Jump to content

Audi A3 Sportback versus BMW 318d

mohordbx
 Share

Postare recomandată

Salut, va solicit ajutorul pentru luarea unei decizii cu privire la achizitionarea unei masini SH din Germania. Variantele sunt urmatoarele iar preturile sunt cele ne-negociate de pe mobile.de.

Audi A3 Sportback, 1.6TDI 105CP, 9200 km, fabricat 6/2010 - 18970 Euro

Dotari:

-senzori parcare

-scaune incalzite

-Ac automat

-Jante aliaj 16

-Pilot automat

-Proiectoare ceata

-ESP

BMW 318d, 143CP, 72500 km, fabricat 10/2009 - 19450 Euro

-aceleasi ca si la Audi

+bi-xenon/adaptiv

+navigatie

+comenzi pe volan

+bluetooth

+senzori lumina/ploaie

+indicator presiune roti

+keyless go

Intrebarea este ce sa aleg avand in vedere ca parcurg aproximativ 25 000 km pe an iar masina o voi tine 3 ani? Care dintre ele se va devaloriza mai mult? Pe care crezi ca o voi vinde mai usor? Din punct de vedere al satisfactiei la condus BMW-ul e alegerea dar atunci cand il voi vinde va avea totusi 150 000 km. Pe de alta parte Audi va avea sub 100 000 km dar cu siguranta nu va oferi performanta BMW.

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mohordbx

16

• ionutzz13

8

• Ice_2k

6

• The_Ego

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

Eu as alege BMW, sunt suspecti km la Audi si sa iti faci plan pe 3 ani e cam complicat, multe se pot schimba pana atunci, poate ti mai mult BMW-ul si iti faci o casa ceva, cine stie :).

Modificat de Celeronu
Link către comentariu

Parerea mea e ca daca dispui de 20 000 euro, nici una dintre masinile astea nu va merita, cu banii astia ai putea sa iti iei masini dintr-o clasa mai mare (si ca sa ramanem in aceasi categorie de motor pentru ca ma gandesc ca taxele, consumul, asigurarile sa ramana intr-o zona decenta, exista bmw 520d, A6 2.0 tdi, bmw X3 2.0d, tiguan 2.0 tdi....etc..) dar daca vrei aceasi clasa sa zicem, sau ma rog.....aceleasi masini, macar sa fie mai performante...(in sensul ca....un 320 d de 163 de cai, sau un a3 2.0 tdi 140 de cai...etc.te vor satisface mai mult...acceleratiile, depasirile chiar conteaza, iar 40-50 de cai isi fac simtita prezenta peste prima 100 de cai :P .) Nu prea vad de ce compari seria 3 cu un a3, poate un a4 ar face sens (ca sa fie din aceasi clasa), iar un bmw comparabil cu a3 este seria 1..dar daca vrei un hatchback, iti poti lua cam orice (in banii astia SH).

La o revanzare, cu siguranta ca seria 3 o vei vinde mai usor, dar trebuie sa te gandesti ca peste 3 ani si la km mentionati de tine, nici una din masini nu va valora mai mult de 10 mii de euro...

P.S.: la un hot hatch nu te-ai gandit?

Modificat de corad0
Link către comentariu

Tin sa mentionez ca masina anterioara Golf V luata din Germania a avut 12 600 km dupa un an de la prima inmatriculare. A fost folosita ca masina de serviciu (employee car) deci nu cred ca este neaparat un numar suspect de mic de km. Mai ales ca dealer-ul nu este turc si vinde masini monomarca (audi / vw ).

Link către comentariu

Tinand cont de ce-am citit pe-aici pe forum, as evita motorul 1.6TDI...

Link către comentariu

Am inceput de la ideea de a avea o masina cu o clasa peste Golf si am ajuns la Audi A3 sportback care imi place cum arata; A4 nu-mi place la interior atat de mult. De asemenea am urmat aceeasi strategie ca atunci cand mi-am luat acum 3 ani Golf-ul si anume o masina care sa aiba cel mult un an vechime si maxim 20 000 km.

