Jump to content

Passat B7/Superb noi vs A8/Phaeton/Seria 7/S-Klasse, etc.

EmilianPop
 Share

Postare recomandată

2. Consumul nu e singurul avantaj al motorului diesel. La faptul ca unii parcurg distante foarte mari cu o astfel de masina iar distanta pe care o pot acoperi fara realimentare este importanta, te-ai gandit?

3. Cuplu cât să rupi gâtul cuiva, se pune?

2.0 TDI 140 CP are cuplul apropiat de 3.2 FSI/MPI V6 250 CP, asta ca fapt divers.

Modificat de gHapciu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mariusx

17

• PTDA

14

• nsm

9

• Ice_2k

8

Top Posters In This Topic

se pune, dar nu prea conteaza, pt ca si intr-un V8 benzina ai destul. Te cam apropii de 500 nM. Faptul ca la diesel ai turbo-lag, si o veriga foarte slaba, anume turbina, se pune? Faptul ca ai o plaja scurta de turatii la diesel se pune? Haideti ca oricum de la inceputul topicului s-a scris numai off-topic, sa nu o dam si in benzina versus diesel.

Link către comentariu

Oricum topicul s-a dus

Link către comentariu

@spb Te rog sa te documentezi inainte sa scrii ca ma contrazic pe randul urmator...

RCD510/Bolero este un cd changer cu cititor de SD si touch screen color FARA NAVIGATIE pe care vezi si functiile climatronicului si senzorii de parcare. Vezi pe site www.vw.ro

Eu le am pe amandoua (RCD 510 pe Polo si Bolero pe Superb).

Vw nu avea hartile Romaniei nici in 2007 dar avaeau tupeul sa-ti vanda navigatie OEM fara harti de Romania. Ma indoiesc ca pentru Audi A8 au facut hartile acum 7-8 ani de zile ca sa vanda 10 masini in total. Poate la Mercedes ca s-au vandut 20 de masini sa fi pus :lol:

Link către comentariu

Masina noua e in mod evident noua. Tu esti primul care se f

Link către comentariu

@Konfabulator, stai un pic...tu din ce tara scrii? Ca eu am crezut ca esti din CJ. Ce treaba am eu cu Norvegia, Finlanda, etc...

Cat despre value for money, sincer, cred ca nu ai inteles despre ce e vorba. Daca de la skoda nu primesti mult la un pret mic, nu mai stiu ce sa cred. Parerea mea e ca dintre toate tipurile de masini care se comercializeaza in RO, Skoda sta cel mai bine la raportul calitate/pret. Sta de ex mult mai bine decat VW si audi, pt ca la cele doua se plateste si brandul, sigla de pe capota, La fel cum VW sta mai bine decat Audi. Cine ma contrazice la ultimele 2 propozitii, parerea mea e ca nu intelege expresia "value for money".

Si inca o chestie, Hudrea, nu toata lumea e interesata de "value for money". Pt unii masina e un mijloc de transport, si pe acestia chiar ii intereseaza sa se poata baza pe o masina buna, sa plateasca cat mai putin pt cat mai mult, in schimb pt altii e un membru din familie, un trofeu, un mijloc prin care ei cred ca urca pe scara valorica in viata, si apoi mai sunt pasionatii.

Pt toti acestia din urma, banii nu prea conteaza cand vine vorba de masina. Dar...sa stii ca nu inseamna neaparat ca ei gandesc gresit. Ar fi groaznic sa gandim toti la fel.

Modificat de paul.todea
Link către comentariu

Konfabulator,

200 EUR ora de manopera? Chiar si 120 EUR (la service-urile competente dar care nu sunt de reprez.) mi se pare exagerat! Ca sa fiu sincer chiar si 200/120 RON ora mi se pare mult.

Preturile sunt cu TVA?:rolleyes:

Modificat de VNB
Link către comentariu

pai asta ziceam si eu...la BMW Cluj, ora de manopera e 170 de LEI, la Skoda cred ca e in jur de 100 lei.

