Jump to content

SEAT Leon - 1.2 TSI - COPA Edition

STC

Postare recomandată

Ok, curatenia de primavara. Mai stergem praful pe acest topic.

Km la bord 23.000. Tinerica leoaica.

Dupa un drum de 1200 km Slatina-Pitesti-Gaesti-Ploiesti-Targoviste-Buzau-Bacau-Tg Neamt si retur, 4 persoane in masina, mers destul de alert cu depasirea vitezei legale in localitate (nu mentionez viteza in localitate) pana la limita PIETONULUI 3 luni, iar pe E85 constant 120 km/h cu unele depasiri mai alerte am avut un consum de 6.2 %. Media de viteza de pe CB arata 70 km/h si consumul declarat de CB cu cel calculat la pompa a fost identic.

Ma declar multumit de masinuta mea ...daca s-ar rezolva si treaba cu zornaitul lantului ar fi 100% true love, asa ma mai sacaie la urechi cateodata.

Urmeaza sa o alint cu un set de lumini la picioare fata/spate multumita colegului Nazy care a achizitionat lampile la un pret modic.

Dar pana atunci, asteptam "incalzirea globala" caci e cam frig acum sa ma apuc de asa ceva.

Si doua poze dupa alintarea de la spalatorie.

post-21020-0-78738600-1362384856_thumb.j

post-21020-0-18726400-1362384860_thumb.j

Link către comentariu
  • 1 month later...
  • Replies 152
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• STC

63

• Cristian

14

• TIBI_84

10

• The_Ego

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Small upgrade !!!

Am instalat lumini la picioare fata/spate.

Lampitele sunt cele originale ce au locas special in scaune pentru iluminarea in spate iar in fata a trebuit sa decupez plasticele de la picioare ce fac legatura intre stalp si prag. Parerea mea este ca arata OEM si mai ales functionalitatea care este pe centrala masinii.

Se aprind la deschidere usi, nu se aprind la deschidere portbagaj, se aprind la intensitate redusa atunci cand am contactul pus si aprind pozitii / faza scurta ( vazusem la un Touareg chestia asta ).

Atasez si cateva poze.

post-21020-0-54233500-1365345305_thumb.j

post-21020-0-22902500-1365345308_thumb.j

post-21020-0-55007800-1365345310_thumb.j

post-21020-0-82505500-1365345312_thumb.j

post-21020-0-74116400-1365345315_thumb.j

Link către comentariu

Felicitari, arata foarte profi :icon_thumleft: Tu esti autorul, sau ti le-a facut cineva?

La Polo am din fabrica pe fata, insa in scaunele din spate nu; se poate doar daca decupez o bucata din bara transversala. O sa fac si eu operatiunea asta, insa doar cand ajung acasa in vara.

Link către comentariu

Multumesc pentru aprecieri. Eu sunt autorul cu ajutorul a doi prieteni ce s-au ocupat de desfacut/strans plastice in timp ce eu am tras traseele firelor si am facut cablajul. Intr-adevar arata profi si ma bucur de ce a iesit. Curios ca la Polo nu au venit cu gaura predefinita in tabla de la scaune. La tine stau tot aprinse la intensitate redusa in timpul mersului ?

Modificat de ionut_slatina
Link către comentariu

Ms fratimio. Daaa.....am dormit in masina de drag !!! :))) Tot bere a curs pe gat dar in alta parte !!!

Link către comentariu

Bravo!

Interesanta locatie pt. lampi..

De ce nu ai luat si panourile OEM (sub plansa de bord la sofer / pasager)? Puteai fixa lampile acolo, si in plus, mai mascau din "lucrarile" neglijente facute la reprezentanta..

Link către comentariu

Ms Cosmin.

Sincer nu m-am gandit sa mai cumpar si panourile alea si avand in vedere ca reprezentanta SEAT Craiova s-a desfiintat, imi este oarecum peste mana sa ma duc pana la Pitesti (mi-e scarba cand ma gandesc la revizie ca trebuie sa ma duc acolo). Oricum locatiile alese sunt ok, nu deranjeaza ochiul in timpul mersului.

Link către comentariu

Misto lucrarea :icon_thumleft:

Ma bate si pe mine un gand sa inlocuiesc banda siliconica cu leduri.Eu am trase fire de la HU si un intrerupator montat in sertarul de sub HU.

Mai mult imi place cum ai tu.Felicitari pt rezultat.

Link către comentariu

Multumesc Tibi. Incerc sa o tin cat mai OEM. Puteam sa fac o "tiganie" si sa le leg de firul de plafoniera dar daca tot exista pin special in centrala masinii...

Link către comentariu

Daca stii unde se afla si ce sa faci,da e mult mai bine cum ai procedat tu.

Recunosc ca eu pt ledurile din usi cu logo seat am apelat la un ''romanism''...fir tras pana la plafoniera. :D

Link către comentariu

Moamaaaa........asta da "patriotism" :))

Din cate stiu este pin separat in calculatorul de usa pentru lampita/bec iluminare usi deschise.

Urmatoarea modificare este sa pun si lampitele astea in usi sa vad cand calc in balta :)))))))

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Felicitari pt masina , in primul rand si cat mai multi km fara incidente cu ea.

