Jump to content

Horcait in filtrul de aer la decelerare

Dragos1974
 Share

Postare recomandată

Salut, am avut diverse filtre sport. La unele dintre ele nu apare nici un zgomot (suierat, fluierat, horcait, fasait), dar la altele apare, mai ales pe decelerare (cand se ia piciorul brusc de pe acceleratie dupa o turare "sanatoasa"...seamana cu un "horcait", sigur este produs de aer (ca nu avem altceva pe acolo), dar nu inteleg de ce apare.

Eu ma gandeam la urmatorul fenomen:

Anumite filtre sunt mai restrictive, practic cand in accelerare turbina cere mai mult aer decat poate asigura filtrul, se creeaza o "presiune" mai mare (scuze daca folosesc termeni aiurea, nu sunt de specialitate), iar la decelerarea brusca, scazand si presiunea, cumva apare acel "horcait".

Are cineva o alta explicatie?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 7 months later...

Asa am si eu :| la vw touran bkc , numai ca se aude nu mai la rece , ai rezolvat-o ?

Link către comentariu

la 1.9 TDI horcaitul la decelerare e normal. scrie si prin cartea de service pe undeva..o sa caut si o sa postez citatul.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

uite...citat din instructiunile de service:

Noise during engine deceleration

In Škoda Octavia Combi 1.9/74 kW TDI ,PD ,4X4 vehicles, a specific noise may occur during the engine

deceleration. The clearest manifestation of this noise occurs around 2000 rpm when changing gears –

when revolutions of the engine decrease.

This is not a defect but a characteristic feature of this vehicle type caused by the rotary engine parts

running out. Therefore it is necessary to explain the cause of the noise to the customer and not to repair

the vehicle!

Modificat de MihaiO2
Link către comentariu

Mihai, este foarte interesant ce ai postat acolo din instructiunile de service, poti sa ne dezvalui si noua sursa sau sa dai si altora documentatia din care face parte fragmentul de mai sus.

Multumesc.

Link către comentariu

Interesant, eu cautam sursa acelui fenomen de mai multi ani :) am banuit turbina, acum inteleg ca e de la motor, la trecerea de la accelerare (cresterea rapida a turatiei) la decelerare (scaderea rapida a turatiei) si pare logic, pentru ca pe langa "latrat" (cum ii spun eu, pentru ca se aude ca si cum latra un caine afara) se simte si un hac hac in masina.

Link către comentariu

Interesant, eu cautam sursa acelui fenomen de mai multi ani :) am banuit turbina, acum inteleg ca e de la motor, la trecerea de la accelerare (cresterea rapida a turatiei) la decelerare (scaderea rapida a turatiei) si pare logic, pentru ca pe langa "latrat" (cum ii spun eu, pentru ca se aude ca si cum latra un caine afara) se simte si un hac hac in masina.

hehe :) eu credeam ca e de la ambreiaj, ulterior am mai condus doua ca a mea si faceau la fel... :)) si intamplator am dat peste informatia aia..si m-am linistit. face "har-har-har-har" asa, din ce in ce mai incet :) stiu.

Link către comentariu

the_punkreas2003

La mine zgomotol se auzea din cauza grupului de valve. Si luam limp la acceleratie puternica.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!