Jump to content

Noua Skoda Octavia - 50% dezamagire

Razvan_911

Postare recomandată

Salut tuturor,

In primul rand vreau sa va spun ca acest forum mi se pare destul de complet si sunt bucuros sa fac parte din el.

Povestea masinii mele este cam asa: Aveam nevoie de o masina noua si am luat decizia sa achizitionez o Skoda Octavia Tour 2.

M-a incantat masina (la munca am condus destul de mult o Skoda Octavia 2 1.9 TDI) si am achizitionato din Brady Trade din Bucuresti (nora 10 echipei de vanzari de acolo pentru felul in care trateaza clientii)

Ce imi place la masina mea(incantare):

1.In primul rand confortul si spatiul interior - nota 10

2.Calitatea materialelor si finisajele

3.Tinuta de drum este foarte buna - am testat-o la munte si prin Bucuresti si chair imi place

4.Motorul 1.4 16v 80 Cai chiar face fata cu brio - e o supriza foarte placuta si chiar imi era frica sa nu fie puturoasa insa pentru mine care 95% din drumuri merg prin oras e super

5.Franele

6.Consumul 5.5% afara si 8.5-9% in oras - probabil va mai scadea deoarece am doar 1500 km.

7.Si nu in ultimul rand culoarea - Argintiu

Ce nu imi place la masina mea(dezamagire):

1. Au inceput deja greierasii - pana la urma nu e o dezamagire deoarece la ce drumuri avem e normal.

2. Cutia de viteze este extrem de slaba, iti da mai tot timpul senzatia ca agata si din aceasta cauza consider ca este extrem de imprecisa.

In cei 1500 de km zilnic am avut probele cu intratul in viteza 1-a si marsarier de cel putin 5-10 ori. Efectiv nu vrea sa intre si ma trezesc la stop ca stau ca fraierul inca 5-10 secunde si tot reapas ambreajul sperand ca pana la urma va intra in viteza 1.

Am mai condus tot Octavia 2 1.9TDI care probabil are alta cutie dar diferentele sunt de la cer la pamant.

Pentru a reziolva aceasta problema am fost de 2 ori in service insa degeaba: la ambele interventii mi-au reglat timoneria si au gresat-o insa fara nici o rezolvare.

Maine sunt programat la service si voi inlocui Uleiul de la cutie pe cheltuiala mea si sper ca poate se va rezolva.Poate am avut eu ghinion si nu este destul ulei in cutie sau exista ceva pilitura si cu ocazia aceasta poate noul ulei va rezolva problema cu toate ca sansele sunt foarte mici.

Cam aceasta este povestea mea.

post-87676-0-50437800-1307467574_thumb.j

post-87676-0-92147000-1307467636_thumb.j

Modificat de razraz
Link către comentariu
  • Replies 424
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Razvan_911

181

• Moog

16

• axl666

14

• arson

12

Top Posters In This Topic

Posted Images

S-a uitat cineva la ce scrie pe centuri :P ? :RO flag:

Modificat de Tracto
Link către comentariu

Mersi

fata de cum vine standard masina mi-am montat bandourile originale laterale, mi-am vopsit capacele de la oglinzile laterale si mi-am montat folie pe spate.

Cu cutia in schimb nu cred ca va fi simplu. Pacat de restul lucrurilor bune la masina.

Link către comentariu

numa 50% e incantare? :( pt un 100%,cred ca ai avea nevoie de un rs :blah: sa o stapanesti sanatos cat mai multi km ;) in marsarier si a mea intra uneori mai greu,adica din a doua incercare nu din prima,da asta e cica ceva general :icon_thumright: in rest celelalte viteze merg excelent.de ex din 4 in 3 imi intra si impinsa cu doua degete iar din 3 in 4 chiar si trasa de musamaua aia de pe langa schimbator :D

Link către comentariu

nu sunt genul de sofer sportiv si chiar este ceea ce am nevoie. poate pentru alte persoane masina e slaba rau la motorizare insa mie imi este de ajuns.

Link către comentariu

era o gluma,referitor la faptu ca esti nemultumit de masina,nu ca nu ar fi suficient motorul.eu totusi vreau sa cred ca o sa mai creasca in timp cele 50 de procente de incantare.

