Jump to content

Golf MKV sau Jetta?

7Andrei7
 Share

Postare recomandată

Salutare!

Stiu ca suna cel putin ciudata comparatia dar sa va explic situatia.

Momentan am un Golf MKV din 2007. La nivel de dotari sta bine, e confortline, sunt multumit. Ideea e ca ar trebui sa ma cumparam o masina in familie (pt tata), ceva SH 2009-2010 (adica pe la 11.000 E max) si eu ma gandeam sa iau o Jetta si sa ii cedez Golf-ul meu (el ar fi multumit).

Motive:

- vreau sa scap de haion (intra frig/praf/frunze in masina de fiecare data cand il deschid in parcarea mea tampita)

- mi s-a intamplat de mai multe ori sa am nevoie de mai mult spatiu de bagaje (calatoresc extrem de mult)

- mi se pare mai eleganta (e vorba de gusturi)

Temeri:

- exista jetta facute in germania?

- materialele din interior sunt chiar identice?

- cum sta pe strada fata de un golf?

- are aceeas suspensie? (sunt foarte multumit de suspensia mea)

Multam!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• soila

8

• Razvan_SPD

6

• adriano872

6

• micuzzu_marius

4

eu iti recomand un passat in banii aia. Gasesti la 11.000 din 2008 cu tot ce vrei pe el DSG, piele, seznori parcare fata/spate etc etc

Link către comentariu

Nu cred, mergi pe-o Jetta, nu 1.6!

Modificat de Razvan_SPD
Link către comentariu

Toate Jetta sunt facute in MEXIC. Materialele se aseamana in interior dar nu sunt asa de bune calitativ ca la golf (parerea revistelor de profil din tara), suspensia e la fel.

Link către comentariu

Razvan_SPD e usor sa scrii nu cred, mai bine baga un ochi pe autovit si o sa te convingi eu tocmai ce am luat o astfel de masina si stiu foarte bine preturile. Si tot de la aceeasi masina am plecat, am vrut o jetta cu dsg si am ajus la un passat cu dsg si sunt foarte multumit de alegere. Acum ma felicit ca n-am luat jetta, passat e cu totul altceva.

Modificat de vw golf 2001
Link către comentariu

Am inteles. Ideea cu Passat-ul am avut-o si eu, am vazut preturile, sunt foarte atractive, dar mi se pare putin cam mare.

La nivel de motor, ma gandeam la 1.4 TSI sau 2.0 TDI. Momentan pe Golf am 1.6 care e relativ lenes.

@Eto: Sincer de asta ma tem, de faptul ca sunt facute in Mexic. Golf-ul meu e facut in Germania si sincer se vede diferenta cand il pun langa unu facut pentru Romania. Parca e alt feeling, se simte mai inchegata.

@vw golf 2001: Cum e passat-ul? Inainte ai avut Golf V? Nu e diferenta mare la parcari (gasirea spatiilor)?

PS: Locuiesc in Bucuresti, desi nu e clar din profil :)

Link către comentariu

eu sincer nu as da un golf facut la mama lui adica la wolfsburg pe o jetta facuta in puebla mexic :D

iar din nou, o masina cu hayon este mult mai practica,

Link către comentariu

De ce nu-ti iei un golf mkv combi sau un passat combi daca ai nevoie de spatiu! Bafta!

Link către comentariu

eu iti recomand un passat in banii aia. Gasesti la 11.000 din 2008 cu tot ce vrei pe el DSG, piele, seznori parcare fata/spate etc etc

Unul achizitionat din Romania, primul proprietar, <100.000km si Highline nu gasesti la banii aia nici in Germania. Daca l-ai luat, este ok pot sa-ti spun ca-i fost norocos, daca nu crezi citeste topic-ul achizitionare Passat B6.

Succes!

Link către comentariu

Eu as recomanda tot Passat. Cum s-a mai zis, tine doar de gusturi. E mai greu de parcat, dar daca ai mai avut masini mai maricele nu o sa fie o problema. Oricum la 11 mii gasesti passaturi mai mult decat decente. Intre Jetta si Golf, ramai mai bine cu Golfu. E mai "safe" decizia.

