Jump to content

Audi A3 Sportback versus BMW 318d

mohordbx
 Share

Postare recomandată

Nici sa nu stai la discutii pentru prima varianta. Arata ieftina rau.

Nu ai incercat sa te uiti la o automata si neaparat cu idrive. Zic automata ca am mers cu un 320d 163Cp 2007 si e senzatie. Si in plus avea displayul mare si piele pe scaune cu supot lombar

Mai cauta un pic .

Bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mohordbx

16

• ionutzz13

8

• Ice_2k

6

• The_Ego

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

"Tocmai ca se adevereste ca nr de km si anul de fabricatie fac cam cat toate celelalte dotari cu care vine cealalta" Eu nu sunt de aceasi parere!

In Romania vinzi mai repede o masina cu dotari mai multe decat una cu Km mai putini. ( reali/nereali / nu mai conteaza).

Din punctul meu de vedere cine se streseaza de km cand cumpara un sh face cea mai mare greseala. ( mai ales daca se ghideaza dupa nr. de km afisat de instrument cluster ).

Daca masina e ok din punct de vedere tehnic si estetic , atunci eu nu mai agit de nr. de km! Parea mea!

Sa traim bine!

Link către comentariu

:lol: +1 intr-adevar: kilometrii poti sa-i mai dai inapoi pana la 75.000, da' dotari noi n-ai cum sa-i mai vrajesti, ce are, cu alea le vinzi :lol:

Link către comentariu

Si cand te lasa masina in drum ca tu cumperi o masina cu 75.000, cand de fapt ea are 175.000km (nu e cazul de fata), atunci mult iti vor folosi dotarile suplimentare. Orice piesa la motor costa ceva bani frumosi. Nimeni care tine la nr de km putini ia o masina doar dupa nr km de pe cluster :)).

Pe termen scurt, dotarile in plus sunt excelente, dar pe termen lung, cand incepi sa bagi bani in masina nu stiu cat mai renteaza - asta ar fi filozofia mea de luat SH. Sigur nici chel-option, dar nici full option cu foarte multi km.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Dupa mine la Sh conteaza cel mai mult

1. Nr de kilometri (daca nu-i pot verifica nu o iau)

2. Anul de fabricatie

3. Starea Optica

4. Motorizarea

5. Dotarile

La masini noi conteaza:

1. Raportul Calitate/Pret

2. Motorizarea

3. Tinuta de drum

4. Dotarile

Fiecare face cum crede...

Modificat de nsm
Link către comentariu

Prioritatile astea depind de la om la om :) Spre exemplu pentru mine la SH sunt FOARTE importante dotarile si motorizarea, nicidecum ultimele....

Link către comentariu

Subscriu si eu celor spuse de Ice_2k. Motoarele sunt rezistente, iar in cazuri extreme se pot rezolva relativ ieftin, in schimb sa realizezi zilnic compromisurile facute privind dotarile cand te urci la volan nu e placut si nici ieftin de rezolvat.

Sunt curios ce a ales pana la urma.

Modificat de mike.
Link către comentariu

Salut! Pe scurt dupa ce am pierdut masina care avea putini km si dupa ce m-am convins ca aproape 20 000 sunt prea multi pentru o masina care are deja 75 000km am mai facut rost de niste bani si am luat un 318d, 25 000 km, fabricatie 5.2010 cu dotari foarte bune: navigatie, xenon, senzori ploaie, lumina, parcare, pneuri, tempomat, scaune incalzite, start/stop.

Multumesc tuturor pentru sfaturi!

post-4266-0-91797500-1326297652_thumb.jp

Link către comentariu

Prioritatile astea depind de la om la om :) Spre exemplu pentru mine la SH sunt FOARTE importante dotarile si motorizarea, nicidecum ultimele....

Ice,da-mi voie sa ma indoiesc:sa zicem ca gasesti o masina super dotata cu 300k km in bord,majoritatea facuti pe autostrada,cu servisarea la zi la dealer,in perfecta stare de functionare si cu pret f bun datorita km.Ce faci,o cumperi?Eu cred ca nu;deaja 200k km e o cifra tampon(mentala) pt f multi dintre noi.

