Jump to content

SCRISOARE SKODA 1.2 tsi

bogdanpiatra
 Share

Postare recomandată

Iata scrisoarea pe care am intocmit-o. Ce rugaminte am: cei care sustineti acesta scrisoare treceti-va datele de contact si datele masinii asa cum am inscris pe cei 3 care m-au sustinut si data trecuta. Mai puteti completa acesta scrisoare si cu alte mentiuni pe care le doreste fiecare.Apoi, toti o data, sa fixam sa zicem, miercurea viitoare, sau oricum mai vorbim pe forum, DAR IN ACEEASI ZI sa o trimitem cu numele si datele tuturor inscrise dar de pe adresa de mail la fiecare catre Porsche Romania si la adresa : Ing. Vladim

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bogdanpiatra

32

• nifelheim

16

• holo

10

• mariusss_g

10

Sper ca va ajuta cu ceva; desi n-am masina si, teoretic, nu ar avea de ce sa ma intereseze problema voastra, ca membru al forumului am zis sa fac ce pot pentru o cauza nobila. Deci:

Dear Sir,

We are a group of Skoda Octavia 1.2 TSI 77kW owners from Romania. All of these vehicles were purchased in 2010 and 2011 through the national Romanian importer, Porsche Romania, and we would like to hereby officially inform you that we are extremely disappointed by our choice of automobile, because of the faulty functionality of the 1.2 TSI engine. Although it has been presented as “innovative”, “revolutionary” and so on, soon after the winter season had arrived, the engines were hesitant at start-up, in idle they were running unevenly and, in some cases, the rpms decreased to a grinding halt.

As a result of previous complaints which we have already directed to you and your continuous studies and experiments which you have conducted on these engines, you have issued several software upgrades, each one more of failure than the previous.

Over the course of one year, you have issued three software versions for the 1.2 TSI 77kW engine: 7425, 8620 and 9163 and despite these so-called “efforts”, the engine is still not working within reasonable running parameters. Not even the latest version, 9163, has not solved the cold start problem, as the engine manages to start only after keeping the ignition key locked in the “start” position for longer than normal. It is still difficult for the engine to run when the A/C is turned on, as the loss of power is tangible and quite significant. In all situations, engine noise continues to be extremely elevated, especially between 2.400 and 2.600 rpms.

A very large number of owners have complained that there is a rattling noise at engine start, coming from the chain driven camshaft, an aspect of which Skoda CZ is fully aware of, claiming that it has made an “innovation” to solve this shortcoming. It is worth mentioning that this noise has not been present when the vehicles were new, but it has appeared after several thousand kilometers (regularly, after approx. 10.000 km.), so it cannot under any circumstances be considered as “normal”, as some services claim it should be or, as others say “Chain noise on start due to hidraulic tensioner which does not create tension up to a certain oil pressure level. If it worsens, please return to service.”

Furthermore, Mr. Vladimir Kutnar of Skoda CZ mentions, in a letter addressed to a Skoda owner here in Romania that “I am persuaded that this fault with engine chain won't repeat in the future, because an innovation on the chain has been implemented”. What would be a “normal” time span for this rattling noise to worsen? Until our cars are no longer covered by manufacturer warranty? (which is, by the way, embarrassingly short, compared to what other automobile producers are currently offering for their products, both for the Romanian market as well as for the international one). We feel that, given all these issues, faults and shortcomings of the 1.2 TSI 77kW engine, the warranty is ludicrously short compared to manufacturers like Dacia, Renault, Ford, Toyota, Hyundai and others (in comparison to which the VAG feels superior to—in our opinion, unjustly so) which offer a full warranty of 4, 5 and sometimes more years.

We are extremely concerned also by the failing turbines with which these engines are equipped. An increasing number of owners are confronted with failing turbines, in Romania as well as in other countries where Skoda models are sold (i.e., Greece, Russia, etc.) where forums are simply flooded with disgruntled stories coming from users who have problems with faulty parts. Given the number of kilometers we drive every day, we are deeply concerned that the turbines in our cars will crash immediately after expiration of warranty, a part which should not create problems for at least 100.000 km. under normal circumstances and conditions of use.