Link către comentariu

vw golf 2001

(eu iti recomand un passat in banii aia. Gasesti la 11.000 din 2008 cu tot ce vrei pe el DSG, piele, seznori parcare fata/spate etc etc)

Sincer, vreau si eu cateva bucati la banii astia si dotarile aferente. Sau poate ceva masini cu 300k +, sau lovite vai de mama lor. Tac, nu mai zic nimic ca mi creste tensiunea.

Da. La 11 mii gasesti Passat decent si an la fel.

Prieteni, niciodata o masina dupa 2 ani de folosinta nu si pierde jumatate din valoare, sa fim seriosi sau poate..naivi, ca e lumea plina.

Modificat de theo
Link către comentariu

As recomanda si eu Teo, dar daca ai buget 11.000euro si iti iei un Passat din 2008 sa presupunem ca vrea diesel si gasesti, are de bagat bani in ea sa o aduca la linia de plutire, sa zic 1.000euro, mai da 1.000euro pe asigurari... Nu-i asa simplu, iar DSG-ul posibil sa te faca s-o dai mai departe. :)

Link către comentariu

Sincer, vreau si eu cateva bucati la banii astia si dotarile aferente. Sau poate ceva masini cu 300k +, sau lovite vai de mama lor. Tac, nu mai zic nimic ca mi creste tensiunea.

Man, ai dreptate. La banii astia cu multe dotari si o si km putini nu gasesti. Dar unu mai chel si bunicel gasesti. Ele pleaca de la 8-9 mii pe autovit(alea daramate).

7Andrei7

Daca vrei sa o joci super safe. Ia o Octavia frate. In banii astia chiar gasesti una super.

Modificat de Maghe
Link către comentariu

Da Stimabililor, asa este. Pentru unii o masina inseamna doar pretul de achizitie, nu si sumele bagate in ele dupa...cununie, sa zic asa :lol:

Link către comentariu

Un plus tot exista in achizitiile astea "avantajoase". Apar ulterior pe forum diverse slabiciuni ale modelelor.

Probabil pe fundatia kilometrajelor optimiste se bazeaza si curentul de opinie vis-a-vis de fiabilitatea masinilor contemporane.

Viata bate filmul! Dorinta de a avea o masina aproape noua, full, la un sfert de pret din valoarea initiala este o oferta care se refuza greu.

Ca dupa aceea se constata ca s-a transformat intr-o gaura neagra...nu-i problema...avem la indemana scuza drumurilor proaste, combustibil necorespunzator, mecanici nepriceputi si orice alte scuze care ne fac sa ne simtim impacati cu alegerea noastra.

Pentru ca in general nu prea ne place sa recunoastem cand gresim.

Link către comentariu

uh ... ma dau si eu cu parerea ... :) ... sincer dintre cele 2 strict as lua Jetta ... la acel buget chiar gasesti una cu motor de 1.4 TSI/122cp ... intr-adevar golful e mai practic, dar parca jetta indeplineste si nevoia de spatiu ...

Passat-ul cred ca, ca si consumabile este peste cele doua(ma refer la costuri) ...

Ps: daca nu te arde mai asteapta si poate gasesti un G6 cu dotari bunicele ...

Link către comentariu

Nu a zis nimeni ca nu gasesti, bun poate fi in 2/10cazuri, am tot atatea cazuri care vin cu ele, 2 bune, 8varza. Uite in ultima perioada sunt masini mult mai bune, depinde cum le prinzi... Dar de ce sa ma risc la un Passat din 2008 cand pot sa iau o Jetta cu 10.000 si garantie, km mai putini, proprietari la fel? Daca are probleme cu injectoarele mai bagi 3.000euro din start, sa nu mai zic de ambreiaj, distributie, in 3ani cum au spus Theo, 300.000km cele aduse de afara, cel putin, daca va place sa stiti ca-i virgina nu aveti decat!

Link către comentariu

Legat de intrebarea colegului @7Andrei7, eu am doua golfuri 5 in familie, unul luat de nou, celalalt second, amandoua 1.9 BKC. Pot sa-ti spun ca sunt masini foarte bune, fiabile, recomand. Am cautat si eu Jetta (in ideea sa nu avem doua masini la fel in familie) insa nu mi-am permis. Tot ce am gasit a fost in jurul a 10.500-12.000 de euro, aici vorbind de masini bune. Pe autovit si in targurile din oras nu sunt masini bune. Un jetta la 8000 - 8500 de euro, neinmatriculat, cu 150.000 la bord(pentru ca asa e la moda) si 300.000 reali (credeti-ma, era sa iau o teapa, noroc ca am fost cu ea la test) nu te va face fericit niciodata. Am cautat si passat, insa unul cat de cat dotat, intretinut si cu un singur propietar se invarte undeva la 12500-13000.