Sau o cumperi,daca esti samsar si-i dai km inapoi,sau daca esti om "de rand" iti va incolti in minte sa dai km inapoi la vanzare. :)

Parerea mea,starea tehnica a masinii,nr de km reali si anul sunt cele mai importante lucruri;un tempomat,un xenon,un pachet de lumini,BC sau mai stiu eu ce minuni poti sa ti le pui dupa daca nu poti trai fara ele ;)

Modificat de mcornel
Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos! Are ce-i trebuie - xenon, senzori lumina/parcare, scaune incalzite si navi - apropo, e mare sau mica?

Senzori presiune pneuri si tempomat sunt standard din cate stiu eu.

@mcornel: Problema e ca nu mai poti vinde masina aia in tara. Si poate ca pe buna dreptate, dupa ce o rulezi in tara noastra o perioada, orice masina isi pierde din calitati. In schimb, ce ai descris tu acolo mie unul imi suna a ceva bun. :icon_thumleft:

Link către comentariu

Ice,da-mi voie sa ma indoiesc:sa zicem ca gasesti o masina super dotata cu 300k km in bord,majoritatea facuti pe autostrada,cu servisarea la zi la dealer,in perfecta stare de functionare si cu pret f bun datorita km.Ce faci,o cumperi?Eu cred ca nu;deaja 200k km e o cifra tampon(mentala) pt f multi dintre noi.

Sau o cumperi,daca esti samsar si-i dai km inapoi,sau daca esti om "de rand" iti va incolti in minte sa dai km inapoi la vanzare. :)

Parerea mea,starea tehnica a masinii,nr de km reali si anul sunt cele mai importante lucruri;un tempomat,un xenon,un pachet de lumini,BC sau mai stiu eu ce minuni poti sa ti le pui dupa daca nu poti trai fara ele ;)

Nu mi-e clar de ce anume te indoiesti :) N-am zis nicaieri ca nu-mi pasa de nr de km. Cat despre exemplul tau, bine ca n-ai zis 2 milioane de km :)

In rest, depinde pentru ce cumperi masina. Daca esti genul de persoana care cauta o masina "de la A la B" si care sa nu-i dea dureri de cap, probabil ca varsta si km vor fi primordiali. Daca esti un om ca mine (eu cred ca-s mai multi ca mine, n-oi fi singurul nebun), cauti o masina anume. Un anumit motor, niste dotari obligatorii fara care nu iei masina nici daca are 5km. Asta pentru ca eu caut o masina care sa-mi placa, nu o masina cu care "sa-mi fac treaba". Kilometrii trec pe locul 2, dar evident in limite decente, nu cum zici tu 300k.

Link către comentariu

Mai adug si eu la cele spuse de ICE_2K ca nu întotdeauna starea tehnica si estetica a masini nu se reflecta in numaru de km si ani vechime.

Link către comentariu

Ice,cand am zis 300k km,nu am exagerat deloc.Eu locuiec in Londra de 5ani si cate masini cu km dati inapoi am vazut,va-ti ingrozi,asta ca sa nu va mai plangeti ca numai la noi se intampla.

Sunt o multime de oameni care locuiesc la 200-300km de Londra si fac naveta sa lucreze aici,cam cati km crezi ca vor avea masinile respective dupa 3-4ani?Cam in jur de 250-300k km :)

Si atunci cand vine vb de vanzare,sigur cumparatorul se va uita la km si va prefera o masina cu mai putini km,chiar daca da 2-3mii in plus;si uite asa,prin factorul pshilogic al cumparatorului,vanzatorul va da km inapoi si tine si pretul ;)

Link către comentariu

Sper ca ti-e clar ca purtam doua discutii complet paralele, da? Fiecare cu ale lui. Eu am zis ca unii oameni se uita mai intai la motor/dotari si dup-aia la km (asta nu inseamna ca iau o masina cu 300k km, ci ca voi alege masina cu motorul si dotarile dorite si 100k km peste cea cheala si cu 40k km), tu zici acum ca exista in Londra masini care fac multi km anual si eu pe cuvantul meu ca nu vad legatura.

Link către comentariu

Navigatia este mica dar nu ma deranjeaza..imi este de ajuns. :)

Link către comentariu

Iti atrageam atentia la "uimirea" ta ca masini relativ noi pot avea 300k km.

Nu stiu de ce,dar am impresia ca intelegi numai ce-ti convine;si da,in cees ce ne priveste,discutia a devenit paralela.

