Jump to content

Golf V 1.9 TDI

aNNNdrei

Postare recomandată

Salutare. Sunt destul de nou pe forum. M-am hotarat intr-un final sa imi prezint si eu masina. (botezata Maricica)

Golf V 1.9 TDI

An 2006 / 175.000 Km

Adusa in tara acum 1 an si jumatate, achizitionata de mine acum 3 luni

5 Trepte / Manual

Navigatie + DVD Player RNS 510 (cu update de soft, harti si VideoInMotion facute de mine )

Dublu climatronic

Cotiera

-- Ce i-am facut in 3 luni de cand o am:

** Am schimbat toate filtrele (ulei, motorina ... etc )

** Am dat jos capacele cromate de pe oglinzi si manere (care apropo sunt puse la vanzare in sectiunea de anunturi ) ... bandoul spate cromat + inscriptiile cu GOLF si 1.9 TDI

** Din poze poate se vad zgarieturile de la pietre de pe aripi, cat si faptul ca pragurile pe o portiune nu mai au vopsea (masina am cumparat-o de la o tanti careia ii placeau bordurile ) ... le-am indreptat, le-am si vopsit, o sa revin cu poze noi dupa ce ii fac si polish-ul, pt a vedea rezultatul final -- vopseaua + pragurile si zgarieturile de la aripi au fost 200 ron

** Am strans diferite piese prin interiorul masinii (de exemplu suportul de picior de langa pedale ... si a trebuit sa scot toata partea interioara de plasticaraie ca sa bag un surub / am dat jos tot panoul de la portbagaj ca sa strang un surub la stop )

** Am reusit sa ii fac update la RNS 510 ca sa nu mai faca battery drain pt ca am CAN gateway model pana in K (pana sa ma interesez de RNS 510 habar nu aveam ce e ala CAN :)) ) ... am pus versiunea 2720 cu succes

** Am instalat hartile vers. 8 Europa Est

** Am reusit sa fac VideoInMotion sa mearga

** Folie omolagata pe geamuri spate + luneta

Sunt multumit de faptul ca se gasesc o gramada de materiale pe net despre cum sa iti repari masina, care sunt foarte bine explicate chiar si pentru un habarnist ca mine : ) . Sunt mandru ca am reusit sa umblu pana acum la ea singur, si cand am avut o problema sa reusesc sa o rezolv singur (bine, nu am indreptat eu aripile/si nici nu am facut vopsitul... totusi, sa lasam lucrurile de finete pt profesionisti ).

CE URMEAZA PE VIITOR:

** sa schimb setul de bujii (stiu ca sunt 3 arse )

** sa ii fac distributia (nu am incredere in fostul proprietar, asa ca pt siguranta mea o schimb )

** comenzi pe volan

** sper eu cat mai curand un set de stopuri DECTANE cu fundal negru si LED-uri

** sper eu cat mai curand un set de faruri DECTANE cu fundal negru si AngelEyes

** foarte curand filtru de aer SPORT

** toba sport din cate stiu, nu prea isi are rostul pe Diesel, dar inca este in planuri, ma voi mai gandi

** grila fata schimbata - vreau una fara emblema : )

Aceasta este Maricica mea... si sper sa ne intalnim cu bine la urmatoarele intalniri VW.

Maricicaaaaaa!!!

post-94284-0-58429900-1319705508_thumb.j

post-94284-0-82126500-1319705517_thumb.j

post-94284-0-43694100-1319705531_thumb.j

post-94284-0-91813500-1319705613_thumb.j

Modificat de aNNNdrei
Link către comentariu

sa o stapanesti sanatos.

1. filtru sport la diesel nu merita - nu castigi nici macar 1 cp.

2. decat sa dai banii pe o toba dedicata mai bine ti-ai face tot traseul din inox cu 1 sau 2 evacuari.

spor la modificat

Link către comentariu

Sa-ti traiasca Maricica!Ti-as recomanda sa schimbi fusta cu una de GTI daca ai de gand sa schimbi si evacuarea.

Link către comentariu

Multumesc mult de aprecieri!

Da, intr-adevar vreau sa schimb fusta, sa pun una de GTI (oricum fusta care o am acum este putin stramba). Daca ma voi hotara si sa schimb toba, probabil ca o sa fac tot traseul din inox, intr-adevar sa cumpar o toba dedicata Golf V nu prea merita, fiind mult prea scumpa.

