Jump to content

Noua Skoda Octavia - 50% dezamagire

Razvan_911

Postare recomandată

Am uitat sa spun si de schimbul de filtre facut de mine azi.

Deoarece in 2 sapt fac revizia de un an in care nu sunt obligat sa schimb filtrul de aer, benzina si polen azi am cumparat aceste 3 filtre si le-am schimbat.

Eu am cumparat filtre MANN pe care am platit 180 de lei.

Nu vreau sa par zgarcit sau genul de om care repara masina in fata blocului insa e chiar banala aceasta operatie si mai ieftina cu minim 50% fata de cat m-ar fi costat odata cu revizia de 1 an.

Ceea ce am gasit in filtrul de aer si de polen dupa 13.500 de km m-a ingrozit, mai ales ca mai mult de 50% din drumuri le-am facut afara din tara. Un jeg si un praf mai mare chiar daca le tineam in noroi nu gaseam.

Cel de aer era UFI (cred ca e italienesc) si cel de polen era Valeo (parca Franta).

O alta surpiza neplacuta a fost faptul ca filtrul de polen nu era cu Carbon activ si era modelul simplu.

Link către comentariu
  • Replies 424
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Razvan_911

181

• Moog

16

• axl666

14

• arson

12

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am probat acum 2 ani noua Octavia si am fost placut surprins de confort. ZDaca aveti minima pricepere schimbul de filtre se poate face in parcare. Nu e nevoie de "cursuri"

Link către comentariu

si de ce ii surpriza?!?

deoarece nu credeam ca poate fi atat de multa mizerie dupa doar 13.500 de km

Link către comentariu

eu de ex il schimb la 6mii pe cel de aer si pe cel de polen...fara carbon activ ...si da este prea mult praf :(

Modificat de ppp3
Link către comentariu

Azi fac prima revizie si din cate am auzit de la un coleg exista un update de soft pentru acest motor 1.4 80cp pe care il am eu.

Sper sa-l faca si la mine si sa mearga masina mai ok la relanti, fara vibratii.

Link către comentariu

Azi am revizia de 1 an la 13600 km.

Practic nu am facut un an sau 15.000 de km insa datorita unui drum care va depasi 2000 de km am decis sa o fac acum.

Am fost la PBV1 si mi-au inlocuit uleiul, filtrul si cam atat. Cost 386 lei.

Am numai cuvinte bune pentru ei cu exceptia timpului de asteptare care a fost de 3 ORE !!! si mare lucru nu au facut decat acel schimb de ulei.

Faza tare care mi s-a parut a fost faptul ca mi-au dat jos suporturile de numar si mi-au pus suporturi noi cu PBV! si cele vechi mi le-au lasat in portbagaj.

In legatura cu vibratiile mi-au pus masina pe calculator si au realizat ca masina sta in jur de 760 de rotatii pe minut la relanti si in mod normal ar trebui sa stea in 780.

Se pare ca la tipul meu de motor nu pot sa modifice relantiul la 780.

Update de soft nu exista si ultimul update a fost facut in ianuarie 2011 iar eu am cumparat masina in mai, deci a venit deja cu ultima varianta de soft.

Ceea ce au facut a fost o repozitionare a clapetei de acceleratie prin soft. Sincer nu stiu cum au facut sau ce inseamna asta.

Per total sunt multumit si am sa mai testez tipuri de benzina pana voi observa ca masina va fi mai stabila la relanti si nu va mai avea acele fluctuatii care transmit vibratiile in interior. Dupa ce am testat pe rand OMV 50, Alto 101, Mol Evo 100 urmeaza si Petrom 99+.

Un fapt interesant este ca dupa schimbul de ulei la relanti imi consuma 0.4l/h fata de 0.5-0.6l/h inainte de schimbare. Asta inseamna ca mai mult ca sigur consumul imi va scadea.

post-87676-0-39741100-1332537351_thumb.j

Modificat de razraz
Link către comentariu

Nu vreau sa deschid un topic nou asa ca am sa pun intrebarea aici:

Stie cineva unde pot sa gasesc un set de proiectoare aftermarket pentru masina mea?

Instalatia mi-o face cineva dar am nevoie sa cumpar proiectoarele de undeva, preferabil Bucuresti si ceva aftermarket ca originale nu ma incadrez.