Am cauta si BMW care sa se incadreze in bugetul de aproximativ 19 000 si am dat de cel de mai sus care are dotari foarte bune si un numar de kilometri rezonabili. Ma intreb cat de mult voi pierde peste 3 ani la fiecare dintre masini si pe care o voi da mai repede cum spuneam. Vad pe site-urile de specialitate ca BMW inca se cauta destul de mult iar Audi A3 sunt doar cateva.

Link către comentariu

BMW, dar sa te astepti la o dezamagire la interior. De asemenea ia in calcul ca serviceul la BMW - Bavaria sau Filaret nu se compara cu cel din reteaua Porsche/ Midocar, este pur si simplu aberant de scump!

Modificat de ANdi B.
Link către comentariu

O sa apara noul A3 nu peste mult timp si atunci vor scadea preturile si mai mult. La 19-20k euro poti sa iei un A4 b8 destul de dotat (care oricum arata mult mai bine in interior decat A3 si decat seria 3) si cu o motorizare decenta (2.0TDi 140cp), dar probabil cu ceva km la bord, peste 50.000. Motorul de 1.6TDi daca iti place sa mergi, sa fie un drivers-car este un mare NU, inafara de consum bun nu are alte veleitati.

Pui de la inceput problema pe care o vei vinde mai usor si la un pret mai bun, eu zic ca mai importanti sunt cei 3ani si 75000km pe care ii vei face cu masina nu neaparat pretul revanzarii, care va fi redus la sub jumatate pentru ambele, raportul intre ele pastrandu-se.

Parerea mea, intre cele doua, go for the BMW !

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Salut! Pentru Romania, reteaua de piese plus meseriasi ,costuri intretinere mai mici este recomandata Audi.Daca ai bani si nu conteaza prea mult cele enumerate mai inainte si vrei feeling ,tinuta sport,placerea de a conduce as alege BMW este incomparabil, este marca premium.

Modificat de calin.g
Link către comentariu

Link către comentariu

Mai ales daca te intereseaza valoarea la revanzare, sugerez sa mergi pe BMW. Nu cred ca interiorul va fi o dezamagire, mai ales ca are navigatie. In plus, chiar si ignorand marcile, vorbim de mult mai multe dotari la BMW la aproape acelasi pret.

Link către comentariu

La 19.000 euro cea mai buna alegere ar fi BMW 320.

Peste 3 ani o masina care acum costa 19.000 va avea o valoare de piata de maxim 10.000 euro.

Eu unul nu prea inteleg chestia cu "maxim 20.000"! Adica pentru mine ar fi aiurea sa dau o gramada de bani in plus doar ca pe bord 'ar arata ' sub 20.000. Este cel putin aberant ca o masina care se plimba prin Germania sa aibe sub 20.000 km dupa 1-2 ani vechime.

Iar despre cei care spun ca BMW arata "naspa" la interior , ii sfatuiesc sa isi schimbe Ferrari pe care il detin cu un Bugati.

Link către comentariu

Parerea mea personala (sunt de vreo 10 ani in germania): as alege Audi-ul, la kilometrii aia pare cinstit. In niciuna din ele nu ai spatiu prea mult, poate ca A3-ul Sportback are ceva mai mult portbagaj. Indiferent ce alegi, tine minte cateva chestii: in Germania nici un pret nu e mic fara vre-un rost anume si atentie la masinile de firma/inchirieri/Vorfuhrwagen. Toate astea-s calarite fara mila desi au kilometri sau varsta relativ mica. In al doilea rand, cere sa ti se arate cartea de service (in banii astia n-as accepta o masina care n-are carte de service). Intereseaza-te cati proprietari anteriori a avut masina si daca au fost firme!! La kilometrii pe care-i au masinile, n-as lua daca au fost mai mult de 2 proprietari anteriori. In al treilea rand, targuieste-te. Ca strain (mai ales daca nu vorbesti germana) n-o sa obtii prea mult, dar daca lasa prea mult e un semn ca ceva nu e in regula (10% e deja mult, de obicei lasa pe la 5%). Oricum, incepe sa discuti pretul numai dupa ce te-ai dat minim o ora cu masina....

