Jump to content

Miros urat in instalatia de climatizare.

Aurelian 6n2
 Share

Postare recomandată

Salutare, problema e ca-mi pute climatizarea cand dau pe caldura si nu pe a/c cum aud de obicei la altii.

Am clima cu a/c manual, schimbat filtrul de polen cu unul Mann cu carbon activ, am folosit 1000000 de spray-uri cu si fara spuma, bagate peste tot (inclusiv scurgerea vaporizatorului), am apelat chiar si la un nene care are Aircomatic3 (un aparat cu ultrasunete pt curatat climatizarea), totul in zadar.

Am desfacut aeroterma, am curatat din nou pe acolo si am avut ocazia sa zaresc vaporizatorul care e mega-curat, fapt pt. care ma gandesc ca e imbacsit caloriferul de caldura cu praf+apa din condens si s-au format oarece balauri pe acolo.

Caloriferul asta din ce am vazut din schema detaliata a climatizarii masinii e situat la dracu-n praznic, undeva intr-un capat, adanc sub bord.

Avand in vedere ca nu am garaj si afara e destul de frig nu as vrea sa demontez tot bordul ca sa ajung la calorifer, de aceea va rog sa-mi dati o idee/un sfat ceva cum as putea sa-l curat dar sa desfac doar partial pe acolo, gen grila centrala, ceasuri, etc, ca altfel ma prinde Craciunul demontand la masina. :unsure:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vad ca ai citit printre randuri... :dry: Am folosit absolul toate metodele din acel topic, inclusiv operatiunea de igienizare.Chiar nu am timp sa stau sa citesc 793 de posturi.

Eu nu vreau decat sa ajung macar partial la caloriferul de caldura, sa-l pot curata cu niste substante mai serioase decat mizeriile alea de pe piata.

Link către comentariu

• 5 months later...

eu am un polo 6n2 gti de 1.6 din 2000. sti cumva daca se potrivesc injectoarele de pe un polo GTI de 1.6 ?dar modelul anterior fabricat in 99 acela fara proiectoare de ceata in bara diferenta este ca al meu are 92 de kw si celalalt are 88 kw???????????

Link către comentariu

Alo...te rog sa citesti titlul topoicului !

Link către comentariu

Dar n-ai mai scris asta si in alta parte? Compara codurile si atunci o sa te elucidezi.

Link către comentariu

Tot pute in masina cand dau pe caldura, chiar nu s-a mai confruntat nimeni cu o situatie asemanatoare ? :icon_cry:

Link către comentariu

• 1 month later...

Ba da, am un Polo al sotiei, in ultima vreme a inceput sa puta si exact ca la tine, nu pe A/C ci pe caldura sau cand dau pe ventilatie fara A/C, am folosit vreo 3 feluri de spray - in mare parte fix frectie la bacterii, duhoarea a ramas... probabil va trebui sa demontez tot prin bord si sa curat tot traseul de ventilatie, din pacate alta solutie miraculoasa nu exista...

Link către comentariu

Aurelian 6n2

Asta cred ca ma asteapta si pe mine, demontat bord, carcasa de la climatizare si o curatare manuala cu solutii serioase+perii+carpe, etc.Astept un concediu ca sa am timp de asa ceva, probabil ia cateva zile toata demontarea, curatarea si remontarea la loc.

Link către comentariu

• 1 year later...

incearca tratamentul cu aricomatic III. la mine a mers.

Link către comentariu

Ei...vad ca a mai raspuns cineva dupa 2 ani... :winter:

De atunci am rezolvat problema, am demontat tot bordul, curatat bine toata tubulatura, evaporator si inlocuit calorifer care avea pori si iesea foarte purin antigel pe acolo. Era foarte mult praf in instalatie, chiar daca am folosit si folosesc doar filtre cu carbon activ. Acel praf se imbiba cu vaporii de antigel si alte cele rezultatul fiind acel miros nasol.

Dar din fericire am rezolvat, iar acum toate astea sunt amintiri... :dry:

Link către comentariu

• 1 year later...

Salutare. Vreau sa schimb vechiul climatronic cu potentiometre cu unul digital. Se poate? Ce adaptoare ar mai trebui sau cabluri? 

http://i57.tinypic.com/vxhf11.jpg

Si acest model de polo 6n2, 1.4 tdi are filtru de particule?

Modificat de Bogdy320D
Link către comentariu

1) Ce legatura are asta cu mirosul din instalatia de climatizare ?

2) Se poate orice, bani sa ai. Trebuie multe, tot sistemul de la interior cu tot cu senzori si clapete electronice de comanda, plus unitatea de comanda digitala. Dupa aia trebuie codat ECU ca sa recunoasca toata panarama, altfel nu merge.

3) Nu.

Link către comentariu

1)Fiind nou pe forum nu am dreptul inca sa deschid topic-uri noi

2) Am scris aici pentru ca problema mea tine intr-o oarecare masura tot de sistemul de climatizare 

3) Alt topic recent nu am gasit legat de climatizare

4) Cum era daca postam problema mea cu climatizarea intr-un topic unde se discuta de uleiuri sau rulmenti ? 

Mai repede sariti sa atrageti atentii legate de postari gen "nu aici se posteaza  problema ta" decat sa ajutati in vederea rezolvarii problemei.  Daca ma poti ajuta te ascult daca nu, nu-ti irosi timpul dar si al altora cu astfel de afirmatii. 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!