Jump to content

Setare pilot automat

adrian73ran
 Share

Postare recomandată

Am incercat sa caut informatii despre setarile pilotului automat de pe audi.

Inainte am avut pe Passat pilotul automat cu posibilitatea setarii vitezei din 10 km in 10 km, sau din km in km, ma refer la actionarea comenzilor acetuia

La actuala mea masina a6 2005, acest lucru nu este posibil, mai mult parca nici viteza nu este pastrata atat de strict ca la passatul anterior 2006.

Poate ca exista o setare sau codare pentru ca acest lucru sa se poata folosi si pe acest model, desi mie personal mi se pare ca unele setari ale VW sunt peste cele de la Audi (vezi consumul in litri/ora la mers in gol - VW si litri/100km la audi tot la mers in relanti stationar...),e mai placut sa vezi ca masina consuma 0.6 - 0,8 l/ora decat sa-ti creasca 11 - 12 - .... l/100km :(( atunci cand stai pe loc.

Daca exista un topic de acest fel si eu nu l-am vazut, cer scuze si rog moderatorii sa-l mute pe acesta sau sa-l stearga.

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O apasare pe set duce la cresterea vitezei memorate cu 2-3 km,

Link către comentariu

Sau prin ridicarea sau coborarea manetei...

Poti urca sau cobora viteza cu cat vrei,...chiar si cu 3,6 km/h... :rolleyes:

Da, la consumul cat stai stationat, asa e. Ba sta pe zero, ba pe 7, ba pe 14, ba pe 40, depinde cu cat ii taie capul sa inceapa. Cand esti in cursa, ori sta cu acelasi consum (nu mai tin minte ce face daca il dau pe instant), ori creste. Oricum, consumul dupa calculator, e aproximativ. Ala adevarat e "de la plin la plin".

Eu nu ma mai uit la el de mult. Inca de cand aveam alte masini, pentru ca stilul de condus, tot ala il ai, cu care esti invatat. Poate cativa km esti mai ... atent la talpa, dar in final,...tot cum te simti bine o calci.

Modificat de G@bryel
Link către comentariu

Poti urca sau cobora viteza cu cat vrei,...chiar si cu 3,6 km/h

detaliaza te rog

Link către comentariu

_zenith_ , e pentru Audi. Merge si la Skoda, VW...dar generatiile mai noi - G5, O2, etc...

La noi, ridicarea manetei ne ajuta doar sa ... semnalizam :icon_thumright:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Pe mine mă deranjează altceva La Audi, si anume ca spre deosebire de Passat , nu mai am La computerele 1 si 2 rubrica cu Nr km parcursi .totusi e important sa stii ca ai avut viteza medie x cu consumul y pe Nr Zde km....oare se poate seta ?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Poti urca sau cobora viteza cu cat vrei,...chiar si cu 3,6 km/h

detaliaza te rog

Pentru inceput, scuze de intarziere, dar am crezut ca e rezolvata treaba.

(se prea poate s-o fi rezolvat intre timp)

Daca te uiti in carte, dupa sageti macar si te "joci" cu maneta dupa ce vezi acolo, descoperi toate facilitatile.

Deci..., la Audi A6 C6....

Cand apesi pe butonul din capat, stabilesti ca viteza pe care o ai in acel moment, sa fie pastrata.

Daca impingi maneta spre bord (in prima treapta), anulezi tempomatul.

Daca impingi maneta in treapta a doua, anulezi inclusiv memorarea vitezei stabilite.

Oricum, viteza se reseteaa, la oprirea motorului.

Daca ai deja stabilita o viteza, iar in acel moment e decuplat tempomatul, e suficient sa TRAGI maneta spre tine...si masina se duce singura la viteza memorata. Parca prea tare accelereaza.

De fapt pleaca ca o apucata, de parca o fugareste cineva. Vrea sa ajunga cat mai repede la viteza setata. Daca e o diferenta de vreo 10 km/h intre viteza ce o ai si cea care e setata, mai e cum mai e. Dar daca mergi cu 50 la ora si o ai setata la 130,...face l.i.n.i.u.t.a.

In timp ce tempomatul este activ, daca ridici maneta, dupa o secunda, masina incepe sa accelereze...continu, nu pe trepte, dar tot cu "talpa" aia...

Cand lasi maneta la punctul "0",..masina isi mentine noua viteza.

Daca cobori maneta, masina incetineste...

Cam astea e tot ce poti face cu acest tip de tempomat, pentru ca nu stiu, o fi si alte manete, pe alte masini, cu functii mai multe sau mai putine...

De asta spuneam, ca nu-ti arata undeva cu cati km maresti viteza...ci doar ca masina "pleaca", tu uitandu-te cel mult la vitezometru...

De aceea spuneam ca poate fi 5km/h mai mult, 10,3km/h, sau cat iti convine... Nu e ceva fix.

Stiam...si am si vazut, ca folosirea tempomatului pe teren accidentat, daca pot sa zic asa, tip dealuri sau alte chestii de genul asta, face sa creasca consumul, fata de cum ai folosi piciorul. Daca tu tii acceleratia blocata in deal, masina mai incetineste o perioada scurta, dar isi mentine cat de cat un consum mai mic. Cu tempomatul, masina trage de nebuna sa mentina aceeasi viteza si astfel, consumul se mareste.

Concluzia ? Tempomatul e bun doar pt autostrada sau portiuni mai lungi de drum liber, fara diferente majore de nivel (altitudine)...

@ Florin...

Nu e maneta de semnalizare...

E una mai mica, mai jos... (da click aici)

Modificat de G@bryel
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!