Jump to content

Noua Skoda Octavia - 50% dezamagire

Razvan_911

Postare recomandată

In acest moment masina are fix 7000 de km si problema de la cutie persista.

Azi am descoperit un lucru nou la masina mea: pot sa conduc masina si cu entorsa la glezna :lol: ceea ce insemana ca masina este foarte ok din punctul asta de vedere

Modificat de razraz
Link către comentariu
  • Replies 424
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Razvan_911

181

• Moog

16

• axl666

14

• arson

12

Top Posters In This Topic

Posted Images

Daca aveai un picior in ghips pina la sold intradevar era o chestie :)

Nu stiu daca e ca la mine dar ambreiajul la tigaia mea e super soft...spre deosebire de alte masini unde am facut febra musculara la fitiiala prin oras...

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

S-au implinit fix 4 luni de la achizitie si am parcurs fix 8.000 de km, 2.000km/ luna insa cred ca va mai scadea aceasta medie mai ales ca in decembrie mai mult ca sigur predau persimul pentru o suspendare de o luna.

Per ansamblu sunt multumit de masina mai ales de consum: 5-5.5% consum extraurban si 8% consum urban numai in Bucuresti.

Problame cu cutia de viteze persista si nu stiu cum sa o rezolv(cam asta e singurul lucru de care sunt dezamagit)

O alta problema pana acum a fost revopsirea portbagajului din cauza unei zgarieturi facute de un salbatic cu cheia.

Link către comentariu

Si eu am probleme cu cutia de viteze de cand am cumparat masina in ianuarie 2005. Problema se manifesta in special in marsarier, care in primul rand e usor confundabil cu vit I si in al doilea rand agata uneori.

Maica-mea s-a obisnuit total cu cutia asta si nu intampina dificultati insa cand o conduc eu mi se pare ca agata in vit I,II,III.

Rezolvarea agatului este in primul rand introducerea mai "gentila" in viteze (practic o las sa alunece singura) si daca nu vrea, apoi a II-a si imediat vit I imi rezolva problema.

Cred ca ai dezvoltat ceea ce poate fi numit o adevarata psihoza cu cutia asta. Am mers o intreaga vara zilnic cu masina si pot sa zic ca mi s-a intamplat de ceva ori sa intampin dificultati la vit I dar nu pot sa zic ca e chiar atat de enervant. Agata... incerci de 2-3 ori si tot intra pana la urma. Asta e, gandeste-te la serviciu, familie... :lol: E doar o masina... Enjoy life :)

Eram destul de hotarat sa merg la service sa incerce o reglare de timonerie inainte sa citesc topicul acesta, dar acum sunt hotarat s-o las asa... Cine stie ce-i mai fac... :lol:

Cat despre consum mi se pare ca scoti consumuri f.f. bune in special in bucuresti. Octavia mea nu cred sa vada sub... 11 in bucuresti si asta pe BC deci in realitate probabil mai mare. Masina are 38 mii km in acesti 6 ani si sunt f. multumit de ea, chiar nicio problema consider ca nu are (cutia o consider mai mult un lucru enervant...).

Drive safe!!! Si multa bafta in cautarea unei rezolvari daca mai rezisti! :icon_thumleft:

P.S. Bucura-te si ca ai platit un pret decent pe masina. A mea a fost 18.500 Euro din 2005 si mare diferenta nu cred ca e.

Modificat de Executron
Link către comentariu

Azi am reusit sa rezolv doua mici probleme care ma stresau:

-Cotiera originala avea un mic jos cand puneam cotul pe ea si am desfacut-o si am reusit sa o fac sa nu mai aibe acel joc (este vorba de joc-ul facut de partea imbracata in material textil) - cine are aceasta problema il pot ajuta sa o rezolve

-de asemenea aveam la gropi auzeam un zgomot la haion si se pare ca era acel plastic negru care imbraca haionul pe interior si cu ajutorul unei "pene" am reusit sa fac sa nu mai am acel zgomot deranjant la gropi

Link către comentariu

Am ochii cat cepele dupa vreo 2 ore de citit 15 pagini aici. Pacat ca nu vad nici o rezolvare. Eu am obosit sincer numai citind aici pataniile tale. Incerc sa ma pun in locul tau si sunt sigur ca as fi la fel de dezamagit de calitatea serviciilor oferite in Bucuresti. Cel mai trist e ca vad tot mai des, tot mai multe probleme la masini noi (vedeti ce dezastru e pe topicurile 1.2 TSI si 1.6 TDI in aria Skoda). Ambele topic-uri cred ca sar de 40 de pagini de probleme si oameni disperati care nu mai stiu incotro sa o apuce. Iti iei masina noua si trebuie sa te muti in service cu ea.

Rezum: Probleme de timonerie, probleme cu serviciile in service, probleme cu Porsche, maner rupt, cotiera jucausa, haion zgomotos. Toate astea in cateva mii de km.

