Jump to content

Passat B7 vs. concurenta

kosmy
 Share

Postare recomandată

honda accord este peste passat, a4, si bmw seria3,am facut drive test cu toate

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kosmy

18

• PTDA

11

• Davidutz

10

• Passat 2.5 TDI

9

Eu sincer nu inteleg de ce ridicati Honda in slavi atat :) Am mers spre exemplu cu un Civic nou iar la partea de finisaje cel putin era.... incerc sa nu folosesc cuvinte prea dure ca sa nu supar pe nimeni, sa zicem "slabuta" pentru categoria in care pretinde ca se situeaza. Plastic interior care scartaia pe alocuri cand il apasai, capacul de combustibil care se misca pe toate cele 3 axe cand apasai cu mana pe el de zici ca erau balamalele rupte, lipsa unui piston la capota, piston care exista pana si la batranul Golf 4 si asa mai departe... eu sincer am fost dezamagit.

@kosmy Poti enumera cateva din avantajele Accord-ului fata de 3-er sau A4? Chiar sunt curios :)

Link către comentariu

Cred ca majoritatea de aici sunt subiectivi cand vorbesc de aceste masini, fiecare priveste lucrurile in felul lui. Parerea mea e ca, daca ai bani multi si nu mai conteaza cat pierzi la masina/an, iti iei ce masina vrei tu, exclusivista, asiatica, bmw orice cu 100 de optionale. Daca dupa 3 ani de utilizare, vrei sa vinzi masina la 75% din pret si nu la 45-50%, iti iei VW, BMW sau Mercedes. Restul e cancan.

Modificat de tobo`
Link către comentariu

honda accord vs a4,seria3

interior : calitatea deosebita a materialelor folosite,motor foarte puternic si silentios ai sportivitate si eleganta,etc,pacat ca nu sunt apreciate la noi,in Germania e plin de ele si de mazda6,avensis.

HANDA ACCORD = MASINA CARE NU SE STRICA,NUMAI DACA O STRICI TU,

reprezentantele VW,AUDI ,BMW,pline de masini cu probleme in garantie.

Link către comentariu

Eu unul nu ridic in slavi, nu zic ca nu are minusuri, are, dar este foarte fiabila.. voi acum, spuneti ce vreti... De ex, eu la a mea, la 180 000 tot ce i-am schimbat, a fost fulia, nu a fost nevoie sa fie schimbata, dar m-au chemat cei din service, sa o schimbam, fara niciun cost, ca asa e bine. Acum 3 zile am schimbat-o.

Ca si tinuta de drum, dupa parerea mea este peste passat. i-cdti -ul este motor construit integral din aluminiu, premiat de atatea ori.. nu este plin de electronica chinuitoare.

Nu vad de ce puneti accentul pe un pistonas de la capota motor huh.gif

Link către comentariu

Passat 2.5 TDI

Honda Accord ( modelul pana in 2007 ) ERA cea mai buna masina cu tractiune fata, cel mai bun sasiu, si in ciuda unei calitati a finisajelor discutabila, era o alegere buna pentru cineva care cauta o masina foarte placuta la condus, si confortabila la un anumit pret, oricum da, era si este inca peste Passat sau Audi A4. Cat despre calitatea motoarelor, nu ca vreau sa spun dar in ultimii 5-6 ani BMW castiga cate 4-5 premii in fiecare an pentru motoarele pe care le face...( nu ca as avea nevoie de ele sa imi dau singur seama ca sunt cele mai performante motoare la categoriile lor...) Si ca sa nu fiu acuzat de subiectivism, ia putin fisele tehnice de la un 3 si de la o Accord, pe aceeasi cilindree, si lamureste-te singur. Insa nu era nu este si nu va fi niciodata peste o serie 3 ca si comportament rutier sau performante, sau calitate a fabricatiei. Tot spui ca sunt " prieteni " care au serii 3 si sunt " pline de probleme ". Poate poti si exemplifica putin, nu de alta dar sunt chiar curios sa aflu si eu de ele...

