Jump to content

Golf V 1.4

alesyio

Postare recomandată

Nu imi dau seama de ce atat de multa lume vrea sa-si resofteze masina si s-o scoata din parametrii optimi de functionare.

In cazul de fata, pentru un castig de 5 cp (daca vor fi si aia), chiar nu se justifica un cost de ~200 de euro. Cam atat cred ca e....

Link către comentariu
  • Replies 285
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• alesyio

130

• The_Ego

16

• Rave

15

• mike.

12

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dupa cum am zis nu ma intereseaza "pedala" eu vreau doar sa mai scada consumul,iar asta nu o fac decat cu ceva original,nu fac improvizatii.

Link către comentariu

Ia-ti un diesel daca vrei sa scada consumul :lol:

Altfel nu cred ca exista vreo solutie. In afara de acceleratie progresiva, mers constant si schimbarea vitezelor la turatii optime. Cu alte cuvinte mers "de pensionar". :ceuameni:

Link către comentariu

Nu-s adeptul diesel,in cel mai rau caz bag GPL (dar instalatie originala nu carpeli)...Nu spun ca ma plang de consum ca pana la urma consuma bine (7-7,5 oras si 5,5-6 afara),dar nu mi-ar fi stricat ceva si mai bun (de asta am intebat de resoftare)...eu oricum merg batraneste,poate chiar "prea batraneste" :)) .

Modificat de alesyio
Link către comentariu

Sunt aproape sigur ca, daca exista GPL din fabrica (parca se punea pe 1.6), in RO nu s-ar baga nimeni la retrofit. La dealeri zic.

Bucura-te de masina cat inca esti tanar, cum bine spunea un domn mult mai experimentat in alt context: ai restul vietii pentru diesel si economie :P.

Link către comentariu

Daca tii neaparat sa scazi consumul, mai poti sa:

- reduci din greutate scapand din lucrurile inutile din masina (roata de rezerva, polita de la porbagaj, bancheta din spate, presuri etc)

- planifici din timp traseul evitand locurile aglomerate

- verifici si umflii cauciucurile in functie de specificatii

- folosesti mai mult frana de motor

- opresti clima

- circuli cu rezervorul la jumatate sau mai gol

- eviti accelerarile bruste

- circuli mai des cu autobuzul :lol:

Acum chiar crezi ca merita atatea sacrificii pentru 200 de ml in plus la 100 km? :icon_cool:

Link către comentariu

Cam 5-6000km pe an 80% oras :10[1]: Te-am vazut asta seara in Trivale,am vazut si eu cum arata cu proiectoarele galbene de la distanta asa in mers :wub:

Link către comentariu

Cam 5-6000km pe an 80% oras

Eu fac 12-15.000 Km 90% Bucuresti... :(

Este foarte bun consummul tau. Lasa-l asa! 2-300 de euro remap-ul la motorul tau nu prea merita. Mai bine iei altceva de banii aia...

Un RCD 510 de exemplu :)

Modificat de Rave
Link către comentariu

Erai cu masina? Ca eu nu te-am vazut... Foarte rar merg cu proiectoarele. Le-am aprins mai mult de "show off" :D

Modificat de Ener2k
Link către comentariu

Stai cuminte cu prostiile legate de resoftare/GPL. La consumul ala e foarte ok, mai ales cu rotile alea de 50kg/roata. Sa vezi in Bucuresti ce aerodinamic esti cu RATB cand ti-o consuma 12-13(calculat la pompa nu pe BC). Lasa masina asa, eventual cauta niste roti mai usoare, alte recomandari legate de reducerea consumului s-au facut deja si sunt total de acord cu ele. Drumuri bune!

Link către comentariu

Eu daca merg extra-urban pe la 100 - 130 Km/h am consum de 6.5 l/100Km. In Bucuresti cand e liber am 7.5 - 8 l/100Km, daca e aglomerat ajung in 9 l/100Km.