Given all of the above, we strongly urge you to carefully and thoroughly review these concerns and we expect a positive resolution on the following issues:

1. The permanent and complete resolution of all software malfunctions in other ways than on the expense of Skoda customers’ time, money and mental well-being;

2. Developing a fully-working software upgrade which has been properly and fully been tested prior to market release. It should address ALL of the issues which have caused us so many problems: noise reduction, a proper cold and warm start, a proper torque and engine power curve, compliance with factory communicated pollution emissions, lowering of consumption to fall within normal range);

3. A publicly announced, factory recall of all Octavia models equipped with the 1.2 TSI 77kW engine, which will positively solve the noise coming from the chain drive, by installing the “innovation” which the producer claims to have made;

4. A free verification of the turbine installed on current models, its degree of deterioration caused by faulty use as a result of improper software solutions, its replacement free of charge where needed with a newer, better version, if the supplier for this part has been changed or if it has improved the quality of its parts;

5. Due to numerous problems and the faulty patches (rather than proper solutions) applied by Skoda CZ (over the course of one year, we have wasted significant time and money by putting our cars in service and renting vehicles which should have been supplied free of charge, courtesy of Skoda) there have been not one, not two, but THREE software releases (7425, 8620 and 9163) which, apparently, have proved less than satisfactory both for users as well as for the factory itself, and because the factory has chosen to treat us, buyers of Skoda Octavia, as guinea pigs rather than customers, through its repeated experiments on these engines, turbines and chain shafts made at OUR expense, time and patience, we hereby officially request A FREE OF CHARGE PROLONGATION OF THE WARRANTY PERIOD WITH AN ADDITIONAL 3 (THREE) YEARS FOR THE ENGINE, GEAR BOX AND ALL THE COMPONENTS CONTAINED THEREIN. Seen how the “quality” and “reliability” of the Skoda brand is notorious, we feel that this request, along with the ones listed above, is not only unreasonable, but reparatory and fair and does not imply significant expense on the part of Skoda CZ, as we are sure that you actually believe that the quality build of your vehicles does not significantly deteriorate over the time window mentioned before. Furthermore, this effort on the part of Skoda CZ would be perceived as a sign of goodwill and as a reparatory measure towards your clients. As a secondary benefit, we would have to continue conducting service inspections in authorised Skoda services, which would prove beneficial for the sale of required parts and components.

We would also like to mention that this is our final effort to reach an amiable understanding with Skoda CZ. We have already arranged with a law firm to be represented, should our efforts to reach a common ground fail; if legal course is to follow, we will take our grievances to the National Authority for the Protection of Consumer Rights, to the national written, visual and internet media and we will resort to all legal measures and channels to have our voices heard and our problems solved.

Hoping for a positive response and for an amiable resolution of all of the above, we, the undersigned, thank you for your cooperation and await your response.

Cordially yours,

Modificat de Vizitator
Link către comentariu

Ma intreb, cum este posibil ca numai 4 posesori de 1,2 sa semneze? Asa putine masini au fost vandute? La durata de garantie puteati sa puneti si Kia care are uzina moderna in UE (Slovenia) cu garantia de 7 ani. Felicitari pentru traducerea in engleza, scrisoarea in romana nu avea nici o sansa in Cehia.

Link către comentariu

excelenta nu doar traducerea, dar si adaptarea facuta de @Bwwlan.

Ma tot gandesc la cum as putea intra si eu pe lista semnatarilor, pentru ca in forma actuala scrisoarea ii reprezinta doar pe posesorii de masini Skoda. In plus, numarul celor ce reclama probleme cu turbina la VW Polo este foarte mic, de zornaitul lantului nu s-a plans nimeni deocamdata si mai mult, nu exista niciun update la software.