Modificat de Passat 2.5 TDI
Link către comentariu

Sunt de acord ca BMW are cele mai puternice motoare, mai ales diesel.

Fiecaruia ii place ceva la " masina lui preferata " asa ca, tot timpul, fiecare dintre noi va aduce plusri masinii respective.

Cel mai bine, decizia o iei de unul singur icon_thumright.gif

Succes, si sa ne prezinti si noua masina pe care ai ales-o :) :)

Link către comentariu

Passat 2.5TDI daca iti spun ce probleme au cunostintele mele cu seria3 intre 2007 si 2011 vei crede ca inventez..nu asta este subiectul topicului.

Link către comentariu

daca ai luat in considerare 508 trebuie neaparat sa te uiti si la C5

Link către comentariu

honda accord este si va fi mereu o masina deosebita, si la clasa medie, dupa gusturile si cerintele mele de la o masina este in top 3. Defapt este a 2-a, urmata de mazda 6 dar... dupa cum a zis si un coleg de mai sus, daca va uitati pe o fisa tehnica de la 320d, o sa va lamuriti. La 184cp BMW e mult mult peste concurenta. In 2012 iese modelul nou si sunt convins ca 320d o sa se apropie bine de 200cp. la calitatea interiorului, sincer cred cu toata convingerea ca mercedes, audi si BMW ofera cel mai mult, Honda fiind clar in spate. In ceea ce priveste postul de conducere chiar nu cred ca are rost sa discutam, la fel ca si manevrabilitatea. BMW rullz. Uitati-va la top gear si vedeti ce parere are jeremy, care se stie ca este un impatimit al masinilor britanice, fiind un nationalist convins. O sa constatati ca chiar si el zice ca 320d a fost, si este in continuare de departe cel mai bun "4 door saloon", cu cele mai multe vanzari cel putin in europa. In ceea ce priveste putere, echilibru, distributia maselor, manevrabilitate, feeling, post de conducere, seria 3 bate ORICE concurent.

Link către comentariu

honda accord vs a4,seria3

interior : calitatea deosebita a materialelor folosite,motor foarte puternic si silentios ai sportivitate si eleganta,etc,pacat ca nu sunt apreciate la noi,in Germania e plin de ele si de mazda6,avensis.

HANDA ACCORD = MASINA CARE NU SE STRICA,NUMAI DACA O STRICI TU,

reprezentantele VW,AUDI ,BMW,pline de masini cu probleme in garantie.

Calitatea materialelor - imi pare rau dar aici nu sunt de acord DELOC. Chiar azi am fost pe centura la PBV2 pentru niste treburi cu un prieten. Cat am asteptat, ne-am plimbat si pe la prietenii de la Honda (sunt "usa-n-usa" cu Audi). Invit pe oricine are curiozitatea sa se uite putin pe la interioarele masinilor din showroom de la Audi vs Honda. Diferentele de calitate nu sunt de finete, sunt ENORME. Si nu in favoarea Honda :blah_:

Motor foarte puternic - presupun c-ai comparat masini cu motoare similare, nu vreun 2.4 201cp de la Honda cu vreun 2.0 diesel de la bmw/audi :)

Avand colegi de servici si cu Honda si cu Toyota, raman la parerea ca mitul asta cu masinile japoneze nu se strica este doar un mit :) Nu zic, sunt masini foarte bune dar nu sunt "tancurile" pe care le considera unii. Cat despre exemplul dat de colegul Davidutz cu Accord-ul de 180.000km, nu-i vad relevanta. Fosta mea masina (A4 2003-2004 cu ~200.000km) m-a tinut 4 ani (pana acu' cateva luni cand am vandut-o) cu costuri de intretinere absolut minime. Asta nu inseamna ca A4 = dumnezeu, altii au avut probleme cu acelasi model. Depinde de la masina la masina cum ai avut grija de ea.