Link către comentariu

Konfabulator,

200 EUR ora de manopera? Chiar si 120 EUR (la service-urile competente dar care nu sunt de reprez.) mi se pare exagerat! Ca sa fiu sincer chiar si 200/120 RON ora mi se pare mult.

Preturile sunt cu TVA?:rolleyes:

cand ai 3-4mii salariu nu e mult deloc.

nu toata lumea e interesata de "value for money"

q.e.d.

Ar trebui sa scrii mai putin si sa citesti mai mult.

Link către comentariu

Value for money - nu se refera la comparatia a doua produse in starii diferite.

mai pe romaneste "Value for money" e raportul pret/calitate. Ai putea sa compari 2 masini noi dar in nici un caz nu una noua cu una sh.

Link către comentariu

asta e maxina...bravo ma!

:lol: :lol: :lol:

Link către comentariu

Hudrea, eu nu am fost nepoliticos cu tine, oricum se pare ca te uiti degeaba la Top Gear. Exact ca si mine, si mariusx sustine ca "value for money" inseamna calitate/pret. E clar ca tu nu stii ce inseamna, si in acelasi timp e trist ca aduci in discutie niste lucruri pe care nu le stapanesti. As putea sa iti raspund cu aceeasi moneda, dar prefer sa nu o fac, tocmai pt ca am citit zeci de mii de pagini pana acum.

Link către comentariu

@spb Te rog sa te documentezi inainte sa scrii ca ma contrazic pe randul urmator...

RCD510/Bolero este un cd changer cu cititor de SD si touch screen color FARA NAVIGATIE pe care vezi si functiile climatronicului si senzorii de parcare. Vezi pe site www.vw.ro

Eu le am pe amandoua (RCD 510 pe Polo si Bolero pe Superb).

Vw nu avea hartile Romaniei nici in 2007 dar avaeau tupeul sa-ti vanda navigatie OEM fara harti de Romania. Ma indoiesc ca pentru Audi A8 au facut hartile acum 7-8 ani de zile ca sa vanda 10 masini in total. Poate la Mercedes ca s-au vandut 20 de masini sa fi pus :lol:

Scuze, am citit RNS 510. Nu ma asteptam sa pomenesti de un cd-changer in contextul navigatiilor OEM si experienta ta cu navigatia aftermarket.

Colegii cu navigatie OEM Audi de acum 7-8 ani pot confirma sau infirma daca hartile de Romania sunt disponibile.

Link către comentariu

Hudrea, eu nu am fost nepoliticos cu tine, oricum se pare ca te uiti degeaba la Top Gear. Exact ca si mine, si mariusx sustine ca "value for money" inseamna calitate/pret. E clar ca tu nu stii ce inseamna, si in acelasi timp e trist ca aduci in discutie niste lucruri pe care nu le stapanesti. As putea sa iti raspund cu aceeasi moneda, dar prefer sa nu o fac, tocmai pt ca am citit zeci de mii de pagini pana acum.

te rog nu mi te mai adresa,nu vreau sa ne intersectam,ok?

Link către comentariu

Ideea a fost sa prezint diferenta de pret intre reprezentanta VW si un oricare alt service care isi face treaba calumea, de aici exceptand asa-zisii "mecanici de garaj".

Da, preturile sunt cu TVA.

Indiferent de reprezentanta diferenţă este, iar aceasta diferenta poate reprezenta diferenta de pret la service-area (nu stiu daca e in dex sau nu :lol: ) unei masini putin mai scumpe. Asta daca ai o pasiune (sau nevoie) pentru asa ceva.

Edit:

Raporul calitate/pret poate fi folosit in comparatia a 2 masini, fie ele noi sau sh.

