Jump to content

Pager alarma

voinea
 Share

Postare recomandată

:salut: ... poate ca ii scrie tastatura singura ... :scratch:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• voinea

18

• alex

11

• Andi TDI

6

• ender

6

Top Posters In This Topic

Pentru ca am vazut ca e pagerul cu pricina se inghesuiau musterii :lol: ... si pentru ca am considerat ca ar fi o investitie utila ... am fost sambata si mi-am montat unul la baietii de la Code Alarm.

Asadar ... unele noi detalii ... poate sunt utile.

Pretul acuma e de 2.400.000 + 350.000 montajul :(

Recomand daca mergeti acolo sa o faceti incursul saptamanii ... sambata e program de la 9-17 ... dar cred ca e si mult mai aglomerat.

Am ajuns acolo un pic mai devreme de 12 si am pleacat pe la 16:45 :shock: . N-am asteptat decat un sfert de ora pana am intrat la boxa sa mi-l monteze ... dar au aparut unele incompatibilitati.

Alarma Viper pe care o am eu are senzorul de soc incorporat si din aceasta cauza au trebuit inversate niste iesiri ... o manarie ca sa-mi semnaleze si usa deschisa si socul ...

De ce a durat atat?

... cand am plecat de acolo aveam o bataie undeva in interiorul bordului. Dupa ceva asteptare si desfacerea bordului din nou ... am gasit ca releul de la "spectaculosul" LED Viper atarna si se lovea de unul din peretii bordului.

Cam atat ... aa .. si inca ceva ... initial nu aveau decat pagere speciale pentru Viper care erau mult mai scumpe. Dupa ce i-am zis ca stiu de la Dragos Voinea cu vwforum de ei ... au gasit si modelul cu pricina si se potriveste si ala :salut:

Link către comentariu

• Administrator

eu am fost la ei la ora 17:30 si la 18:15 eram gata. Poate nu a facut acelasi om montajul. Asta e. Important e sa fi multumit de el. Curand o sa-mi fac si eu drum cu dl Popescu sa monteze si la el.

Link către comentariu

pai si la mine a durat putin interventia ... adica 45minute - 1 ora ... numai ca dupa aia din cauza zgomotului respectiv ... a trebuit sa astept sa-mi revina randul ... si dupa cum ziceam sambata e mai aglomerat probabil :salut: (cred ca e vorba de acelasi George)

eu sunt multumit de pager ... nu mai fac sarituri pe pervaz la fiecare alarma declansata :lol:

singura chestie e ca sunt inversate 2 simboluri ... cand am usa deschisa imi indica ciocanelul de soc ... si invers (asta din cauza faptului ca senzorul de soc e integrat in alarma si nu adaugat) .... dar e OK atata vreme cat functioneaza amandoua

eu sunt multumit si de pager (pana acuma) si de felul cum s-au miscat baietii ... ma gandesc ca daca erau niste tipi mai ciufuti ... puteau sa-mi zica ... bai ... tu aveai zgomotele alea inainte sa vii la noi si sa-si vada de treaba. Asa ca in final bila e alba pentru ei ... nasol a fost ca am pierdut multa vreme, dar sa ziceam ca nu-s ei vinovati de asta.

dl Popescu e Andi TDI? :(

Link către comentariu

• Administrator

dl Popescu este AndiTDI.

George e seful lor acolo (sa nu zic patron). El nu a fost cand m-am dus eu dar discutasem telefonic cu el inainte. Tot bila alba le dau si eu pt cum au lucrat.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Subiectul este momentan inchis pentru ca de astazi Pagerul este montat la mine pe masina. Nu s-au miscat rau dar nu pe gustul meu. Cum prind o zi cu soare si caldura desfac bordul si aranjez firele conform standardelor mele.

Link către comentariu

Subiectul este momentan inchis pentru ca de astazi Pagerul este montat la mine pe masina. Nu s-au miscat rau dar nu pe gustul meu. Cum prind o zi cu soare si caldura desfac bordul si aranjez firele conform standardelor mele.

