Jump to content

Passat B5.5 - 1.8Turbo 20v

DDT

Postare recomandată

In perioada urmatoare as vrea sa i dau o mana de ceara, ce marca imi puteti recomanda?As merge fie pe formula 1, fie pe turtle wax

collinite 476s.....e cam scumpa dar merrita si tine destul de mult pe masina

Link către comentariu
  • Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• DDT

73

• F l o r i n

16

• Muale

11

• GABIVVX

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

in cazul acesta, asteptam sa revina vremea buna si sa ma apuc de "frecat". 

Intr-o sambata cu soare, sa-i dau o ceara si sa-i curat interiorul.

Intrebarea e urmatoarea: spal masina inainte de a-i da ceara(solida), dar dupa ceruire doar o sterg sau trebuie spalata din nou?

Link către comentariu

nu dai cu ceara in soare. dai la umbra, in jurul a 20 grade.

cu sealant nu freci ca la ceara.

dupa ceara nu trebuie sa o speli, doar buffing sa indepartezi surplusul si eventual cand se usuca stergi eventualele urme  (daca dai din greseala si  pe plastic,cheder)

solutii sunt multe, daca tocmai ai dat un polish ai suprafata curata...ceara nu tine f mult la spalatorie pt ca folosesc o spuma activa nenorocita.

o ceara mai scumpa rezista mai mult, aplicata corect.

vezi ca s-a discutat la Ingrijire masina despre ceara/sealant

Link către comentariu

Stiam ca se da la umbra, oricum voi tine cont de sfaturi si voi reveni cu poze "before" si "after"

Link către comentariu

daca vopseaua/lacul sunt impecabile acum dupa polish fa un efort (financiar) si da o ceara buna apoi spala masina cum trebuie sau nu o sterge dupa ce o speli cu jet la spalatorie.

Link către comentariu

pana oi ajunge sa stau la curte voi depinde din pacate de spalatoriile auto....

rezolv ceva daca dupa ceara merg la spalatorie si l rog pe baiat sa de a doar cu apa, fara spuma activa?

eventual sa o sterg singur, dar cu ce material?

Link către comentariu

o speli cu jet dar nu ii lasa sa o stearga cu lavetele lor ca ti-o zgarie la loc.

nici cu prosopul tau nu prea e ok pt ca dupa o spuma si jet pe masina tot ramane o pelicula de mizerie.

ca sa cureti calumea trebuie sa folosesti sampon bun si o manusa de microfibra/burete.

dupa ce dai ceara o lasi sa se usuce, a doua zi cureti eventualele urme pe plastice (am zis si mai sus)

sealant-ul cica rezista mai mult la spalatorie dar e mai scump. si mai usor de aplicat ;)

daca vrei sa o stergi, foloseste un prosop de uscare gen asta

Link către comentariu
  • 1 month later...
  • 4 months later...

Am dus masina mecanicului care se ocupa de ea si verdictul a fost urmatorul:

1.placute spate

2.discuri frana spate

3.cap bara partea dreapta

Ma gandesc sa merg pe partea de franare pe ATE.Recomandati altceva?

Alta intrebare este ca masina am cumparat o acum 3 ani la 111.000 km si mi s a spus ca distributia a fost schimbata la 75.000 km.Acum am 141.000.La acest model de Passat se schimba la 75.000 km ?Exista semne de "imbatranire" acesteia???

Modificat de DDT
Link către comentariu

distributia, chiar daca nu ai facut km, se schimba la 4 ani ( scrie la carte ). In primul rand din cauza imbatranirii curelelor!

Link către comentariu

Well, avem fane noi si se simte!Am mers pe varianta ATE atat la placute cat si la discuri!Placutele 115 ron si discurile 192 ron-+10%discount per pachet

Legat de distributie voi muta discutia pe alt topic.

Link către comentariu

De peste 3 ani de cand am masina nu am verificat niciodata starea injectoarelor sau a turbinei(desi masina merge destul de bine,trage la fel cand am luat-o).Vreo idee unde se poate face operatiunea si cam ce costuri implica?De dorit sa fie un user de pe forum sa le faca pe ambele

Link către comentariu

Daca nu ai probleme de ce sa-ti faci singur.Este deajuns sa schimbi uleiul si filtrele la timp si cand este nevoie bujiile,in rest benzina buna si multi km.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Ma gandesc in viitorul apropiat sa schimb distributia si din cate am vazut pieseje ajung pe la 5-6 sute ron.Cat poate sa ajunga manopera pentru masina din semnatura?

cineva mi spunea de vreo 500 ron manopera ceea ce mi se pare exagerat.Un pret de maxim 150-200 ron ar fi rezonabil sau nu?

Modificat de DDT
Link către comentariu
  • 6 months later...

Astazi am schimbat distributia. Am optat pentru conti si airtex pompa de apa. Din cate am inteles cei de la hepu au inceput sa de a rateuri.dupa prima zi masina se comoporta excelent....parca trage mai bine ca inainte. Cand a desfacut o...mecanicul mi a aratat ca cea veche a fost pusa prost....fiind deplasata cu un dinte...parca asa s a exprimat...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!