Jump to content

Golf MKV sau Jetta?

7Andrei7
 Share

Postare recomandată

Era vorba de problemele pe care le intampina din cauza hayonului. Jetta este mai mare, mai grea si automat mai insetata decat Golful.Pana la urma este un Golf "transformat" in berlina..sa nu mai punem si faptul ca este fabricata in Mexic iar calitatea unora dintre componente lasa de dorit.Sa tinem cont si de faptul ca un est european nu o duce asa de bine din punct de vedere financiar fata de unul din vest asa ca Vw a tintit bine piata estica cu aceasta "corcitura" Jetta. Daca tot vrei sa faci pasul de la un Hatch la o berlina si sa ramai pe acelasi producator, de ce sa nu profiti de toate avantajele pe care le ofera o adevarata berlina asa cum este Passat-ul?

Eu iti urez mult succes si sa iei decizia cea mai buna.

Modificat de adriano872
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• soila

8

• Razvan_SPD

6

• adriano872

6

• micuzzu_marius

4

Ma-ndoiesc ca sunt 1160L :D.

E tare discutabila stabilitatea...A condus vreunul dintre voi (tu si prietenul tau) amandoua masinile sau el a fost doar pasager la tine? E totusi un Golf mai lung.

Passat-ul e alta clasa.

@adriano872: pentru ca Passat-ul, asa cum am scris mai sus, nu e de gasit la 11.000. Passat MY2009, fara sa fi fost dauna totala.

Modificat de mike.
Link către comentariu

Eu personal nu sunt atras de Jetta. Spre deosebire de Bora, care arăta mult diferit de Golf, Jetta nu îmi spune nimic. E un Golf cu spate de Passat. Dar e o chestie de gusturi.

Link către comentariu

11ooo nu este o suma mare dar nici mica. Trebuie sa ai rabdare si noroc atunci cand vrei sa achizitionezi o masina SH. Poate ca sunt eu prea meticulos sau am prea multe fixuri gen : greieri prin bord, zgomote punte spate, scartait broaste usi, izolatie fonica deplorabila (practic mergi cu motorul langa tine)..Am descris Jetta in toata splendoarea ei. Avem 2 exemplare in curtea societatii si eu personal am facut vreo 68000 km la bordul unuia dintre ele inainte sa imi dau cu parerea.

Stima

Link către comentariu

@adriano872: Si eu am probleme cu haionul ca intra frunze sau crengi cand e sa il inchid, e deranjant, insa nu cred ca asta e factorul principal pentru care ar renunta cineva la el in favoarea unui sedan. Spatiul in schimb este.

Puebla este cea mai mare fabrica VW din afara Germaniei. Acolo se produce Jetta, Golf Variant, New Bettle si Bora (Jetta mk4 pentru America). Am inteles ca se mai cojesc butoane dupa 2-3 ani si alte probleme.

Am eu un greiere serios in partea dreapta, la imbinararea usii + s-a dus jumatate din cantitatea de antigel, Golf de un 1an facut la Mosel.

Jetta are mare traditie, din 79'- onwards :D http://en.wikipedia....olkswagen_Jetta

@mike: Si mie mi se pare discutabila. Din pacate nu am avut ocazia sa merg, dar sunt chiar curios. El zicea ca mai ales la curbe luate mai strans. Personal pana nu vad, simt, nu cred :D . Ecartament mai mare nu cred sa aiba, ampatement iar nu pentru ca este pe acelasi sasiu.

Jetta este un Golf mk5 cu portbagaj si usor facelift :)) . Asta explica de ce multi cauta sa puna bara de Jetta, are un aer mai sobru, rafinat. Daca aparea jetta inainte de golf, situatia statea tocmai invers. Oricum in zilelea astea totul se imprumuta, rar se inoveaza (vezi G6 cu stopuri touareg-like, volanul pe care initial l-am vazut pe CC, acum e pe Golf HL pana si pe Amarok :)) )

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

@The_Ego, imi pare rau pentru micile probleme la Golful tau, pentru greierele din usa poti sa incerci cu ceva silicon pentru broaste si pentru chedere cat despre antigel, ai verificat daca nu sunt ceva pierderi pe instalatie?..

