Jump to content

Passat B7/Superb noi vs A8/Phaeton/Seria 7/S-Klasse, etc.

EmilianPop
 Share

Postare recomandată

Aceasta problema am avut-o si eu cand mi-am luat masina cand aveam sa aleg intre un Passat B6 Highline destul de dotat second sau masina actuala si am mai avut multe discutii pe tema asta iar din acest motiv am deschis acest topic pentru a afla si parerile voastre. Sa zicem ca propunem sa investim intr-o limuzina 30000 euro. Ce sa alegem? Modeulul nou de Superb sau Passat cu o motorizare decenta + destule extra dotari se incadreaza in acest pret. Dar de aceasta suma ne putem uita la multe masini second din clasa superioara cm ar fi un Audi A8, Vw Phaeton, A6, si altele care nu fac parte din concernul VW (seria 7, S-klass, etc. Cu an fabricatie intre 2005-2007 si km intre 100k-200k gasim destule oferte tentante second la aceste masini care au dotari superioare Superb-ului sau Passat-ului. Voi ce ati alege?

Modificat de WVWZZZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mariusx

17

• PTDA

14

• nsm

9

• Ice_2k

8

Top Posters In This Topic

Eu am ales Superb nou in loc de Audi/BMW second din ratiuni de costuri.

Sa exemplific:

- Casco la Superb nou e la sfert de pret fata de BMW sau Audi (Allianz 750 EUR pe an fata de 2000-3000 ptr un BMW sau Audi gama medie)

- Garantia de 2 ani in care daca e sa-ti pice ceva serios iti pica si o repari pe garantie si ai scapat

- Masina noua = norme poluare up to date (EUR 5, filtru particule, emisii carbon scazute) ceea ce inseamna taxa de inmatriculare mai mica si consum mai mic

- cauciucuri, consumabile (gen distributie si alte curele), farurile cu xenon sunt noi si nu ai costuri cu inlocuirea lor.

- programul REMAT cu ajutorul caruia am scazut 1500 EUR in plus fata de discountul dealerului

Alte motive ptr care am luat masina noua

- masina noua nu are urme de uzura (tapiterie impecabila, parbriz fara zgarieturi, faruri+vopsea fara matuiala inevitabile de dupa 3-4 ani)

- la masina noua VAG poti sa o configurezi dupa gustul tau - culoarea int si ext, ooptionale mai deosebite (eu am luat de ex parbriz incalzit electric)

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

Te-ai gandit la VW Phaeton ? Mie mi se pare alegerea nr 1 din clasa ei. Daca ar fi sa aleg, asta as alege, poate doar Mercedes sa ma incante mai mult, dar si dif de bani bineinteles.

Link către comentariu

• Administrator

Vezi si acest topic... sunt 14 pagini de discutii visavis de subiect

Link către comentariu

Phaeton in comparatie cu Superb? E "ceva" diferenta de pret, avand in vedere ca cel mai ieftin Phaeton e putin peste 64.000 Euro.

Link către comentariu

• Administrator

Am sters posturile Offtopic iar Topicul a fost redenumit.

Rog respectati subiectul si dorinta initiatorului

Mersi

Link către comentariu

Am avut ocazia sa ma aflu in ambele situatii,si anume sa cumpar o masina de noua si apoi una SH,ce sa zic una noua e ok in conditiile in care ai banii necesari sa iti iei exact ce vrei tu pe ea,la una SH e asa cum ai zis si tu sare media si la marca si la optiuni insa eu unul m-am ferit sa iau o masina care de noua costa 40000 si SH era 13000 ,este imposibil ca dupa 3-4 ani sa ii scada in halul asta valoarea,concluzie pe genul asta de oferte scrie mare TZEAPA,deci in final daca ai bani sa iti iei o masina noua cu tot ce iti doresti tu pe ea,merita daca nu ,eu as opta pt una sh.

Link către comentariu

cristi, eu ma refeream la un Phaeton second vs. Superb-ul nou. Evident ca cele doua nu se afla in aceeasi clasa. :)

Modificat de emi_arad
Link către comentariu

Cam pe unde ati vazut voi A6 etc care costa 30000 si are faruri matuite, tapiterie murdara si 200000km?

De parbriz zgariat sau cu lovituri de pietricele poti sa ai parte si in primii 5000 km.

Cu asemenea suma cumperi A4, A6, Phaeton cu motorizari si dotari de top cu km absolut decenti si vechime de maxim 2 ani.

In privinta valorii asigurarii casco este iarasi mistificare(poate gresesc in cazul BMW-ului unde intradevar valorile sunt mai mari).

