Jump to content

Noua Skoda Octavia - 50% dezamagire

Razvan_911

Postare recomandată

1250 are si passatul meu. motor de 1.6 benzina si niciodata nu a consumat 8,5 in oras. iar afara consuma de la 6,3 in sus . consumuri la pompa. bafta :icon_thumright: . probabil ca 1.4 mpi beneficiaza de o alta tehnologie cutie+motor pentru un consum scazut.

Link către comentariu
  • Replies 424
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Razvan_911

181

• Moog

16

• axl666

14

• arson

12

Top Posters In This Topic

Posted Images

eu am un coleg care are tot octavia 2 cu motor 1.6 mpi 102 cai parca si mi-a aratat ca ii consuma 10.5-11% in oras pe comp

Link către comentariu

Bineinteles ca m-am bucurat de poamana

cei de la Avia au facut ceva bun dar nu cred ca in totalitate.

Azi dupa un drum de 30 de km prin bucuresti din nou de 2 ori nu mi-a intrat in prima viteza.

Asta e ghinionul meu cu Skoda. Pacat.

E clar o problema de timonerie deoarece daca fortez in stanga si apoi in fata intra insa fortez la greu.

Marti ma voi duce la dealerul de unde am cumparat-o, o parchez la ei in parcare si dau cheile agentului care mi-a vandut-o si il rog sa ma sune cand reusesc sa repare masina.

Link către comentariu

imi pare rau.. :vaidecapulmeu: .

De cand urmaresc topicul tau, m-am uitat cu atentie si la masina mea, si am observat foarte rar( 40/1) ca agata un pic intra-a I-a atat cand sta pe loc cat si cand merg.ca solutie : bag repede a II-a si retrograd in a I-a. fara probleme. Dar masina are 105.000km..

Astept vesti bune ! :frigbaitata:

Link către comentariu

Imi pare rau de ceea ce ti se intampla :(. Ori tu ai fost mai ghinionist ori incep si cei de la vag sa isi bata joc de masini

Link către comentariu

azi dupa ce m-am suparat ca problema a reaparut am zis sa ma uit si eu ce se intampla cand se schimba vitezele la timonerie

si am pus-o pe doamna sa schimbe si eu m-am tot uitat.

la un moment dat observ ca se misca unul din cabluri cu tot cu saiba lui.Am atasat poza sa vedeti pe cel cu albastru notat cu 2. Acesta este cel responsabil ca sa se duca cursa schimbatorului stanga dreapta. Acum mi-am dat eu seama ca el nu se ducea cum trebuie deoarece abia fortat in treapta 1 intra daca trageam in stanga, el facand cursa stanga dreapta.

1 face cursa sus-jos.

Ideea e ca Brady, PBA,PBV1 nu si-au dat seama de problema, Avia si-a dat seama dar l-a strans fix pix si acum din nou are un mare jos si se misca la forta degetelor sau a schimbatorului total aleator.

Acum inteleg eu de ce pateam acest lucru total aleator si uneori intra perfect alteori agata sau nu intra in treapta 1. Mi se parea extrem de ciudat sa mearga asa in moduri total diferite.

Maine fac programare din nou, le arat eu pe masina ce are si stau langa ea sa vad cum strange acea prindere si sper sa rezolv problema.

sper ca nu v-am inebunit cu problema mea dar dupa cum puteti vedeam in fabrica Skoda se mai intampla si erori de montaj.

post-87676-0-12221900-1308512096_thumb.j

Link către comentariu

Imi pare rau de ceea ce ti se intampla :(. Ori tu ai fost mai ghinionist ori incep si cei de la vag sa isi bata joc de masini

Calitatea masinilor incepe sa scada, de vreo 6 ani cel putin. Masinile adevarate s-au facut pana in anii 90. Marfa de consum. :icon_thumright:

Link către comentariu

Exagerezi :))

Pina prin 2000-2005...inca se mai faceau masini nu roabe pe 4 roti...

Link către comentariu

Atunci sunt doar 200 kg in plus fata de a mea. Consumul de pe computerul de bord e doar informativ, nu e neaparat si cel real, se stie ca abaterea poate fi chiar de 1-1.5 litri la 100 km.

la consum tineti cont si de dimensiunile anvelopelor, daca aveti jante pe 15" va consuma cel putin 1 litru mai putin decat daca masina are jante de 16"

cu stima

Link către comentariu

Nu sunt proaste masinile deloc. Un reglaj de timonerie nu spune nimic despre masina ci despre mecanici. Masinile sunt chiar ok. la banii astia.

Skoda si vw au probleme minore fata de alte marci.

Daca ascultai ce am spus eu in vreo doua posturi, incercai sa reglezi timoneria. Ti am spus ca nu multi stiu sa faca asta. Degeaba o reglezi dupa carte. TREBUIE reglata ca la carte, e migala multa nu munca. Repet, obligatoriu doi oameni necesita aceasta operatiune. Daca poti, stai tu in masina la fiecare reglaj. Pana zici tu ca e bine, ca tu mergi cu ea. Am multa experienta cu reprezentantele si stiu ce spun.

Um mecanic adevarat poate regla timoneria fara scule, doar cu tine in masina si el sa vada exact cursa cablurilor.

La o timonerie bine reglata, trebuie sa intre si sa iasa din viteze cu un singur deget.