Cred ca 7Andrei7 are de unde alege de pe piata la cei 11.000 E pe care ii are asa ca depinde doar de el ce va alege

Link către comentariu

cu 11.000 un passat din 2009 disel in mintile lui e clar ca nu gasesti. mergi pe golf e reusit modelul V. bafta

Link către comentariu

Daca as putea da timpul inapoi eu m-as duce spre Jetta nu spre Golf. Nu ca as avea ceva cu Golf-ul, este o masina geniala, dar imi place mai mult sedanul.

Venind de la un sedan(Seat Toledo) as alege tot un sedan. Jetta si Golful sunt masini identice. Golf-ul e putin mai practic, deschiderea mai mare a portbagajului ii permite sa inghita chestii mai mari, dar portbagajul de la Jetta e mai mare/lung.

Diferente intre ele nu prea sunt, sunt facute la fel, stau pe strada la fel. Uita-te la ambele si vezi care-ti place mai mult, simplu.

Modificat de Rave
Link către comentariu

sau impaci si capra si varza, adica imbini hayonul cu sedanul si iese Octavia2 :))

fiind exact aceiasi platforma de golf 5

Link către comentariu

@Rave, nu ai citit bine primul post , Andrei are deja un Golf, ideea este ca si-ar dori o masina mai mare (fara hayon) si Golful sa-l lase pe mana tatalui sau, toata astea undeva la 11.000 E.\

Ceea ce putem face noi pentru el este sa-i dam o mana de ajutor in urmatoarele dileme:

- exista jetta facute in germania?

- materialele din interior sunt chiar identice?

- cum sta pe strada fata de un golf?

- are aceeas suspensie ca la Golf ?

Eu unul stiu ca Jetta se fabrica in Mexic si pe strada nu sta ca un Golf, pierde la manevrabilitate, agilitate si consum(fiind mai lunga si mai grea), materialele din interior lasa de dorit.

Stima

Modificat de adriano872
Link către comentariu

nu am condus jetta, dar am condus si golf5 si octavia2 (aceleasi platforme) si octavia2 in curbe nu era la fel de stabila precum golful... pentru ca octavia2 e mai lunga si mai inalta

materialele in interior desi par identice, o analiza mai atenta arata diferentele de calitate superioare pentru golf5 care e facut la wolfsburg si in slovacia

fata de jetta facuta in puebla mexic.

trecerea de la golf5 la jetta nu merita, dar merita spre o alta berlina ca passat, superb sau octavia2

Link către comentariu

O fi avand portbagajul mai mare Jetta fata de Golf dar ce te faci cand vrei sa transporti un scaun, o saltea, un televizor in cutie, un aragaz, o masina cu pedale ptr copii, o bicicleta sau orice obiect voluminos care nu intra pe "gaura" in Jetta/Passat.

Oamenii din vest cumpara mai smart decat cei din est sau americanii... Din acest motiv Hatch-ul este in top la vanzari in vest fata de sedanuri (care sunt ptr taxi, masini de serviciu, de politie).

Recomand Octavia 2 cu facelift (cu 1.9 tdi) din tot sufletul. Nu are moarte masina aia... Intrebati mecanicii.

Cum suna 71000 km fara sa schimbi nimic dar sa fie in perfecta stare? (nici macar un bec/stergator/placuta de frana/janta/cauciuc...)

Link către comentariu

luna trecuta am fost 2 masini in delegatie, eu cu o octavie2 si colegii cu un renault fluence

tehnic nu le compar, 1.9tdi cu 1.5dci, eu cu octavia2 mancam pamant, colegii se tineau cam greu, desi a lor e luata anul asta si nici 10.000km nu are, iar octavia are 87.000km in bord

dar practic in octavia am rabatat bancheta si am incarcat 2 plasme, 2 calculatoare, 2 imprimante, si alte cutii cu echipamente IT... le-am incarcat lejer, le-am descarcat la fel de usor

colegii au inghesuit cam greu toate bagajele, si cutiile cu promotionale.. de intrat au intrat, dar cu cutii strambate, si dosite cu greu :)

aici am vazut iar cat de practic este sa ai hayon la masina

Modificat de alios
Link către comentariu

Pai din ceea ce zici tu reiese ca O2 este mai ,,slaba'' ca Golf 5 dar peste Jetta ceea ce nu se poate! :)

Link către comentariu

Tine doar de preferintele fiecaruia dintre noi.