Link către comentariu

Am gresit o chestie la traducere. In loc de:

[...]along with the ones listed above, is not only unreasonable, but reparatory and fair and does not imply significant expense on the part of Skoda CZ[...]

ar trebui sa fie

[...]along with the ones listed above, is not only reasonable, but reparatory and fair and does not imply significant expense on the part of Skoda CZ[...].

Rog un moderator sa efectueze corectura si sa dea "Hide" acestui post, el nefiind relevant pentru discutia de fata.

Multumesc.

LE: sugestie: pe petitie, treceti-va numele complet, nr. de tel., adresa de corespondenta, VIN-ul masinii, data achizitionarii si dealerul de la care masina a fost cumparata. Astfel se va putea verifica fara efort faptul ca masina in cauza a fost achizitionata de noua din Romania si nu de la mama zmeului.

Modificat de Vizitator
Link către comentariu

salut,astazi am fost la skoda cu turbina.nu vor sa-mi schimbe turbina pt ca cei care au constat initial problema (dealer autorizat skoda) au sters eroarea. cei din service au spus ca au schimbat pana acum "n" turbine insa nu fac rechemare . voi semna si de data asta petitia. in alta ordine de idei am vb astazi si cu un avocat. in cazul in care doriti sa va alaturati mie putem discuta modalitatea de abordare.

sfat celor care nu au intampinat inca probleme cu turbina : la un anumit moment se va intampla. cei de la service au recunoscut ca este o problema de fabricatie,deci...va alaturati sau asteptati drobul de sare.

multumim pt traducere

voi incerca sa iau legatura si cu niste ziaristi sa vedem ce se poate face.

Modificat de nifelheim
Link către comentariu

SUBSCRIU SI EU la scrisoare, doar ca Bogdan daca tot ai luat initiativa ar trebui sa culegi toate datele noastre tu si sa reformulezi scrisoarea in ambele limbi.Dupa care sa o trimiti la fiecare din noi si sa ne pui la dispozitie adresele de mail unde vom trimite mail. CU siguranta trebuie sa rezilte ceva din asta.

Nu ma plang de masina momentan dar nici nu vreau sa patesc ceva mai incolo. Deci hai baieti cu totii si inca ceva . Scrisoarea poate fi data in cc direct catre ANPC. Asta sa nu aibe dubii ca glumim , si sunt sigur ca vor incee si ei o ancheta. Cu stima

Link către comentariu

eu zica ca aceasta scrisoare ar trebui semnata de toti posesorii de skoda 1,2 TSI.

Link către comentariu

eu am trimis deja datele mele lui Bogdan . Cred ca asa ar trebui sa faceti toti .

Link către comentariu

Ok, astept toate datele pe PM sau la adresa bogdanbiciusca@yahoo.co.uk.Obligatoriu VIN-ul masinii, data de achizitionare, si bineinteles numarul de telefon.Poate vor sa ne contacteze. Multumesc pentru traducere, oricum nu o trimiteam in limba romana, ci apelam la gooagal translate si la cunostintele mele de engleza. Nici prima scrisoare nu am trimis-o in limba romana. oricum m-ai scutit de inca ceva munca.Astept toate datele voastre pana miercuri, apoi le voi pune in scrisoare si am sa v-o retransmit impreuna cu adresele unde sa o trimiteti cu totii. la lupta prieteni! si cel care spunea ca a luat legatura cu avocat, ai un sutinator, inclusiv financiar la nevoie!

TRIMITETI NEAPARAT si numarul de TELEFON. Nu vreau sa zica cineva ca am luat pur si simplu niste date dintr-o baza de date si am pus-o in scrisoare. trebuie sa puteti fi contactati la nevoie de reprezentantii Porsche.

Modificat de bogdanpiatra
Link către comentariu

@bogdan:am trimis si eu datele,scuze am omis data achizitionarii - 06.2010

Astept adresele unde trebuie trimisa scrisoarea.