Chestiunea cu garantia, din punctul meu de vedere, este doar o gaselnita de marketing, care iti ofera doar confortul mental asteptat de client.

Un Sh din clasa superioara celei a Superbului, la acest nivel de pret este alegerea mea.

Link către comentariu

@Tilu

Topicul acestui versus include Passat si Superb noi contra S-Klasse, Phaeton sau A8 (cu indulgenta A6)

Nu are ce cauta A4 care e jumate la interior fata de Superb sau A8 ...

Iar S, 7xx sau A8 de 2 ani e peste 40000 EUR in vers de baza cu 100 k km (care nu cred ca pot fi prea reali deoarece cine isi permite asa masina merge de rupe, daca nu proprietarul macar soferul, angajatii, copii etc)

Revenind la oile noastre, la o masina de clasa lux de 4-5 ani vechime costurile de intretinere sunt uriase.

Cat costa 4 cauciucuri pe 18 sau 19 ? Cat cost 2 becuri cu xenon originale? Cat costa un set de jante (cele de pe masina sunt sigur strambe dupa 4 ani) Cat costa casco? Cat cost 2 oglinzi heliomate care se fura grupa mare (la casco ai fransiza)?

Cat costa sa schimbi uleiul la transmisia automata?

Cat costa impozitul la 3000 cmc?

Si nu uitati ca proprietarii in general sunt (in Romania fie manelisti, pseudo analfabeti, mafioti, sau in cel mai bun caz oameni de afaceri care nu fac afaceri proaste sa vanda o masina beton pe bani putini)

Daca iti permiti lejer toate acestea, go ahead si cumpara masina visurilor... daca nu, fa ca mine ia un Superb nou cu motorul diesel de top si enjoy life :icon_thumright:

Modificat de nsm
Link către comentariu

Mie mi s-a parut ca e mentionat si A6-le.

Ca spatiu interior Passatul si Audi A4 B8 sunt comparabile.

Daca tu esti indulgent cu A6-le si ii faci o favoare sa il bagi in aceeasi oala cu Superbul(fie el cat de nou) atunci sa fii sanatos.

Daca comparam numai cat spatiu ai la picioare pe bancheta, trag concluzia ca tu ai sofer. :blah_:

Banuiesc ca stie initiatorul topicului cat costa sa intretii o masina SH.

Ca la cele noi intretinerea e platita de garantie.

Si nu ma refer la seconduri cosmetizate in Romania.

Toate masinile e bune, noi sa fim sanatosi.

Link către comentariu

eu sunt de acord cu nsm.

Am avut un buget sa iau de exemplu audi a6 allroads sh dar am ales Superb 4x4 170 CR tdi nou.

Poate multi vor rade si vor spune ca nu ai cum sa compari cele 2 masini si poate au dreptate dar :

Din toate punctle mele de vedere superb-ul a iesit mai bine ca A6 :

- Masina noua vs masina SH

- Cheltuieli cu masina 0 pentru urmatoarii 75.000 km (reviziile gratuite si in rest nu vad pe ce sa cheltui banii)

- Casco sensibil mai ieftin.

- Optionale la fel sau chiar mai bine dotat decat a6 sh (adica scaune piele ventilate , trapa panoramica mare, xenon cu functie cornering, portbagaj cu deschidere electrica, si multe alte chestii din astea)

- Consum sensibil mai mic ~ 2 Litri la /100 Km

- Motor tehnologie mai noua (CR vs TD la sh)

- Costuri sensibile mai mari (duble sau chiar triple) la taxe de inmatriculare, impozite etc. la SH.

- Posibilitatea de a avea probleme cu masina sh (nu poti sti exact ce cumperi) cu cat o iei mai ieftin cu atat de rupta este.

- sa nu mai zic de posibilitatea de a o configura exact cum vrei tu.

Avantaj SH:

- Ai o masina de prestanta mai mare ... una e audi si alta e skoda.

Ca Phaeton sunt multi care habar nu stiu ce e aia ... tot vw e :D adica cum e skoda pe langa vw asa e vw pe langa audi.

Link către comentariu

Pai nici nu putem sa avem aceleasi optiuni, pentru ca una dintre piete s-ar prabusi.

Comparatii bombastice unde masinile sh sunt musai PD, rupte, fara xenon, trapa si alte minunatii(de parca optiunile acestea tocmai s-au inventat) sunt total neproductive.

Ba da, produc ceva...flame-uri.