Eu unul prefer O2 fata de Jetta si G5 fata de O2 si Jetta. Sunt curios catre ce va opta "colegul" Andrei :question:

Link către comentariu

octavia2 este superioara fata de jetta pentru ca are hayon, ceea ce o face mult mai practica, unde mai pui ca are luneta mai mare, si are si stergator.. utilitate enorma pentru cei care vor vizibilitate mare in retrovizoare

dar nu este mai superioara din punct de vedere a stabilitatii fata de golf tocmai pentru ca este mai mare si mai inalta, cel putin toate de la firma au pachetul drumuri grele...

parerea mea :)

Modificat de alios
Link către comentariu

• 1 month later...

O fi avand portbagajul mai mare Jetta fata de Golf dar ce te faci cand vrei sa transporti un scaun, o saltea, un televizor in cutie, un aragaz, o masina cu pedale ptr copii, o bicicleta sau orice obiect voluminos care nu intra pe "gaura" in Jetta/Passat.

Oamenii din vest cumpara mai smart decat cei din est sau americanii... Din acest motiv Hatch-ul este in top la vanzari in vest fata de sedanuri (care sunt ptr taxi, masini de serviciu, de politie).

Recomand Octavia 2 cu facelift (cu 1.9 tdi) din tot sufletul. Nu are moarte masina aia... Intrebati mecanicii.

Cum suna 71000 km fara sa schimbi nimic dar sa fie in perfecta stare? (nici macar un bec/stergator/placuta de frana/janta/cauciuc...)

pe principiul asta cum suna polo cu 70000km si e in perfecta stare si nu am bagat nimic in afara de consumabile. masina o am de la 0km din 2007.conteaza si cum intretii masina.in principiu la o masina pe care ai luat-o de noua sa o folosesti nu sa itzi bati joc de ea pana la 100k nu tre sa te atingi nimic - evident - parerea mea

mai detin o jetta din 2006 dsg 1.9 care mi se pare super ok, nu este o masina nici prea prea nici foarte foarte.am luat-o de 1an si m-a ajuns undeva la 10000 e masina dar avea 5 ani si este full - piele dsg navi trapa, scaune electrice alarma originala, webasto cu telecomanda, etc.( asta ca sa ne revenim putin cu passatul din 2009 cu 11000e- vorba colegului dupa 2 totale poate, da,gasesti vreuna la 11000 din 2009)

nu este nici o diferentza intre materialele din golf si jetta, se tine super ok pe strada iar consum mixt pe 3000 km (inclusiv un drum de predeal si unul de bucuresti, restul numai in oras la ore de varf ) a fost 7.4%. as merge cu incredere pe o jetta avand in vedere fiabilitatea masinii. iar daca te gandesti ca tre sa bagi un aragaz ....

Modificat de apolux
Link către comentariu

Daca trebuie sa cari un aragaz nu-l bagi nici in passat decat break, iar in Golf intra cu brio doar sa rabatezi bancheta din spate! :)

Link către comentariu

Caz concret. Am avut de mers la munte de rev cu 4 prieteni. Nu am putut sa iau golful pentru ca nu incapeau bagaje pentru 3 zile, fiind si iarna. Am luat Passat-ul si nu am fost probleme, desi a fost si el plin.

De precizat ca vara trecuta am fost cu golful, tot cu 4 oameni in masina pt 4 zile si au incaput toate bagajele. Depinde de anotimp :))

Link către comentariu

micuzzu_marius

E difernta mare de spatiu fata de golf inclusiv la pasagerii din spate, portbagajul nu mai spun, bine daca vrei sa cari frigidere, mobila nu poti dar cred ca mai indicat e sa cari asa ceva cu un microbus :icon_cheesygrin: am condus golf 5 si jetta 5 , pot spune ca se comporta lafel pe drum, si nu am vazut sa se cojeasca butoanele sau ce se vorbea pe aici ca e facuta in mexic, daca vreti sa vb de jetta 6 e si mai spatioasa ca jetta 5 si nu mai este golf cu portbagaj si mic facelift, e total schimbata e mult spre passat acum si are un design mai sportiv, scuze de off topic pe final :icon_cheesygrin:

Link către comentariu

Da, din pacate, Jetta 6 e un downgrade fata de Jetta 5. Poate, zic "poate" fiindca chestiunile de design sunt motivate strict subiectiv, singurul capitol la care a evoluat e designul exterior, unde s-a individualizat fata de hatchback si nu mai e perceputa ca un Golf cu rucsac. In rest, din pacate, se vede cam peste tot cum "s-a bugetat" masina, de cand deschizi capota pana cand deschizi portbagajul.

