Jump to content

Audi A3 Sportback versus BMW 318d

mohordbx
 Share

Postare recomandată

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mohordbx

16

• ionutzz13

8

• Ice_2k

6

• The_Ego

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu merita banii niciuna din cele 2 in opinia mea..

La banii aia iti iei un A4 2.0 tdi B8 foarte echipat sau un BMW 320d... poate nu cu cu km aia...dar poti avea 200.000 km si sa nu ai probleme sau poti avea 20.000 si sa dai de belele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, va solicit ajutorul pentru luarea unei decizii cu privire la achizitionarea unei masini SH din Germania. Variantele sunt urmatoarele iar preturile sunt cele ne-negociate de pe mobile.de.

Audi A3 Sportback, 1.6TDI 105CP, 9200 km, fabricat 6/2010 - 18970 Euro

Dotari:

-senzori parcare

-scaune incalzite

-Ac automat

-Jante aliaj 16

-Pilot automat

-Proiectoare ceata

-ESP

BMW 318d, 143CP, 72500 km, fabricat 10/2009 - 19450 Euro

-aceleasi ca si la Audi

+bi-xenon/adaptiv

+navigatie

+comenzi pe volan

+bluetooth

+senzori lumina/ploaie

+indicator presiune roti

+keyless go

Intrebarea este ce sa aleg avand in vedere ca parcurg aproximativ 25 000 km pe an iar masina o voi tine 3 ani? Care dintre ele se va devaloriza mai mult? Pe care crezi ca o voi vinde mai usor? Din punct de vedere al satisfactiei la condus BMW-ul e alegerea dar atunci cand il voi vinde va avea totusi 150 000 km. Pe de alta parte Audi va avea sub 100 000 km dar cu siguranta nu va oferi performanta BMW.

Multumesc

Hai sa-ti dau un pont in privinta achizitionarii,daca mai ai putina rabdare cu banii astia la anul iti cumperi noul Golf 7 si ai tot ce vrei la el,oricum va fi cu mult peste A3-ul din 2010 si mai ales seria 1 din 2009 care deja seria 1 are noua generatie abia iesita iar A3 sta sa fie prezentat,nu mai sunt ultimele modele sunt deja depasite si o sa pierzi foarte multi bani pentru ca se devalorizeaza repede acum,apoiG7 este si noua ca masina si model care 6 7 ani in privinta "uzului moral"nu mai ai treaba ca vorba aia vine:"o masina noua se cumpara imediat cand este lansata"

Modificat de Pararazzi
Link către comentariu

Nu gasesti la 20k un Golf nou lansat cu dotari bune, cel mult 1.6tdi hl si cam atat. Insa mai e o vorba, bolile copilariei ce apar la un model abia lansat, mai ales ca g7 este un total makeover.

Eu raman la parerea ca o masina o iei ca sa o conduci, sa iti placa zi de zi nu cu gandul la pretul ei de revanzare, dar poate sunt eu mai romantic :)).

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

In 20.000 iti cumperi un Confortline 2.0TDI suficient ca dotari zic eu!!!!!

Link către comentariu

Ideal cred ca este sa-ti cumperi modelul care urmeaza sa fie scos din productie. Intotdeauna nu cumpar masina care tocmai s-a lansat (asa cum se da exemplu viitorul Golf VII). Masinile trebuie sa 'copilareasca' 1-2 ani pentru a fi sigur ca nu mai are probleme de fabricatie.

Daca am decis sa fac pasul decisiv si sa nu continui seria Golf-urilor nu vreau sa ma intorc la ideea de a achizitiona un Golf fie el si 2.0 TDI (110CP).

Modelul A4 nu-mi place la interior si-l consider ca fiind o masina prea mare, cel putin acum, pentru mine; de aceea varianta de Audi A3 a fost luata in calcul.

Oricum o data cu trecerea timpului tind sa oscilez catre BMW, mai nou ma uit chiar si la cele Touring care desi este foarte populara in vestul Europei la noi este privita cu oarecare reticenta.

Link către comentariu

Cumpara ce iti place si nu te mai gandii la "aiureala" care dintre ele va avea valoare mai mare ( la o eventuala revanzare peste nu stiu cati ani).

La deprecierea unui automobil conteaza mult pretul de achizitie.

Daca acum au preturi asemanatoare, cu siguranta asa va fi si peste 3 ani!

Las-o dracu de valoare de revanzare si dupa ce iti cumperi sa te bucuri de ea la maxim!