Firmele serioase nemtesti(adica cele mai multe) iti vand de regula masina in stare perfecta de functionare. Aici nu vorbim de masini de 3000 de euro ci de 30000 de euro.

Comparatiile astea sunt ca un blender care "toaca" fara discernamant optiuni si prejudecati.

Sper ca fiecare sa fie satisfacut de alegerea facuta.

Dar daca ai dat gres? Si nu-ti place ce ai ales in urma unui scurt drive-test?

Sau inainte ai mai condus vreodata o masina dintr-o clasa superioara ca sa poti face o comparatie obiectiva?

Sunt, cred eu, prea multe cazuri particulare, astfel incat cineva sa aiba o reteta infailibila.

Link către comentariu

La mine a fost asa , anul trecut : masina noua,diesel,manuala .Buget max 30.000 euro.

Si am inceput configuratiile : am inceput cu Superb Combi , am adaugat ceva optionale xenon ,jate etc , am ajuns la 32.000 :vaidecapulmeu: dupa aceea am inceput cu Passat CC dotari,jante ,tapiterie piele 35-36.000 euro si am terminat cu Mercedes C class 29.900 tva inclus la care am adaugat ceva optionale si am ajuns la 34.300 euro , diesel,manuala, piele, xenon,etc.

Am ales Mercedesul, impozit 1100ron , casco pe un an 10.000 ron.Nu regret alegerea facuta

Modificat de b97dmt
Link către comentariu

Pentru o masina second ar exista doua conditii in opinia mea: 1. veche de maxim 1-2 ani. Mai mult nu. Si vorba unui prieten mecanic de al meu: o masina tarata pe drumurile din romania nu prea mai e masina. Eu unul am patit-o chiar cand am iesit cu Superbul din reprezentanta in drum spre casa cand m-am ales cu o janta ovalizata putin multumita drumurilor noastre.. Deci 2. sa fie de dincolo preferabil Germania.. Acum nu zic ca ei is sfinti cu masinile lor dar totusi la o masina veche de 1-2 ani ai sanse mai mici, sa nimeresti una cu defectiuni majore, ca in Romania.. Si da, si in cazul meu multi se dadeau experti ca de ce nu mi-am luat a6 sau a8, sau bmw, etc. Ca nu se compara si alte prostii de genu. Eu unul nu regret nici un ban care l-am dat pe masina. Functioneaza perfect. )

Modificat de emi_arad
Link către comentariu

b97dmt nu e vb de regrete de alegerea facuta ci faptul daca iti permiti sa intretii aceasta masina.

calculand la rece tu platesti cam 12.000 poe an impozit casco si rca. asta inseamna aproximativ 3000 de euro. in 4 ani inseamna 12000 de euro.

Pe cand la skoda superb la ajungi maxim la 1800. ceea ce inseamna cam jumatate. sa nu mai vb de revizii si altele.

Sa nu mai vb si de valoare de revanzare.

Mie nu imi pare rau ca mi-am comandat superb-ul combi 4x4 170 cai cr + 16 optionale. pretul ajungand undeva pe la 35 mii.

Singurul regret pe care il am e faptul ca dureaza al dracului de mult fabricarea lui ... adica ~6-7 luni.

Pai mercedes in aceeasi configuratie nu gasesti sub 45 mii.

Referitor la SH .. daca vrei sa dai 30 mii pe un sh .. e obligatoriu sa ti-l iei din Germania .. dar asta inseamna alta cheltuiala drum cazare mancare .. zile pierdute etc.

Si sa nu mai punem la mana faptul ca nu toti au stofa de "afacerist" sa se duca in germania si sa gaseasca o masina care sa fie si buna.

Daca nu trebuie sa trimiti pe cineva si asta inseamana alti bani si trebuie sa ai incredere in el.

Eu spun din proprie experienta ...

Link către comentariu

Pentru ca initiatorul topicului nu e de fapt interesat de acest comparativ, singurul lui scop fiind acela de a ne verifica abilitatile literare, imi permit sa mai scriu.

@Mariusx- banuiesc ca cineva care "investeste" 30000 intr-o masina, isi permite si un mic concediu in Germania. Nu trebuie neaparat sa ai stofa de "afacerist", ai nevoie doar de o persoana de incredere pentru asta.Eu unul la ultimele 4 masini am aplicat aceasta reteta si inca n-am dat gres.

Fa te rog un efort si estimeaza pretul masinii tale peste 3 ani cand va avea 100000km.

Sau de ce nu, care este pretul masinii peste un an?

Ca sa nu mai vorbesc de calvarul asteptarii de 6-7 luni pana la livrare!?

