Jump to content

Potrivire prezoane (de la aliaj la tabla)

kvrx
 Share

Postare recomandată

Salut,

Am un golf 6 cu jante de aliaj din fabrica (wellington 15") si vreau pt iarna sa-i pun de otel, tot de 15" (kfz 9165). Se potrivesc prezoanele de la aliaj la tabla sau trebuie sa iau altele?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asta m-ar interesa si pe mine. La mine situatia sta putin diferit, daca prezoanele cu care a venit masina (pt jante de 17") se potrivesc si la jante mai mici de aliaj ori tabla?

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

in general la jantele de aliaj difera conul de strangere si cateodata si lungimea prezonului

asa ca sunt diferite

Link către comentariu

La mine se potrivesc perfect.

Vara jante din aliaj Milwaukee 7J x 16, cu anvelope 215/55 R16, iar pentru iarna jante otel 6 ½ J x 16, cu anvelope 205/55 R16. Nu vad de ce nu s-ar potrivi... Poate doar la jantele din aliaj after market (desi nu am auzit pe nimeni sa-si cumpere si alte prezoane).

Link către comentariu

si la mine se potrivesc.

Vara am jantele de aliaj standard pe HL, iar pe iarna tot kfz de 15"

Link către comentariu

Salut,

Am un golf 6 cu jante de aliaj din fabrica (wellington 15") si vreau pt iarna sa-i pun de otel, tot de 15" (kfz 9165). Se potrivesc prezoanele de la aliaj la tabla sau trebuie sa iau altele?

Vad ca esti din Bucuresti. Daca vrei putem incerca, eu am jante din tabla pe 15. Desfacem una si o punem pe masina ta

Link către comentariu

Ati fi primii la care nu s-ar potrivi prezoanele .... cu care a venit masina atit la tabla cit si la aliaj. Vorbim aici de jantele normale, de serie.

Link către comentariu

Nu cred ca exista un raspuns general valabil la intrebarea asta. Daca jantele de aliaj ci cele de otel sunt ambele VW (pe cele de tabla este poisonat "VW") atunci cred ca merg fara probleme. Daca nu, atunci trebuie incercat si eventual cumparate alte prezoane care merg. In descrierea tehnica a fiecarei jante (un document care le insoteste) trebuie sa fie scrise si parametrii prezoanelor. Apropo, nu toate jantele si prezoanele care se potrivesc la prima vedere sunt si sigure, de asta exista documentul ABE parca care insoteste jantele si in care sunt listate toate modelele de masini la care se potrivesc jantele respective...Nu e masina ta in lista, esti pe cont propriu ;)

Link către comentariu

si la mine se potrivesc.

Vara am jantele de aliaj standard pe HL, iar pe iarna tot kfz de 15"

La fel si eu. Se potrivesc prezoanele.

Modificat de iepumare
Link către comentariu

Prezoanele OEM se potrivesc ata la jantele aliaj OEM si tabla OEM. In etka nu sunt 2 coduri diferite pentru prezoane.

Link către comentariu

Daca am cauciucurile de vara 205/55/16 pe jante de aliaj si pentru iarna ma gandesc sa cumpar jante de tabla dar pe 15 cu cauciucuri 195/65/15, se vor potrivi prezoanele? Are ceva ca jantele sunt mai mici?(Ii face in vreun fel rau masinii?)

Link către comentariu

Dupa cum stiu eu VW Jetta cu motor de 2.0 140cp are discuri de 312... prin urmare jantele de 15" nu potrivesc fiind prea mici.

Obligatoriu jante de 16" pentru cauciucurile tale de iarna.

Al Bundy +1 :emthup: .

Link către comentariu

Am primit o oferta de la VW in care apar atat jante pe 15 cat si pe 16 care se potrivesc la jetta.

In talon imi apare si aceasta dimensiune pe 15.

Modificat de DrBixi
Link către comentariu

Ma mir...

Din cate stiam, si la cum am citit pana acuma, toate masinile VW cu motor de 2.0 TDI au discuri de 312 mm.

Daca sunt scrise in talon si cei de la VW ti-au facut oferta pe 15" atunci eu imi retrag cuvintele. :censur: :tuktuk:

Link către comentariu

DrBixi poti cumpara linistit anvelope si jante pe 15'' pentru ca tu ai discuri de frana cu dimensiunea de 288 mm si intra jante de la 15'' in sus. Se vor potrivii si prezoanele actuale pe care le ai cu siguranta.

O zi buna

Modificat de macristian1
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Eu am cumparat un set de jante Aftermarket in vara care au veni cu propriile prezoane , tin sa precizez ca se potrivesc si la cele de tabla (15") cu care a venit masina

Link către comentariu

Atentie la prezoane! unele au suprafata cu care strang janta conica, altele sferica. Din cate stiu, prezoanele OEM sunt sferice, cu unghi de 60 de grade...

Link către comentariu

Am avut jante de aliaj Seatle pe 17. Am montat jante de tabla pe 15 fara nici cea mai mica problema. S-au potrivit si prezoanele de la jantele pe 17 si antifurtul si tot :)

Link către comentariu

• Administrator

Am 17" vara, de 4 ierni pun 16" tabla - ambele OEM

Concluzie: merg, cel mai sigur poti fi folosind "table" de producator

Cum vorba lunga, saracia omului, inchid acest topic. Daca apar alte informatii relevante, PM si redeschid

Mersi

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!