Link către comentariu

Nu stiu daca exista aftermarket, dar din punctul meu de vedere cel mai bine ar fi sa cauti unele la mana a doua originale. Cred ca le gasesti la 300-350lei amandoua. ;)

Link către comentariu

Azi am instalat si proiectoarele.

Sunt foarte simplu de montat si schimba total aspectul masinii din fata.

A meritat investitia

Link către comentariu

Baga si xenon in ele. :lol: :))

Ai zis cu ceva timp in urma ca schimbi numele topicului.

Link către comentariu

Azi am inchis si procesul de selectie pentru carburant :lol:

Am incercat de ceva vreme 4 tipuri de benzina cu cifra octanica superioara din cele 6 de pe piata (Lukoil si Agip am evitat) rezultatele sunt urmatoarele:

Locul 1: OMV 100

Locul 2: Mol EVO 100

Locul 3: Petrom 99+

Locul 4: Rompetrol Efix Alto 101

Cu OMV 100 vibratiile au fost ceva mai mici si consumul si comportamentul masinii in acceleratii a fost cel mai ok.

Ma gandeam sa incerc un nou test cu 4 plinuri si la benzina de 95 cu toate ca cea de la OMV de 95 a fost cea care m-a facut sa fac aceasta schimbare.

Link către comentariu

Buna modificarea cu proiectoarele!! Arata foarte bine! ;)

Ai schimbat si comutatorul de lumini? Le-ai legaat ca cele de fabrica?

Link către comentariu

Le-am montat la un service vizavi de munca. Stiu ca au facut ceva modificari dar nu am stat langa masina, luni ii intreb exact ce au legat si cum au facut.

Link către comentariu

Frumoasa masina, s-o stapanesti sanatos in continuare!

Ma apucasem mai devreme sa citesc topic-ul si am ajuns pe la pagina 4-5 si a trebuit sa plec si vroiam sa te intreb daca ai rezolvat cu treapta 1, dar am inteles din ce-ai mai postat ca tot mai face... Eh, si cutia mea care implineste in curand 10 ani mai agata, nu-i nicio surpriza. Pana la urma se pare ca intr-adevar "asa face toate!".

Ca sa poti sa compari bine benzinele, ar trebui sa mergi macar juma' de rezervor cu fiecare ca sa iti poti face o idee si ca sa treaca Ecu pe tipul asta de benzina. Eu asa am auzit, insa la mine schimbarile se simt din primii 2 km daca bag altfel de benzina.

Sa stii ca la Omv 95 conteaza mult statia. Eu spre exemplu daca bag de la 1 decembrie(localitatea), se simt vibratiile la ralanti prin Bucuresti. Daca bag din Bucuresti de pe Giurgiului nu se mai simt asa tare spre deloc. Daca bag de la Omv de pe Lizeanu, iar merge frumos. Eu sincer evit Mol-ul mai rau decat Agip-ul. Am bagat o data benzina de la Mol si m-am trezit cu ralanti-ul cu motorul cald la 1100 si am bagat motorina in T5 odata de la ei din lipsa de Omv si trosnea motorul mai tare decat de obicei si de-atunci nu mai vreau sa aud!

Link către comentariu

Mersi mult.

In treapta 1-a face rar dar face si m-am cam resemnat.

Faza cu relantiul cred ca s-a cam rezolvat daca folosesc OMV 100.

In rest una peste alta sunt multumit de masina: consum redus, taxe mici, arata bine dupa gusturile mele si cel mai important lucru la care romanii de fel cam gresesc MI-O POT PERMITE!

Link către comentariu

Adevarat. Mare lucru in Romania sa iti vezi lungul nasului si sa nu te intinzi mai mult decat poti duce...

Felicitari ca te ingrijesti de masina

Link către comentariu

Ca sa aprinzi proiectoarele, pe ce buton apesi/invarti?

Link către comentariu

In rest una peste alta sunt multumit de masina: consum redus, taxe mici, arata bine dupa gusturile mele si cel mai important lucru la care romanii de fel cam gresesc MI-O POT PERMITE!

Foarte bine punctat :icon_thumright:

Modificat de tytel
Link către comentariu
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!