Jump to content

Stop spate aburit

DosarPenal
 Share

Postare recomandată

Salut,

iaca-ta prima problema aparuta la passatul meu, stopul stanga spate, are apa condensata pe stratul transparent de plexiglas ce acopera stopul, stiti voi care.

Parerea mea e ca de vina e o posibila lovitura, l-am gasit in parcare cu praful de pe lateralul barii spate sters si imperceptibil zgariat stopul in lateral.

Ideea care ar fi?

- stie careva cum e prins stratul ala de plexiglas de restul stopului? (e lipit sau are garnitura)

- vreau sa desfac stopul, poate aveti scheme cum se face lucrul asta, ca nu prea imi dau seama cum.

- daca ati avut si voi astfel de problema cum ati rezolvat-o?, nu-mi fac griji, ca plasticul nu rugineste, dar e urat.

Multumesc anticipat.

Modificat de DosarPenal
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu iti recomand ca intr-o zi fara ploaie sau ninsoare sa il dai jos complet de pe masina, sa il iei in casa si eventual sa ii faci un test de etanseitate. Eu la al meu am pus un furtun mai gros pe "gaura" din spate si am suflat (cu gura) sa vad daca scapa aer - daca are neetanseitati si pe unde.

Link către comentariu

Exact la asta ma gandeam si eu, sa las masina in garaj, sa-i iau stpul in casa si sa-l "bibilesc" in liniste, dar vreau sa stiu si eu cum e prins si kestii d-astea.

am vazut undeva pe forum ca cineva nu stia sa dea jos semnalizatorul din aripa si i s-au dat neshte skeme desenate frumos unde si cat sa impingi, de unde sa tragi si ce clema sa actionezi, asa ceva as vrea si eu daca se poate, sa nu stric ceva, ca spatiul e destul de mic acolo in cazul pasatului variant.

Link către comentariu

Problema rezolvata:

Dupa desfacerea stopului (are 4 suruburi dintre care 2 foarte greu accesibile) am constatat urmatoarele:

asa cum am banuit, stratul de suprafata din plexiglas era desprins de restul stopului pe o lungime de aproximativ 7 cm, si usor zgariat pe suprafata ceea ce presupune ca cineva l-a atins.

Mod de rezolvare:

dupa ce l-am aplecat cu nervura defecta in jos, s-a scurs apa care se putea scurge, si apoi a inceput procesul de uscare: incalzit deasupra radiatorului electric, si scos aerul cald si umed (cu gura ca altceva nu se putea), apoi scos afara si racit, sa se condenseze ce umezeala a ramas, apoi iar incalzit si scos aerul, toate astea de vreo 5 ori la rand, pana cand la racire, nu se mai aburea -> se uscase.

lipirea nervurii cu un super GLUE cu acryl si cianura, (o kesti de 0,4 RON) si pe toata lungimea nervurii am facut asa un strat de super glue di asta.

montat stop, cu mare chin la cele doua suruburi dinspre lateralul masinii.

Atentie: contactul dintre stop si caroserie se face printr-o garnitura flexibila, e indicat sa presati stopul si apoi sa strangeti suruburile, astfel se va etansa mai usor si nu veti risca sa spargeti stopul prin strangerea suruburilor.

Bafta!

Link către comentariu

• 2 years later...

De cand am luat masina am si eu o problema asemanatoare cu stopul din dreapta spate (geamul de plastic este dezlipit pe o parte si intra apa + mizerie). Problema e ca in spatele geamului s-au format depuneri de mizerie care nu se curata cu apa + solutie de curatat , etc. As vrea sa dau jos plasticul ala, sa-l curat si apoi sa-l lipesc din nou. Exista vreo solutie de dezlipit sau vreo metoda de a-l da jos fara a-l crapa/sparge ?

Modificat de liviu_petrasc
Link către comentariu

• 2 months later...

am aceesi problema la golful meu, stopul spate dreapta, rezultatul unui accident. dupa ce ziceti voi cauza poate sa fie o neetanseitate minora, pe care o pot rezolva singur.

Link către comentariu

si mie mi se aburea un stop, l-am dat jos si am dat cu silicon de jur imprejurul farului intre sgeam si partea de plastic neagra, este asa cam de un an si nu s-a mai aburit niciodata, nici macar iarna cand a fost inghet

Link către comentariu

Ok! Faza cu lipitul e floare la ureche, dar ce facem cu mizeria dintre stop si geamul ala transparent ? ca geamul ala transparent nu se poate dezlipi (cel putin eu n-am reusit pana acum).

Ma gandeam sa bag in el spuma activa si pe urma sa clatesc cu apa caci cu solutiile obisnuite (apa cu dero, solutie de splat geamurile, etc. n-am reusit sa-l curat); ce parere aveti? ar merge?