Link către comentariu

Suntem 9 semnatari deocamdata.Mai astept pana miercuri seara, definiotivez scrisoarea si o trimit la fiecare joi dimineata. Joi seara as vrea sa o trimitem toti.Am mai adaugat in scrisoare sugestiile voastre.Ar fi bine sa imi dati cate un mail cu adresa exacta de yahoo. Mi-ar fi mie mai usor sa va urmaresc. tinem legatura!

Link către comentariu

11 semnatari.Mai astept, poate mai sunt.

Link către comentariu

Bogdan, scuza-ma ca ma bag, insa, cu permisiunea ta, as avea cateva consideratii pe marginea subiectului: in timp ce initiativa ta mi se pare mai mult decat laudabila, cred ca atitudinea ta e gresita: ar trebui sa fii proactiv, nu reactiv, in sensul ca nu "mai astepta", ci cauta-i pe forumul asta pe cei cu O2 1.2 TSI 77kW, chiar si pe cei fara probleme, trimite-le mailul si solicita-le sa se adauge pe lista. Dupa ce termini cu vwforum, vezi ca mai exista si altele in Romania (Gogu'), ia-le si pe alea si coopteaza-i si pe cativa de acolo. Poate ti se pare mai dificil, insa rolul de lider (de orice si nu, cuvantul nu mi se pare prea pompos, exact asta esti, in cazul de fata, fie ca-ti place sau nu) nu este si nu a fost niciodata unul usor.

Fa-ti treaba ca lumea sau las-o moarta. Mie, ca "Skoda" stii cum mi se pare o scrisoare semnata de un singur om? O informatie. Una cu 11 semnatari nu depaseste rangul de "punct de vedere", in timp ce una cu 25+ autori (ca sa nu mai zic de 100-si), o problema, care trebuie gestionata urgent.

Repet: initiativa asta mi se pare mai mult decat laudabila, insacred ca e nevoie de o atitudine barbateasca in abordarea problemei.

My two cents...

Link către comentariu

Totusi foarte binele este mai mereu dusmanul binelui. Incercarea de a face prefect ceva poate sa duca la efectul advers.

Poate par off topic dar nu e bine sa trimiti mailuri si sa semneze lumea fara nici o tragere de inima.

Succes Bogdan!

Link către comentariu

buna ideea BWWlan...am incercat astazi sa fac ce propui tu insa nu am reusit sa pun un filtru pe cei cu 12 tsi.sfaturi?

Link către comentariu

Sincer, n-am idee care sunt maruntaiele forumului, insa probabil o solicitare catre mozi ar ajuta cu ceva. Nu stiu, de aceea zic "probabil." Varianta B e cautatul "la mana": vezi posturile pe topic de la #1 si scris cu pixu' pe o foaie cine a postat si ce. Oricum, util ar fi fost un poll gen: ce model de Octavia ati ales? (combustibil, motorizare, linie de echipare, de unde a fost luata, noua/SH, etc.) Avand in vedere faptul ca e tardiva o asemenea initiativa, iese din economia situatiei, insa eu chiar as depune toate eforturile pentru a aduna cat mai multi semnatari.

Alta idee: poate ar trebui invitati si posesori de Ibiza, Polo, Fabia, Golf si Leon, avand in vedere faptul ca motorul e cel care creeaza probleme si, din cate inteleg, e aceslasi motor montat pe ele.

@divinewind: nu zice nimeni sa se vaneze perfectiunea, insa 11 e foarte putin, sincer... OK, trebuie trasa o linie la un moment dat, insa 11?

Link către comentariu

Am pus scrisoarea pe toate cele 3 forumuri existente in romania(mai este inca unul dar acela nu este foarte activ). Pe " Skoda Club" scrisoarea mi s-a pus de unul din moderatori la Discutii generale-"Off topic" unde nu este accesata mai de nimeni.NU vreau sa ma considerati un leader, dar daca am vazut ca nimeni nu ia initiativa, am facut-o eu, in speranta ca daca suntem mai multi poate rezolvam ceva.

