Jump to content

Noua Skoda Octavia - 50% dezamagire

Razvan_911

Postare recomandată

Nu vreau sa ma pronunt cum ca ar fi slabi pregatiti insa romanul cateoadata chair nu munceste cum trebuie.

Sper ca de aceasta data lucrurile sa fie ok si sa nu mai fie nevoie sa ma duc a 5-a oara.

Ceea ce am aflat azi si intr-un fel m-a bucurat este faptul ca sistemul meu de timonerie la cutie este pe cabluri si nu pe tije ca la vechile modele MPI.

Link către comentariu
  • Replies 424
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Razvan_911

181

• Moog

16

• axl666

14

• arson

12

Top Posters In This Topic

Posted Images

In aceasta seara dupa 25-30 de km prin oras m-am intristat.

Cutia nu a intrat in prima treapta de 2 ori la stop si se pare ca reglajul la timonerie facut azi la Brady Trade a fost un mare fas.

Sunt foarte dezamagit de masina, poate pentru multi asta e un motiv minor insa eu il consider un motiv major.

E de neconceput ca o masina noua, cu 1500 de km, in anul 2011 sa nu intre asa din cand in cand in prima viteza.

Poate ca sunt cam dur dar Skoda mea Octavia Tour 2 este penibila, din punctul meu de vedere.

Link către comentariu

deci e clar,undeva ceva nu e bine la cutia aia a ta.poate sunt putin off topic,dar duminica am reusit ceva ce nu am reusit in 3 ani in care am condus skoda si atunci pe loc,mi-am amintit de problema asta a ta.am reusit performanta sa bag masina din a 2-a(la vreo 40-50km/h) direct in 1-a in loc de a 3-a :lol: recunosc,eram obosit :D ideea e ca la mine a intrat si din mers in viteza 1 si la tine nu vrea de pe loc :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

se pare ca reglajul la timonerie facut azi la Brady Trade a fost un mare fas.

Incearca sa schimbi service-ul, poate in alta parte sint unii mecanici mai buni.

Modificat de vixen
Link către comentariu

am avut interventii la brady(de 2 ori), pbv1 si pba

unde sa ma mai duc?

cred ca doar in Cehia as rezolva problema :lol:

Modificat de razraz
Link către comentariu

nu ma mai duc la nici un service

acum as vrea sa vb cu cineva de la importator insa nu stiu unde sa dau un e-mail sau sa fac o reclamatie in legatura cu problema mea.

are cineva vro idee cu cine pot sa vb de la Porsche?

Link către comentariu

dealerul de unde ai cumparat-o ar trebui sa iti ofere consultanta mai ales ca masina e in garantie. Daca zice ca nu are ce face, ia-l pe respectivul cu tine in masina pana o sa vada ca ceea ce se intampla nu e normal. As zice ca trebuie sa schimbi cutia, pe garantie bineinteles. Vezi cum faci sa iti iasa pentru ca asa este normal

Link către comentariu

Pana la urma am sa fac o plangere scrisa la dealerul de unde am cumparat-o dupa care am sa las masina parcata laei in curte si nu o iau pana nu o repara.

Pacat ca din cauza competentei mecanicilor sau tehnicienilor romani nu ma pot bucura de o masina practic noua.

Link către comentariu

Aoleo ... daca te-ai dus la Brady... sunt cei mai prosti dpdv service...

Eu zic sa te duci la Avia... aia se pricep si sunt mai amabili...

La PBA se cam inlocuiesc piese de prin masina daca o lasi mult acolo... (sunt patit)

Si eu am luat Octavia 2 TDI in 5 trepte de la Avia si am avut probleme cu timoneria... Doar ca la mine nu intra in tr a 5-a DELOC (mergeam in 4 viteze) ba mai mult cand incercam sa bag in 5 ramanea blocat schimbatorul intr-o pozitie ciudata si trebuia sa trag cu ambele maini de el ca sa-l deblochez. Am fost la Avia cu ea si au reglat cablurile care fac leg intre cutie si maneta schimbatorului si dupa aceea a fost perfecta :icon_thumright:

Am fost si la Brady odata sa-mi schimb contactul si butucul din usa... Dupa ce am plecat de acolo nu mai mergeau comenzile de pe volan si nici claxonul. M-am dus a doua si la ei si era sa ma ia la bataie dir de service (un taran nesimtit) ca cica asa era inainte. Sfatul meu: nu te mai duce la Brady! Eu sunt vecin cu ei la serviciu si cu toate astea am preferat sa-mi iau Superbul de la PBA in coltul opus al orasului numai sa nu-i mai vad...

Link către comentariu

Si la fabia 1 din 2002 tot pe cabluri e sistemul timonerie? Scuzati off-topicul dar tot observ ca si la fabia mea mai face figuri in sensu ca si azi am parcat undeva si eram in viteza a-3a, opresc motoru si cand sa bag 1 vad ca nu vrea sa intre si tre sa bag in 3 sau/si in 2 si abea apoi 1. Deci si la mine e ceva ce nu`i convine si cred ca mia mai facut faza asta odata. Se poate verifica uleiu in cutie fara sa se scurga?

razraz scuze ca iti poluez topicul da mam cam speriat cand am patit faza. :frigbaitata:

Link către comentariu

La masina din semnatura este pe cabluri. Nu stiu exact la SDI.Scuzati off-topicul

Modificat de bughy89
Link către comentariu

update 1

Am fost la AVIA si cred ca am facut un progres: mecanicul mi-a spus ca unul din cele 2 cabluri era mai ceva larg si l-a strans.

