Jump to content

Boxele de pe stanga brusc nu mai functioneaza

dolphspeed99
 Share

Postare recomandată

Treaba sta asa: din diverse motive, masina a stat pe dreapta vreo 9 luni, timp in care am scos CD Playerul de pe masina si i l-am dat lui frate-miu sa-l fosloseasca. Acum am luat masina, am pus inapoi cd playerul, insa boxele fata si spate stanga nu se aud absolut deloc. Mentionez insa ca tuterul (boxa mica din oglinda) se aude, merge f bine.

Cum nu pot crede nici in ruptul capului ca 2 boxe s-au ars din senin, fara sa umble absolut nimeni in masina, raman, dupa umila mea parere, urmatoarele variante:

1. O mufa conectata la cd player nu a fost introdusa corect - nu am verificat inca

2. Cele 2 boxe vin pe o siguranta, care s-a ars - nu gasesc siguranta la care sunt legate boxele, si toti ceilalti consumatori functioneaza

3. O problema la cd player, sa se fi ars unul sau mai multe circuite care trimit semnalul la respectivele boxe ?!? - nu cred, oricum frate-miu se jura ca la el a mers f bine scula.

Ma poate ajuta cineva cu niste posibile defectiuni, sau sa-mi zica cineva amabil care este siguranta la care sunt legate boxele?

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Boxele nu au sigurante.

Daca merg tweeter-ele, cass-ul merge bine. Verifica cablajele de pe usa si mufa maro din cd...precum si setarile facute la cass - bass, balance, fader, etc.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Pai da, poate nu este setat bine. Eu pot sa setez sa mearga numai in fata sau numai in spate ( un fel de balans front-rear) + stanga-dreapta ( left-right).

Link către comentariu

Florin, daca functioneaza tweeter-ul nu are rost sa verifice cablajul si nici setarile. Sunt 2 cauze posibile:

1. Mufa din difuzorul de bass scoasa sau cu contacte imperfecte.

2. Difuzorul ars sau cel mai probail defect.

Link către comentariu

Normal ca m-am jucat la setari, am dat sa se auda doar pe partea stanga si se aude doar tweeter-ul, tot facand teste am vazut ca 2 difuzoare nu se aud absolut deloc si nu cred sub nici o forma ca s-au ars ambele in acelasi timp, fara sa faca nimeni nimic la masina, deoarece cand am scos cass-ul mergeau fara probleme.

Peste cateva ore dau jos cass-ul si verific mufele, insa eram sigur ca e de la o siguranta ceva. Postez aici dupa ce fac aceasta verificare.

Multumesc!

Link către comentariu

Florin, daca functioneaza tweeter-ul nu are rost sa verifice cablajul si nici setarile. Sunt 2 cauze posibile:

1. Mufa din difuzorul de bass scoasa sau cu contacte imperfecte.

2. Difuzorul ars sau cel mai probail defect.

Cablajul de pe usa - mufe, etc,,,pe usa, nu cel care intra in usa.

dolphspeed99 , cu o baterie de 1,5 v, 2 fire si pui pe conexiunea boxei - daca face galagie, boxa nu e arsa.

Acum, semnalul de la cass vine in boxa de bass, dupa care pleaca spre tweeter. Intra pe pinii 1 si 3 si pleaca pe 2 si 4. 1 e comun cu 2, respectiv 3 cu 4...deci, asa cum a zis si colegul, daca merge tweeter-ulul, trebuia si cea de bass.

Link către comentariu

Boxele nu au sigurante.

Daca merg tweeter-ele, cass-ul merge bine. Verifica cablajele de pe usa si mufa maro din cd...precum si setarile facute la cass - bass, balance, fader, etc.

Daca nu ar face contact cum trebuie mufa care intra in cass, atunci semnalul nu ajunge la boxa fata, deci nici la tweeter. In conditiile in care tweeterul merge, inseamna ca ajunge semnal in boxa fata, corect? Voi verifica sa nu fie arsa. Insa ramane si problema boxei spate?!?

Link către comentariu

Corect !

Pe spate e tot asa - se aude doar tweeter-ulul sau nu se aude niciuna ?

Link către comentariu

Am fost acum la masina, am scos cass-ul si are toate mufele bagate cum trebuie. Cum scoteam mufa maro, cum nu se mai auzea nimic in masina. Cum o puneam inapoi, se auzeau toate boxele pe dreapta, iar pe stanga doar tweeterele.

Da Florin, ambele tweetere de pe stanga functioneaza, si ambele boxe nu functioneaza. Chiar nu stiu ce sa cred, cu siguranta este un contact ceva care trimite semnalul la ambele boxe, dar fara tweetere, altfel nu pot crede ca s-au ars 2 boxe simultan, fara sa fie folosite, fara sa fie nici macar atinse :(

Cred ca o sa fac o vizita la electrician, in service :(

Link către comentariu

De ce nu vrei sa intelegi ca problema e la difuzoare?

Ca sa-ti faci o imagine mai clara, firele cu semnal pleaca din casetofon si ajung in usi la difuzoarele de bass, de unde pleaca si la tweetere. Deci daca ai avea o problema pe instalatie, n-ar merge nici tweeterele.

Destul de clar acum?

Iar daca tot nu te bagi sa le rezolvi tu, de ce ai mai intrebat pe forum? Doar electricianul stie ce face.

Link către comentariu

• 2 years later...

am si eu o problema cu boxele de pe fata nu se aud difuzoarele de bas am incercat cu alt cas si alte boxe si nici un rezultat  :(

am un passat 2003 break cass e gamma comenzi pe vol si cd si magazie

Modificat de sorinache85
Link către comentariu

Pai daca nici cu alt cas si boxe nu merge, e clar o problema de fire/mufe, nu?

Iei un aparat de masura si verifici continuitatea.

Daca nu stii cum, du-te la un electrician.

Link către comentariu

• 1 year later...

Am si eu o problema la boxa din fata stanga cea  de bass nu functioneaza .Am masurat.o cu aparatul de masura si trece curentul prin ea .Vreo parere din ce alta cauza nu functioneaza ? 

Link către comentariu

Fire intrerupte pana la boxa sau membrana blocata.

Link către comentariu

• 7 years later...
On 09.09.2011 at 8:40, dolphspeed99 a scris:

Normal ca m-am jucat la setari, am dat sa se auda doar pe partea stanga si se aude doar tweeter-ul, tot facand teste am vazut ca 2 difuzoare nu se aud absolut deloc si nu cred sub nici o forma ca s-au ars ambele in acelasi timp, fara sa faca nimeni nimic la masina, deoarece cand am scos cass-ul mergeau fara probleme.

Peste cateva ore dau jos cass-ul si verific mufele, insa eram sigur ca e de la o siguranta ceva. Postez aici dupa ce fac aceasta verificare.

Multumesc!

Salut. Cum ai rezolvat problema? Problema e asemanatoare si la mine, nu merg ambele tweetere din usile fata. Multumesc!

Link către comentariu

Da jos fete de usi si verifica daca pleca semnalul,  din boxele mari, spre tweetere. Daca nu, verifica/ inlocuieste condensatorii/filtru amplasati pe spatele difuzoarelor de bass, pe usile respective

Link către comentariu

Am rezolvat. Condensatorul din spatele boxei a fost ars. Multumesc inca odata 🙏🏼

Link către comentariu

Cu drag!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!