Sunetul scos la inchiderea portierelor: la Jetta 5 e unul infundat, la 6 cam suna a gol; capota e sustinuta de piston la Jetta 5, la 6 e inlocuita de o bara penibila; sub capota, nu mai povestim: dieselurile CR sunt mult, dar MULT mai lesinate decat vechile PD, nu mai au acel "umf". Bun, or fi mai cultivate, mai silentioase, mai verzi, insa putere pe putere, e somnu'; portbagajul nu mai este sustinut de doua pistoane, ci de doua balamale ordinare, actionate de un arc, iar daca inchizi portbagajul incet, se aude "frumos" cum se tensioneaza arcul. Excelent... :dry:

La interior, singurele diferente intre Jetta si Golf sunt in spate: da, la Jetta distanta dintre spatarul scaunului fata si cel al spatarului spate este de 96,8 cm., fata de Golf, 90,1 cm. (si 6,7 cm. nu-s chiar putini), insa distanta de la sezutul banchetei spate la plafon la Jetta e de 94,3 cm., iar la Golf 97,9 (adica, un plus de 3,6 cm. care, la o adica, fac diferenta la trecerea peste niste denivelari intre a da sau nu cu capul de plafon).

Raza de intoarcere la Jetta e mai mare (cu 0,2 m., dar MAI MARE) in comparatie cu Golful, si, ce conteaza cel mai mult in oras, e cu aproape 45 cm. mai lunga decat un Golf, ceea ce o face mai greu de parcat.

Deci: mai pratica nu e, mai frumoasa e sau nu e (aici e discutabil), mai usoara nu e, mai scurta nu e, mai putin nu consuma...

Mi-e greu, in conditiile astea, sa pricep de ce ar prefera cineva o Jetta unui Golf. :scratch:

Modificat de Vizitator
Link către comentariu

chiar au inlocuit pistonasele cu gaz de la capota si portbagaj cu balamale ca la logan ?????

eu nu cred, poate nu era versiunea high :D

Bwwlan zici ca acum jetta se diferentiaza fata de golf6 la design... intr-adevar nu seamana cu golf6,

dar seamana perfect cu passat b7 :))

va dati seama din poze care si cum e ? asa la prima privire

Modificat de alios
Link către comentariu

Era cat se poate de Highline. Da-o dreq de treaba, chiar asa mult costa un piston de-ala ordinar? Bun, categoric, o ranga de-aia costa mai nimic, inteleg sa-mi puna mie pe Polo (desi, parca di 9N avea piston, WTF?), da' pe Jetta? Da-o-ncolo de treaba...

Da, bre, aia din stanga ii Geta :lol: Glumesc. Acum, pe bune, la dizainu' exterior au lucrat putin, insa nu fiindca in America nu se vindea oricum si-asa Jetta, ci fiindca in Europa vanzarile de Jetta erau praf si pulbere fiindca persoanele care aveau trebuinta de o compacta, isi alegeau fie Golf daca voiau HB, fie Octavia, daca voiau limo. Jetta nu intra in calcul si cam era pierduta in spatiu si timp (bine, Astra sedan, Focus sedan, Megane sedan toate aveau si continua sa aiba vanzari la fel de "spectaculoase" in vest). Numa' in Romanistan are omu' senzatia ca sedan=prestanta si eleganta. Ma rog, asa o fi, cine-s eu sa comentez... insa categoric nu in clasa compacta. Asa, cu new look, mie mi se pare ca, din spate, arata a Audi, ceea ce-i mai spala putintel din pacate.

Scuze de OFF TOPIC.

Modificat de Vizitator
Link către comentariu

micuzzu_marius

inteleg ce spui dar vorbeam de spatiu, oare de ce i au mai facut portbagaj la jetta nu ca sa fie mai incapatoare? daca nu e diferenta inseamna ca golful egal jetta, doar ca se numesc diferit. intradevar la faza cu capota si portbagajul la jetta 6 da, rusine ce au facut, in rest e foarte ok masina, na acuma parerile difera, fiecare cu ce i place si ce are nevoie, o sa vb 3 ani la nesfarsit si tot nu ajungem la o concluzie

O2 e cea mai spatioasa la portbagaj avand si hayon dar nu se dicuta desprea ea

Link către comentariu

Si fetele de usi sunt foarte ieftine, se vad imbinarile de plastic. E o masina de buget, ca Octavia, dar pozitionata mai sus doar prin pret.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!