Jump to content

Relantiu oscilant la PD

Mircea_P
 Share

Postare recomandată

Un amic si-a achizitionat de curand un Golf 4 PD 74kw.

Sindrom: Motorul nu merge rotund.

Pus Vag-Com-ul.....si observat ca relantiul oscileaza intre 850-950 (din cate imi amintesc). In rest la parametrii dinamici si la coduri de eroare nu am gasit nimic in neregula.

Ce ar putea fi?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sindrom:  Motorul nu merge rotund.

Pus Vag-Com-ul.....si observat ca relantiul oscileaza intre 850-950 (din cate imi amintesc). In rest la parametrii dinamici si la coduri de eroare nu am gasit nimic in neregula.

Ce ar putea fi?

<{POST_SNAPBACK}>

Sa mai incerce un log pe grupul 13, sa-l vedem si pe acela. Si erori nimica?!

Link către comentariu

Nu erau erori , iar in grupul 13....masuratori in parametrii.

In schimb era ulei pe la gaurile mici de la EGR..... :confused:

Si parca si furtunul de de-asupra capacului de plastic de pe motor pana la conducta de admisie cu aer, era cu putin ulei.

Hmm

Link către comentariu

Cand am facut remaparea la Arad, Dragos tocmai consulta un asemenea motor. Se pare ca e un defect clasic la unele dintre motoarele de 101 cp PD care necesita inlocuirea unitatilor PD.

Dar merge si asa...

Link către comentariu

Cand am facut remaparea la Arad, Dragos tocmai consulta un asemenea motor. Se pare ca e un defect clasic la unele dintre motoarele de 101 cp PD care necesita inlocuirea unitatilor PD.

Dar merge si asa...

<{POST_SNAPBACK}>

Vrei sa zici ca injectoarele?

Link către comentariu

Chiar daca ar fi adevarat nu cred ca merita sa schimbi unitatile injectoare pentru un ralanti instabil numai. Adica costa de rup din ce stiu eu.. de ordinul 800 EUR / bucata sau mai mult. Si sunt 4 bucati..

Link către comentariu

daca nu ai alta alternativa suna-ma pt. 3 injectoare PD ...0722656987

Link către comentariu

Urmareste parametrii din grupul 3 la ralanti (motorul cald). daca requested vs actual (campul 3 vs. campul 4) difera cu mai mult de 20 mg/R atunci valva EGR este cauza ralantiului oscilant. (mai ales ca exista ulei pe la vana).

Test: deconecteaza furtunul de vacuum din actuatorul pneumatic (ai grija sa astupi capul furtunului si intrarea actuatorului), si probabil ralantiul va deveni stabil.

Daca valorile din campul 3 sunt OK, desfa busonul de ulei si urmareste daca ralantiul mai oscileaza.

Posteaza rezultatele testului sa continuam diagnosticarea.

Link către comentariu

Sindrom:  Motorul nu merge rotund.

Ce ar putea fi?

<{POST_SNAPBACK}>

Amicul tau conduce,cumva mult in oras?

Link către comentariu

Cu regret informez ca nu am mai continuat diagnoza cu amicul....asa incat topicul deschis si necontinuat pare semi neserios. Regret, nu e vina mea. Cand voi mai reusi sa incerc sa-l ajut revin cu detalii.

Masina e adusa de 2 saptamani din Germania si e a prietenei amicului....(conteaza mai putin).

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!