Eu inteleg ca fiecare isi iubeste alegerea(care pentru el este cea mai buna), dar e putin fortata orice comparatie din acest versus. Mai putin atunci cand intra in discutie banii.

Iti doresc asteptare usoara!

Link către comentariu

Pentru ca initiatorul topicului nu e de fapt interesat de acest comparativ, singurul lui scop fiind acela de a ne verifica abilitatile literare, imi permit sa mai scriu.

Nu stiu de unde stii tu scopurile mele dar in fine. Nu vreau sa deviez de la subiect. Mi s-a cerut parerea de multe ori in legatura cu astfel de intrebari si sunt curios cum vad colegii de pe forum lucrurile cand vine vorba de achizitionarea unei masini. Pentru ca primul lucru care te intrebi cand vrei sa iti iei o masina (de obicei) e: noua sau second? Iar de suma mentionata mai sus masinile din titlu par cele mai accesibile. Momentan nu urmaresc sa imi achizitionez alta masina dar asta nu inseamna ca am "alt scop" cu acest topic :blink: .

Sa revin la subiect, pe mine Casco ma duce pe la 350 RON/luna. Dupa un calcul online, oferta de casco la un Audi A8(am presupus: an 2006, 3.0 TDI, 140.000 km), Suma este de 4714 EUR/an, si cu reducere 3771 EUR/an. Deci undeva pe la 392/314 Euro pe luna. Si fiind din 2006 sunt toate sansele sa mai cada cate-o piesa, alti bani, apoi service-urile etc.

Link către comentariu

Poate ca Tilu a spus-o prea pragmatic, dar tu ai luat deja o decizie, ti-ai comandat o Skoda noua. Deci scopul acestui topic este doar e a mai avea ceva discutii doar de dragul de a scrie (iar la versus sunt tot timpul contradictorii).

Eu nu inteleg totusi ce cauta A8, seria 7 si S-Klasse aici. Inteleg ca facem comparatia la pret, dar mai bine am vorbi despre Superb noua versus A6, seria 5 si E-Klasse cu 1-2-3 ani vechime. Si se incadreaza mai bine la clasa si la pret. Si pana la urma, masina aia SH poate chiar sa mai fie in garantie. Si la o asa vechime si la 30.000 de euro, nu poate fi vorba de o masina obosita si cu defecte ascunse, adica nu in cele mai multe cazuri.

Intotdeauna vor fi oameni care prefera masinile noi, ca altfel s-ar duce piata auto de rapa.

Link către comentariu

eu sunt clar adeptul cumpararii unei masini noi, dar parca 30-32000 pe o skoda mi se pare mult de tot. eu as avea pretentia in banii astia macar la 5 ani garantie.

Link către comentariu

@mariusx : Eu am spus optinuea mea de anul trecut , fiecare stie ce-si doreste ce asteptari are de la masina , sa dai 31-33000 de euro pe un superb e foarte mult , nu se justifica.Consider ca superbul merita undeva la 22-25.000 euro , aici in plaja asta de pret nu cred ca are rival prestatii/pret/fiabilitate etc. Asta este parerea mea , sunt convins ca masinuta e foarte misto cu 4x4 si 170 cp plus alte optionale , dar la revanzare din pacate nu va sta in pret.

Link către comentariu

Poate ca Tilu a spus-o prea pragmatic, dar tu ai luat deja o decizie, ti-ai comandat o Skoda noua. Deci scopul acestui topic este doar e a mai avea ceva discutii doar de dragul de a scrie (iar la versus sunt tot timpul contradictorii).

Eu nu inteleg totusi ce cauta A8, seria 7 si S-Klasse aici. Inteleg ca facem comparatia la pret, dar mai bine am vorbi despre Superb noua versus A6, seria 5 si E-Klasse cu 1-2-3 ani vechime. Si se incadreaza mai bine la clasa si la pret. Si pana la urma, masina aia SH poate chiar sa mai fie in garantie. Si la o asa vechime si la 30.000 de euro, nu poate fi vorba de o masina obosita si cu defecte ascunse, adica nu in cele mai multe cazuri.

Intotdeauna vor fi oameni care prefera masinile noi, ca altfel s-ar duce piata auto de rapa.

Titlul initial al topicului era nou vs second. Cele mentionate mai sus erau doar cateva variante din masinile second care se incadreaza in pret. Desigur ca suna mult mai ok o comparatie intre superb si a6/seria5/e-klasse decat cea din titlu. Doar ca am pus si modelele din clasa de lux pentru ca la acel pret se incadreaza multe din ele cu vechime de 4-5 ani. :)

Modificat de emi_arad
Link către comentariu

Stiu care era titlul initial, dar titlul asta a fost pus de catre un moderator care a extras ideea principala din primul tau post.

