Jump to content

Arcuri usi prea moi

PTDA
 Share

Postare recomandată

va salut. dupa cum am scris si in titlu, la octavia mea mecanismul care tine usa deschisa s-a cam "lasat", ca sa zic asa, in sensul ca daca parchez pe o panta foarte usoara, usa nu mai sta deschisa, facand dificil coboratul din masina. Am reusit chiar sa imi sparg protectia difuzorului din usa soferului, pentru ca mi s-a inchis usa in genunchi. Mentionez ca aproape nu se mai simt treptele acelea 3 cand deschid/inchid usa, iar aceasta mai sta deschisa doar pe loc drept.

As fi recunoscator daca mi-ati da o sugestie in legatura cu remedierea problemei mele, dar ceva mai constructiv decat "schimba usa".

Multumesc anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Administrator

Da' ce-ai sa schimbi usa? Balamalele sunt cele care s-au uzat.

Modificat de R_a_z_v_a_n
Link către comentariu

Da' ce-ai sa schimbi usa? Balamalele sunt cele care s-au uzat.

Balamalele nu ai nici o treaba.

De fapt e opritoru' acela care se afla undeva intre balamale...ala ajuta usa si o tine deschisa. nu stiu cum se repara,dar recomand o inlocuire a lor :)

Sau le demontezi si le curati bine bine bine cu WD-40 sau ceva asemanator...posibil sa isi revina.

Spor la treaba !

Modificat de Spade
Link către comentariu

E vorba de toate usile sau doar usa de la sofer?

Din titlu se intelege ca la toate, eu nu am mai vazut asa ceva decat daca e o masina jigarita rau, masina de taxi si cred ca nu are problemele astea.

A mea are 6 ani si usile stau bine, poate tu ai asteptari prea mari de la ele in panta.

Le-oi fi uns acolo si aluneca mereu nu stau in locul lor.

Link către comentariu

usile din fata sunt cu probleme, in special cea de la sofer...crede-ma ca masina a fost super ingrijita, totul facut la timp. oricum de la inceput, arcurile (ma rog, nush daca e vb de arcuri) au fost muuult mai slabe decat la polo. Ambele masini au fost cumparate de noi si ingrijite.

Link către comentariu

Catalin Emilian

Sunt de proasta calitate piesele, nu e masina ta cu nimic mai jegarita decat altele. Si mie mi se pare ca nu prea sta usa ferm in una dintre cele 3 pozitii, in cauza este usa soferului, care se inchide si se deschide mai des.

Link către comentariu

Nu cred ca ai asa multe coborari din masina cand ea e in panta

Si la mine, Octavia II 2008, nu au fost tari dar cred ca asa sunt la toate Octavia II, nu stiu la FL, eu vad acest fapt ca o chestie pozitiva fata de altele gen Polo, Passat, la care daca deschizi putin usa sare automant in pozitia de mijloc sa zic asa, de ce zic asta?...pai de exemlu daca parchezi intre 2 masini si vrei sa iesi din masina poate sa-ti fuga usa mult mai usor in cealalta masina pentru ca sare automat in pozitia de mijloc

Practic la Octavia poti sa lasi usa in orice pozitie

Asa ca ce preferi?...sa lovesti alte masini sau sa te chinui putin cand iesi in panta ( care oricum nu cred ca e o situatie asa deasa)

Modificat de TENT
Link către comentariu

ai tu dreptate...problema e ca am curtea un pic in panta :))

Link către comentariu

Super tare...pai m-am gandit, parchezi pe cealalta parte ca sa se deschida usa :icon_cool:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Nu ai ce sa-i faci. E prost gandita de la mama ei. Am si eu o Octi2 cu aceeasi problema descrisa de initiatorul topic-ului.

La Golf5, acel opritor a fost facut cu mai mult bun simt, acea piesa/arc e ditamai bara de fier gros de 7-8mm, si poate sufla si mama vanturilor ca nu iti clinteste usa. Dezavantajul ar fi, dupa cum bine spunea un coleg mai sus, ca la Golf5 nu poti lasa usa deschisa in orice pozitie, ci numai in cele 3 "predefinite" si dictate de bunul plac al arcului.

Ce sa zic... De gustibus. Unora le place alba, altora neagra... Noi sa fim sanatosi!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!