Link către comentariu

Un test drive facut ieri cu BMW 318d a clarificat totul...

Alegerea va fi cu siguranta BMW :)

Multumesc pentru sfaturi tuturor.

Link către comentariu

Mi-a reamintit tinuta de drum excelenta, feeling mult mai bun de premium, masina mult mai inchegata, frane foarte bune, imagine de marca, consum comparabil chiar si cu 1.9 TDI. Masina testata a avut cutia automata dar cred cea manuala va fi mai pe gustul meu.

Cei 143 CP trag foarte bine si masina iti da o senzatie de siguranta pe care nu am simtit-o asa bine la A3. Este incomparabil cu un A3 de la inchiderea usilor pana la pozitia la volan, senzatia de control etc.

Link către comentariu

Felicitari pentru decizie.

Dar totusi de ce nu te gandesti la 320? 163 CP sau chiar 177 CP la an de fabricatie mai nou ! ( vorbind strict de motorul 2.0 l).

Modificat de ionutzz13
Link către comentariu

Modelul cu facelift 320d are 177 CP iar din ce-am gasit pe site-urile din Germania depasesc bugetul. In plus nu sunt chiar un asa vitezoman. Tine cont ca vin de pe un Golf V 105CP care m-au multumit pentru stilul meu de condus.

Link către comentariu

E foarte buna decizia de a merge pe BMW 318d si nu neaparat 320d 177 cp.. mai ales ca tu ai considerat golful de 105 cp satisfacator..deci nu cauti senzatii prea puternice :) .. Diferenta de consum intre cele doua modele este de 1,4-1,6 L /100km in afara si putin peste 1.5l/100km in oras .. desi pe hartie sunt alte diferente de consum iti spun din surse sigure si acestea sunt diferentele reale.

Legat de valoarea de revanzare sunt de parere ca A3-ul Sportback isi pastreaza mai bine valoarea decat Seria 3 tocmai pentru ca sunt mai putine si nu atat de alergate.. In Germania peste 50% din masinile care trec pe autostrada cu peste 200km/h sunt BMW-uri iar dintre acestea cred ca peste 50% sunt seria 3 .. .poate exagerez putin dar ideea este ca un A3 care sa alerge cu mai mult de 180km/h nu vezi prea des si nu doar din considerentul diferentelor de putere.

Cea mai buna valoare de revanzare si cel mai bun raport stare tehnica generala/ pret l-ai fi obtinut la un A3 Sportback vechi de 5 ani, cu un numar de km sub 100.000 ..cred ca dupa alti 3 ani nu ai fi pierdut mai mult de 3500 EUR in conditiile in care nu ai fi avut de investit in defectiuni tehnice in acest timp.. si nu riscai ft mult avand in vedere ca oricum iei in calcul o 'pierdere' de aproximativ 8000 eur in 3 ani la masina aleasa de tine.

Oricum bugetul este al tau si tu stii cel mai bine ce cauti si ce pierdere estimezi dar alegerea unui 318d este indicata de departe din mai multe considerente decat valoarea de revanzare.

Bafta!

Link către comentariu

Eram sigur ca asa se va intampla. Dupa ce conduci un BMW, e foarte greu a renunti sa nu-l cumperi.

Felicitari pentru decizia luata. Mi se pare una fireasca si normala.

Link către comentariu

Prefer o masina "alergata" in Germania pe Autobahn decat chinuita in traficul si pe infrastructura din Romania. Cu cat motorul este mai puternic cu atat poate fi alergata fara probleme, gandeste-te doar cum ar fi fost un 1.6TDI alergat.

BMW-ul este mult mai dotat decat Audi si sper sa nu se devalorizeze mai mult de 2000 Euro pe an. La vanzarea Golf-ului cumparatorul nici macar nu a comentat pretul cand a vazut masina (conteaza si cum o intretii) si vreau sa cred ca vor fi pasionati care peste 3 ani vor da aproximativ 13 000 Euro pe masina.

Acum ramane doar sa o negociez la un pret mai bun si sa mai fie disponibila cand ajung saptamana viitoare :)

Link către comentariu

@mohordbx sa inteleg ca vrei ca masina sa fie minim 2008?

Din cate stiu eu motorul de 2.0 L de pe 320 avea 163 CP pana in 2008, apoi au trecut la alt tip de motor de 2.0 l si au obtinut 177!

Nu e vorba de cat de vitezoman e fiecare! Conteaza feeling-ul si "timpul de raspuns".

