Jump to content

Joc roata

alinux2
 Share

Postare recomandată

Salutare. Am o problema la un Seat Ibiza 6l și anume un joc la roata pe partea dreapta față. Jocul apare numai cand e roata pe sol..si imping cu piciorul in ea. Cand ridica masina pe cric..nu mai are nici un joc. Un mecanic mi-a spus ca ar fi de la un pivot, l-am schimbat , insa face la fel.Acum banuie că ar fi rulmentul. Am mai fost la alt mecanic,acesta a zis ca nu e de la rulment..ci e de la palieri amortizor. Mentionez ca masina nu are niciun fel de huruit in mers. Și

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca ai abs asa iti vine rulmentul cu butuc,daca nu ai abs(nu prea cred :lol: )rulmentul vine separat.Rulmentul nu imi pare scump,pe FAG e in jur de 230 lei.Imi pare ciudata rau problema ta,trebuie sa ajungi la cineva care are groapa(sa nu se ridice masina pe elevator sau cric)si cu masina pe roti sa iti traga de ea.Palieri amortizor???Flanse ???Posibil sa fie bucsele de bascula si in momentul cand masina e ridicata ajung in pozitia in care sunt intinse si isi mai pierd din joc.

Link către comentariu

Nu există rulment fără butuc la platforma asta. Nici pe faţă şi nici pe spate.

Votez şi eu pentru bucşele spate, cele mari, de la basculă.

Link către comentariu

bucsele din spate le-am schimbat anul trecut..si deja is praf...incredibil cum in 10000 km se pot duce niste bucse.:(.

Revenind la jocul de la roata...intradevar acesta provine de la palieri amortizor(is niste rulmenti cu ceva cauciuc,in parte de sus a amortizorului, cum vine prins de caroserie). Mi-am dat seama tot misc

Link către comentariu

Alinux2

-mergi la un service seat sa iti spuna ei exact care e problema, altfel poti schimba piese care nu sunt necesare ..

-mai stii ce marca de bucse ai utilizat pe spate si nu au tinut? Eu vreau sa schimb niste bucse pe fata la Altea mea, si am gasit SWAG/Febi sau Lemforder si nu stiu care e mai buna ?

Link către comentariu

in mod normal jocul flansei de amortizor se simte mai bine cand masina este suspendata,cand masina sta pe roti nu prea aia cum sa iti dai seama de flanse daca sunt duse.Din pacate modelul actual,fata de generatiile mai vechi de seat,are rulmentul de amortizor mare si un sistem de flansa rulment care e mult mai mult predispus la uzura fata de modelele vechi.Incearca sa iti cumperi pe BOGE,KAYABA,LEMFORDER,SACHS.SACHS e in jur de 115 setul pe o parte,230 perechea.

Link către comentariu

vw golf 2001

Apropo de bucse, cieva intreba ce marca sa puna.. nu mai puneti fratilor aftermarket bucse ca de-asta se duc repede, sunt foarte ieftine pe original, eu recomand cele de cupra sunt mai rigide dar si mai rezistente.

Link către comentariu

stegosaurus: parca erau febi bucsele pe care le-am montat.

Modificat de alinux2
Link către comentariu

Aceeasi recomandare ca si vw golf 2001 o am si eu. Nu inteleg de ce va luati marci aftermarket la bucse, rulmenti sau flanse amortizor, cand cele OEM (SEAT) sunt foarte ieftine si cele mai bune ca si calitate, dupa parerea mea. Ca exemplu, am schimbat bucsele de bascula cu cele de Cupra la 60.000 km, acum am 118.000 km si nu au nici o problema. Acum o saptamana am schimbat pentru prima data de cand am masina, acelasi numar de km de mai sus, bieletele antiruliu. Vreau sa vad pe cei care pun bielete antiruliu Lemforder, Swag sau alte firme sa atinga aceeasi performanta.

Alinux, ce fel de joc are roata, orizontal sau vertical? Cand misti de roata stanga dreapta, cu masina ridicata pe elevator, ai cumva si vreun zgomot ca o frecare, de ansamblu gripat? De asemenea, cand misti de volan pe loc, mai mult, ai acelasi zgomot? Daca da, atunci sunt flansele de amortizor. Nu au nici o treaba rulmentii de la amortizor, nu se duc asa de usor. Si eu te sfatuiesc sa schimbi ambele flanse, dar doar daca ele sunt problema. Daca jocul e pe verticala intr-adevar pot fi bucsele de bascula, dar daca zici ca le-ai schimbat acum 10.000 km ma cam indoiesc sa fie ele problema.

Modificat de cristian
Link către comentariu

bucsele de cupra sunt le-ai luat pe original?

Link către comentariu

Da, pe original, de la un dealer Seat.

Modificat de cristian
Link către comentariu

scuze,de fapt ma interesa pretul. :)

Link către comentariu

Acum 3 ani au fost cam 60 RON amandoua, sunt sigur ca acum nu sunt mai mult de 100 RON amandoua.

Link către comentariu

@cristian: jocul e pe verticala..dar numai cand roata sta pe sol. Cand ridic masina..nu mai are niciun joc nimic, niciun sunet nimic. Am sa schimb numai flansele si de data asta am sa pun piese de o mai buna calitate. Bucsele de la spate is praf, pentru ca s-au uitat si cei de la service..si ziceau ca is terminate, nu mi-a venit sa cred si m-am uitat si eu..si is rupte, nu chiar de tot dar totusi( deocamdata nu trancane nimic, anul trecu cand le-am schimbat cand puneam frana se auzea fier pe fier de la ele..momentan nu). Va multumesc pentru raspunsurile de pana acum, saptamana ce urmeaza am sa merg la service sa imi schimbe flansele. Am inteles ca trebuie o presa pentru arcuri, ca altfel le schimbam eu.

Link către comentariu

Exista bucse normale, versiune noua, in x (cele vechi au doar 2 brate, astea au 4), incearca-le pe astea. Nu am codul acum de produs, insa diseara il pot posta, daca e nevoie. Cele de Cupra sunt o idee cam tari, iar la ce drumuri aveti voi in Iasi nu cred ca sunt o idee foarte buna. Daca ai terminat o pereche de bucse in 10.000 km e cam tragic.

Link către comentariu

• 1 month later...

Am si eu aceeasi problema cu jocul rotii ,am schimbat amortizor si flansa cu rulmentul de sarcina si pivotul,si tot are joc.ma gandesc sa nu fie bieleta antiruliu,

astept pareri

Link către comentariu

• 2 months later...

am si eu un astfel de joc, pe verticala, dar e un joc fix, nu elastic, cum ar fi de ceva bucsa de cauciuc. si e destul de mic, dar se simte.

am zis ca e pivotul si l-am schimbat. jocul a ramas la fel :(

ar putea fi rulmentul?

Modificat de johny77
Link către comentariu

Aceleasi simptome le aveam si eu .. era de la flansele amortizorului . Le-am schimbat o data cu amortizoarele si nu mai are joc .

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!