Jump to content

Passat 1.9 TDI 4 motion VS. Audi A4 1.9 TDI

Skittles
 Share

Postare recomandată

Va salut,

Mi-am vandut masina si dispun de 7.500+ euro.

Va rog sa ma ajutati in privinta alegerii uneia dintre cele 2 masini:

1. VW Passat 2003-2005 1.9 TDI 4 motion (131 cai)

2. Audi A4 2002-2005 1.9 TDI (131 cai- cutia de viteze poate sa fie si 5+1 si 6+1)

Astept pareri din partea voastra.

Nu sunt interesat de argumente gen A4 este clasa premium iar Passat nu.

Multumesc,

Skittles

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Skittles

15

• Eto

7

• hangyouridols

6

• Ice_2k

5

lucian_90tud

Eu ti-as recomanda in primul rand cutie 6+1. As merge pe Passat 4motion (daca e varianta din 2005 cu semnalizare in oglinzi e si mai bine). A4 quattro 131cp din cate stiu au pret mai ridicat si nici nu prea gasesti.

Link către comentariu

Daca Passatul e 4motion iar Audi-ul nu e quattro, as alege Passatul. Privind la modul general, majoritatea ar fi tentati sa aleaga Audi-ul insa in aceasta comparatie conteaza mult si starea celor doua masini. Ca posesor de 4motion, iti spun sincer ca merita !

Modificat de tobo`
Link către comentariu

Daca e vorba de Passat 4motion vs A4 FWD, as merge pe Passat. Daca si A4 e quattro, as merge clar pe Audi.

Link către comentariu

eu as alege clar passat 4motion, insa nici un audi a4 quattro nu ar fi de lepadat daca nu iei spatiul in considerare.mie unul mi se pare mult mai incapator passat-ul iar pozitia la volan e mai ok decat la a4 din pricina consolei centrale

Link către comentariu

Se pare ca sfaturile voastre ma imping catre aceeasi directie pe care as fi urmat-o si eu, adica passatul.

Acum, va rog sa ma ajutati cu niste informatii(eu sunt fost posesor de 1.9 tdi ASZ - 6 trepte, asadar stiu cu ce se mananca un motor de 1.9 FWD)

- cum pot verifica sistemul 4 motion daca este OK

- la cati km se schimba filtrul si uleiul haldex- un pret ar fi minunat de stiut

- de ce unele passaturi au dubla evacuare si altele nu

- in afara de ulei si filtru pt haldex mai exista vreo consumabila ce trebuie schimbata in afara de cele obisnuite la un motor FWD?

Multumesc anticipat baieti!

Link către comentariu

Modelul de Passat care il vrei tu nu are haldex ci torsen,deci ai scapat de intretinere AWD.

E acelasi sistem de tractiune ca si pe audi quattro...

La haldex stiu ca huruie spatele daca e dus ...

Poti sa o mai verifici pe un elevator daca se invart toate rotile,dar din cate stiu torsen e mult mai fiabil decat haldex...

Modificat de ByZ
Link către comentariu

Asadar din ce an s-a montat Torsen pe Vw Passat(b5.5)? Eu credeam ca este Haldex tot ce inseamna 4 motion , iar Torsen numai quattro - sper ca m-am exprimat corect.

Link către comentariu

Pe Skoda Octavia 1 din 2003 e montat haldex, n-as crede ca pe Passat din 2003-2005 e torsen.

Link către comentariu

SIGUR e montat pe Passatul B5.5 torsen... e legat de amplasarea motorului (transversal sau longitudinal.)

Deci ai toate avantajele QUATTRO...

Pe Passat-ul B5.5 1.9 TDI s-a pus torsen de cand a inceput productia acestui model, deci nu are legatura cu anul de fabricatie.

Intr-adevar in general 4motion= haldex, si quattro=torsen, dar sunt anumite exceptii, depinde ce platforme comune s-au folosit... exceptie fiind acest Passat, care are torsen, Audi TT si A3, care au Haldex... etc.

Sper ca am fost suficient de clar in exprimare... nu am dormit de multe ore.

Ca idee, si eu recomand Passat-ul... niciodata nu o sa-mi mai iau masina fara 4x4...

Si daca ai avut AVF, stii cat de fiabil e motorul...

Bafta la cumparaturi!

Modificat de Golf TDI
Link către comentariu

hangyouridols

Pe motoarele longitudinale e torsen,pe cele transversale,haldex;simplu :icon_thumright:

Deci pe PASSAT B5.5 vei gasi torsen.

@kelu,cum sa fie mai incapator passat b5.5 ca audi b6?Passat a fost construit pe platforma veche a lui a4 b5!

@Skittles,cumpara masina cu cei mai putini km(reali),cea mai intretinuta,cu cele mai multe optiuni si pretul convenabil,indiferent ca e passat sau audi; 4x4 nu este un must have,desi este un mare plus.

Daca gasesti un a4 bun,mergi pe acesta,e peste b5.5;daca nu,decat un audi obosit,mai bine un passat vioi :blah:

Modificat de mcornel
Link către comentariu

Sa inteleg sa sistemul torsen nu se intretine defel? adica nu exista vreun filtru sau vrun ulei ceva? Rezulta ca intretinerea este ca la o masina FWD?

Multam!

Link către comentariu

hangyouridols

La torsen nu ai nici o intretinere;totusi,ar fi bine ca la 200k km sa schimbi uleiul din grup,se merge pe aceeasi idee ca si la cutia de viteze.

PS.-iti mai recomand inca o data ca prima optiune sa fie audi,cand o sa vezi unul parcat langa passatul tau,o sa-ti para rau :rolleyes:

Link către comentariu

Corect, recunosc calitatea superioara oferita de Audi fata de Vw, dar nu imi pot permite unul quattro, plus ca sunt destul de rare pe la noi...