Link către comentariu

Nu stiu de ce se insista ca BMW-ul are valoare de revanzare mai buna. Eu am luat BMW tocmai pentru ca Audi-urile isi tin pretul mai bine si BMW-ul era mult mai ieftin (serie 3 fata de Audi A4). Au fost mai multe criterii - nu doar asta; dar a contribuit si el.

La serie 1 versus A3 cred ca este exceptia. Aici sunt de acord cu voi. Dar in rest Audi-ul este mai scump.

BMW-ul meu a costat de nou vreo 37.000 euro. La 4 ani am dat pe el 12.000 euro. La 8 ani cat o sa aiba cand il vand nu imi fac sperante la mai mult de 6.000 euro. Un golf costa 18.000 euro de nou si la 8 ani tot pe la 4-6.000 euro ajunge. Masinile se devalorizeaza mai mult daca sunt premium.

Gasiti garla mercedes S500 S400 CDI la 6000-7000 euro la 10 ani vechime. Si daca ne uitam cat costa de noua (90.000-100.000 euro) atunci sa te tii...

Revenind ontopic: Nu as lua motorul 1.6 TDI, nu as lua Audi A3. Consider Golful cu un raport calitate-pret mai bun.

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

Am verificat pe unele site-uri de specialiate deprecierea masinilor si se pare ca o data cu trecerea timpului masinile tind sa aiba cam acelasi pret de vanzare. Cel mai mult pierd in primii 2 ani. De aici si "teoria" mea cum ca o masina pe care o cumperi din Germania dupa 2 ani are un pret excelent. Golf-ul pe care l-am avut a costat peste 24 000 Euro de nou..eu l-am luat la jumatate de pret. Audi cu siguranta a costat in jur de 30 000 Euro iar acum este aproape jumatate.

In principiu as vrea sa trec de la segmentul "Golf" la altceva. De aceea ca si design Audi A3 mi-a parut cea mai acceptabila. Diferenta intre cele 2 marci fiind de 1500-2000 Euro pe care m-am hotarat s-o sustin. De aici a mai fost un pas pana sa gasesc BMW cu dotari mai generoase si cu o imagine premium excelenta. Am condus 320d si este fenomenal si sunt convins ca nici 318d nu dezamageste. Nu sunt un vitezoman si conduc in limitele legii. Golf-ul pe care l-am dat avea 105 CP care mi s-au parut ok. Atata timp cat iti cunosti limitele conduci astfel incat sa nu le depasesti.

Pe site-urile de masini din tara preturile variaza foarte mult la masini cu specificatii si an de fabricatie similare, in schimb pe cele din afara iti dai seama mult mai usor care sunt "suspect de ieftine".

Am condus 1.6 TDI si mi s-a parut destul de ok motorul. Nimic sportiv, doar consum foarte bun asa cum spuneati. Interesant este ca BMW-ul chiar daca are 143CP si 320Nm are acelasi consum la performante dinamice mult mai bune.

Link către comentariu

Din punctul meu de vedere asta e punctul forte la BMW,motorul...e mult mai simplu si mai usor de intretinut ca un 1.6 tdi...cu care multi colegi de forum au avut ceva de furca.Poti gasii si in tara masina buna de la cineva care e ,,strans in menghina,,...esential este sa nu te grabesti.

Link către comentariu

Sfatul meu este sa alegi BMW 318d fara sa mai stai pe ganduri.

Dupa parerea mea, merita sa te bucuri de rafinamentul motorului si de tinuta de drum superioara la BMW.

Observ ca ai avut Glof 5 1.9 TDI si trecerea catre A3 1.6 TDI nu mi se pare indicata. In afara de calitatea interiorului nu sunt diferente prea mari fata de Golf, iar motorul 1.6 TDI te va dezamagi (cu exceptia zgomotului interior) prin felul in care se comporta si prin fiabilitate.

Discutia e lunga, sunt multe variante de masini la 20.000 EUR, dar dintre cele enumereate de tine, as alege BMW 318d.

Si eu am vandut de curand Golf-ul 1.9 TDI si sunt in situatia de a alege o masina inlocuitoare.

La mine e simplu, o sa fie ceva mic si ieftin pentru merg cu masini de la serviciu, imi trebuie o masina de rezerva.

Spor la achizitie.

