Jump to content

Golf 6 - Demontare volan

GabiB77
 Share

Postare recomandată

A reusit cineva sa demoneteze airbag-ul/volanul la Golf 6 ? Eram obisnuit sa gasesc niste gauri in volan si sa defac airbag-ul cu ajutorul unei surubelnite, in cazul Golf 6 nu am gasit asa ceva? Are cineva idee cum se demonteaza?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La fel ca la g5.

Sent from Al Bundy iPhone using Tapatalk

Link către comentariu

• 1 year later...

Se poate pune pe golf 6 volan de polo 6R? Se potriveste airbagul? Va multumesc.

Link către comentariu

Depinde de volan. Airbag-ul de pe volanul de g6 hl nu merge, in rest da.

Link către comentariu

Se poate pune pe golf 6 volan de polo 6R? Se potriveste airbagul? Va multumesc.

Ce tip de volan ai acum?

Link către comentariu

Se poate (sunt sanse chiar destul de mari) sa nu se potriveasca, verifica daca volanul si airbag-ul au aceleasi prinderi.

Link către comentariu

Eu sunt de parere ca sunt mai mari sansele sa se potriveasca,dar ca sa fii sigur trebuie sa verifici asa cum spune colegul Rave.Concret prima data citesti postul #108 din topicul Golf/6Jetta - Montare volan/airbag/comenzi ca sa vezi cele doua tipuri de airbag ,apoi iei o oglinda,te urci in masina si rotesti volanul fix 90 grade.Te uiti cu ajutorul oglinzii in spatele volanului si vezi prinderea airbagului.Volanul pe care vrei sa-l montezi trebuie sa aiba acelasi tip de prindere pentru airbag.In rest capacul airbagului de trendline este identic cu cel de la Polo 6R , GTI si R.Ca titlu informativ acestea sunt fabricate la TRW Timisoara.Mai ai nevoie de un alt cablu de airbag si de un alt calculator de coloana.Demontarea si montarea dureaza jumate de ora dupa care trebuie facuta codarea.Atentie daca optezi pentru volanul de Polo 6R ca el vine standard cu comenzi doar pentru radio si telefon.Totusi daca doresti poti monta pe el comenzile de GTI sau R. (tot de TRW sunt produse).Bafta si daca ai nevoie de informatii suplimentare iti stau la dispozitie cu placere.

Link către comentariu

Fix asta e faza, ca volanele de Polo su Golf sunt diferite. Vorbesc de cele de Trendline.

Pe cel de Polo se pot pune ulterior comenzi si are prinderea airbag-ului oblica.

Pe cel de Golf nu merg montate comenzi, are locul respectiv plin, si are prinderea airbag-ului dreapta.

Sent from the 

Link către comentariu

In parte ai dreptate dar omul a zis ca vrea sa schimbe volanul de Golf Trendline cu unul de Polo 6R si nu invers.Singurul volan de Polo 6R cu prinderea de airbag dreapta (deci identica cu cea de Golf Trendline) este cel multifunctional ce are comenzi pentru radio si telefon.Ma gandesc ca nu vrea sa puna volan fara comenzi.Cel cu comenzi 6R0419091F se potriveste 100%, dar i-am zis totusi sa verifice.

Link către comentariu

• 1 year later...

salutare... ma chinui de ceva vreme sa desfac volanul de pe masina mea, vreau sa-l schimb cu unul de gti. am gasit clemele pe spatele volanului dar nu pot sa scot airbag-ul, am lasat sarma aia in jos sa iasa de pe clema dar nu se misca deloc airbag-ul. ma poate lamuri cineva si pe mine cum dracu iese de acolo???

Link către comentariu

Poate sare clema inapoi, foloseste o oglinda ca sa vezi mai bine... oricum airbagul iese destul de greu, trebuie scos cu forta, la mine asa a mers(la un moment dat am zis ca-l rup in doua)

Link către comentariu

Exact cum zice tuchbr, nu te astepta sa iasa singur airbagul, trebuie sa tragi si tu de el.

Mare atentie la forta aplicata, sa nu rupi clema. Mai bine chemi un prieten care sa impinga clema in jos, cand iti confirma ca aceasta e jos, tragi de airbag inspre tine, cu atentie.

http://www.youtube.com/watch?v=uC0eT__2a4o

Link către comentariu

in sfarsit am reusit!! :))) am tras tare de el si a iesit. credeam ca mai este prins pe undeva. multumesc!!

Link către comentariu

• 1 year later...

Salut. Am un VW Golf 6 cu volan simplu fara piele care arata in felul urmator VOLAN. Este posibil sa il inlocuiesc cu unul de Golf 7 piele sau e nevoie sa caut voloan doar de Golf 6 piele?

Inca o intrebare. Stiti unde in Bucuresti pot schimba volanul?

Nu m-as baga sa fac asta singur.

Multumesc.

Link către comentariu

DAca schimbi si airbagul merge cel de G7.

Vezi in aria de prestari servicii.

Link către comentariu

Multumesc pentru raspuns. Ma gandeam ca a mai schimbat cineva volanul al vreun service ceva si poate recomanda :)

Link către comentariu

• 7 months later...

Salut , sunt proaspatul posesor al unui G7 Comfortline care din pacate nu are comenzi pe volan ... cine poate sa imi spuna cum as putea sa imi pun comenzile pe volan sau daca cumpar un volan cu comenzi si mut airbagul daca se potrivesc mufele 

Link către comentariu

Daca vei cumpara un alt volan cu comenzi, vei avea nevoie si de cablu de airbag.

Mai intai trebuie vazut ce calculator de coloana ai si daca suporta comenzi pe volan. In caz ca nu, ai nevoie de alt calculator de coloana.

Probabil vei avea nevoie si de un alt CAN Gateway si de un drum la un dealer VW (Component Protection).

Era bine daca deschideai un topic nou in aria Golf 7.

Link către comentariu

• 1 month later...

Stie cineva ce marime de torx trebuie pentru a demonta volanul? Multumesc

12736125_1099667550077593_1922320908_n.jpg

Modificat de goguXXL
adaugare poza
Link către comentariu

11 hours ago, goguXXL said:

Stie cineva ce marime de torx trebuie pentru a demonta volanul? Multumesc

spline M12, dar merge si torx

Modificat de Mistery
Link către comentariu

• 2 years later...

Scuze ca readuc la viata acest topic... Poate cineva sa confirme ca acest torx spline este potrivit pentru a desface un volan de golf 6?

torx spline.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!