Jump to content

Skoda Fabia Monte Carlo

nickelby

Postare recomandată

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• nickelby

26

• soptik

3

• kodrix

2

• F l o r i n

2

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 3 weeks later...

Salut! Am citit cu nesat posturile din acest topic, intrucat saptamana viitoare voi primi dupa aproape 3 luni de asteptare o Fabia cu motor 1.2 tsi 105 cp. Forumuirle sunt cam sarace in informatii despre acest motor pe Fabia, pe Octavia, Golf si Polo sunt destule, dar avand in vedere ca la Fabia este in 5 trepte si este mai usoara trag concluzia ca se comporta diferit (n-am reusit sa inteleg de ce pe Fabia cutia este in 5 trepte, poate din simplul motiv de reducere a costurilor). Deci, as vrea sa stiu mai multe despre consum daca esti amabil...urban, extraurban, cat are in treapta a 5-a la 100 km la h, cat consuma pe autostrada sau la drum mai intins cand o tii in 120/130 sau 140/150 km la h...

Multumesc mult!

Link către comentariu
Dan Treisprezece

Foarte frumoasa masina si jantele de asemenea ! Nu credeam ca o sa spun vreodata ca imi place o Fabia , insa m-am inselat. Sa o stapanesti sanatos !

Link către comentariu

@soptik

Hai ca iti raspund si eu....Posed o Fabia Fl din luna august 2010 doar ca in configuratia 1.2 tsi 86CP.

Consum in oras 200.000 locuitori ~8l/100km - mers normal si creste cu 1l/100 km daca conduci in forta.

Consum in afara localitatii 5.0 l/100km - mers normal, v max. 110 km/h, v medie traseu 72 km/h, distanta parcursa 1050km cu treceri prin localitati si mers cca. 60 km prin Bucuresti. La un mers mai rapid cu viteze de 130-140 km/h consumul se situeaza intre 6-7l/100km.

La 100 km/h in treapta a 5-a am aproximativ 2000 rpm.

Cat despre motor...imi place foarte mult desi am schimbat deja o turbina. Chiar si asa nu regret achizitia facuta, ba imi pare rau ca nu am optat pentru varianta 1.2 tsi 105 cp + DSG. :(

Link către comentariu

Mersi mult Kodrix! E asa cum ma asteptam...Dupa ce o voi ridica o voi prezenta si eu pe aria "Masina mea", dar numai dupa ce o conduc intai. Apropo, eu tot din Botosani sunt (dar locuiesc in Iasi de 10 ani). Fiind din Botosani banuiesc ca ai luat masina prin intermediul dealer-ului de la Suceava, nu? Legat de turbina, la cati km ti-a picat? In ce conditii? Cum s-a manifestat? In cat timp ti-a schimbat-o si ce recomandari ai primit de la dealer dupa ce ai schimbat-o? Mai stii si pe altcineva caruia i-a picat turbina la Fabia 1.2 TSI? Ce benizna folosesti?

Imi cer scuze ca te-am bombardat asa din scurt cu atatea intrebari, dar sunt curios...

Mersi

Link către comentariu

Turbina a dat primele semne la cca. 18000km si a fost schimbata la 24000km. S-a manifestat prin aprinderea martorului EPC si prin intrarea motorului in safe mode(functiile motorului sunt mult scazute - abia daca mai atingi 80 km/h).

Da, masina e cumparata de la Adria. S-a schimbat fara comentarii in 3-4 zile de la reclamarea problemei. Dealerul s-a comportat ireprosabil(mai avem o masina luata de la ei , la fel fara probleme). Nu mi s-a facut nici un fel de recomandare fiind vorba strict de un defect de fabricatie(practic s-a defectat actuatorul ce comanda geometria varibila, insa, intrucat nu exista ca piesa separata s-a schimbat turbina cu totul). Din ceea ce am putut afla se pare ca au fost cateva loturi de turbine cu defecte de fabricatie si avand in vedere ca masina ta e fabricata in a 2-a jumatate a anului 2011 nu ar trebui sa ai probleme.

Benzina folosita este in proportie de 90% benzina CO 95 de la Petrom si mai nou de la SOCAR.

Oricum vei fi super incantat de motor: cuplu disponibil de jos, foarte silentios si rafinat, consum foarte bun.

Asteptare usoara! Apropo, e cumva combi?

@nickelby: foarte frumos interiorul montelui...iar culoarea e deosebita(aceeasi culoare o am si eu).

Modificat de kodrix
Link către comentariu

Mersi mult pentru informatii Kodrix.

Nu e combi, e Fabia Star cu Maxidot, Duze stropitoare incalzite si culoare Verde Arctic, comandata tot de la Adria (a fost fabricata luna asta, la fel cred si eu ca problema cu turbina este rezolvata), aceasi impresie buna am avut si eu despre dealer, voi vedea la revizii, sper sa fie la fel de amabili si prompti.

Tocmai s-a deschis si la Iasi benzinarie Socar si intentionez sa pun de la ei avand in vedere ca sunt noi si peco e oarecum in apropiere unde locuiesc eu, sper sa aiba calitate buna aceasta benzina. Ai simtit vreo diferenta intre Petrom si Socar? Din unele discutii am inteles ca acest motor este pretentios la benzina, iar cum la noi benzina este de proasta calitate....

Link către comentariu

Frumoasa foc jucaria....! sa o satapanesti sanatos si multi km fara probleme !

Link către comentariu

o masina deosebita.am o fabia 2 in familie de cand a aparut in 2007 si asteptam cu interes sa vad una "mai speciala" din fabrica, si acum am vazut-o. arata intr-un mare fel masina, e ceva ce iti atrage privirea.sa te bucuri de ea cat mai multi km fara probleme. este cu adevarat o jucarie

Link către comentariu
  • 3 weeks later...
  • 8 months later...

Mica modificare adusa: Sigla Skoda 2012

post-92069-0-55571700-1345289814_thumb.j

Modificat de nickelby
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

superba masinuta!

cat te-a costat noua sigla skoda? e la fel de mare ca cea veche? sunt si eu tentat sa o schimb, daca se poate...

Link către comentariu

Multumesc frumos vasi cluj! A costat 55 lei am comandat-o la dealerul local skoda.Este la fel ca cealalta de mare,dar daca o comanzi sa o comanzi de Skoda Citigo de fata,sigla de spate de citigo este mai mare.

Link către comentariu
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Foarte..reusita masina...! iar trebuii o avecuare cat ea de mare ,sa urle Tsi-ul ala !

Modificat de CT91MOC
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!