Tu zici ca ala e consum mare...? Las-o, frate, asa. Nici diesel-ul nu consuma asa de putin...

Link către comentariu

Si daca obtii consum cu 0,2 mai mic cu ce te ajuta? Fa un calcul pe perioada cat tii tu masina. Oare merita?

Link către comentariu

Este urban consumul din poza! Iata aici ceva extraurban si se poate si mai bine (scuzati va rog neclaritatea)...dar repet,eu nu depasesc jumatate de pedala si nici 3000 de ture,ca daca trag tare de ea se duce in 9,sunt adeptul low&slow :D Sincer ma vaitam ca e bunicel spre maricel consumul meu,n-am dupa cine sa ma orientez ca majoritatea cunostintelor au diesel :ceuameni: ..va multumesc pentru pareri,mi-au deschis putin ochii :tuktuk:.

Iar referitor la GPL..am 2 prieteni cu Bora si Toledo ambele 1,6 (probabil acelasi motor) si mi-au spus amandoi cu mana pe inima ca masinile lo rmerg mai bine pe gaz decat pe benzina pana la 4000rpm,dar este vorba de instalatii nemtesti de 1000 euro nu improvizatii facute in spatele blocului,nu stiu de ce m-ar fi mintit,voi ce parere aveti?Stiu ca intr-adevar nu prea renteaza pentru ca masina mea face maxim exagerat 7000km pe an..dar totusi mi-e frica sa nu "explodeze" pretul la benzina si sa imi petrec si aceasta varsta pe scuter cum am petrecut-o pana mai acum ,nu de alta dar sunt cam chitros eu asa de fel :biggrin:.

post-96831-0-25597300-1358624364_thumb.j

Modificat de alesyio
Link către comentariu

Vezi pe forum o gramada de consumuri la 1.4 si la 1.2. Personal sub 7.5 nu am vazut urban si asta la mers foarte lejer cu trafic aproape inexistent.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Mers foarte usor cu trafic inexistent la mine e direct 6%,adica sambata seara pe la 22-23 asa cam atat scot 6-6,2 maxim.Se poate ca masina sa se fi "invatat" sa consume asa din cauza stilului de condus?Adica ea merge intre 1500-3000 rpm de cand se stie,pe numarate de 10 ori a vazut 5000 rpm :Driver: .

Link către comentariu

Salutare,

Si eu am un 1.4 16v de 75 cp si pot spune ca, consumul tau este unul foarte bun.

Daca iti spun ca de 2 saptamani, mers 90% urban fara aglomeratie, batraneste, consumul nu imi scade sub 9-10%?

Las-o asa ca merge foarte bine.

Sa o stapanesti sanatos si fara incidente.

Link către comentariu

Iti multumesc mult,nu stiam ca stau asa bine,un prieten cu logan 1.4 am caruia ii suge 9% dar nu prea stie cu masina,merge cu ea de parca e cu hidrobicicleta,o accelereaza mult in suturi.Ce intrebare mai am,asta ca sa nu deranjez prin alta parte,filtrul acela "sport" K&N in cutia originala ajuta la ce?logic ar fi ca nu prea dar am vazut la multi,pana la urma tot hartie ca cel stock este,are rost sa dau banii pe el?

Modificat de alesyio
Link către comentariu

Din câte m-am informat și eu, un filtru sport nu schimba mare lucru la acest motor. Doar foarte puțin sunetul aerului aspirat. Din punct de vedere al performantelor mă îndoiesc de faptul ca are vre-un efect.

Scuze de dublu post, sunt pe TapaTalk iar aici nu pot da edit postului anterior.

Legat de consum, nu știu câtă importanță are benzina, dar eu îi bag numai benzină super 99 de la Agip.

Unii spuneau că benzina cu cifră octanică mare este mai repede consumată decât cea de 95...

Link către comentariu

Nicio problema in legatura cu postul.Eu bag 95...dar nu cred ca are importanta asta,cifra octanica mare se vede la motoare mari nu la noi..

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!