Incerc sa fac un pas inapoi, sa ma detasez de problema si sa privesc totul cat mai obiectiv si primul lucru care imi vine in minte e intrebarea: De ce nu ai apelat la OPC, de ce nu ai apelat la un meserias, nu la schimbatorii astia de piese noi?

In rest iti doresc numai bine si nervi de otel in continuare

Link către comentariu

Update: Problema de la cutie am inceput sa apare din ce in ce mai rar. De exemplu pana acum 3 saptamani pateam zilnic acum patesc doar o data la 2-3 zile si ma gandesc ca era doar o problema de rodaj a piselor din cutie.

Poate am noroc ca aceasta problema sa dispara total.

Desi nu e grav si la ce drumuri avem nu ma mira, deja au aparut "greierii" la interior insa e ceva normal cu toate ca la 8400 de km e cam devreme mai ales ca merg destul de grijuliu cu masina.

In rest numai de bine!

Modificat de razraz
Link către comentariu

a mea are 109 000 km si nu are nci un greier, uneori vibreaza capacul suportului de ochelari, dar foarte discret...cam atat. Nu cred ca e normal

Link către comentariu

Cel mai enervant este un zgomot de la haion facut din cauza acelor cleme metalice care sunt prinse intre capacul de plastic de pe interior si partea interioara metalica a haionului.

Eu a trebuit sa scot acel capac de plastic ca sa scot o clema de la suportul de numar care a intrat acolo si miscand de el am observat acel zgomot metalic care il aud cand masina trece peste mici gropi sau damburi.

post-87676-0-13626200-1316300999_thumb.j

post-87676-0-57006200-1316301003_thumb.j

Link către comentariu

nu e masina mea sau garajul meu (as vrea eu sa am garaj :lol: )

+masina mea e argintie

am gasit pe net un tip cu o octavia 2 care a scos acel capac de plastic si am vrut sa arat care e cauza acelui zgomot

azi am sa scot si eu capacul si am sa incerc sa rezolv problema cu acel zgomot (deja am in minte o mica rezolvare)

Link către comentariu

incearca sa pui silicon peste clame ,eu asa am procedat la fosta masina (G4 variant ) erau clamele laterale de jos.SUCCES :icon_thumleft:

:offtopic: imi plac garajele (service) cu mai multe scule decat sticle goale .

Link către comentariu

Pai daca pun silicon se vor lipi si nu prea am cum sa scot vreodata capacul.

Eu m-am gandit la alta solutie si am sa o si prezint aici cand am sa o realizez.

Link către comentariu

Am scos si eu capacul acela pt ca intrau in rezonanta clemele la denivelari. Dar s-a scos greu fara scula! S-au mai rupt ceva cleme si am dat cu silicon ca sa nu mai faca zgomot. + ca a trebuit sa scot si capacul de peste al3-lea stop de frana.

Succes in rezolvarea problemei.

Link către comentariu

Mersi de sfaturi si am sa incerc sa le urmez.

Faza cea mai tare este ca azi dupa ce am scos capacul haionului zgomotul era in continuare prezent si de fapt sursa acestui zgomot nu era acest capac ci cuiul in care intra inchizatoarea de la haion.

Inebunisem dupa ce am scos capacul si am observat ca zgomotul era identic asa ca am dat cu niste banda izoler peste acel cui si zgomotul a disparut.

Era chiar logic ca daca aparea zgomotul doar la denivelari problema sa fie de la sistemul de inchidere a haionului care era singura pieasa metalica ce se prinde de fiecare data cand inchizi si deschizi portbagajul.

Inainte sa cumpar masina am tot vb cu un prieten care a avut la fel ca mine acum 10 ani o Dacia Supernova si amandoi aveam probleme(zgomote si troncaneli) cu acel haion blestemat si cu sistemul lui de prindere (CUI). Inainte sa cumpar Octavia el isi luase deja una de doi ani si mi-a zis ca acele probleme au disparut la acest model insa se pare ca problema ma urmareste.

Modificat de razraz
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Azi am facut 9000 de km si incep sa fiu din ce in ce mai multumit de masina.

Problema cu cutia o am dar din ce in ce mai rar, cam o data la o saptamana. Ceea ce am observat mai nou este ca patesc cu neintratul in treapta 1-a imediat dupa ce introduc in marsarier. Adica sunt in parcare, dau cu spatele dupa care vreau sa ies si bag in treapta 1-a si nu mai vrea. In fine, sper sa dispara problema.

Ceea ce ma multumeste din ce in ce mai mult este consumul (5% afara si 8% in Bucuresti).

Link către comentariu

La cat mai multi km si la un consum cat mai mic :icon_thumright: ! Wow, 8 in bucuresti chiar e ceva. Eu la ore de varf + AC on, trec de10 lejer, iar 8 reusesc doar cu ac off si trafic mai lejer :( . Macar din punctul asta de vedere sa nu fie dezamagire :D

Modificat de George Mihail
Link către comentariu

@razraz: cred ca a venit timpul sa schimbi denumirea topicului :))

la cat de dezamagit erai la inceput, acu ma bucur :icon_thumright:

Link către comentariu
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!