materialelor folosite in interior. Pe design, pe volan, pe schimbatorul de viteze.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si totusi Touareg-ul e mai profi decat Q5. ultima data cand verificam, puteai pune optionale mai off-road pe el.

ca tot ziceai de dat bine in poza..prefer sa dau bine ca pot urca pe munte, decat sa dau bine ca pot merge la fitze pt ca Q5 mi se pare mai mult SUV-City vehicle.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din ce-a zis initiatorul topicului, masina nu va fi folosita in off-road, altfel nici nu intra in discutie Q5 in fata Touareg-ului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Touareg.asta e chiar tare cu touareg e golf,oricat de audist infocat ai fi.in lupta cu q7 este alta treaba,dar cu q5...parerea mea,no offence.

Brgds

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Au zis mai multi oameni pan-acum chestii de genul "Clar Touareg". Personal as fi curios si de ceva argumente, dat fiind faptul ca argumentul "capacitati off-road" pica, masina nefiind folosita in acest scop.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cand a zis ca merge mai mult on-road, m-am gandit ca in orice escapada off-road oricat de mica, tot Q5ul pierde. dar acum depinde ce intelege el prin off-road.

am mers cu Q5 si cu 2.0TDI si cu 3.0TDI (masina aproape full, si mi-a placut interiorul si cum trage ) si cu Touareg (dar nu facelift) si tot Touareg as alege pt ca imi place sa o chinui pe coclauri.

ice, fiecare isi expune parerea prin ochii lui, pt ca nu stie cum va fi folosita masina de user :)

el a spus "mai mult on road" dar nu a spus cat offroad si ce inseamna asta.

Modificat de Bogdan_wrc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

asta cu "orice escapada off-road" nu prea tine :) Atata timp cat nu te duci pe off-road hardcore, se va descurca si Q5-ul mai mult decat onorabil, nu ai nevoie de reductor sau diferential blocabil la orice iesire de pe sosea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!