Link către comentariu

Poate-mi arati si mie unde mi-am exprimat "uimirea ca masini noi pot avea 300k km"

Link către comentariu

Eu unul ma amuz cand vad ca oamenii sa streseaza de nr km. la o masina second!

Lasa-ti nr. de km! Nu prea mai conteaza nr. de Km daca masina este ok din punct de vedere tehnic.

Link către comentariu

Cat despre exemplul tau, bine ca n-ai zis 2 milioane de km :)

Cuvantul uimire era in ghilimele;atat timp cat sunt o multime de masini destul de noi(3-4ani) in jur de 300k km(mai putine in bord si mai multe date inapoi),nu am exagerat cu nimic cand am dat aceasta cifra.

Modificat de mcornel
Link către comentariu

Cat despre exemplul tau, bine ca n-ai zis 2 milioane de km :)

Cuvantul uimire era in ghilimele;atat timp cat sunt o multime de masini destul de noi(3-4ani) in jur de 300k km(mai putine in bord si mai multe date inapoi),nu am exagerat cu nimic cand am dat aceasta cifra.

Serios acum, ce om responsabil ar cumpara o masina cu 300k km si "destul de noua"(3-4 ani inseamna jumatate din durata medie de utilizare), cand exista atatea riscuri legate de acea masina?

Revenind la off-topic, era vorba despre cele doua optiuni:

1 .alegerea unei masini dotate corespunzator cu necesitatile fiecaruia si, in acelasi timp, cu un nr.decent de km

vs.

2. una necorespunzator/ slab dotata, dar cu o fabricatie mai recenta/ nr. mai mic de km.

Eu asta am inteles si, bineinteles, as alege cea dintai varianta.

Cum de s-a ajuns la discutii despre masini cu sute de mii de km nu reusesc sa pricep.

Imi pare rau ca am lungit off-topicul, dar ma amuz cum unii spun ceva si altii inteleg cu totul si cu totul altceva.

Link către comentariu

@JUG Multumesc, incepusem sa cred ca sunt nebun :))

Link către comentariu

Serios acum, ce om responsabil ar cumpara o masina cu 300k km si "destul de noua"(3-4 ani inseamna jumatate din durata medie de utilizare), cand exista atatea riscuri legate de acea masina?

Imi pare rau ca am lungit off-topicul, dar ma amuz cum unii spun ceva si altii inteleg cu totul si cu totul altceva.

Iti multumesc ca nu te-ai straduit sa-mi citesti si posturile anterioare,ca sa se lege de postul citat si te amuzi;merci :icon_thumleft:

Link către comentariu

Bre, WTF, iar s-a ajuns la "km. multi vs. dotari multe"? Parca altu' era versusu' aici... si in plus, oricum, din cate inteleg, omu' si-a luat masina, asa ca mai discutam... ce? Discutii de-astea se lasa de regula cu useri jigniti sau raniti in amorul propriu.

My two cents...

Link către comentariu

@mcornel:

Cine-a zis ca ar cumpara o masina precum cea descrisa mai sus? A spus Ice2k asa ceva?! Tot ce ti-a spus este ca ar prefera masina dotata corespunzator exigentelor sale si cu un nr.decent de km in detrimentul unui nr. de km mai mic, dar fara dotarile dorite.

De exemplu(total ipotetic) ar prefera o masina cu xenon, scaune incalzite si jante de 17" la 80.000km din 2008(o cifra decenta) vs. acelasi model fara dotarile anterior mentionate, dar fabricata in 2009 si cu 40.000km. Eu zic ca e destul de clar, iar exemplu dat de tine e paralel cu discutia.

A spus cineva ca ar ignora starea tehnica a masinii?! Doar nu crezi ca se pune problema sa cumpere cineva o masina cu xenon, de exemplu, dar cu instalatia electrica facuta praf. Atunci ce faci, te bucuri ca ai in echipare xenon, dar nu se aprind farurile?!

Cat despre montat xenon, pachet de lumini, BC si tempomat, sper ca realizezi ca e vorba de vreo 2500-3000EUR macar cu tot cu manopera sa le montezi, in functie de masina. Daca tot facem comparatii, la o adica folosesti suma asta pentru reparatii. Repet, nu s-a pus problema de asa ceva, dar ca idee...

Modificat de JUG
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!