Poate ca n-ar strica si o a doua parere, dupa cateva zile de folosire, de la al doilea posesor al acestui tip de pager. :study:

Link către comentariu

La mine montarea pagerului nu a fost lipsita de probleme pentru ca la alarma UNGO MS5500, senzorul de soc si inclinare este digital. Semnalul de intare al pagerului este analogic (trigger - sau +), asa ca au luat semnal de la iesirea de goarna a alarmei. In plus fata de acest inconvenient (semnalele pe afisajul pagerului sunt inversate - usi cu soc - pentru ca numai la intrarea semnalului de usi deschise pagerul avea si trigger +, iar alarma ataca goarna numai cu +), au existat interferente intre pager si modulul de alarma ceea ce a implicat montarea pagerului cat mai departe (luneta spate).

Ca raza de actiune este OK (etaj 10 cu masina parcata la 50m de cladire, de partea opusa si este inca functional).

Link către comentariu

Sa-l porti sanatos Andi, si sa nu te bipaie de prea multe ori ! :bere:

Link către comentariu

Treaba cu inversatul afisajelor (usi cu soc) au trebuit sa o faca si pentru alarma mea (Viper 350HV). In legatura cu aranjatul firelor ... am scris la vremea respectiva ca au trebuit sa mai desfaca o data bordul pentru ca releul pentru LED-ul Viper fusese mutat de la locul lui si atarna ... lovindu-se de peretii interiori ai bordului la gropi, franari etc. In rest au fost OK. :salut:

Ar mai fi ceva ... in urma montarii pagerului au mai aparut niste semnale de avertizare (pe care nu le aveam inainte) dupa vreo 10 secunde de cand armez alarma. Nu le am de fiecare data. Nu m-am prins inca care e rolul lor.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Uite ca ultimul post aici l-am facut eu ... si ziceam ca am niste semnale de avertizare dupa armare. Iata ca intre timp a aparut si prima problema. (Dupa ce m-am mai documentat se pare ca dupa 15 secunde de la armare alarma emite un semnal de avertizare 4 bipuri). Dar acum mai am un bip la o secunda sau doua dupa armare, iar dupa cele 4 bipuri de dupa cele 15 secunde ... alarma se declanseaza. Dupa ce mi-a facut treaba asta de vreo 3-4 ori la rand m-am dus la service. Am parcat masina in fata si am incercat sa pun alarma. Stupoare ... desi am mai incercat de vreo 5-6 ori n-am reusit sa reproduc problema. Asa ca n-am mai intrat in service. Evident ca dupa ce m-am intors la servici, la prima armare ... a inceput sa urle.

Acuma ma intreb daca ma duc la service (cei care au montat alarma) nu cumva o sa ma trimita la cei care au montat pagerul? O fi mai bine sa ma duc la acestia din urma?

Link către comentariu

• Administrator

cred ca la cei care au montat pagerul e cel mai bine ... dar o intrebare. Unde este montata antena pt pager ? La Andi a fost montata in spate la luneta. Influenta alarma si se declansa sigurica :-X

Link către comentariu

Pai la mine antena pentru pager e montata tot in fata ... in coltul de jos al parbrizului ... pe aceeasi parte cu antena alarmei.

S-ar putea sa fie chestia asta .... insa a trecut o luna de cand am montat-o si pana acum a fost OK. :salut:

Am sa sun la dl. George sa vad cand pot sa ajung pe la el.

Link către comentariu

Acum ca tot s-a redeschis subiectul am descoperit uitandu-ma pe schemele de conectare ale alarmei si pagerului ca de fapt inversarea simbolurilor afisate de pager nu era necesara. MS 5500 are iesire de claxon suplimentar trigger - deci in loc de a se monta pe iesirea de goarna cu simbolurile inversate se putea monta pe iesirea de claxon pastrand semnificatia simbolurilor de avertizare.

Concluzie: Daca vrei un lucru bine facut, documenteaza-te si fa-l singur !!!! Acum va trebui sa refac singur toate legaturile corespunzator.

