Jump to content

VW Bora 1.6 - AZD

Claudiu Daniel

Postare recomandată

Claudiu Daniel

Salut!

Va prezint si eu masina achizitionata acum o luna din Germania, pe care, intre timp, am reusit sa o inmatriculez...

Este vorba despre un Volkswagen Bora Special din 2002, motor 1.6 16 Valve, cod motor AZD, 138.000km la bord, carte service de Germania.

Masina m-a costat 4900 euro (stiu ca e cam piperat, dar am fost foarte multumit ca arata foarte bine si ca e impecabila tehnic - cel putin asta mi-au spus cei de la service -). Taxa auto m-a costat 1915 lei (care de altfel mi se pare mizerabila si ma gandesc serios sa dau in judecata Statul Roman pentru recuperarea ei). Am mai platit 120 lei pentru traducerea si legalizarea actelor de Germania, 400 de lei la RAR (identificare, ITP etc.) si inca 170 de lei pe o jumatate de an de asigurare, o taxa platita la CEC de 37 lei, una la fisc de 52 de lei si impozitul pana la sfarsitul anului de 32 lei. Numerele preferentiale m-au costat si ele 85 de lei.

Masina are urmatoarele dotari:

1. Pachetul CROM (interior / exterior): bandouri cromate, ceasuri bord cromate etc.;

2. Jante aliaj originale VW (16

post-35525-0-84292100-1311606949_thumb.j

post-35525-0-30359600-1311606950_thumb.j

post-35525-0-76124600-1311606950_thumb.j

Modificat de Claudiu Daniel
Link către comentariu
Claudiu Daniel

Revin cu poze facute in tara, ca invatai cum sa atasez mai multe :icon_thumright:

Later edit: se pare ca nu ma lasa sa atasez poze peste 1 MB. Asta este, gasesc eu solutii sa le pun si pe celelalte.

Numai bine!

post-35525-0-24762800-1311607598_thumb.j

Link către comentariu

Frumoasa masina, sa ai grija de ea si consum mic iti doresc. Multi km fara probleme :icon_thumright:

Scutul fie el si de plastic e okay, ala de metal e cel mai bun daca mai mergi din cand in cand in excursii/vacante la munte.

Link către comentariu
Claudiu Daniel

Multumesc frumos pentru urare!

Intr-adevar, este foarte folositor scutul. Am gasit cu 250 de lei din metal, nou si mi s-a parut foarte bun ca pret.

Numai bine!

Link către comentariu

foarte frumoasa masina :icon_thumright: sa o stapanesti sanatos si fara evenimente

Link către comentariu

claudiu, foarte frumoasa masina!!!!!! sa o conduci cu placere si fara evenimente cat mai multi km

Link către comentariu
Claudiu Daniel

Multumesc sebax!

La fel iti doresc. Vad ca ai si tu tot Bora si aceeasi motorizare. Sa speram ca o sa fie ok masinile si sa ne bucuram de ele cat mai mult timp!

Link către comentariu

N-ai zice ca masina are 9-10ani, mai degraba un 2-3 ani si asta la interior, caci exteriorul e lux, parerea mea. Jos palaria in fata nemtilor, la capitolul ingrijire/intretinere auto !!! Lucru care in Romania rar il observam.

4900 a costat si masina mea si nu regret deloc :) este o masina foarte ok, cel putin pentru nevoile mele. Apropo de imbunatatirile, achizitiile viitoare, la cele enumerate de tine m-am gandit si eu in viitorul apropiat, insa intr-o alta ordine de prioritati, pe primul loc fiind jante tabla + cauciucuri iarna :P

Nici acum nu inteleg de ce te-a costat 1915 lei taxa, mai este un topic al unui coleg(sebax) care recent si-a inmatriculat masina cu aceeasi taxa, eu la randul meu am inmatriculat-o pe 28 iunie si am platit exact 1600 lei taxa de prima inmatriculare, fara restul taxelor. Cu datul statului in judecata, eu zic sa nu te grabesti, sunt mii de cazuri la ora actuala din care daca isi vor primii banii 10% dintre cei care au inaintat procesul, e lucru mare si asta in cateva luni bune sau chiar ani, cunosc cazuri.

Oficial ne-am facut "rude" acum, sa o stapanesti sanatos si numai bine !

Modificat de undan
Link către comentariu

Felicitari pentru achizitia facuta. Arata foarte ingrijita masina. Sa te bucuri de ea cat mai mult. :)

Link către comentariu

Am vazut-o si eu live arata intr-un mare fel.

S-a o rulezi sanatos si fara probleme! :Driver:

p.s.Gandeste si la o folie ...

