Jump to content

Golf MKV sau Jetta?

7Andrei7
 Share

Postare recomandată

Daca mai aveti putintica rabdare ii vom recomanda Golf VII si Veta 7, ambele cu motorizari pe hidrogen, iar capota va trebui sa fie sprijinita cu cotul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• soila

8

• Razvan_SPD

6

• adriano872

6

• micuzzu_marius

4

Bwwlan - ai uitat sa spui ca la noua jetta au renuntat si la stopurile pe leduri ca erau prea de secolul 21 si s-a revenit la becuri. Si au mai renuntat si la optiunea de xenon ca era prea high-class ptr muritorii de rand. Mai mult daca deschizi portbagajul o sa vezi ca ranga din stanga difera de cea din dreapta deoarece are lipit cu izolir band firul care duce la iluminarea numarului.

Aaah, si pielea disponibila e doar cea ecologica.

Poate Jetta 7 o sa fie la nivel de Logan in ritmul asta.

Daca Jetta 5 era facuta in Mexic diferit fata de cea ptr SUA, cea noua este aproape la fel. In SUA nu ai voie (sau nu am vazut eu pe strada) sa ai faruri HID iar stopuri pe led nu erau la varianta ptr SUA nici la cea veche.

Link către comentariu

nivel de logan cu pret de audi

cheia succesului pentru vw in urmatorii ani :)

din nou ma minunez: chiar nu exista optiune de xenon cu lupa pe noua jetta ????

pentru ca deja nu mai are rost sa continue acest topic, un golf5 facut la wolfsburg e net superior oricarei jetta made in mexic

Modificat de alios
Link către comentariu

Putin offtopic: am fost in showroom..si e evidenta diferenta la interior intre Golf 6 si Jetta 6 in favoarea Jetta; intr-adevar, calitatea materialelor pare sub 5 - nu vb de GTI, GTD, R, etc.

In plus, Jetta 6 nu prea are cum sa fie fabricata in Mexic pt piata din Europa si oricum difera cel putin prin numarul de motoare, suspensie spate, materiale, dotari cu avantaj pt Europa. Singurul lucru ciudat e ca ofera ca dotari "luminite" daylight, dar nu si xenon.

Revenind, desi sunt subiectiv pt ca imi plac exclusiv sedanurile si "Jeep-uletele", Jetta 5 mi se pare mai ok decat Golf 5 :D.

Link către comentariu

@soila: mda, nu exista optiunea de xenon nici macar pe Confi-ul din Germania.

@kvaleroo: n-are cum sa fie calitatea interiorului de la Jetta 6 peste acela al lui Golf 6. Poate voiai sa zici invers, asa da. Pare-se ca de aceeasi parere ar fi si nenea

.
Link către comentariu

jetta 6 pt europa are fata de modelul america: suspensie independenta spate, franare disc spate, climatronic dual, plus mai multe motorizari. si referitor ca nu are pistonase la deschiderea portbagajului sa stiti ca are numai ca e unul singur montat central, se vede daca te uiti in portbagaj si inca ceva, partial e fabricata in mexic, ea vine pe componente si asamblata in germania motorizarile si multe parti tehnice nu sunt fabricate in mexic, va dau dreptate au redus calitatea la mai multe componente dar oare numai la jetta s a intamplat acest lucru? eu cred ca in intreaga industrie auto e la fel, masinile nu mai sunt facute sa tina 20 de ani.

Oricum daca vreti sa vb de jetta 6 e bine sa o facem la sectiunea ei suntem cam :offtopic:

Oricum persoana care a deschis topicul in caz de nu si a cumpart deja trebuie sa se gandeasca daca va avea nevoie de portbagaj mare sau nu asta e diferenta intre cele 2 masini, e aceeasi platforma de golf 5 plus ca am inteles ca are deja un golf 5, in fine el va decide cel mai bine

Sau ca acuma sunt motorizarile CR la diesel, la fel asta nu e numai la jetta desi Pd ul consuma ulei, e zgomotos, itradevar trage exploziv, CR e mai lesinat cum spuneati dar trage liniar se duce frumos, silentios, economic, nu tre sa mergi cu bidonul de ulei dupa tine, toti constructorii auto sunt cu tehnologie CR acum, VW de 2 ani a trecut la asa cevam sunt la inceput in mod sigur le vor mari puterea or sa le puna la punct sa i faca multumiti si pe fanii PD

Link către comentariu

pai se discuta jetta vs golf, deci mi se pare normal sa se aduca argumente pro si contra

daca sunt mai multe contra jetta, asta e alta problema :)

nu se asteapta nimeni ca o masina sa mai tina 20 ani, dar macar 10 ani nu se mai poate ???

adica dupa mintea directorasilor vw (si nu numai) o masina devine buna de aruncat dupa 5 ani sau 100.000km

Link către comentariu

Intre timp m-am hotarat sa mai astept putin si sa iau una noua.

Am fost acum o saptamana sa vad o jetta noua la showroom si nu e pe gustul meu.

In exterior e superba dar in interior lasa mult de dorit fata de golful 5 si 6.

Minusuri:

- plastic pe usa in locul in care tii mana (acolo unde golf are textil). La varianta HL este plastic crem :|

- in torpedou nu mai exista material textil

- cotiera e la fel de in spate ca la golf dar nu mai este reglabila si in felul asta a devenit total inutila :|

- scaunele nu se mai lasa la fel de jos ca la golf si deci pozitia la volan e mai putin confortabila

- spatarul scaunelor nu se mai regleaza pe rotita ci cu o maneta (ca la daewoo, daca stiti)

Plusuri:

- spatiu mai mare in spate

Eu personal nu pot fara aceste mici detalii (care m-au facut sa trec de la Opel la VW).

Passat e prea scump.

Rezulta ca astept dupa G7 cel mai probabil. Sau o viitoare octavia.

Link către comentariu

@ micuzzu_marius Versiunea ptr Europa are alte motorizari, mai slabe ca putere dar mai eficiente dpdv consum.

Astfel ptr SUA nu exista nimic sub 2.0 - poti sa alegi entry-level 2.0 /115 cai in 4 cil sau 2.5 /170 cai in 5 cil care este derivat din V10 de Lamborghini sau 2.0 tsi 200 cai sau 2.0 TDI - 140 cai. Ultimile 2 sunt comune.

Ptr Europa best_buy mi se pare 1.4 tsi/160 cai in echipare highline. Ai practic cel mai avansat tehnologic motor pe benzina de la Vw la 21000 EUR cu tva inclus cu dotari highline.

E pret de Skoda...

Modificat de nsm
Link către comentariu

si eu cred ca 1.4 tsi -160 cp ar fi cea mai buna alegere dintre toate calculat la putere-taxe-consum-pret de achizitie-tehnologie :icon_thumleft:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!