Link către comentariu

daca rezolv problema cu cutia va creste la 100% incantarea.

Ideea principala este ca sunt sofer de 11 ani, merg zilnic cu masina si aceasta este a 4-a masina noua.

Dintre toate este cea mai buna la toate capitolele mai putin cutia de viteze care este cu mult mai slaba fata de celelalte dinainte.

Link către comentariu

multumesc mult tuturor pentru urari

am atasat o noua poza

pacat ca nu ma pot bucura 100% de masina, la fel am patit si la fosta masina (Logan) in primele luni imi supura ulei pe la cureaua de distributie (s-a rezolvat dupa 5 vizite in service)

in acest caz sper sa se rezolve mai repede, oricum maine sunt abia la 3-a vizita la service in o luna de la achizitie, mai am pana la 5 vizite :vaidecapulmeu:

post-87676-0-24873900-1307470325_thumb.j

Link către comentariu

du-te la mecanic si pune-l sa mearga cu masina, si atunci el (presupun,si sper pt tine) o sa-si dea seama si o sa remedieze. m-as mira sa fie de la ulei la o masina noua... din cate stiu eu au un check inainte de a pleca catre distribuitori.

Link către comentariu

Posibil.

Dezamagirea mea este foarte mare deoarece totul merge aproape perfect si cutia este mult sub asteptari. E ca si cand te urci intr-un Ferrari si observi ca ai motor de 75 de cai pe el :vaidecapulmeu:

Daca ar fi sa compar cutia de Logan 1.4, care este un model destul de mediocru, as spune ca este 2-3 clase peste aceasta cutie montata pe Noua Octavia Tour 1.4. Si am mers cam 80.000 de km cu Loganul si il cunosc destul de bine.

Ceea ce ma ingrijoreaza mai mult este faptul ca am cautat pe Forum aceasta problema cat si pe alte forumuri de afara si este o problema comuna la modelele VAG

Modificat de razraz
Link către comentariu

Nu mi se pare normal la o masina noua, si la mine face ceva figuri mai ales iarna, intr-a doua, adica intra un pic mai greu, si daca o fortez atunci caraie un pic, dar poate ca este din cauza ambreajului, deoarece daca fac dublu ambreiaj merge perfect.

In rest, fiecare treapta(7 trepte) merge perfect, intr-antaia intra si din mers, si ce este cel mai important este ca am vreo 210000Km,

cand am adus-o la 155000Km nu se audea nimic.

Daca o mai duci la service sa verifice si reglajul ambreajului, si inchei cu o intrebare, nu o puteai incerca la drum inainte s-o cumperi ?

Link către comentariu

daca esti un pic mai brutal cu ea intra direct sau face zgomot(caraie) ?

am mai vazut la bmw-uri noi sau relativ noi sa intre foarte greu in viteze, dar dupa cateva mii de km se pare ca se lasa cutia.

incerca si mai cu forta la schimbarile de treapta, oricum masina e in garantie, ai mai avut reclamatii la service pe tema cutiei....poate merge asa, sau daca cedeaza sa ti-o schimbe

Link către comentariu

mie mi se pare fabulos consumul tau de 8.5% in oras...loganu meu de 1,4 ia mai mult in Bucuresti!

Link către comentariu

Condoleate mosule, pt partea cu "mestecatorul" :)

Ca ultima varianta vezi daca se potriveste o cutie de la O1...eu unul nu am nici o problema...si fiimea de 12 ani schimba f lejer...pe bune ca am inceput sa o invat sa conduca :)

Link către comentariu

Renault are niste cutii bune, chiar extraordinare, cele manuale zic.. de exemplu la suopernova intra perfect in toate treptele, de mare angajament... :blah_: si la passatul meu mai are ezitari, mai rar dar deh e si ceva mai batran :lol: , numai bine si asteptam vestile :Driver:

ps:

referitor la consum, eu personal nu cred ca-ti consuma 8,5-9 in oras... oricat de batraneste ai merge, sau poate circuli doar seara si la prima ora cand nu e nimeni pe sosea. In exterior iar nu-mi vine sa cred un consum de 5,5 decat la 80 la ora... repet parerea mea, sau poate ne vorbeai de disel.. acolo ce consumuri aveai?