Link către comentariu

Passat 2.5 TDI

Am condus generatia trecuta de Accord (an de productie 2007 cred...) si mi se pare fara sa fiu subiectiv, cea mai manevrabila si placut de condus si echilibrata masina cu tractiune fata pe care am condus-o vreodata. Generatia noua, desi foarte frumoasa, atat ca design interior cat si exterior, dezamageste la comportamentul rutier, pierzand din precizia si echilibrul pe care il avea vechiul sasiu, Ma gandesc ca au renuntat la latura sportiva a masinii, pentru a o configura pe cea noua mult mai soft, un stil de amortizare mai potrivit poate pentru majoritatea clientelei de Accord, care poate are o varsta mai inaintata si prefera mai mult comfort in detrimentul comportamentului rutier sportiv, linie de gandire pe care au aplicat-o pana si in cazul "noului" Honda Civic, care e mai soft decat generatia pe care a inlocuit-o, si care la fel, si-a pierdut din manevrabilitate si performante... Se pare ca Honda alege o linie mai " linistita " .. cel putin in ultimii ani asta a facut. Cred ca in cazul de fata, cel mai indicat ar fi sa cumperi un Passat, din cauza unui singur si foarte simplu motiv. Modelul insusi a devenit un brand, si va fi usor de re-vandut atunci cand va veni timpul...

Ice 2k are mare dreptate. Conteaza foarte mult cine a avut masina inaintea ta, si cum a avut el grija de ea, si cum ai si tu. Masina mea are 6 ani aproape, si am tapiteria mai intretinuta si mai frumoasa decat a multor masini din showroomuri. Si nu doar asta, ma refer si la partea mecanica. In afara de faptul ca am amortizoarele f vechi si cat de curand le voi schimba, nu am nici o bataie in directie, nu imi trage stanga dreapta, nu am probleme mecanice de nici un fel de 2 ani si jumatate de cand am masina. Conteaza foarte mult si cum ai grija de ea si cum o exploatezi.

Link către comentariu

Eu stiu de un range Rover sport care de nou s-a dovedit o lada de fiare vechi, dar nu asta e subiectul.

Mie imi plac masinile pentru ce au fost inventate - sa mearga bine pe sosea. De aia favorizez tinuta de drum cat mai stabila. Passat nu e top la tinuta de drum, dar e un allrounder foarte competitiv. Iar motorizarea CR este excelenta.

Link către comentariu

Sunt de acord ca exista masini si masini, nu spun ca Accord este dumnezeu, chiar are chestii care ma enerveaza. La modelul meu spre exemplu, geamurile sunt electrice dar nu Auto, ci doar al soferului. Scaun pasager reglabil electric dar fara inaltime ( deloc, nici manual macar ) . Fara guri de ventilare pt pasagerii spate . La cel nou, au imbunatatit, au pus auto si pt pasager, si guri spate post-18-1154460138.gif

Nu stiu sigur daca as fi pus in situatia sa imi iau acum masina ce mi-as lua... Ma gandesc eu la noul Accord, dar... vedem pana prin septembrie daca va fi sa schimb masina...

Oricum totul tine de cum te simti atunci cand o conduci.. Daca iti place Accord iei Accord, daca iti place Passat, iei Passat..

Link către comentariu

Cu cat citesc mai mult ce spun unii despre Honda Accord, cu atat ma conving mai mult ca n-o sa achizitionez niciodata un astfel de model. Ma rog, nu o sa piarda nimeni pana la urma. Ei raman tot cu 30 de clienti pe an, iar eu cu banii in buzunar (sau in alta masina).

Raman surprins de faptul ca inca sunt persoane care considera ca Accord e in clasa premium (seria 3, A4, C-Klasse) doar pentru ca are suspensie independenta pe puntea spate si interior din piele. Da.. urmand acest rationament am putea spune si ca Ford Mondeo '98 e tot premium, pentru ca indeplineste ambele conditii.