Link către comentariu

Skittles, strict dintre A4 B6 si Passat B5.5 as alege Audi-ul pentru plus-ul de eleganta, calitate, design interior, antifonare si multe altele. Doar ca sansele ca in 7500 euro sa gasesti un A4 B6 cat mai nou si in stare foarte buna sunt foarte mici, aproape nule. In schimb, Passaturi sunt si acum vreo 3 din 2004/2005 de vanzare in stare foarte ok. Unul l-am vazut personal. Preturile se invart la 7500-8000 euro (pt an 2004-2005 si in jur de 100-120 mii km, destul de dotate, xenon fabrica + alcantara aveau 2 dintre ele inclusiv). Personal, cunosc passatul destul de bine. E foarte "sanatoasa" masina. Din punctul meu de vedere, desi sunt posesor de Passat B6 4motion, pot spune ca b5.5-ul este mult mai reusit per ansamblu. Dar, in concluzie, asa cum au mai spus si colegii, cel mai bine e sa alegi masina care sa indeplineasca cat mai bine cat mai multe din criterii(pret, stare, nr km, dotari, etc). Dar repet, sansele sunt foarte mari sa gasesti un passat super la banii aia. A4 mai putin..

Sper sa gasesti o masina care sa te satisfaca pe deplin! Bafta!

Link către comentariu

LE : Daca vrei, iti pot arata anunturile de care spuneam.

Modificat de Andrei_Tdi
Link către comentariu

Salut Andrei,

Da-mi te rog ce ai vazut tu. Si eu m-am uitat, este un Passat din Brasov argintiu pe la 7.750, dar din poze se vede forte bine ca liniile nu mai sunt ca atunci cand a iesit din fabrica(ma refer la bara din fata)si nu doresc sa merg pana la Brasov daca am indoieli.

Astept asadar sa imi arati anunturile.

Multumesc anticipat,

Skittles

Modificat de Skittles
Link către comentariu

Parerea mea este ca trebuie neaparat cutie 6+1, asta pe primul loc, 4 motion, quattro daca gasesti (sunt mai rare).

Passat :

- este mai spatios

- piese mai ieftine (nu ma refer la filtre si ulei si alte chihite, ma refer la plastice si diferite componete, trebuie tinut cont ca masina e veche deja, plasticele imbatranesc, la fel si furtune si alte chesti)

- calitate mai slaba la interior decat la audi

- se potriveste ca o manusa unei familii

Audi:

- piese mai scumpe

- calitate mai buna la interior si materiale mai bune

- mai mic in interior

- are o imagine mai buna decat un passat.

Link către comentariu

Parerea mea este ca trebuie neaparat cutie 6+1, asta pe primul loc, 4 motion, quattro daca gasesti (sunt mai rare).

Nu sunt de-acord cu tine. Am avut masina cu 5 trepte, am avut masina cu 6 trepte, am avut masina FWD si am avut masina AWD iar parerea mea este exact invers: neaparat AWD, 6 trepte daca gasesti. Dar strict referitor la masinile astea, nu sunt 100% sigur daca si la Passat e la fel, dar la Audi era asa:

- motorul de 131CP si 285Nm venea cu 5 trepte

- motorul de 131CP si 310Nm venea cu 6 trepte

- quattro venea doar cu motorul de 310Nm si deci 6 trepte

Daca si la Passat e la fel, nu trebuie sa-ti faci griji, 4motion = 6 trepte.

Audi:

- piese mai scumpe

- calitate mai buna la interior si materiale mai bune

- mai mic in interior

- are o imagine mai buna decat un passat.

- si diverse alte mici improvement-uri de ordin tehnic (spre exemplu planetare de aluminiu la audi vs otel la passat)

Link către comentariu

Eu am passatul meu din 2003, proprietate personala, si nu am schimbat si nici nu trebuie sa schimb planetarele, daca sunt de aluminiu, atata doar ca sunt mai usoare.

4motion recunosc ca nu am avut dar am avut masina cu 5-6 viteze. Diferenta pe autostrada e mare, nu neaparat la consum ci si la zgomotul interior.

Link către comentariu

Ai avut aceeasi masina cu aceeasi motorizare cu 5/6 viteze? :) Daca ai venit de pe o masina cu 5 viteze pe asta cu 6, nu e relevant. Insa eu am avut A4 B6 131cp 6 viteze iar alexrosiu a avut A4 B6 131cp 5 viteze, asa ca pot face o comparatie relevanta. Diferenta intre treptele finale era foarte mica, nu te gandi ca era ca si cum ai merge tu in a 5a, masinile in 5 trepte au treapta a 5a mult mai lunga decat o ai tu pe cutie cu 6 viteze.

Link către comentariu

Am un golf 4 axr si passatul avf, de aici fac comparatia, acuma ai dreptate, nu se pot compara ca insonorizare cele 2 masini.

L.E.: Am mers pana in Franta si inapoi in iarna, am mers 2 masini a mea AVF si o Skoda superb 2003 AWX, eu aveam 6 vit, el avea 5 viteze, am mers in tandem. Consumul meu pe 4500km a fost 7,1 si a lui a fost 7,3. Deci tot acolo.

Tot faceam misto de el ca o sa consume mult pe autostrada si dar am fost mirat cand ei au avut aproximativ acelasi consum, bine, noi eram 4 in masina si ei 3. Deci e foarte bun exemplul meu.

Modificat de Eto
Link către comentariu

hangyouridols

Pare in regula masina.

OFF TOPIC

Am si eu o intrebare,poate parea prosteasca:care e diferenta intre brut si net la pretul masinilor?

Link către comentariu

In general, brut = pret final, net = pret fara TVA.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!