Jump to content

Tractorul meu Skoda Favorit 135L


ionut_sim

Postare recomandată

Ieri am riscat si am dat cu glicerina boraxata si pe volan, azi dimineata cand am pus mana pe el am ramas placut impresionat. Volanul e mai moale si nu mai e alunecos.

Drumuri bune!

Link către comentariu

:offtopic: O tii un timp la temperatura camerei sa devina mai fluida si poti sa mai pui cate o picatura de apa pe cheder la cate 20-30 de cm si o sa se intinda mai usor. :icon_thumleft:

Felicitari Ionut pentru masina. I-ar prinde bine o vopsire la primavara, ca sa arate si mai bine. :D

Link către comentariu
  • 1 month later...

@ Robotelu: Multumesc!

De mult timp vreau s-o vopsesc, dar nu am bani pentru manopera.

Link către comentariu
  • 1 year later...
Va salut! Imi cer scuze pentru ca nu am mai intrat pe forum de mult, dar nu am mai avut timp asta nu inseamna ca am neglijat "Tractorul" meu. I-am schimbat si kit-ul de ambreiaj in aprilie daca imi aduc bine aminte. Ma duceam la un concurs de alergare la Snagov cu masina full si pana in aroportul Otopeni a inceput sa patineze rau ambreiajul si sa caraie, am lasat-o intr-o paracre la o benzinarie si ne-am vazut de drum mai departe si la cavteva zile am adus-o acasa cu fostul proprietar pe rotile ei cu maxim 40km/h si cu plecari de pe loc foarte lente pemtru ca se incingea ambreiajul si incepea sa patineze. Discul de ambreiaj era cel montat in fabrica in 1991. Dupa aproape doua luni a aparut o noua problema frana de mana la roata dreapta, ramanea blocata roata, s-a rezolvat si aceasta problema. In momentul de fata nu sunt in tara, dar "Tractorul" e pe maini bune si ma asteapta cuminte in parcare.

Cam acestea sunt noutatile.

Va salut!

Drumuri bune!

Link către comentariu

 e bine ca nu te-ai "lepadat" de tractor inca :), e clar ca tii mult la el  :icon_thumleft: . Ii ajunsese probabil si ambreiajului original pana acum, ce rulaj estimezi ca are masina? Am inteles ca ti s-a blocat odometrul la ea, parca la 57k km daca am retinut bine....tinerica batrana :) .

Link către comentariu

Salut! Multumesc! Nu stiu sa-ti spun, oricum are mai mult de 80k km, masina a stat parcat in curtea la o biserica cativa ani buni. 

Salut!

Link către comentariu
  • 1 year later...

Va salut, dragi colegi!
Am tot amanat sa va postez noutati despre "Tractorul" meu, in momentul de fata arata jalnic pentru ca am fost plecat mai mult de un an. Trebuie sa-i rezolv cateva probleme estetice(rugina, mame ei) si sa verific bateria sa vad daca are curent pentru ca asta iarna nu a vrut sa mai porneasca.
Anul trecut am fost la un concurs de alergare montana(Cozia Mountain run) si a doua zi am plecat spre Transfagarasan, am avut emotii in ceea e priveste urcarile si coborarile. M-am temut de o problema mecanica, insa a fost in zadar Tractorul a ajuns cu bine unde nu credea ca o sa ajunga vreodata.
Trebuie sa schimb uleiul de motor, sa verific uleiul din cutia de viteze, filtrul de aer si incarcarea bateriei.
Acestea sunt noutatile pentru un moment.


Drumuri bune!

20150706_151001.jpg

20150706_150944kkkkkk.jpg

Link către comentariu

Ti-am citit topicul, ma bucur sa vad pasiune, timp si bani investiti intr-o batranica.

Link către comentariu

Salut!
Mulțumesc!
Revin cu o poza cu Tractorul.
Ieri l-am scos la o scurta plimbare.
Am scuturat putin filtrul de aer, arăta ca nou. Am verificat încărcarea bateriei, încarcă f bine. 
Azi l-am programat pentru o verificare.
Revin cu noutăți.
Drumuri bune!

collage-1468973491635.jpg

Link către comentariu
  • 3 months later...

Va salut!
In urma vizitei la Tavi (Master Kraft GT), Tractorul a primit "permisiunea" de a circula in siguranta pe drumurile patriei.
Am fost la Brasov unde in urma ascensiunii pe un drum abrupt termostatul a cedat si mi-a dat lichidul de racire afara( o parte din el), bineinteles eu nu mi-am dat seama si a doua zi am completat si am plecat la drum. Temperatura lichidului a crescut foarte repede si a bufnit iar pe la buson, atunci am zis ca ramane Tractorul la Brasov  . Am vorbit cu fostul proprietar si cu Tavi(Master Kraft GT) si mi-au spus ca poate sa fie termostatul de vina si sa-l scot, am purces la eliminarea lui si am plecat prin oras sa vad daca mai creste temperatura si totul a fost in regula. Pentru ca nu eram sigur daca pot sa continui drumul am fost la un service unde mecanicul a fost foarte profesionist si si-a facut meseria corect mi-a spus ca trebuie sa-i pun termostat nou sau sa merg fara grija asa fara el(putea sa-mi spuna sa schimb pompa de apa si nu mai stiu ce, cum fac multi mecanici - samsari). Eu ma temeam sa nu fie defecta pompa de apa pentru ca are aproape 5 ani, asta imi mai trebuia sa schimb pompa de apa.
De la Brasov am plecat la Rasnov unde am vizitat Cetate Rasnov si Complexul Olimpic Roman pentru sporturile de iarna unde am gasit o surioara mai mica(Felicia 1.6 GLX) abandonata.
De la Rasnov am plecat la Busteni unde am vizitat Castelul Cantacuzino dupa care am plecat spre Bran si a doua zi am plecat spre Sinaia la Castelul Peles. Nu au mai fost probleme in drum spre Bucuresti.
In septembrie am fost la Galati cu Tractorul, nu au fost probleme.
Anul trecut am facut un traseu frumos care m-a dus pe Transfagarasan(am atasat o poza).
O chestie ciudata care mi s-a intamplat in drum spre Brasov in curbe pe coborare o lasam in frana de motor, doar ca eu nu mai schimbam in treapta inferioara ci doar cand era necesar si dupa un timp am simtit miros de disc de ambreiaj incins si murea motorul in treptele 1 si 2, stie cineva de ce s-a incins discul  de ambreiaj?
Acestea sunt noutatile.
Drumuri bune!

IMG_6695.JPG

IMG_7326.JPG

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!