Pe forumurile vw nu prea au cazut turbinele desi am studiat si acolo fenomenul, sunt cazuri ceva mai izolate. Nu ii putem lua in discutie, sunt alte softuri, alte pretentii, etc.....

Cred ca mai toti care au scris pe forum cu ceva probleme de soft sunt semnatarii scrisorii.Ar fi bine sa fie mai multi, sa caut si eu mai multi pe forum, dar am niste probleme cvu netul(mi-a tras-o un vanzator de net-- :vaidecapulmeu: ), scriu doar de pe la serviciu.

Link către comentariu

Bwwlan, ca sa intelegi cuvintele mele mai bine, era un topic de protest impotriva pretului carburantilor unde am fost activ o vreme. Toate lumea a venit cu idei, unii mai destepti ca altii iar in final topicul a cam murit. Eu nu alimentez de pe 17 ianuarie la grupul OMV ca am promis pe forum asta, parca i-ar pasa cuiva de pe forum ca ma tin eu de cuvant. Deci in final te bazezi pe forum insa lumea vb frumos in final nu face nimic. 11 sau una trebuie sa ai incredere ca poti faci singur ceva si vor apare si ajutoare. Daca ajungi la concluzia ca tu, UNU, nu contezi nu vei avea succes pentru ca nici tu nu te-ai convins ca TU, UNU SINGUR, contezi. Teoretic ce spui e adevarat dar practic nu stiu la ce duce. Mai bine o scrisoare cu 11 decat nicio scrisoare. Mai bine singur decat cu o gasca de oameni nehotarati care semneaza doar cantitativ. Exista oare vreo petitie online cu vreun efect? Internetul e o gargara si o supapa de refulare si cam atat.

Ti-am raspuns ca sa nu crezi ca comentez aiurea dar o sa comentez ultima oara pe topicul asta ptr ca mereu apar discutii mai elaboate si deci pierdere de timp si energie. Internetul are limitele lui chiar daca pare ceva extraordinar.

Modificat de divinewind
Link către comentariu

Mai vedem ce rezolvam. deocamdata 12 semnatari.

Nu po da PM la unii care au postat mai demul! mai incerca cineva la cei de pe la inceputul topicului cu 1.2 tsi!

Link către comentariu

I'm IN, am dat PM lui Bogdan !

Link către comentariu

Pe " Skoda Club" scrisoarea mi s-a pus de unul din moderatori la Discutii generale-"Off topic" unde nu este accesata mai de nimeni.

Pardon, scrisoarea este vizibila pentru toata lumea, si acolo. A fost o mica si scurta neintelegere, observata, lamurita si rezolvata inca de acum 3 zile.

Link către comentariu

@bogdanpiatra: PM-ul de la mine l-ai primit? mie imi apare ca nu l-ai citit inca, de asta intreb...daca nu a ajuns, iti trimit un mail cu datele.

Scriam si in PM-ul catre @bogdanpiatra, ca mi s-ar parea mai normal sa cerem (sa beneficiem) 3 ani de zile de garantie, sau culanta mai degraba (kulantz-good will policy, ii zicea Vladimir Kutnar in ceva mail), la turbo si lant. Doar acolo stim ca sunt probleme...

Modificat de mariusss_g
Link către comentariu

Pe " Skoda Club" scrisoarea mi s-a pus de unul din moderatori la Discutii generale-"Off topic" unde nu este accesata mai de nimeni.

Pardon, scrisoarea este vizibila pentru toata lumea, si acolo. A fost o mica si scurta neintelegere, observata, lamurita si rezolvata inca de acum 3 zile.

Cred ca te inseli, aia a fost pe Forum skoda la "Poiana lui Iocan". azi am scris in Club skoda la " Off Topic"

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!