Link către comentariu

pai modul de reglaj al timoneriei nu are nimic deaface cu ceea ce am eu acum pe masina

eu am un montaj gresit de piese

practic timoneria nu este bine ancorata

crede-ma ca am invatat si eu uitandu-ma la mecanici si pe tutoriale cum se face acel reglaj insa ce am eu e total diferit

practic e o eroare de montaj din fabrica si principala vina este a mecanicilor care abia la a 5-a vizita si-au dat seama si chiar si atunci nu au reparat - tipic romaneste

Link către comentariu

mai razraz, eu cred ca te stresezi prea mult. mai las-o si tu se se rodeze, sa se mai lase piesele prin masina.

e regretabil ca apare o situatie din asta la o masina noua. tocmai cand te asteptai sa vizitezi servisul doar pentru revizii.

sau ai putea sa vinzi masina, decat sa iti faci nervi cu ea, si sa incerci alt model sau marca.

nu o e gluma, eu am dat un duster dupa 1500km si 2 luni de folosinta.

avea un defect la climatizare si trebuia sa stau prin servisuri cu ea la demontat bordul.

toata tarasenia o gasesti pe daciaclub.ro

Link către comentariu

Acum ti-am citit topicul pe Daciaclub si daca erai in locul meu cred ca OCtavia era deja vanduta :lol:

Tu cum ai fi facut daca mergeai cu masina si nu iti intra in viteza? si nu asa o data pe luna ci zilnic de 5-10 ori.

Abia ieri eu am vazut ce este stricat la ea, defapt ce nu e bine montat.

Si faza cea mai tare este ca exista un coleg la noi pe forum care mi-a dat mesaj si mi-a spus ca si el a patit acelasi lucru si tot aceiasi cablu nu era strans bine.

Faza cu rodajul poate ca e valabila dar nu in cazul meu. Sunt anumite probleme care daca nu sunt rezolvate dau in alte probleme mai mari.

Imagineaza-ti ca de fiecare data cand nu intra in viteze eu sa fortez si sa stric ceva sincroane prin cutie si cutia sa pice imediat dupa ce expira garantie.

Modificat de razraz
Link către comentariu

chiar cred ca daca nu esti multumit ar trebui sa o vinzi. nu ma dau pe mine ca exemplu, desi am vandut cascarabeta cu pricina din motive mai subtiri decat tine. insa cred ca cu o masina noua nu trebuie sa calci prin service decat pentru revizii.

masinile sunt precum costumele: daca nu ies bine din prima, degeaba le mai carpesti. asa ca ia in calcul si inlocuirea. masinii cu totul :)

Link către comentariu

Daca eram in locul tau nu mai ridicam masina sau le ceream una noua..mi se pare uimitor ca ai platit pt remedierea unei probleme la o masina noua.

Link către comentariu

maine ora 7.30 o las la service

va tin la curent

al saselea drum in 5 sapt de la achizitie

practic m-am dus mai des de o data pe saptamana :lol:

Modificat de razraz
Link către comentariu

bafta! sper sa rezolvi definitiv problema,sa te mai si bucuri de masina...sau esti satul de ea pana peste cap?

Link către comentariu

Le-am aratat ce are si le-am lasat masina pe mana la ora 8.

Eu am plecat cu masina de serviciu de la ei (aseara am parcat-o vizavi de service pe cea de munca si am venit pe jos acasa-e cam imposibil sa conduci 2 masini)

Acum astept sa ma sune sa-mi zica daca au rezolvat.

Sincer nu sunt satul si imi place enorm masina, chiar la inceputul topicului am spus ceva puncte forte care le are din punctul meu de vedere.

Una peste alta incerc sa-mi dau speranta ca seva rezolva si dupa ce se va rezolva sper sa ma bucur de ea deoarece imi place foarte mult cum merge, cum se conduce, spatiul interior si fata de ce am avut pana acum e un pas mare inainte.

Link către comentariu

Eu cand mergeam sa las Octavia in service, bagam bicla in portbagajul enorm si dupa aceea pedalam la serviciu iar seara pedalam la service bagam bicla la cutie si... :Driver:

Din acest motiv mi-am cumparat dupa defuncta Octavia 2, Superb 2

Skoda e singura marca VAG (si nu numai) la care toate modelele au hayon si astfel sunt bicycle friendly. Practic poti sa bagi bicla intreaga in oricare dintre modele...

Eu am incercat pana acum in Fabia2, Octavia2 si Superb2. :P

Modificat de nsm
Link către comentariu

Am fost sa iau masina si face la fel.

Cand am ajuns acasa cu ea m-am uitat la acea cupla si la fel de larga era.

Imi vine sa-i sun si sa-i injur.

M-am uitat la Octavia de la munca si cupla aceea este fix pinsa numai la mine are joc.

Service-uri varza la skoda, norocul meu.

Acum chiar nu stiu ce sa mai fac, face mai rau si dupa 6 vizite in prima luna mi-a cam ajuns.

Link către comentariu

In august vreau sa plec cu ea in Europa si voi face cam 5.000 de km (un mic tur) si cred ca abia dupa acest tur o sa am o opinie destul de avizata legata de masina.Practic am cumparat-o mai mult sa ies cu ea din tara.

in ultima instanta,cauta pe net reprezentante de pe ruta pe care vrei sa o urmezi si o sa ti-o repari mai mult ca sigur pe dincolo pe undeva ;)
Link către comentariu

si eu ma gandeam la asta

am sa plec pe traseul Ungaria-Austria-Italia-Franta si reintorecere pe Italia-Slovenia-ungaria

Cel mai bine chit ca platesc incerc sa o repar afara din tara.

Modificat de razraz
Link către comentariu

pai vezi,doar nu o fi sute de euro un reglaj de timonerie pe la vecinii din vest :cool: plus ca daca le spui patania ta din :RO flag: e posibil sa ti-o faca moca :P

Link către comentariu

asa e

pacat ca nu e garantia asigurata si la reprezentante skoda din alte tari ca ar fi la noi service-urile goale

Link către comentariu
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!