Link către comentariu

Ai grija cu spuma activa. O sa-ti atace oglinda, ca e foarte sensibila la detergenti. Cel mai indicat ar fi, sa pui apa si sa lasi mizeria sa se dizolve.

Link către comentariu

Daca esti hotarat sa dezlipesti plasticul de tot, ma gandeam ca s-ar putea face de un tehnician dentar. Au ei mini-flexurile alea. Nu stiu cum le zice, poate nu e prea mare deranj sa taie frumos pe margine si apoi gasesti tu ceva sa-l lipesti la loc.

La fel de bine cred ca merge sa iei unu de la dezmembrari daca nu e prea scump, n-am experienta.

Link către comentariu

@c o s m i n

Pai daca ar fi atat de puternica spuma aia nu ar trebui sa atace oglinda stopului pe dinafara atunci cand spalam masinile :D ? Am inteles ca ar fi unele tipuri de spuma activa care albesc bandourile alea negre la spalare da o sa am grija sa intreb la spalatorie de spuma "mai slabuta".

Referitor la apa stopul l-am lasat 3 ore in apa si n-am rezolvat nimic :rolleyes: .

@DosarPenal

Teoretic s-ar putea aplica solutia ta numai ca, practic, din cate stiu mini-flexurile (sau cum le-o zice) sunt folosite intr-un mediu relativ steril si nu stiu daca vreun tehnician dentar ar accepta asa ceva. Oricum ideea cu taiatul e buna :lol: .

Modificat de liviu_petrasc
Link către comentariu

Liviu, oglinda din lapile astea e mult mai sensibila decat lacul de pe masina. Eu am spalat oglinda unui far de la o masina doar cu apa pura. Si banuiesc ca stii la ce a mai fost bun pe urma... :D

Link către comentariu

• 1 month later...

Si eu am o problema am praf in stopul spate stanga am un Variant si are o gaura sup el i-al scos l-am spalat cu apa dar praful este foarte bine prins.Imi puteti da si mie sugestii cum asi putea inlatura praful si cu ce mijloace???

Link către comentariu

• 2 months later...

am si eu problema cu stopul aburit...nu e crapat,spart ciobit nici in interior sau exterior,ce solutii sunt? Multumesc

atasez poze: 11102008696hr7.th.jpgthpix.gif 11102008697pb5.th.jpgthpix.gif

Link către comentariu

• Administrator

Schimba garnitura de etansare a triplei pe caroserie.

Link către comentariu

@last : stii cumva cat costa o garnitura? multumesc pt promtitudine

Link către comentariu

• Administrator

Nu stiu sa-ti spun exact pretul, dar este in jurul a 5-6 euro.

Codul piesei este 3B9 945 191 A

Asa arata:

tripqu7.gif

Modificat de last
Link către comentariu

nu cred ca te ajuta cu nimic acea garnitura. aceea etanseaza stopul de caroseria masini ca sa nu patrunda apa in interior nicidecum sa etanseze sticlade la stop. tu sigur ai dezlipit geamul pe undeva daca cu silicon de jur impreurul stopului si sigur nu o sa mai ai probleme nici eu nu am crezut pana nu am trecut la fapte. daca nu crezi baga stopul cu gaurile de becuri in sus intr-un lighean cu apa si ai sa vezi ca patrunde apa pe undeva intre sticla si stop.

Link către comentariu

Stopuri aburite am avut si eu si am scapat cu solutie de lipit plastic, gen Bison, care am intins-o pe marginea stopului , la imbinarea dintre geamul exterior si stopul propriu-zis. Inainte de operatiune trebuie uscat bine stopul si apoi ....spor la treaba!

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Eu mi-am palit stopul si l-am schimbat cu unul nou original la reprezentanta si surpriza acuma se abureste. Ce ma fac schimb si eu garnitura?

Link către comentariu

• 2 months later...

La o lovitura in spate, mi-au fost sparte ambele stopuri. Acum dupa ce le-am schimbat se pare ca se aburesc amandoua... :offtopic:

O sa incerc sa dau cu silicon sa vad ce iese.......

Link către comentariu

Eu iti recomand sa dai un strat de picatura sau silicon transparent (daca e loc mai mult) pe marginea unde se uneste geamul transparent cu plasticul rosu, de jur imprejurul stopului.

3b7945095dux3.th.jpg

Link către comentariu

• 1 year later...

Super glue sau picatura... nu albeste plasticul? La Passat Variant se vede urat daca ramane o astfel de urma.

Ar trebui un adeziv transparent care sa nu atace suprafata.

Recomandari?

De uscat se usuca usor cu un uscator de par.

Link către comentariu

si eu am mizerie in stopul din stanga, a reusit pana la urma cineva sa curete mizeria din stop?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!