Jump to content

VW Polo 9n3

erhannicolescu

Postare recomandată

Salut, saptamana trecuta am cumparat o bijuterie de masina. Sau cel putin asa vreau sa cred. :icon_bounce:

Masina in cauza, un Polo din 2006, motor 1.4 motorina 80 CP cu 82000 km in bord condus de o doamna.

Arata si merge impecabil (promit ca revin si cu poze dupa o prealabila spalare si eventual o zi cu soare). Ma bucur ca ma alatur unei comunitati atat de mari si sper, daca e cazul, sa ma puteti ajuta la nevoie.

Link către comentariu

Salut!!!Sa o stapanesti sanatos!Ai facut o alegere foarte buna,welcome to the club!

Asteptam poze!Vad ca ai un model frumos de jante de aliaj daca poza din avatar este cu masina achizitionata!

Bafta!

Link către comentariu

Nu, jantele din avatar nu sunt cele cu care este echipata masina. Jantele de pe masina sunt cele originale in 7 spite pe care am de gand sa le vopsesc electrostatic atunci cand bugetul imi va permite. Voi reveni cu poze cat de curand.

Link către comentariu

Bine ai venit ! Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de cat mai multi km cu ea ! Esti norocos ca ai gasit una de 80 de cai si da, este o bijuterie a carei singura problema este cilindrul lipsa :D ... o sa ai emotii daca vrei sa faci o depasire mai riscanta. In rest ai grija de ea ca merita

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

In weekendul acesta m-am apucat sa vopsesc o parte din elementele de bord pe care vreau sa le fac in culoarea aluminiului.

Prin urmare am avut nevoie de:

-diluant, pentru indepartarea stratului cauciucat original (vopseaua nu face priza pe acest cauciuc)

-chit de reparatie pentru ca am constatat ca dupa indepartarea cauciucului, substratul s-a crapat (nu stiu exact motivul)

-un spray primer pentru plastic

-sprayul cu culoarea dorita

-lac protector.

Desigur, alte materiale esentiale sunt berea (rece), rabdare si un loc calduros unde sa se "coaca" vopseaua dupa ce etapele au fost parcurse.

Nu am facut poza cauciucului incretit pentru ca pur si simplu am uitat, dar bucata se imbiba cu o pensula cu diluant si se vede cum cauciucul increteste de la sine dupa care se poate indeparta cu mana foaaaaarte usor.

Se aplica chitul dupa care cu smirghel de granulozitati diferite (eu am dat mai intai cu 180 pentru indepartarea materialului in exces, pe urma granulozitate 400 sub apa si la finala 800 tot sub apa. Suprafata ar trebui sa se simta ca sticla la pipait.)

post-98012-0-28507800-1319373793_thumb.j

post-98012-0-08997100-1319373970_thumb.j

post-98012-0-19099400-1319374018_thumb.j

post-98012-0-70765600-1319374029_thumb.j

Grilele nu au avut nevoie de pasii cu diluant pentru ca nu sunt cauciucate.

post-98012-0-26285000-1319374057_thumb.j

Butoanele, in schimb, au avut parte de acelasi tratament ca si plasticul de sus al consolei centrale.

post-98012-0-35319100-1319374068_thumb.j

Mentionez ca timpii de lucru al sprayurilor nu mi-l aduc aminte dar fiecare spray vine cu instructiunile proprii in functie de baza pe care o contine. Instructiuni de demontare ale grilelor le-am gasit pe http://www.polo9n.in...sen/polo-9n-9n3.

Pentru mai multa siguranta si un finisaj de calitate (din punctul meu de vedere) am dat 3 straturi de vopsea si 3 straturi de lac protector (mai ales la butoanele de la radio unde se umbla foarte des).

In timp imi doresc sa vopsesc si consola centrala cu totul, dar deocamdata se face cam frig si nici timpul nu imi este prielnic.

Modificat de erhannicolescu
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!