Jump to content

Vitezometru decalat

marius_dorofti
 Share

Postare recomandată

marius_dorofti

Salut

Am un golf 4 1.4 16V 2002 tip motor BCA si am o problema cu vitezometrul, arata mai mult decat viteza reala.

Viteza am masurat-o cu un GPS si diferenta e de 10-12 km/H

Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac , la ce sa ma uit....sper ca nu toate golf urile sa aiba aceasi problema

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

În primă fază, uiă-te la roţi, de ce dimensiuni ai şi cât scrie în certificat că sunt conforme.

Modificat de uglyjamal
Link către comentariu

e normala diferenta de 10km/h intre ce iti indica GPS-ul si vitezometul masini... eu asa stiam

Link către comentariu

Cred ca problema vine de la roti. Dar poti face un test cu VAG-COM la ace. Trebuie sa stea fix la 90km/h sau 100km/h nu mai stiu exact.

Link către comentariu

Daca dimensiunea cauciucurilor este cea data de constructor, diferenta intre Gps si Vitezometru este normala,al meu face la fel,deci nu e cazul sa te impacientezi,oricum vitezometrul arata din fabrica cam 5km mai mult decat realitatea.

Link către comentariu

Citisem mai demult pe net ca ar fi vreo lege in EU care le impune producatorilor sa nu se afiseze la vitezometru o viteza mai mica decat cea reala, chiar daca se schimba rotile cu alte dimensiuni. Nu am aprofundat documentarea in acest sens :) Va spun doar ce-mi amintesc si sper sa nu spun o prostie.

Oricum, si la mine se observa o diferenta de 5-10 km/h intre viteza de la vitezomentru si GPS. Initial am crezut ca apare aceasta diferenta datorita tehnologiei diferite de masurare a vitezei folosite.

Link către comentariu

E normala diferenta aceasta. Cu orice masina mergeti o sa constatati acelasi lucru. La fel se intampla si la aparatele RADAR. Tu mergi cu 60 Km/h si aparatul radar indica aproximativ 55 Km/h. Din acest motiv se admit cei 10Km/h peste limita legala.

Modificat de R0C0
Link către comentariu

Cred ca problema vine de la roti. Dar poti face un test cu VAG-COM la ace. Trebuie sa stea fix la 90km/h sau 100km/h nu mai stiu exact.

la 100 km/h

Link către comentariu

marius_dorofti

Am rezolvat, nu e de la roti, am 205 55 R16 cauciucurile sunt noi, au presiunea corecta. Eroare se poate remedia cu un cablu vag com(norocul meu ca am unu si nu a mai trebuit sa merg la altcineva) la IC(Instrument Cluster 17) distance impulse number era eronat.... si am facut teste sa vad care are cele mai bune valori. Acum este o diferenta de maxim 2 km si la 140 km/H deci e f bine!

Modificat de marius_dorofti
Link către comentariu

E normala diferenta aceasta. Cu orice masina mergeti o sa constatati acelasi lucru. La fel se intampla si la aparatele RADAR. Tu mergi cu 60 Km/h si aparatul radar indica aproximativ 55 Km/h. Din acest motiv se admit cei 10Km/h peste limita legala.

Gresit. In lege nu se prevede nicio amenda pentru viteze cu pana in 10km/h fata de viteza maxima admisa. Politistul iti poate da doar un avertisment, dar nu o sa te opreasca nimeni sa faca asa ceva.

Cat despre distance impulse number s-a mai discutat, intradevar poti mari/micsora abaterea vitezometrului. La mine s-a redus de la 4km/h(valoarea din fabrica) la 3. Verificat pe gps la viteza constanta.

Link către comentariu

• 7 years later...

Am și eu o problemă pe un vw bora 1.6l 16v, vitezometru la 120 km pe oră, de fapt eu am 100 km în acel moment și la km parcurși tot la fel, un exemplu la 7 km parcurși mie îmi arată 11 km pe bord, o soluție dacă se poate, cum se  reglează cu vcsd sau orice altceva, softul bordului l-am salvat dar nu știu sa umblu, orice ajutor este binevenit. 

Link către comentariu

Stiu ca acest lucru se intampla des la cei care schimbau ceasurile .Puneau ceasuri de bora cu cadranele argintii si acele mici si din aceasta combinatie ceasurile aratau cu 10km mai mult decat cele originale .Probabil ca trebuiau si acestea recalibrate.

Link către comentariu

• 4 years later...
Andrey Johnny

Salut! Am și eu un Vw golf 4 1.6 16v și am aceeași problema ca #seby55. Ma poate ajuta cine dacă a avut problema asta și cum a rezolvat-o? Mulțumesc! 

Link către comentariu

Daca diferenta e mare si nu o poti rezolva din conding, se citeste eeprom ceasuri, se modifica, se rescrie

Link către comentariu

Andrey Johnny
On 6/28/2023 at 6:39 PM, F l o r i n said:

Daca diferenta e mare si nu o poti rezolva din conding, se citeste eeprom ceasuri, se modifica, se rescrie

Salut! am pus testerul pe ea si cand intru la sectiunea motor si verific viteza imi arata ceea ce trebuie, adica in treapta a 5-a 3000RPM 100-105KM/H..ceva de genul cata aveam si pana sa am aceasta problema, insa pe ceas(bord) imi arata 120-125KM/H...am schimbat si senzorul de pe cutia de viteze si degeaba. Treaba este ca acum 1 AN am schimbat cutia de viteze si am avut ceva probleme cu ea, nu se potriveau planetarele la "oale" sau nu stiu cum se numesc...si a trebuit sa le schimb (oalele) cu cele de pe cutia mea de viteze care se defectase, ca altfel ar fi trebuit sa iau planetare mai subtiri ca sa se potriveasca. Credeti ca asta este problema, cutia, sa fie de 1,4 16v.....

Link către comentariu

Da. Se face modificare eeprom si se rezolva. Ca sa o faci, trebuie sa ai masina,  sa poti testa

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!