Pana una alta e decizia ta, fiecare isi spune parerea asa cum mi-am spus-o si eu acum, insa cine nu ma crede il rog sa dea o tura prin targul din Arad sa vedeti ce masini "bune" sunt acolo. Numai bine!

Modificat de tobo`
Link către comentariu

si as zice passat, dar da e alta clasa decat jetta (asa mi se pare mie sa cred, desi intre noua jetta si noul passat nu este mare dif, ca design :)) ) de vreo sapt ma uit si eu la passaturi in jurul a 10k euro

care mio atras atentia e: http://www.autovit.ro/volkswagen-passat-C21614354.html

din bucuresti la 9990, neimatriculat, 1,9tdi, din poze arata impecabil, fara navi (din poze se pare ca doar usa dreapta spate a fost schimbata)

Link către comentariu

Si eu care am renuntat la berline in favoarea unui "Hothatch" :icon_thumleft:

Mergi linistit pe Passat. Jetta nu este un VW genuine.

Link către comentariu

Salutare!Cauta ceva mai putin uzat cu dotari mai multe si km mai putin,cine nu a mers cu Jetta este o placere sa o conduci,(apropo este facuta pe platforma de Passat) plus suspensiile independente pe spate o fac mai sportiva decat pare, sta mai bine pe asfalt decat Passat-ul in toate conditiile.Decat un Passat chel mai bine o Jetta dotata.Le am pe ambele in familie sunt observatii personale.Cel mai bine te convingi singur.

Modificat de calin.g
Link către comentariu

Eu știam că Jetta e pe platforma Golfului ;)

Link către comentariu

Jetta e pe platforma Golfului. Pe ce curbe sta ea mai bine ca Passat-ul? Vorbim de Passat B6/B7.

10.000 nu sunt multi bani pentru o masina MY2009, chiar daca banii astia sunt exclusiv pentru achizitie, nu si pentru restul costurilor. Nu cred ca un Passat din 2009 in toate mintiile lui ar fi atat de ieftin. Drept urmare, data fiind nevoia de portbagaj mai mare ca la Golf, ramane doar Jetta in discutie. Pentru ca ai spus ca esti mereu pe drum, sugerez 2.0 tdi.

Modificat de mike.
Link către comentariu

:) E nu. Găsești pe toate drumurile. Eventual și cu o lumânare :D

Și eu aș recomanda Passatul, dar cu un mic efort suplimentar. Jetta este un Golf cu portbagaj. Nu am la îndemână detaliile tehnice, însă ca volum nu cred că este cu mult mai mare ca portbagajul Golfului.

Tot 2.0 recomand și eu, cu atenție la codul motor.

Link către comentariu

Jetta zic eu, desi vad ca s-a deviat pe Passat.

Volum portbagaj Jetta 1160-1899l, iar la golf volum total cu bancheta rabatata 1305 litri. Jetta Wins.

La capitolul design, desi este pe platforma de mk5, arata mult mai bine partea frontala, iar stopurile cu LED sunt mult mai rafinate.

La stabilitate si suspensie nu stiu ce sa zic.

Am un prieten cu o Jetta 1.6FSi si lui i s-a parut mai stabila decat Golful meu. El are suspensie normala + jante de 16", eu am suspensie sport + jante de 17". Mi se pare discutabil.

Ai zis ca mergi mult, acum depinde si stilul de mers. 2.0TDi sau 1.6TDi eu zic ca sunt ambele variante bune, depinzand de exploatare. Pentru senzatii mai tari, 1.4TSi 170cp.

Bafta in a alege exact de ce ai nevoie :icon_thumright:

L.E.: O propunere, Golf + . Opinions?

Am gasit si unul, dar e un 1.9TDi 105 cu peste 130k :(, pret decent totusi avand in vedere dotarile http://www.autovit.r...-C21035759.html

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!