Jump to content

Bora 4MOTION

Dan R.

Postare recomandată

Salut deschid si eu primul Topic pe forum si ce putea fi altceva decat Masina mea.

Descrierea incepe cam asa :

VW BORA 1j an fabricatie 2001/1 - 1.9 TDI 74KW/101CP 4MOTION

Dotari:BordComputer

Tempomat

Climatronic

ESP

Navigatie cu display color

Incalzire in scaune

Incalzire in oglinzi

Tot felu de incalziri

Senzor de ploaie

Spalator la far

8 airbag-uri

Proiectoare ceata

CarKit Nokia 6310i(pe care nu-l folosesc)

4 geamuri si oglinzi electrice

Inchidere pe cheie

Alarma

Cotiera

Folie Omologata

Xenon in portbagaj (am renuntat la el pt ca imi facea doar necazuri)

CipTuning sau Resoftare cum i-o zice mai corect in urma careia cred ca am ajuns undeva la 130 aprox. si la un consum cam cu 0,7-1 l mai mare,ceea ce nu ma deranjeaza deloc avand in vedere cum merge masina.

Modificari majore nu am facut deoarece bugetul este cam restrans in momentul de fata si cel mai important lucru pentru mine este ca masina sa functioneze bine din punct de vedere mecanic inainte de a arata bine.

Cam atat cu vorbaria,sa punem si niste poze sa vedeti despre ce vorbesc.

post-74893-0-13803400-1308083672_thumb.j

post-74893-0-94168800-1308083682_thumb.j

post-74893-0-40791500-1308083699_thumb.j

post-74893-0-54639200-1308083712_thumb.j

post-74893-0-57403500-1308083723_thumb.j

post-74893-0-26886600-1308083731_thumb.j

post-74893-0-51572800-1308083741_thumb.j

post-74893-0-78204800-1308083768_thumb.j

post-74893-0-29700800-1308083794_thumb.j

post-74893-0-44468400-1308083825_thumb.j

post-74893-0-70059300-1308083868_thumb.j

post-74893-0-40493200-1308083905_thumb.j

post-74893-0-43355500-1308083925_thumb.j

Link către comentariu

Foarte frumoasa bijuteria ta.Sa o stapanesti sanatos, sa te bucuri de ea(ai grija sa nu o mananci :blah_: ),si sa ii faci km fara ,numar,fara numar.Ai grija de ea ca-i super!

Link către comentariu

Foarte frumoasa,eleganta si dotata!

Cadranele de vitezometru arata genial! :icon_thumright:

Link către comentariu

Imi place mult masina ta. Sa te bucuri de ea. Dar spune-mi si mie la ce te-ai referit cand ai zis "xenon in portbagaj" ?Aveai iluminare pe xenon in portbagaj?

Link către comentariu

O masina impunatoare si friendly. Felicitari si multi km intinsi ! ;)

Link către comentariu

Arata super masina. Sa o folosesti sanatos si sa aveti grija unul de altul. In privinta xenonului, care era AM banuiesc, daca e reglat bine se vede super si nu deranjeaza nici pe altii. Din cate am mai citit, la Bora farurile sunt problema.

Link către comentariu

4motion e lucrul dupa care imi pare rau ca nu-i pe masina mea.

restul dotarilor le-am pus/le voi pune candva....

sa o invarti cu placere in zapada ;)

si eu intreb...cum adica xenon in portbagaj?

in rest masina arata demential

Link către comentariu

Era o gluma pe seama faptului ca l-am dat jos pentru ca nu se vedea foarte bine cu el....plus de asta tot facea figuri ..se stingeau farurile din cauza mufelor si era Philips.

Multumesc mult domnilor,sper sa ma bucur de ea in continuare pt ca si mie imi place foarte mult si o ingrijesc la fel dar ma gandesc la acelasi model dar motorul de 150CP

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

la bora,daca vrei sa vezi bine gandeste-te la rafuru,nu la becuri.

multa lume se plange de cat de bine "bat"

incalzirea in scaune merge? la 20 de grade afara tu tii scaunul soferului pe treapta 5?!

Modificat de Muale
Link către comentariu

Exact, bine spus... si daca tot e ARL, de ce sa nu-i faci si un chiptuning :icon_thumright: ... te cred, si mie mi-ar placea :)

Link către comentariu

Pana la ARL ii sunt de ajuns si cei 130 de caluti pe care ii are acum,problemele de orice fel sa lipseasca si totul e ok.Drumuri sigure sa aiba.

Link către comentariu

la bora,daca vrei sa vezi bine gandeste-te la rafuru,nu la becuri.

multa lume se plange de cat de bine "bat"

incalzirea in scaune merge? la 20 de grade afara tu tii scaunul soferului pe treapta 5?!