Modificat de Andrei JSE
Link către comentariu

Nu are rost sa se ajunga iar la diferente, dar intre Golf 5 si A3 diferentele nu se reduc doar la interior.

In schimb un Golf 6 ar avea mult mai mult sens, se apropie destul de mult de A3 la destule aspecte, tinuta de drum, confort, insonorizare.

La banii astia ar merita ori un Seria 3 cu mai putini km (sub 50k km) si mai putine dotari ori un Golf 6 2.0 tdi HL pana in 20k km.

Oricare din ele isi va face treaba, cu un mare plus pentru Seria 3 care este "altceva" in materie de condus.

Modificat de paul_e88
Link către comentariu

E interesant cum, pe un forum unde "fan-boys" ar trebui sa recomande dintr-o suflare Audi A3, toata lumea, sau, ma rog, larga majoritate, recomanda BMW. Am condus de amandoua, si A3 si un 1er si eu tot BMW as alege, chiar daca are cateva minusuri fata de A3:

- in spate, pasagerii calatoresc mai inghesuit si intra mai greu;

- cotiera din fata e fixa;

- suspensia+runflat-ul fac sofatul in BMW mai dur;

- vizibilitatea inspre inapoi e mai slaba;

- deschiderea hayonului e mai joasa si te poti lovi la cap daca nu esti atent.

...insa:

- calitatea asamblarii/finisarii e superioara la BMW.

- volanul multifunctional e mai destept si stie mai multe;

- portbagajul e mai mare;

- motoarele cu Efficient Dynamics sunt geniale;

- seria 1 e printre cele mai fiabile masini SH, sau, oricum, mai rasarit decat A3.

Din pacate, A3 nu are nimic in plus de oferit fata de Golf, in afara de o finisare mai buna a materialelor la interior si un design exterior mai reusit insa, daca mi s-ar pune 20.000 Euro in palma si mi s-ar spune: alege! As lua un Golf SH de 12-15.000 si cashul pana la 20K, decat un A3 si 1-2K. Pur si simplu, nu face diferenta de bani...

Link către comentariu

Sau un Polo SH de 8-10000 si restul de cash?

Sau un Logan de 4-5000 si restul de cash?

Depinde cati bani ai si unde tragi linia.

Modificat de paul_e88
Link către comentariu

Adevarul este ca un G6 HL 1.6 tdi cu toate dotarile pe care le are si acel A3 este aproape 20k NOU, pe configuratorul din Romania.

Insa un sh, 2.0TDi 140cp sau 170 (GTD) te duce mai ieftin decat acel audi, la un motor mai bun.

http://suchen.mobile...&pageNumber=126

http://suchen.mobile...&pageNumber=124

Preturile audi si bmw sunt ridicate de brand, justificat ce-i drept, se simte, dar in opinia mea e prea hipertrofiat cel putin la Audi.

Un drive-test te va convinge mai mult decat sigur spre Seria 3 :icon_thumright: . 1.6-le fiind lesinat la A3 :))

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Nu, paul, nu Polo sau Logan, ci o compacta medie. La capitolul asta, A3=Serie1=Golf. Sorry...

Legat de bani, zice in postul #1.

LE: scuze, de-abia acum am realizat ca nu e A3 vs. Seria 1, ci un seria 3. In cazul asta, ia 3-arul :) My bad.

Azi dimineata nu mi-am baut cafeaua => n-am toti neuronii functionali :)

Link către comentariu

Eu nu as cumpara audi-ul acela. Eu nu vad mare diferenta la materiale intre golf 6 si a3 plus ca arata si urat. Daca compari a6 cu passat da... merita un a6... Deci BMW all the way

Link către comentariu

Cu cat caut mai mult cu atat apar mai multe intrebari cum ar fi: De ce sa dau atatia bani pentru o masina (BMW) care la final il voi revinde cam cat iau si pe Audi? De ce sa nu iau ceva mult mai placut de condus (BMW) decat un motor (1.6 TDI) despre care multi nu au o parare asa buna, nici mie nu mi s-a parut stralucit. Etc..

Am senzatia ca verdictul va fi la fata locului in functie si de cat voi putea negocia la fiecare masina.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!