Jump to content

Golf IV 1.4 16v

22Vik

Postare recomandată

Salutare tuturor!Dupa ceva timp de cand sunt membru activ al acestui forum,mi-am facut curaj sa postez si eu ''buburuza'' mea. Am achizitionat-o acum 4 luni de zile din RO,masina a fost rulata pana la sfarsitul lui 2009 in Germania.

''buburuza'' este cat se poate de simpla, nu am oglinzi electrice,nu am geamuri electrice,clima etc, dar, are trapa ceea ce iubesc la o masina.

Masina este din 98, am luat-o cu 212.000 km si acum are 218.000 km si sper sa fac mult mai multi cu ea fara a fi nevoit sa fac ''interventii'' majore la ''aspiratorul'' de sub capota care este un motor micut dar destul de bun pentru oras, 1.4,16v, 75cp :). Este un model basis,are abs,volan reglabil,scaun reglabil pe inaltime sofer,trapa electrica dar ce m-a atras cel mai mult la aceasta masina a fost culoarea (cel putin eu o iubesc) si dupa codul de culoare este Cosmic Green.

Pe viitor vreau sa-i schimb jantele cu ceva pe 16-17'' ca nu-mi plac deloc ''biscuitii'' pe care ii am momentan :D, alte stopuri/faruri plus altele.

Momentan masinuta arata asa:

post-93108-0-08223900-1314385240_thumb.j

post-93108-0-88263500-1314385249_thumb.j

post-93108-0-45123100-1314385260_thumb.j

post-93108-0-58830900-1314385348_thumb.j

post-93108-0-96056600-1314385368_thumb.j

Link către comentariu

S-o stapanest sanatos :)

Daca imi permiti: nu cred ca ar fi OK sa-i schimbi rotile cu unele pe 16" (sau, ma rog, mai merge cum mai merge) dar in niciun caz pe 17". Motorul ala si asa nu e unul dintre cele mai reusite, din 75PS probabil i-au mai ramas vreo 71-72 (in cel mai bun caz, la varsta & km. pe care-i are) iar cu jante de 17" ii faci un real deserviciu si, in plus, creste si consumul.

Eu i-as pune o folie cat mai inchisa posibil (si legal) ca, daca tot n-ai klima, macar folia mai reflecta/protejeaza interiorul de caldura. Apoi, daca vrei neaparat sa-i faci un cadou, eu as duce-o la un polish profi si i-as lua niste jante originale pe 15" sau 16".

Eventual ii mai poti monta un kit de incalzire in scaune, optiune absolut geniala iarna. Era sa uit: daca n-ai facut-o inca, baga bani intr-un set complet de filtre, bujii, du-o la verificat geometria si cam tot trenul de rulare, suspensii, bucse, placute, discuri, eventual un set de cauciucuri bune (fac toti banii) si vezi cand a fost schimbata distributia.

O masina perfect functionala e de 10 ori mai buna decat una frumoasa. Parerea mea :)

In rest, inca pe atatia km. cat are acum fara probleme. A, si un sticker cu vwforum, obligatoriu :)

Link către comentariu

Multumesc.De schimbat am schimbat la ea uleiul,filtrele,bujiile.In ceea ce priveste distributia,implineste 60.000 km peste 4000km.Deci urmatoarele mutari vor fi,distributia si telescoapele.Rotile ma vor trece iarna asta cat despre sticker, unde gasesc?unde pot comanda?

Am gasit si niste poze la o calitate mai buna (celelalte mi se par spalacite rau)

post-93108-0-78361900-1314387816_thumb.j

post-93108-0-25267300-1314387824_thumb.j

post-93108-0-87432500-1314387859_thumb.j

Modificat de 22Vik
Link către comentariu

Ceva poze cu interiorul? :rolleyes:

Referitor la jante, subscriu la parerea colegului @Bwwlan; eu am pe 16" si sunt mai mult decat multumit de aspect, stabilitate, intretinere(unii zic ca iti darama bucsele sau mai stiu eu ce, dar in 3 ani de cand le am, eu n-am avut probleme). :D

Despre sticker, gasesti aici si aici. :icon_thumright:

S-o stapanesti sanatos si multi km fara probleme! :Driver:

Link către comentariu

Arata super masina. Cel putin, mie imi place foarte mult culoarea. Cum a spus si colegul Robotelu, pune si niste poze cu interiorul. ;)

Modificat de Deadly
Link către comentariu

Culoarea e chiar deosebita,imi place mult.