Incalzirea functioneaza perfect,era pe treapta 5 deoarece tocmai am spalat scaunele din fata si ajuta la uscare. :)

Link către comentariu
  • 1 month later...

S-a rezolvat si problema farurilor slabe ...dupa cum se vede.. :icon_thumright:

post-74893-0-31634700-1312069068_thumb.j

post-74893-0-86136900-1312069140_thumb.j

Link către comentariu

Frumoasa masina... si dotari, are nu gluma. Imi place mult cum arata luminile albe in bord.

Cat despre 4Motion, este una dintre rarele dotari care nu se pot pune after-market.

S-o conduci fara probleme. :Driver:

Link către comentariu

Cu adevarat o bijuterie sa o stapanesti sanatos am si eu tot bora sedat culoare ca si a ta si este superba culoarea ce nu as da pe un maxidot :) ce model sunt jantele? Preaupun ca sunt pe 17?

Link către comentariu

Salut!

@ Dan R. ziceai ca in urma resoftarii i-a crescut consumul cu cca. 0.7-1 l/100... asta insemnand ca urcat de la cat la cat? (obeserv ca in poze e o medie de 7,9 l/100km, asta fiind media normala?)

Intreb asta fiinca sunt interesat si eu sa cumpar un Vw Bora 101CP 4Motion si sunt curios la ce sa ma astept, intrucat m-ar interesa si pe mine o resoftare, chiar si mai mare de 130CP.

Stie cineva cum se comporta motorul asta- ATD- la resoftare, inclusv schimbat turbina si injectoare mai mari decat stock?

de asemenea am auzit ca la 4Motion cade mai repede ambreiajul decat la FWD, e adevarat?

Ms

Link către comentariu

superba. Culoarea e belea, dotarile destul de multe. Sa o stapanesti sanatos !

Link către comentariu

Da,sunt pe 17" sunt puse pe Beetle varianta 2.3 V5 tot prindere 5x100 (foarte rezistente)perfecte pt Romania.

Link către comentariu

Salut!

@ Dan R. ziceai ca in urma resoftarii i-a crescut consumul cu cca. 0.7-1 l/100... asta insemnand ca urcat de la cat la cat? (obeserv ca in poze e o medie de 7,9 l/100km, asta fiind media normala?)

Intreb asta fiinca sunt interesat si eu sa cumpar un Vw Bora 101CP 4Motion si sunt curios la ce sa ma astept, intrucat m-ar interesa si pe mine o resoftare, chiar si mai mare de 130CP.

Stie cineva cum se comporta motorul asta- ATD- la resoftare, inclusv schimbat turbina si injectoare mai mari decat stock?

de asemenea am auzit ca la 4Motion cade mai repede ambreiajul decat la FWD, e adevarat?

Ms

Mers lejer inainte de resoftare afara - 5.3 sportiv 6.5 Dupa resoftare 6 sportiv 7 chiar si 7.5(la forja ia si 10)

Mers in oras cam 7.3 inainte de resoftare si cam 8.5 dupa.Apropo de media normala este undeva la 7.5 din cate am observat eu pana acuma la mers cam 50%-50% oras si afara.

Eu am facuta resoftarea de 30000km si nu am avut nici o problema pana acuma,ambreiajul tine fara probleme,acuma ma gandesc ca depinde si de tine cum il folosesti,dar daca ai un pic grija si nu il incalzesti in fiecare zi nu ar trebui sa ai probleme.Parerea mea este sa incerci resoftarea pana la cei 130 de caluti si o sa vezi ca e mai mult decat suficient.

Singurul lucru care nu imi place la motorizarea asta este cutia de viteze care are niste rapoarte mult prea scurte,ceea ce influienteaza consumul si viteza maxima,in rest super masina.Recomand

Link către comentariu

Ms mult de informatii Dan :cheers: .

De 3 zile sunt si eu proaspatul proprietar al unui Bora 4Motion 101 CP. Momentan ma declar multumit de cei 101 cai [frumosi :blah: ], am sa ma gandesc in legatura cu resoftarea.

Deja am facut 1200 km [aproximativ 850 afara, 350 oras] si am o medie de 6,2, la un mers mai mult sportiv.

Subscriu si eu la "oful" tau legat de cutia de viteze... cam scurte treptele, si ce ma mai deranjeaza pe mine e ca la 50km/h nu e nici de-a 3-a, nici de-a 4-a, iar la 70km/h nici de-a 4-a, nici de-a 5-a [vitezele maxime in localitati] ori o tii putin mai turata, ori putin subturata.

Per total sunt foarte multumit de alegerea facuta :D

Si inca ceva ar mai fi: mie imi cupleaza destul de violent treapta a 2-a si putin a 3-a, tre sa fiu foaaarte fin cu ambreiajul. E doar la mine sau e ceva general?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!