Jump to content

Huruit viraj stanga

golf416
 Share

Postare recomandată

Un zgomot similar aveam inainte sa imi montez noile bucse mici la bascula. Cele vechi erau extrem de uzate, am atasat si cateva poze, astfel ca roata era inclinata spre interiorul masini, in partea de sus. De aici aveam o uzura neuniforma a anvelopei si un zgomot in viraj similar ca la tine.

post-82313-0-58128300-1403770346_thumb.j

post-82313-0-82786700-1403770373_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am si eu problema de ceva timp,de cate ori iau viraj dreapta se aude un "huruit" numa cand iau dreapta, chiar daca am viteza sau merg incet cum iau putin dreapta apare acel sune enervant, o parere va rog cam ce ar putea fi?

multumesc

Link către comentariu

Eu am ajuns la concluzia ca ar fi rulmentul pe fata;merita incercat avand in vedere ca bucsele au fost schimbate, geometria facuta.

Ce producator recomandati ca fiind optim, in privinta raportului calitate/pret?

katut, ai incercat sa ridici masina de cric si sa misti roata conf orelor 12-6 si 9-15?

Modificat de d.stoica11
Link către comentariu

am ridicat de roate @d.stoica11, am schimbat capetele de bara, am verificat bieletele de directie,joc nu am, nu stiu dc se aude asa, doar in mers si numa cand iau dreapta , si cand misc putin de volan dreapta(in mers) se aude

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Ceva asemanator am sesizat si eu acum cateva zile, dar ca nu e... mai light sa zic asa. Adica se usor f usor un huruit cand virez la stanga, nu tot timpul si din cate am sesizat doar la viteze mici. Masina are aproape 70000 de km. Banuiesc ca e un rulment dar nu sunt f sigur pentru ca nu se manifesta in totalitate cum spuneti voi. Cel putin pe drum drept nu se aude deloc. 

Link către comentariu

A si eu un huruit la virajul spre stanga, huruit ce se aude doar in primii kilometri parcursi. Totodata zgomotul e mai accentuat iarna si persista ceva mai multi kilometri decat vara. Ce mi se pare interesant e tocmai aceasta disparitie totala a zgomotului dupa 10-15 km parcursi.

Va cer un sfat pentru ca am schimbat ambii rulmenti (atat dreapta cat si stanga), bucse, bielete de directie, capete de bara si zgomotul persista!

Link către comentariu

Exact acelasi lucru il patesc si eu. Dar cum la partea mecanica ma pricep ca la ingineria aerospatiala, astept sa-si dea cu parerea cineva mai priceput. In service nu m-am dus pentru ca nu face chiar tot timpul, nu se aude puternic si in scurt timp zgomotul dispare. :)

Link către comentariu

Katut , la mine a fost rulmentul ....

Link către comentariu

asa mi-a zis si mie un mecanic @DARIN ,e rulmentu de pe partea stanga, daca huruie cand iei dreapta e rulmentu stanga. Am vazut ca e si tare scumpisor rulmentu 200 ron, 

stima

Link către comentariu

Nu se aplică tot timpul regula asta. La mine făcea gălăgie când viram stânga. Am aplicat regula de mai sus (cred că este mai valabilă la planetare) şi am schimbat rulmentul dreapta: eroare. A fost cel de pe stânga pe ducă. Depinde de la caz la caz, am întâlnit situaţii tot aici pe forum, dar nu mai ştiu exact topicul, când s-a aplicat regula de mai sus.

Link către comentariu

poate nu este valabila regula,dar la mine e valabil un lucru: "daca schimb rulmentu pe dreapta il schimb si pe cel din dreapta" asta o aplic la unele lucruri :)

Link către comentariu

Da, procedura standard asta este: se schimbâ în pereche, scrie şi pe cutia rulmentului.

Link către comentariu

• 1 month later...

buna ziua,

am schimbat rulmentul pe stanga ca deranja la urechi tare de tot, si surpriza acum cand pun frana se aude un troncanit tot pe fata stanga, am fost la un service si mecanicosu imi zice ca "nasol se aude de la  ABS" :sly:  acum vreau sa stiu si eu de la ce se aude acel zgomot, numa cand pun frana,

golf 4 variant . 1.9 tdi 74 kw.

Link către comentariu

• 4 months later...