Oameni buni, toata industria auto compara Accord cu Passat, Vectra (actualmente Insignia), Superb ori cu una din frantuzestile din clasa lor. Nu cred ca trebuie sa te pricepi prea mult la masini, sau sa-ti placa in mod special, ca sa-ti dai seama ca exista diferente semnificative intre cele doua interioare de mai jos. Nici nu vreau sa intru in detalii precum ergonomia comenzilor sau sa aduc in discutie masina colegului YCE2k, net superioara amandourora.

Personal, nu as lua o japoneza decat intr-o situatie speciala (buget redus, criza, nevoie acuta, etc). Toyota nu cred ca a facut niciodata altceva in afara de niste masini oneste. Impresioneaza prin faptul ca te duc de la A la n factorial din B cateva sute de mii de km si atat. Ba nu, te surprind si prin pretul destul de ridicat pe care-l cer pentru asta. Multumim VW AG ca ne-a dat Skoda in locul lor.

volkswagen_passat_cc_gold_coast_edition_interior.jpg Honda_Accord_Type_S_2011_800x600_wallpaper_15.jpg

La 30 de mii de euro exista destule optiuni:

- premium cu nivel de dotari standard: Seria 3, Clasa C si nu in ultimul rand A4

- buget normal cu dotari confort +: Superb, Passat (chiar si CC?),

- doar de mentionat: Insignia (pacat de titlul DEKRA castigat la fiabilitate), 159 (pacat de design). Probabil mai sunt si altele dar nu-mi trec prin minte acum.

P.S. Post subiectiv, stiu..

P.S. 2.. Mazda nu e decat un Ford cu alta palarie. Ford care stim cu totii ce Mondeo a scos recent...

Modificat de robert03
Link către comentariu

DA, Honda acord este clasa premium,concureaza cu C-klasse,la fel ca LEXUS,INFINITI,toti in lumea asta apreciaza fiabilitatea masinilor japoneze numai romanii s-au gasit sa ramana ei la bmw,a4,passat.

Modificat de kosmy
Link către comentariu

Dar doar cu C-klasse, cu Audi sau BMW nu, ca sunt prea slabe.

Pardon, si cu Lexus si Infiniti, sper ca nu o sa bage frica si in Bentley acum cand apare in toamna modelul nou de Accord.

Sincer chiar recomandam si prin subiectele de versus mai vechi japonezele, care intr-o comparatie cu actualul passat, superbul 2, insignia, C5, 508, arata foarte bine si merg pe masura.

Accordul e foarte laudat, la fel si Mazda 6, dar totusi, sa nu exageram, locul lor este intre masinile mentionate mai sus, dar undeva in top.

Nu au nici o treaba cu clasa premium, si singura circumstanta in care as alege o japoneza ar fi in bugetul de maxim 20-25k de euro, in care in momentul asta nu gasesti decat masini sterse, inclusiv noul Passat. Peste deja ajungi la BMW/ Audi/ Mercedes, unde japonezii nu au treaba.

Modificat de paul_e88
Link către comentariu

Unii spun ca nici Audi nu ar fi premium, dar totusi honda accord premium, e cam mult spus. Din cate stiu doar Lexus de la asiatici ar fi premium.Iar la Honda clasa premium este Acura.

Link către comentariu

nu e chiar asa...la fel ca si volvo, honda si alfa romeo sunt undeva intre masinile obisnuite (vw, renault, skoda, puegeot) si clasa premium (merc, bmw, lexus, audi). mai bine zis, au pretentii de premium, dar nu e chiar asa. dintre cele de mai sus, volvo si alfa se apropie cel mai mult de premium.