Se poate ajunge la o comparatie si cu A8 de cativa ani, putem sa mergem mai departe sa gasim si un Bentley sau un Porsche la 30.000. La pretul asta, paleta de masini SH este extrem de larga. Dilema adevarata e daca sa iei o Skoda Superb noua sau un A6 la aceeasi suma de bani. Caz concret, am gasit la o cautare simpla un A6 din 09/09 cu 58.000 km, 2.0tdi 170ps, pare ca are destule optiuni, la 28.000 euro in Germania, la un dealer Audi/VW/Skoda. Si sunt multe asa. Masina care cu nici 2 ani in urma a costat vreo 50.000 euro (cred, nu sunt la curent cu preturi asa ridicate). Incercam sa gasesc un versus pe masura, nu unul in care sa spui ca masina are n kilometri, are prea multi ani vechime, a fost alergata etc.

Link către comentariu

b97dmt vezi ca e o mica diferenta intre clasa compacta cum e mercedes c class si clasa medie.

paul.todea vezi ca sunt reprezentati skoda care ofera 4 revizii gratuite , 2 itp si garantie pe viata la motor.

Referitor la garantia sh .. da in germania , belgia e obligatorie (6,12 luni) dar e valabila de la dealerul de unde ai cumparat-o.

Din cacate am vazut cumparatorul e interesat de o masina din clasa medie (nou sau sh) sau din clasa mare sh dar ceva mult mai veche.

Din punctul meu de vedere, eu sunt deacord cu psebi : si versus-ul il vand intre superb si A6.

Cum a dat si el exemplu la 28 mii cu ~60k si motorul de 170 cai.

Daca comparam aceste 2 cazuri vedem ca ai aproape aceleasi masini, doar diferente mici de design calitate etc.

Diferentele mai mari sunt de impresie. NU o sa intoarca multa lume dupa skoda superb dar dupa un audi a6 negru ... :P

Referitor la skoda superb de 32-35 mii. E adevarat ca suma e mare .. deja vb de masini din gama premium.

Dar daca vedem ca skoda superb in cel mai scump model de echipare si motorizarea cea mai buna tdi costa 28300 de euro, inseamna ~5-7000 mii in optionale e si 4x4.

Vrei o masina ok la un pret super uite configuratie : Skoda superb Elegance : 2.0 TDI CR DPF / 103 kW (140 CP), manuala, 6 trepte 25.928 euro cu TVA. SI e foarte bine dotata (are si xenon)

Iar lista de optionale la skoda (la fel si la opel insignia si vw passat ) , din punctul meu de vedere e de masina premium:

Scaune ventilate,

parbriz incalzit ,

porbagaj electric,

parcare automata,

plafon panoramic electric (A nu se confunda cu trapa) etc.

E adevarat ca poate sunt putin subiectiv, dar Nu degeaba skoda superb a fost foarte apreciata de englezi.

Link către comentariu

Am avut un buget sa iau de exemplu audi a6 allroads sh dar am ales Superb 4x4 170 CR tdi nou.

- Motor tehnologie mai noua (CR vs TD la sh)

da ce motor PD avea acel allroad ?

@mariusx : Eu am spus optinuea mea de anul trecut , fiecare stie ce-si doreste ce asteptari are de la masina , sa dai 31-33000 de euro pe un superb e foarte mult , nu se justifica.Consider ca superbul merita undeva la 22-25.000 euro , aici in plaja asta de pret nu cred ca are rival prestatii/pret/fiabilitate etc. Asta este parerea mea , sunt convins ca masinuta e foarte misto cu 4x4 si 170 cp plus alte optionale , dar la revanzare din pacate nu va sta in pret.

aia e zona de pret corect a superbului.

eu am iesit la 24000 cu toata treaba.

colegul nostru e liber sa plateasca cat vrea, singura problema e ca peste 4-5 ani dotarile extra se vor "topi" in aceeasi zona de pret, eventual ajutand la vanzarea mai rapida a masinii.

pe mine sper sa ma tina mai mult de 5 ani masina. cat vom calatorii cu copii, e exact ceea ce am nevoie.

b97dmt vezi ca e o mica diferenta intre clasa compacta cum e mercedes c class si clasa medie.

si a klasse unde mai intra ?

:)

bafta cu superbu !

Modificat de oaspetele
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!