Salutare! Am si eu o problema destul de dubioasa cu un zgomot produs la rulajul peste 40 KM/h. Scoate zgomote urate incepand de la stanga pana la rulajul cu directia inainte, daca fac viraj scurt dreapta nu se mai aude nimic(inainte de unghi trebuia sa trag mai mult de volan ca sa nu faca zgomote in viraj dreapta). Initial am crezut ca s-a pierdut mult geometria rotilor din cauza pivotilor foarte defecti, dar, i-am luat pivoti, cauciuri si i-am facut unghiul de fuga, insa zgomotul a ramas la fel. Rulmeti nu pot fi cauza, i-am verificat. Ce ar putea fi? Va rog sa ma ajutati cu un sfat, daca a mai avut cineva problema asta. Multumesc anticipat si imi cer scuze pentru rezumatul atat de scurt...

Link către comentariu

Eu aş zice că este rulmentul de pe stânga. Cum ai verificat rulmenţii?

Link către comentariu

• 1 month later...

Si eu am un huruit la viraj stanga foarte sacaitor , dupa ce tot citesc si vad pe forumuri ma tot gandesc : ba rulmentul ba planetara ba bucse.Sunetul a aparut dupa ce am schimbat tamponul de la cutia de viteze. Atasez si un clip in care se aude un zgomot cu roata suspendata aici cred ca ar fi planetara, dar parca facea asa de ceva vreme si nu cred ca de aici ar fi acel huruit in viraj stanga .Sper sa ma ajute cineva cu cateva pareri. Clipul aici : 

Modificat de Florin Golf4
Link către comentariu

Daca erau bucse ar fi sunat teoretic la gropi, denivelari, iar planetara pocneste  si face ceva de genul poc-poc-poc la viraje.

Rulmentul ar fi huruit si cand mergi drept si ar fi tacut cand virai in cealalta parte. Sigur e huruit si nu e pocnitura, zdranganit sau sa frece ceva/undeva?

Video e facut la masina ta sau l-ai pus doar informativ? 
Modificat de Bogdamn
Link către comentariu

Salut Bogdamn diagnoza am facut eu , nimic in neregula.Acum 2 zile am schimbat tampon cutie viteze si dupa ce l-am schimbat a inceput sa huruie nu e pocnitura deloc. In alt topic cineva spune ca a avut aceeasi problema dupa ce a schimbat tamponul si s-a dus la service pentru repozitionare , dupa repozitionare huruitul a disparut. Oare asta sa fie ? sa nu fie pozitionat bine ? 

A , si un mecanic spune ca ar fi planetara dar asa stiam si eu ca planetara pocneste , am facut o poza este putin patata de ulei dar... nu stiu ce sa zic.

Link către comentariu

marius1982.11

da, trebuie pozitionate corect, am scris in topicul cu suportul mai demult.

Capurile suruburilor de la suportul motor pe flansa motorului trebuie sa fie la nivel cu muchia acesteia, iar la suportul ce cutie, cele 2 piese metalice(carcasa si partea mobila) ale tamponului trebuie sa fie paralele una cu alta.

Fa niste poze la ambele sa vedem cum se prezinta situatia la tine.

LE: daca cel din filmarea suportului de la cutie este al tau, e montat corect., vezi si cel de la motor.

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu

Salut uite 2 clipuri cu suportul vechi si cel nou cu cel vechi nu aveam nici un fel de problema dar cu cel nou am ... parerea mea este ca e vizibil montat incorect

1.    

2.  

Link către comentariu

marius1982.11

posibil cel de la motor sa fie incorect, acolo trebuie respectate niste chestii distante, la asta de la cutie nu se mentioneaza decat paralelitatea, ceea ce este. Am niste documente, dar nu le am la indemana acum

La mine de exemplu, cel original era prins exact opusului cum e la tine, pe extrema cealalta a ovalului.

Link către comentariu

Pai asa era prins si inainte (primul clip) si asa am sa incerc sa il prind eu dar trebuie sa asigur bine motorul sa pun ceva sub el .. dar ca sa pozitionez suruburile pe cealalta extrema trebuie sa misc de motor in stanga ? sau e o chestie doar din suruburi si din suport? ca m-am gandit daca trebuie sa deplasez motorul spre stanga cum o fac pentru ca nu o sa il suspend cu macara sa il pot misca ... 

P.S. La cel de la motor(pasager) nu s-a umblat

Link către comentariu

marius1982.11

Cum vine el de la mama lui asa il lasi, nu il fortezi tu sa stea cum vrei tu, decat sa fie paralel. Asta se zice in manualul de servis, mai mult nu stiu ce sa-ti spun.

Link către comentariu

Daca ar sta cum vine el de la mama lui mecanicul nu avea cum sa-l puna gresit, sau a omis el pozitia corecta a motorului...

Link către comentariu

gata baieti l-am repozitionat si e liniste in viraje , e totul bine . Multumesc pentru suport :) drumuri bune 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!