Unii spun ca nici Audi nu ar fi premium, dar totusi honda accord premium, e cam mult spus. Din cate stiu doar Lexus de la asiatici ar fi premium.Iar la Honda clasa premium este Acura.

si ar mai fi infiniti de la nissan

mai adaug langa cele 2 interioare pe cel de bmw: eu zic ca se vede clar ca nemtoaicele aduc mai mult a calitate si a ergonomie decat japonezele. priviti ce luminozitate interiorul de bmw:

http://postimage.org/image/1bwmp4fdw/ac384f12/

http://postimage.org/image/1bwtb9td0/7855ea3f/

Modificat de paul.todea
Link către comentariu

bmw-ul imi place am avut e90,dar la seria 3 este model vechi din 2005,stie cineva cand apare modelul nou?

Link către comentariu

sfarsitul lui 2011 inceputul lui 2012 dupa spusele dealerului cluj

Link către comentariu

bmw 320d 163cp care l-am avut m-a impresionat cum merge, dar ca aspect interior/exterior zici ca-i cioplit din topor.

Link către comentariu

Inca o data: Seat Exeo?

Link către comentariu

seat si skoda nu-mi place,de la vag as lua doar passatul este model 2011 ma uit doar la masini lansate anul acesta

Modificat de kosmy
Link către comentariu

Passat 2.5 TDI

Kosmy .. de atunci s-a mai schimbat putin seria 3. Face-lift-ul i-a redesenat capota, oglinzile laterale ( care acum sunt imense dar f practice ), culori noi ( combinatia de piele two tone Oyster spre exemplu.. ), au modificat si stopurile spate sa nu mai arate atat de gay ca inainte.. ( detestam asta.. ), Pachetul M care iar schimba destul de mult design-ul masinii... si au avut loc si DOUA, repet DOUA, evolutii pe motorul de 2 litrii diesei. Prima data au introdus Eficient Dynamics, pe motorul de 1999 cm3 pus pe masinile de dupa 2007, de 177 de cai, motor care era cu 1 secunda mai rapid pana la suta decat masina pe care ai avut-o tu, si care consuma cu un litru mai putin decat motorul pe care il inlocuia, iar acum ( de cateva luni ), au lansat un " refresh " de 184 de CP (care are cifre si mai bune atat de consum cat si de performanta fata de motorul pe care il inlocuieste..).

Inteleg argumentul de design vechi si aici e discutabila treaba. Eu personal prefer un serie 5 nou nout, masina atat ca design exterior cat si interior mi se pare cel mai frumos BMW desenat in ultimii 20 ani cel putin, insa ma uit cu groaza la ce monstruozitate au putut sa deseneze in locul vechii serii 1... si ma ia cu fiori. M-as astepta ca noul 3 sa pastreze linia seriei 5 si sa fie mai conservator in design,, ( avand in vedere ca jumatate din toate masinile BMW vandute in lume sunt serii 3 nu prea ar fi inteligent din partea lor sa adopte o schimbare atat de radicala de look asa cum au facut-o cu seria 1.. ). In mod cert noul 3 va avea un design interior absolut minunat, la fel ca si noul 5... sau noul serie 6, 5 GT, seria 7 .. etc... dar inca imi mai tremura inima cu gandul ca poate il fac la fel de urat la exterior cum au reusit sa faca noua serie 1...

Ah.. inca un argument obiectiv pentru a alege noua serie 3 ar fi cutia automata cu 8 trepte cu care mai mult ca sigur ca vor fi echipate mai toate motorizarile noii generatii ( lansare in Septembrie pentru ca atunci isi face BMW-ul al doilea "refresh" anual ), insa motorul de 2000 diesel va fi 100% acelasi, asta garantez, cel putin inca un an si jumatate nu va aparea o noua evolutie. (insa va aparea pe noua serie 3 cuplat la noua cutie ZF cu 8 trepte in loc de cutia cu 6 trepte pe care o ai acum ca si optiune).

Daca mai ai rabdare 2 luni de zile.... vei putea avea intr-adevar chiar cea mai noua masina de pe piata, performanta, si ( sa speram ) si cea mai frumoasa...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!