Cat despre filtru de aer sport, nu vreau sa il pun pt putere, ci pentru sunetul acela de fasait la schimbat de viteze ( sunetul gen BOV). Din cate stiu BOV nu are rost sa imi pun din 3 motive: 1. foarte scump (de la 5-600 ron in sus si 2. BOV-ul este folosit pt benzinare ca sa dispara lag-ul de la schimbatul vitezelor, deci la Diesel nu are nici un efect in afara de acel fasait si 3. daca nu este montat bine pe un diesel, poate chiar dauna motorului). Oricum, filtrul nu este o investitie chiar atat de costisitoare, imi iau unul la 150 ron K&N Universal si adaptez teava de inox, per total s-ar putea sa ma duc la 250-300 ron maxim. Eu zic ca este totusi o investitie bunicica si pt faptul ca filtrul sport nu il schimb, doar il curat la cateva luni.

Link către comentariu

:D ... da, am cateva idei frumusele in cap, dar sa vad cum voi sta cu banii pe viitor... oricum nu vreau sa exagerez cu piesele schimbate, nu ma omor cu tunningul :) in general imi plac detaliile ... consider ca astea dau frumusete unei masini, si cam asta vreau sa adaug si eu pe ea "detalii" :)

Link către comentariu

elimina toba finala daca vrei acel sunet de bov in momentul in care schimbi vitezele pe la 2000 de ture.eu am avut filtru sport si nu am sesizat nici o diferenta de sunet/putere.

Link către comentariu

Ca si completare la ce a zis Radu, ti-as recomanda sa nu pui faruri cu angel-eyes....alea sunt pentr BMW. Nu dau bine pe asa o masina.

Frumoasa masina. Ai uitat sa zici ca e Sportline( din cate observ). Imi plac foarte mult scaunele care le ai. Bafta la modificari si cat mai multi km!

Modificat de lucian_90tud
Link către comentariu
costyserbanescu

sal . foarte frumoasa masina sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea . ca sa ai acel sunet fa ce a spus radu ca are faorte mare drepate . am avut si yo asa masian o perioda si se auzea frumos , dar m-am plictisit si am facuta inapoi . bafta

Link către comentariu

cip foarte frumoasa masina :) doar ca eu nu vreau sa schimb atat de multe la ea. Grila de pe fata intr-adevar o vreau la fel, am si gasit la 130 ron. Dar in rest nu o sa fac cine stie ce modificari, nu o sa o las pe burta ca cea de mai sus, nici nu o sa schimb barile sa pun unele atat de mari (nu de alta, dar la drumurile noastre.... mai bine stau potolit si cu banii aia in buzunar :)) )

Link către comentariu

Salut. Felicitari pt masina (vad ca esti pitestean de-al meu :D).. eu nu prea vad rostul filtrului sport si al evacuarii daca nu ai planuri mai mari dar fiecare face ce vrea.

Si legat de masinile din poze, sunt lasate pe burta din suspensie, nu ca au bari mai mari:D In rest bafta in tot ce iti propui cu ea si numai bine.

Modificat de tur
Link către comentariu
  • 3 weeks later...

am facut si polishul... vopsit si pragurile, a iesit destul de bine :)

o sa revin cu poze cat de curand, momentan sunt ocupat cu serviciul si nu prea am timp

Multumesc user-ului lucian90tud care "fara sa vrea" m-a convins sa imi dau finala jos :)) ... acum face si "fiiisssss" :D

Link către comentariu

Salutare,

Am si eu un Golf 5 1.9TDI, 2007. Am o intrebare: Ce RNS 510 ai: 2 sau 3 ? Daca e 3, ai schimbat cumva CAN-ul ?

Mersi pt info

Link către comentariu

iti raspund cu cea mai mare placere... daca imi zici cum aflu daca e 2 sau 3 ? :) oricum ... din cate am observat CAN-ul nu este schimbat, dar i-am facut update de soft la versiunea 27xx (nu mai stiu exact cat e) - varianta modificata de Josi >> e rezolvata problema cu battery drain

Modificat de aNNNdrei
Link către comentariu

pai de problema asta ma temeam ... cu baterry drain-ul ... nu prea stiu cum sa iti dai seama daca e versiunea 2 sau 3 ... in principiu 3 stiu ca are suport pentru harddisc si rezolutie mai buna.

ai putea sa imi zici ce CAN ai ? din cate am inteles ca sa scapi de probleme trebuie sa ai CAN cu seria L sau mai sus ... trebuie sa recunosc ca sunt incepator pe aici asa ca sper sa nu zic prostii :) ... apropos... cum se face update de soft la CAN ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!