Repet, nu te mai gandii la calcule legate de pierdere , cumpara ce vrei si bucura-te de ea atat timp cat o tii.

Pierderea poate sa fie mai mare de 2000 de euro pe an, indiferent de marca sau de model. Nu se poate "bugeta" acest aspect inainte de a cumpara masina! Clasamentele de "pierdere de valoare" din diferite surse , sunt niste tampenii.

Ca o curiozitate: cat timp ai detinut golf 5 si cati bani ai pierdut la revanzare?

Bafta!

Link către comentariu

Golf-ul a fost cumparat cu 12600 (pret pe firma) fara TVA si a fost vandut cu 9500 dupa exact 3 ani si 73 000 km.

Modificat de mohordbx
Link către comentariu

Mai am nevoie de o parere/sfat de la voi. Au mai ramas "in cursa" 2 masini:

Varianta A: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=148861329&__lp=6&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=7%2C8%2C9%2C10%2C11%2C12%2C13%2C14%2C15%2C56&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2009-01-01&maxPrice=20001&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT&emissionClass=EURO5&maxMileage=80000〈=en&pageNumber=3

Varianta B: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=148464179&__lp=6&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=7%2C8%2C9%2C10%2C11%2C12%2C13%2C14%2C15%2C56&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2009-01-01&maxPrice=20001&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT&emissionClass=EURO5&maxMileage=80000〈=en&pageNumber=3

Varianta A are 12400 km (cel mai probabil este o masina de expozitie), an 09/2010, dotari de bun simt:

AC automat,

scaune incalzite,

senzori pacare,

pilot automat,

volan sport in piele

suspensie sport (nu prea e pe gustul meu)

Varianta B are mult mai multi km 72 500 km, an 10/2009 si are pe langa dotarile de mai sus

xenon

navigatie

bluetooth

keyless go

Pe care ati alege-o voi si de ce? Varianta B ar trebui s-o cam vand dupa 3 ani pe cand varianta A as putea s-o tin chiar si 4. Pe care credeti ca as revinde-o mai bine ?

Multumesc mult pentru orice parere argumentata.. :)

Link către comentariu

Nu iti lua BMW fara iDrive! Da, e o fita, e doar un moft, etc etc, dar nu ar trebui sa se vanda BMW fara iDrive. Pacat ca e ecranul mic, dar macar e - decat deloc.

Asadar, mergi pe var. B. :icon_thumleft:

Link către comentariu

Sincer eu cred ca prima varianta are toate optiune necesare. Sunt utile si optiunile in plus de la var b, insa nu stiu daca fac cat 60.000km si cu 11luni mai veche. Daca vei merge mult cu ea, eu zic var. A, daca insa consideri ca merita navi + xenon var b.

La revanzare, cred ca vei avea mai mult succes cu var A. Personal eu daca as cauta o masina, as plati mai degraba km putini, masina mai noua, decat niste dotari, mai ales ca var A este departe de chel-option :))

Link către comentariu

Acum am observat totusi ca varianta A nu are nici jante de aliaj..

Link către comentariu

Eu as inchide ochii la 50-60k km in plus daca ar avea dotarile de bun simt pentru un seria 3. Sunt motoare diesel. Prima masina e totusi prea cheala, iar daca vorbim despre dotari suficiente, de ce am mai adus BMW in discutie anyway!?

Revin si repet, Xenon si iDrive sunt - in ochii mei si pun pariu ca si in ai multor altora - must have pe E9x, mai ales FL.

@Ego: In afara de senzorii de parcare, nu vad optiuni pe masina aia :D.

Modificat de mike.
Link către comentariu

Daca dam la o parte obsesia romanilor legata de "Km putini" ," Km reali" intre varianta A si varianta B e diferenta mare de tot!

Aproximativ la acelasi pret masina B e mult mai dotata decat A.

Atentie: Dotari mai multe inseamna sporirea "confortului si ergonomiei".

Sa traim bine!

Modificat de ionutzz13
Link către comentariu

@mike.:AC automat, scaune incalzite, senzori pacare, pilot automat, volan sport in piele nu este totusi chel. Mi se par dotari foarte bune. Ca nu are iDrive si xenon - dotari foarte bune, dar la o revanzare ulterioara zic ca vor conta mai mult nr de km si anul fabricatiei.

Am spus de la inceput ca daca el considera ca merita dotarile in detrimentul km, foarte bine.

@ionutzz13: Tocmai ca se adevereste ca nr de km si anul de fabricatie fac cam cat toate celelalte dotari cu care vine cealalta :)).

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!