Sa o conduci cu placere cat mai multi km

Link către comentariu

Multumesc mult! Voi pune si poze cu interiorul,doar ca,trebuie sa le fac cu aparatu pentru ca cu telefonu iasa foarte prost. La cat mai multi KM si voua si pe drumuri cat mai bune

Link către comentariu
  • 5 months later...

Eh, alta viata! :emthup: Dar in locul tau as merge cu jante de tabla iarna si astea le-as pastra pentru la primavara, cand mai da caldura. Spor in continuare! ;)

Link către comentariu

Pe table nu am cauciucuri de iarna, oricum,in primavara m-ar tenta sa vopsesc jantele de aluminiu :)

Link către comentariu

Parerea mea este ca un set de jante frumoase fac totul la o masina (dpdv estetic), foarte ok schimbarea. Sunt pe 16" sau 17" ? nu-mi dau seama din poze.

Si eu sunt pe ganduri daca sa trec la jante pe 17" desi, nu stiu daca merita doar pt aspect, in primul rand rotile cu diametru mai mare solicita mai mult directia, creste consumul (nu cu foarte mult, dar creste), plus ca la drumurile noastre, cam simti pietrele (sa nu vorbesc de gropi).

P.S: pozele cu jantele noi sunt recente sau mai vechi ? Intreb pt ca nu vad un strop de zapada :)

Iti doresc sa-ti indeplinesti fiecare plan pe care il ai sau il vei avea cu masina ta.

Link către comentariu

Jantele sunt pe 16 inch (mi se par cele mai ok pentru mine, aspect/fiabilitate). Pozele au fost facute recent, cu o zi inainte de ''potop'' :D. Cat despre consum, deocamdata nu am facut atat de multi km in cat sa-mi pot da seama. Oricum sunt foarte multumit de jantele pe 16''. Multumesc undan pentru aprecieri!!! Multi km fara probleme iti doresc.

Link către comentariu

Le-am luat de la cineva care tot aduce jante din strainatate si avea nevoie urgenta de bani :)

Link către comentariu

Nu mai tot exagerati in privinta la jante... eu am pe 1.4 e drept ca am si cip facut dar nu e mare diferenta la cum trage cu jante pe 17 doar daca o calci mereu si sti exact cum trage o sa sesizezi o diferenta mica... treci pe 17 linistit iar la consum daca iti creste un 0.5 e mult.

Iar cu bucsele nu ai treaba atat vreme cat nu ai suspensie sport... eu am sport si deja pe dreapta imi face figuri.Dar cu suspensia stok nu ai ce sa iti faci griji.

Bafta cu masinuta e frumoasa!

Modificat de choppermaster
Link către comentariu

Foarte frumoase jantele tale precum si culoarea masinii.Legat de vopsirea jantelor,le-ai putea face albe...am vazut o Skoda fabia vrs verde si cu jante albe in genul la ale tale si arata bestial.

Link către comentariu

Multumesc pentru aprecieri :). Ce superb arata pe 18'' :D. Albe cred ca le voi face :)

post-93108-0-75752200-1328543790_thumb.j

Link către comentariu

Ar fi o idee,doar ca,nu prea am chef sa le vopsesc in fiecare zi,pentru ca la noi cei care parcheaza langa tine n-au grija. Si cu buzele de la spoiler la fel, le julesti rapid.Ar merita sa faci chestile astea pe o masina de duminica,nu pe una daily :), parerea mea.

Link către comentariu
  • 4 months later...
  • 3 months later...
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!