Super cotiera, imi place foarte mult.

Super luminile la picioare. Am sa ma interesez si eu cum sa imi pun dar sa nu pierd garantia masinii.

Legat de cum stiu electricienii sa monteze alarma, hai sa iti arata cum au montat-o cei de la Ploiesti. :ceuameni:

Vad ca si la tine presul din staga, de la pasager, este scurt, ca si al meu. Ma deranjeaza nespus acest aspect .

Numai bine si drumuri bune !

post-64349-0-26614600-1366354831_thumb.j

Link către comentariu

La  fel am si eu montata alarma, o sa ajungi sa nu te mai deranjeze asa de mult. E mai bine asa decat sa-ti dea o gaura aiurea prin bord, butonul ala e si lampa de avertizare, se aprinde ritmic in culoarea albastra. 

Ionut, ce se mai aude cu cotiera aia, cand te apuci de productia de serie?  :icon_bounce:

Modificat de cristian
Link către comentariu

Ms bobo. 

@Cristi ... momentan nu a mai cerut nimeni si am lasat-o balta. Ma bucur doar eu de ea si chiar simt lipsa ei  cand ma mai urc la Leonul cumnatei ... Daca te intereseaza o cotiera poate facem cumva sa manufacturam una. Vorbim pe PM.

Link către comentariu

M-am cam obisnuit fara ea, imi place sa conduc cu 2 maini pe volan, mi se pare mai sigur.

Interesant retrofitul luminilor la picioare, cam cat e de munca, in afara de demontat/montat plastice? Banuiesc ca mai sunt ceva cabluri de tras.

Link către comentariu

Alimentarea lampilor pt picioare o poti lua si de la bricheta.In cazul asta ai de desfacut plasticele de sub volan si torpedo, cele laterale  ale consolei si sa ridici rama husei schimbatorului(aici am facut eu un diy) . Cam 10minute iti ia,insa cred ca e relativ ... tine de indemanarea fiecaruia.

Link către comentariu

Cristian ...ai ceva de munca ( ~2 ore , 3 ore daca ai si berea langa tine ). trebuie desfacute pragurile de plastic, plasticele de langa consola pentru a trece firul dintr-o parte in alta,  scos plasticele de la imbinarea stalp-prag, gaurit si decupat plasticele pe forma lampilor, demontat scaunele din fata pentru a putea piti frumos firul prin mansonul ce acopera celelalte fire si evident matisarea firului, legarea mufelor pe fir si in ultima instanta legarea firului + la centrala masinii (in cazul meu a fost centrala BCM si m-am legat la pinul 50 din mufa B, dar si la varianta style a lui fratimio tot BCM a fost ) si minusul pe caroserie. 

Evident, fara berea din dotare si cu un om in plus pe langa tine sa te ajute cu diverse, operatiunea poate fi facuta si mai repede.

Link către comentariu

Dupa ce m-am chinuit ceva ore sa montez nenorocitul ala de foot-rest, iau o pauza lunga. La tine a mers foarte usor, deja imi facusem mana la taiat mocheta.

Link către comentariu

Si a venit si randul meu sa montez la Leonul lui fratimio.

Sambata a primit footrest + retrofit footlight fata / spate. Eu i-am taiat mocheta cu cutit de bucatarie zimtat. A mers brici :)) Am cretinit cate lumiinite am montat ( la mine, 2 x Passat B6, la Fratimio la Leon, 1 Seat Toledo ) ....si mai am la Skodilacul lui fratimio doar pe spate ca pe fata le-a montat mai demult !

Link către comentariu

De priceput ...ma pricep la de toate, numai sa am informatia necesara :D Am mai montat pe la prieteni la Passat/Toledo - grilele de aerisire iluminate. De mic mi-a placut curentul si firele asa ca toti prietenii au incredere in mine :D  Acum ca am "furat" de la tine cum se desface manerul de la capota si plasticele alea ....aplic si eu la altii :)))

NEXT lumini in usi / de fapt sub usi sa vad si eu cand calc in balta :)) Ma mai bate gandul insa inca studiez cum sa fac un retrofit la niste luminite in manerele usilor insa vreau sa iasa ca la carte. Inca studiez problema dar repet, nu vreau sa fie tiganie sau pom de craciun ....vreau cat mai OEM sa o fac.

PS: Daca cumva din intamplare te nimeresti prin Slatina cu 4 lampite dupa tine .....cu mare placere ti le montez !

PPS: Tin sa multumesc pe aceasta cale colegilor ce m-au suportat cu intrebarile (Al Bundy, Florin si  Starchaser aka Cosmin de pe forumul dedicat )

Link către comentariu

Departe Slatina de Bucuresti... in plus, nu stiu daca chiar am nevoie de luminitele alea. Vroiam la un moment dat sa-mi pun asa ceva la Ibiza, impreuna cu lampile de sub usi, dar am renuntat la idee, iar la Leon chiar nu stiu cand mai am chef sa modific ceva. Urmeaza alta masina in familie, probabil un Polo, asa ca redirectionam banii de retrofituri spre asta. Probabil un RCD510 voi monta pe Leon, sa-mi fac damblaua.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!