Ex: Pentru acelasi pret platit pe un Passat B7 nou puteai cumpara un Audi A8 second-hand care are o calitate mai buna a materialelor, finisajelor, s.a.

repet! daca te intereseaza asa ceva.

Modificat de Konfabulator
Link către comentariu

Konfabulator,

Spune-ne daca este vorba de EURO sau RON.

Multumesc

Link către comentariu

:offtopic: Pretul e echivalentul in Euro (citeste postul de pe pagina anterioara mai atent) a monedei norvegiene.

Ideea a fost sa prezint diferenta de pret intre reprezentanta VW si un oricare alt service...

Modificat de Konfabulator
Link către comentariu

:offtopic: Konfabulator,

Scuze, n-am vazut in postul tau din pagina anterioara "monedei norvegiene". De fapt, am recitit postul mult mai atent si tot nu vad "monedei norvegiene". Sincer, vazand la semnatura Cluj, ma miram ca scrii "aici in nord". Abia acum inteleg ce voia sa spuna Hudrea cu 3-4 mii salariu. Se referea la salariu de 3-4 mii de EUR (in Norvegia).

Cu stima.

Modificat de VNB
Link către comentariu

hudrea, daca nu vrei sa ne "intersectam", atunci nu te intersecta cu mine. Cred ca sunt pe acest forum cu mult mai batran decat tine, nu am avut nici o tangenta cu nimeni, dar cand ma abordezi si ma trimiti sa citesc, tocmai tu, care in postul 86 te adresezi cu "ma", e un pic amuzant. Mai amuzanta e prostia cu care dezinformezi si nu accepti ca nu ai dreptate, si mai amuzant decat atat e felul in care ma trimiti la plimbare spunandu-mi "te rog nu mi te mai adresa,nu vreau sa ne intersectam,ok? ", dupa ce tu m-ai abordat primul in postul 84, trimitandu-ma sa citesc.

Link către comentariu

Hudrea si Paul: daca aveti ceva de lamurit, o faceti in privat. Urmatorul post (al oricui) care ataca interlocutorul (in loc de a ataca ideea), ia warning.

Link către comentariu

A si apropo de garantie si service:

Superb-ul vine nou cu 4 revizii gratuite pana la 60k inclusiv si garantie pe VIATA la motor.

Iar ca si chestie generala o revizie la skoda superb e intre 5-7 mil ceea ce e decent.

Imi cer scuze pentru mica deviatie, dar de cand da skoda garantie pe viata la motor ??

Maine imi mai cumpar 2 Skode si versusul asta nu-si mai are rostul.

Link către comentariu

de vreo 6 luni de zile la 2 reprezentante din ce am gasit eu (iasi si piatra neamt).

Mai bine vezi oferta lor :

http://skoda.openservice.ro/promo/fluturasi_martie_2011.jpg sau

http://www.uniservicegraitaru.ro/images/banners/oferta-vanzari-varamic.jpg

Modificat de mariusx
Link către comentariu

Daca oferta pe viata la motor, e restrictionata ca cea standard (tot la motor) (injectoare, si multe altele) si nu vad cum ar fi altfel, e doar o buna reclama pt creduli.

In Germania, cei de la Opel au incercat sa introduca o garantie 'pe viata' (supusa unor termene si conditii) si s-a lasat cu scandal si interzicerea sintagmei 'pe viata' pentru ca in practica garantia acoperea maxim 160000km.Ceea ce nu era rau dar pana la Opel for life e totusi o distanta...lunga.

Link către comentariu

Deci?, eu raman la parerea ca masina sh merita . Iar o masina sh nu inseamna 150.000km... Devalorizarea e mai mica dupa 3 ani, etc etc... si totusi astept, cu surprindere si nerabdare, o pozitie a initiatorului.

Link către comentariu

eu am vb cu cei de acolo si garantie e pe viata sau pe 10 ani sau cat o fii atat timp cat faci revizia la ei.

Nu e o garantie oferita de skoda ci de reprezentanta.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!