Azi dupa am mai facut cam 80 de km (prin Bucuresti+ un drum la Bolintin) si nu am mai avut probleme cu intratul in treapta 1 cu toate ca agatatul in toate treptele a continuat.

Unde gasesc ceva in manualul de reparatie referitor la stransul acelor cabluri ale cutiei de viteze? stie cineva?

Update 2: azi am reusit 175 km/h pe Bucuresti-Pitesti, mai mult nu se duce

eu zic ca este acceptabil pentru un motor 1.4 16v 80cai

sper ca nu am gresit ca la 1600 de km i-am dat deja viteza maxima

Link către comentariu

e bine 175,suficient pt lipsa carnet 3 luni :D la un clio 1,4 de 75 cai,ce l-am condus inainte de octavia,se cam oprea acu pe la 150-160.

Modificat de barcea_mare
Link către comentariu

nu era pe 3 luni ca trebuia 181 pentru 3 luni :D

oricum interesanta faza cu stransul cablurilor de la cutie si ciudat ca la brady, pbv1 si pba nimeni nu s-a gandit la asta

Link către comentariu

acum ca ai rezolvat problema cu agatatu'n viteza, mai pune si tu niste poze (Interior+exterior) :))

Link către comentariu

De intrat intra in treapta 1 insa agata in toate treptele. Nu am avut eu norocul sa dau este un mecanic bun care sa-si faca treaba refertor la timoneria asta.

Poze chiar ma gandeam sa mai fac si o sa pun.

In august vreau sa plec cu ea in Europa si voi face cam 5.000 de km (un mic tur) si cred ca abia dupa acest tur o sa am o opinie destul de avizata legata de masina.Practic am cumparat-o mai mult sa ies cu ea din tara.

Legat de viteza de 175 km/h care am avut-o pe Bucuresti-Pitesti acum cateva zile tinuta masinii era destul de buna insa zgomotul la aceasta viteza produs de masina e destul de mare. Un alt element care se poate observa este faptul ca de la 130 la 175 astepti ceva timp pana ajunge si practic masina se da de gol ca are motorul mic.

Oricum tinanad cont ca pe 90% dinn autostrazile din Europa viteza maxina legala este de 130km/h masina chiar ajunge relativ repede la 130, are o tinuta de drum si zgomot acceptabil si consuma chiar ok. Deci per ansamblu chair e ok la acest capitol.

Per ansamblu la aceasta masina sunt placut impresionat de 2 lucruri:

- consumul care este foarte bun (8.5-9% max in oras si 5.3-5.5% extraurban)- acestea sunt datele care mi-au dat mie in primele 2000 de km dintre care 500 afara din oras. Toata lumea mi-a spus sa nu-mi cumpar 1.4 mpi deoarece o sa-mi consume 11-12% in oras insa S-AU INSELAT.

- puterea acceptabila a masinii in oras. Toti mi=au spus ca este ca o caruta, caroserie mare si motor mic si o sa trag de ea insa eu chiar sunt multumit de cum trage si sincer placut surpins.

Ambele elemente de mai sus erau temerile mele insa am avut noroc si pana la urma au fost surpize placute.

Link către comentariu

Cam ce consum ai la 130 kmn/h in treapta 5?

Sincer, ma cam indoiesc de consumul pe care-l scoti tu in Bucuresti, mergi cumva doar in afara orelor de varf? Masina mea, care are aproape 300 kg in minus, consuma cam 10-11 litri la 100 km in Bucuresti.

Link către comentariu

nu m-am uitat la consumul de la 130 insa promit sa verific si ma uit

referitor la consumul in oras nu esti singurul care nu prea crede insa asta e adevarul

plec dimineata la 8 cand stau la greu in aglomeratie si ajung la 9 la munca si revin pe la 5.30 si ajung acasa la 6.30 - eu zic ca sunt ore pline de trafic

poate sa zic ca ajuta faptul ca am un traseu al meu care evita ceva semafoare pe care il fac de 6 ani, dar in rest stau in aglomeratie la greu.

PS: comparatia ca masina mea e mai mica, mai aerodinamica etc referitoare la consum eu zic ca trebuie sa ia in calcul si tipul motorului (probabil ca au schimbat ceva la 1.4 facut acum 4-5 ani fata de cel facut in 2011), trebuie sa ia in calcul si tipul cutiei de viteze(eu de ex am o cutie introdusa in grupul VAG abia din 2008 doar pe Golf si Golf plus si are codul LEG).

Modificat de razraz
Link către comentariu

Si eu folosesc trasee ocolitoare, insa asta nu ajuta foarte mult. Sunt foarte curios de consumul la 130 km/h, in mod normal ar trebui sa ai undeva pe la 6.5-7.

Consumul urban l-ai luat de pe computerul de bord sau ai calculat tu?

Modificat de cristian
Link către comentariu

Si eu folosesc trasee ocolitoare, insa asta nu ajuta foarte mult. Sunt foarte curios de consumul la 130 km/h, in mod normal ar trebui sa ai undeva pe la 6.5-7.

Consumul urban l-ai luat de pe computerul de bord sau ai calculat tu?

tot pe computer

cate kg are masina?

1245 kg- m-am uitat in certificat acum ca nu stiam :lol:

Link către comentariu

Atunci sunt doar 200 kg in plus fata de a mea. Consumul de pe computerul de bord e doar informativ, nu e neaparat si cel real, se stie ca abaterea poate fi chiar de 1-1.5 litri la 100 km.

Link către comentariu

am sa incerc sa-l fac si pe real sa vad daca sunt diferente insa din ce am observat la drumul de 500 de km din afara orasului consumul aratat pe comp era cam identic cu cata benz am consumat

Link către comentariu
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!