Link către comentariu

Acestea sunt probleme de interferenta intre cele doua sisteme care lucreaza in banda de radioamatori 443Mhz.

Trebuie cautata pozitia optima pentru antena pagerului. La mine merge super cu antena de pager in spate si cu antena de alarma in fata, toate pe partea stinga.

Daca armez alarma si incerc instant s-o dezarmez nu pot! Trebuie sa astept 4-5 secunde ca sa inceteze pagerul sa emita. De fapt merge si in intervalul asta sa o dezarmez dar numai de la distanta foarte mica. Deci, INTERFERENTE.

Nu mai mergeti la service, incercati sa rezolvati singuri problema prin teste repetate de pozitionare a unei singure antene, de ex. a pagerului.

Link către comentariu

• Administrator

pana la urma ce face omul cu mana lui e sfant.

Link către comentariu

OK ... am inteles ... nu merg la service. Problema e ca trebuie desfacut bordul ... si tras cablul de la antena pana in spate. Eu nu am sculele necesare aici in Bucuresti. Asa ca ... probabil ca ma voi duce la cei care mi-au pus pagerul. :salut:

Link către comentariu

Cel mai bine era daca-ti montai singur pagerul ... Este super simplu!

Link către comentariu

Pai ce sa zic ... n-am mai facut treaba asta ... si n-am vrut sa-mi bag eu nasul. N-am vrut sa-mi pierd garantia la alarma in caz ca as fi stricat ceva pe acolo :salut:

Link către comentariu

Asadar revin cu amanunte ... aseara n-am reusit sa pun alarma ca incepea sa urle dupa armare. Asa ca dimineata m-am dus la cei care mi-au pus pagerul. Bata-l vina pe Murphy asta cu legile lui :D ... normal ca acolo n-am reusit sa le reproduc problema. Mi-au zis ca motivele ar putea fi: senzorul de soc prea sensibil (asta nu prea cred ca are argumente solide); faptul ca parchez in zone cu relee si chestii de genul asta (dar in acelasi loc poate sa mi se intample sau nu dupa cum am mai aratat); o eventuala scanare a alarmei (dar banuiesc ca nu se tine nimeni cu scannerul dupa mine peste tot pe unde parchez) ....

I-am zis ca stiu de la voi ca s-ar putea ca cele doua antene sa interfereze si pagerul sa declanseze alarma. N-a zis nimic. Ce pot sa zic e ca nu i-am facut nimic deocamdata ... astept week-endul si poate atunci le mai fac o vizita. Ma gandesc ca mutarea antenei pe luneta ar putea crea niste probleme (la mine luneta se deschide odata cu portbagajul)

Daca mai aveti sfaturi utile ... nu va sfiiti :D

Link către comentariu

Si la Skoda se deschide portbagajul cu tot cu luneta.

Se lasa o mica bucla din firul de antena care permite deschiderea portbagajului, bucla care este formata din firul antenei trecut printr-o bucata de izolator plastic flexibil la culoarea interiorului masinii.

Nu cred ca vor face asa ceva pt ca firul trebuie rutat prin plafon. Doar daca dai un ban in plus, si daca se pricep la acest lucru.

Link către comentariu

• Administrator

mcer> bun manualul ala de instalare

alex> daca nu pui antena pe sticla lipita ci pe placa de carton care se ridica singura cand descchizi hayonul eu zic ca va merge. O pui sub ea si cu firul prins frumos. Nici la Andi nu a pus pe geam. E sub placa aia din spate unde poti sa pui boxe (eu am acolo :D

Link către comentariu

OK ... multam de sfaturi. Acum vad ca ba face figuri ... ba nu face. Daca mutatul antenei pagerului rezolva problema .... atunci asta va fi varianta aleasa. Acuma singura chestie de care ma tem este ca va trebui bagat firul pe undeva pe dedesubt (prin tavan sau prin prag) si nu stiu cat de "atent" poate fi executata lucrarea :D. Cu ce ati lipit antena pe placa respectiva? (la mine din cate stiu are un strat textil si pe spate)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!