Modificat de ti3sto
Link către comentariu

Foarte aiurea treaba cu cutia, poate nu se face cursa completa a ambreiajului si de aceea nu intra bine, in sensul c anu ar fi reglat bine!

Consumu e foarte bun! Cred ca la pompa va fi tot cu un litru peste ce indica in bord :)

Link către comentariu
sorin_crisan

cam vin cu probleme cutiile astea de viteze de pe octavia II,chiar daca sunt noi..pacat :( stiu pe cineva cu octavia II RS,care tot la fel,avea probleme cu cutia de viteze,agata putin,facea si zgomot..cei de la service sustineau ca e un defect de fabrica,dupa care au decis sa o schimbe cu una noua,originala, pe garantie..nici cutia cea noua nu a fost stralucita,a mers cat a mers pana cand s-a spart :blink: bineinteles,proprietarul s-a saturat de stat prin service,asa ca a comandat o cutie SH de seat leon cupra care functioneaza perfect,precisa,silentioasa..asta chiar si cu multe modificari aduse masinii ;) sper din tot sufletul sa rezolvi problema definitiv pt ca e pacat de masina,este noua si frumoasa,bafta!

Link către comentariu

Azi am fost si am inlocuit uleiul din cutie pe cheltuiala mea la Porsche, m-a costat cu tot cu manopera 176 de lei.

Deocamdata am facut doar 20 de km si inca nu a facut, inca mai agata dar e acceptabil si parca merge mai bine cutia.

Oricum va tin la curent cu informatii legate de aceasta problema si sper ca aceasta cheltuiala de azi sa nu fie in zadar.

Faza tare este ca am fost la un test de drum cu inginerul de acolo si bineinteles ca a intrat pefect in viteza 1 iar pe drum pana sa ajung la ei de 2 ori nu a vrut sa intre.

Faza cu consumul e reala si chiar nu am de ce sa mint, atat consuma si cine ma crede bine, cine nu din nou bine. Oricum voi pune si poze de pe computerul de bord cu distanta parcursa si viteza medie si consumul.

Pana la urma eu zic ca mai mult nu am ce sa fac, am fost la 2 constatari la care mi-a fost reglata si gresata timoneria, azi am inlocuit uleiul(astfel am eliminat posibila pilitura care putea sa fie in cutie si sunt sigur acum ca nivelul este cel corect de ulei din cutie).

Daca in continuare va functiona la fel si va agata sau nu va intra in viteza 1 este clar ca e de la cutie 100%.

Ca fapt divers m-am uitat pe cutie dupa ce am primit masina din service (mai mult sa vad pe unde au pus uleiul dar nu am reusit sa observ) si am observat ca are codul 02T si este stantat pe ea sigla VW si Audi.

Link către comentariu

dupa alti 20 de km in oras vreau sa va spun ca sunt placut surprins de cum merge masina (cutia e super), nu mai agata si intra in prima viteza de fiecare data.

se pare ca schimbul a fost de bun augur.

acum alta problema, azi daca tot am ridicat capota am observat ceva ciudat si vreau sa va arat si sa-mi spuneti daca e normal:la muchia de pe mijlocul capotei pe interior parca a inflorit vopseaua, e ceva cauciucat si pare ca un cauciuc-burete negru peste care s-a dat un strat de vopsea.

atasez poze

sa-mi spuneti daca e ok

post-87676-0-31080100-1307551819_thumb.j

post-87676-0-00499300-1307551826_thumb.j

post-87676-0-63218200-1307551832_thumb.j

Modificat de razraz
Link către comentariu

parerea mea e ca acel cauciuc e pus ca un fel de tampon,sa nu troncane tabla pe tabla.

Link către comentariu

Da, e un mastic despartitor intre foile de tabla ale capotei. In mod normal nu s-ar fi vazut daca aveai capitonajul acela de antifonare peste..

Link către comentariu

Salut tuturor,

In primul rand vreau sa va spun ca acest forum mi se pare destul de complet si sunt bucuros sa fac parte din el.

Povestea masinii mele este cam asa: Aveam nevoie de o masina noua si am luat decizia sa achizitionez o Skoda Octavia Tour 2.