Link către comentariu

da are dreptate golfcos ... super faina masina :icon_thumright:

Link către comentariu
Claudiu Daniel

Multumesc frumos, baieti! Sper sa ramana in starea asta cat mai mult timp. Si masinile voastre sunt aratoase.

Sa ne bucuram cat mai mult de ele, fara incidente!

Link către comentariu

Frumoasa si dotata bora,vad ca din ce in ce se inmultesc :) si pe forum si in viata reala,inseamna ca au fost masini foarte reusite dar din pacate nu se mai fabrica :( Cat mai multi km fara incidente neplacute,sa-mi zici si mie cand iti pui folie,ca si eu sunt in dubiu dar cu caldura asta de la noi din tara :huh: Bft si drumuri bune cu masinuta,arata super!In legatura cu climatronicul o sa descoperi multe functii necesare,este pe forum un fisier postat de aries daca te intereseaza,multumesc si aici datorita lui am vazut si eu viteza reala pe climatronic si cat de util este,chiar nu-i diferenta mare fata de bord pana in 5km+/- dar e mai ok la climatronic,este digital :blah: scuze de :offtopic:dar sper sa te ajut daca te intereseaza acest aspect...

Modificat de alecsandru19
Link către comentariu
Claudiu Daniel

Salut Alex! Intr-adevar, am vazut si eu prin Tg-Jiu ca s-au inmultit masinile VW Bora. Deocamdata nu vreau sa pun folie (mi se par super aiurea pe o masina) si sper sa nu fie nevoie sa pun. Chestia este ca m-a sfatuit un prieten sa pun, ca ar fi bune impotriva soarelui. Mie sincer nu-mi plac de nici o culoare, dar mai vedem...

Stiam de functiile climatronicului (din submeniul acestuia) inainte sa-mi iau masina :). Am vazut ca are vreo 70 si ceva de functii, desi la unele nu-mi arata nimic. Aia cu viteza nu-mi este utila, deoarece o am pe navigatie :blah_: . Alta chestie super este ca navigatia imi arata zgomotul de la motor si viteza in mers si mareste volumul la difuzoare in functie de cum calc pedala de acceleratie (cred ca dupa vitezometru se ia), iar functiei ii spune GALA.

Multumesc frumos pentru urari! Multi km fara probleme! Sanatate!

Si ceva poze cu Bora, ca tot a implinit 139.000 de km :)...

post-35525-0-67422300-1311878946_thumb.j

post-35525-0-25535800-1311878947_thumb.j

post-35525-0-84670600-1311878947_thumb.j

post-35525-0-32939100-1311878948_thumb.j

post-35525-0-95772300-1311878948_thumb.j

post-35525-0-52442100-1311878949_thumb.j

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Super,cat mai multi km! :) in legatura cu navigatia cred ca e super tare,dar e si cam rara pe bora,navi din fabrica :( oricum sa ai multa grija de masina ca e super dotata si super frumoasa ext-int! :D.In legatura cu folia si eu sunt in dubiu dar la caldurile din tara noastra...vara cred ca ar fi utila,acum inca mai am semne de intrebare cu legalitatea ei,sa nu se ia vreun nene cu "cascheta" de ea :lol: chiar daca am eu certificat de rar...Daca o sa iei decizia asta,sa pui poze si aici,cred ca o sa arate super si se integreaza bn pe culoarea masinii.Bft si multa sanatate!

Link către comentariu
Claudiu Daniel

Salut!

Multumesc pentru urari! Intr-adevar, da bine navigatia in bord, asta fiind principala ei utilitate :). In legatura cu foliile, m-am razgandit. Chiar mi se par "tiganesti", deci o las asa deocamdata.

Am schimbat si eu uleiul si filtrele (desi in cartea service era trecuta schimbarea la 131375 km), dar pentru linistea mea. Ce m-a surprins este faptul ca filtrele aratau destul de bine (foarte bine as spune) si e foarte curios, deoarece praf trebuie sa fi avut si nemtii :))...

Ca ulei, am pus Castrol 5W40 C3, full synthetic - 135 lei 4 litri, iar filtre am pus MANN (benzina- 32 lei, aer - 66lei, ulei - 19 lei, polen - 56 lei(carbon)). Preturile poate pot parea mari, dar a fost gratis schimbul de ulei + filtre la serviceul baiatului cu magazinul de piese, deci am iesit bine zic eu :blah_: .

Mai pun si cateva poze de la tara din weekendul trecut.

Bafta!

post-35525-0-32234100-1312835224_thumb.j

post-35525-0-89193500-1312835224_thumb.j

post-35525-0-40160800-1312835225_thumb.j

post-35525-0-92832700-1312835225_thumb.j

post-35525-0-01018300-1312835227_thumb.j

post-35525-0-64132000-1312835227_thumb.j

post-35525-0-73074100-1312835292_thumb.j

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!