M-a incantat masina (la munca am condus destul de mult o Skoda Octavia 2 1.9 TDI) si am achizitionato din Brady Trade din Bucuresti (nora 10 echipei de vanzari de acolo pentru felul in care trateaza clientii)

Ce imi place la masina mea(incantare):

1.In primul rand confortul si spatiul interior - nota 10

2.Calitatea materialelor si finisajele

3.Tinuta de drum este foarte buna - am testat-o la munte si prin Bucuresti si chair imi place

4.Motorul 1.4 16v 80 Cai chiar face fata cu brio - e o supriza foarte placuta si chiar imi era frica sa nu fie puturoasa insa pentru mine care 95% din drumuri merg prin oras e super

5.Franele

6.Consumul 5.5% afara si 8.5-9% in oras - probabil va mai scadea deoarece am doar 1500 km.

7.Si nu in ultimul rand culoarea - Argintiu

Ce nu imi place la masina mea(dezamagire):

1. Au inceput deja greierasii - pana la urma nu e o dezamagire deoarece la ce drumuri avem e normal.

2. Cutia de viteze este extrem de slaba, iti da mai tot timpul senzatia ca agata si din aceasta cauza consider ca este extrem de imprecisa.

In cei 1500 de km zilnic am avut probele cu intratul in viteza 1-a si marsarier de cel putin 5-10 ori. Efectiv nu vrea sa intre si ma trezesc la stop ca stau ca fraierul inca 5-10 secunde si tot reapas ambreajul sperand ca pana la urma va intra in viteza 1.

Am mai condus tot Octavia 2 1.9TDI care probabil are alta cutie dar diferentele sunt de la cer la pamant.

Pentru a reziolva aceasta problema am fost de 2 ori in service insa degeaba: la ambele interventii mi-au reglat timoneria si au gresat-o insa fara nici o rezolvare.

Maine sunt programat la service si voi inlocui Uleiul de la cutie pe cheltuiala mea si sper ca poate se va rezolva.Poate am avut eu ghinion si nu este destul ulei in cutie sau exista ceva pilitura si cu ocazia aceasta poate noul ulei va rezolva problema cu toate ca sansele sunt foarte mici.

Cam aceasta este povestea mea.

1.9 TDI e complet diferita de 1.4 MPI, nu te astepta la performante similare

CV mai las-o sa se rodeze, fa un drum lung cu masina, termina-i rodajul si apoi mai vezi cum merge; faptul ca i-ai schimbat uleiul si crezi ca merge mai bine e doar efectul Placebo.

Greierasi ai in orice masina, chiar si in una mult mai scumpa (audi, bmw, mazda). ignoza zgomotele si concentreaza-te la sofat

consumul e ok, e posibil sa mai scada, dar ma indoiesc. oricum producatorii dau acele cifre de consum in conditii controlate de test, in viata reala consumul e total diferit (e influentat de tot, de la stilul de condus pana la marimea anvelopelor).

sa o stapanesti sanatos si cati mai multi km

stima

Link către comentariu

Azi am patit din nou. Desi initial credeam ca schimbul de ulei din cutie a rezolvat problema m-am inselat amarnic.

In drum spre birou (11 km in Bucuresti) am patit de 2 ori, efectiv nu vroia sa intre in prima treapta si se oprise la jumatatea cursei.

Am urmat sfatul celor de pe forum si am bagat in cea de-a doua treapta dupa care a intrat in prima.

Desi multa lume imi zice ca e normal sa nu vrea sa intre in prima treapta deoarece nu se aliniaza nustiu ce rotite din cutie mie mi se pare PENIBIL ca la o masina pe care dai 12.000 de euro si numai tu sti cant de mult ai muncit pentru ei DIN CAND IN CAND SA NU VREA SA INTRE IN PRIMA TREAPTA.

Asta e ghinionul meu, imi pastrez cele 50% procente de dezamagire si sper ca data viitoare la urmatoarea masina sa nu mai patesc asa.

Faza cu mai las-o ca e masina noua si sa se rodeze e vrajeala ieftina si daca asa face de noua asa va face mai mereu.

Oricum ca primele 3 masini noi care au costat mult mai putin decat aceasta si aveau cutia etajata perfect.

Modificat de razraz
Link către comentariu
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!