Jump to content

Skoda Felicia 1.3 LXI

AdyAero

Postare recomandată

Buna ziua!

Va prezint masina cumparata de curand. Este vorba de o Skoda Felicia 1.3 LXI, MPI, benzina, 55.000 km reali, eu sunt al 3-lea proprietar din carte (al 2-lea daca tinem cont ca primii doi au fost sot si sotie). Am facut 150 km pana acum cu ea, se comporta bine, un consum nu am apucat sa ii fac inca dar pana acum cred ca se invarte pe la 10 l/100 km in oras.

post-19942-0-92766000-1307088092_thumb.jpost-19942-0-93436900-1307088098_thumb.j

Dupa cum bine observati, in loc de turometru versiunea asta are ditamai orologiul, chestie deranjanta pentru mine, banuiesc ca se poate rezolva prin schimbarea bordului.

Tabla se prezinta bine, are niste zgarieturi, o lovitura mica pe capota dreasa cu putin albastru. Reviziile (schimbat filtre, placute) s-au facut la fiecare aprox 10.000 deci sta bine din punctul asta de vedere.

Nu ii merge stergatorul spate si dechiderea portbagajului de afara, probleme pe care sper sa le rezolv cand voi avea timp.

Banuiesc ca pe la 60.000 km va trebui sa schimb si distributia, am numarul mecanicului care s-a ocupat de ea si o sa ma sfatuiesc cu el.

Link către comentariu

Fainuta masina ! Sa o stapensti sanatos si neaparat sa ii schimbi Rolex-ul din bord :P Daca schimbi ceasurile cu unele cu turometru ai rezolvat treaba nu mai trebuie sa faci nici o adaptare/modificare.

Cat mai multi km fara probleme ca vad ca nu e alergata deloc :P

Modificat de Tracto
Link către comentariu

Multumesc pentru urari. Pana la toamna nu voi face decat sa ii pun benzina si sa remediez daca va aparea ceva neasteptat, nu am dat multi bani pe ea dar nici cu finantele nu stau prea bine. :huh:

Pe unde prin Bucuresti sunt centre de dezmembrari cu piese de Skoda? Ca ma asteptam sa coste mai mult piesele noi decat la Oltcit, dar nici chiar 590 lei un motor nou de stergator (cum au zis cei de la PBA ca m-ar costa) :blink:

Link către comentariu

din cate stiu eu mai mult ca sigur la motorul de 1,3 distributia e pe lant.Doar motoarele de provenienta vw respectiv 1,6 mpi(parca cod aee) si 1,9 D distributia e pe lant

acu am vazut ca am scris gresit 1,6 benzina si 1,9 diesel au distributie pe curea.Scuze dar dupa ce am postat am vazut gresala.

Link către comentariu

Vezi cum arata motorasul de la stergator si poate se potriveste unul sh de golf 3, sau cu putina dibacie il deblochezi pe asta, sau daca vezi ca e defect electric, pt ca ai zis ca nu iti merge nici deschiderea, poate o rezolvi mai usor. Verifica daca vine curent pe fire!

Doar 55.000 km.... E tanara!

Link către comentariu

Deschiderea la hayon e cu cheie, nu se dechide nimic la masina din telecomanda, nici nu are. Are doar alarma K-9 montata la dealerul din Cluj probabil, am inteles ca in '97 nu exista dealer si in Bucuresti.

Din cate am vazut in poze alte Felicii au interiorul mai bogat, au si suport de pahare, a mea e cam saraca la dotari interioare, nu are decat 2 scrumiere in spate, de asta am pus pe scaunul meu un spatar din ala cu mai multe buzunarase sa poti sa mai pui lucruri pe acolo.

Am primit de la un fost posesor de Skoda o cotiera din aia universala de gasesti prin targ si nu incape intre scaune, e locul prea mic deci trebuie sa caut una mai mica :huh:

Din ce am vazut eu unele butoane de pe bord sunt puse si pe Golf mk 3 (sau invers :lol: ) deci or mai fi componente comune intre ele. Sapand pe forum am gasit si manualele de reparatii, deci e posibil sa se potriveasca motorasul de stergator de pe Golf mk 3.

Link către comentariu

Felicitari! Km multi fara incidente si sa ai grija de skodita :icon_thumright:

Link către comentariu
  • 1 month later...

Cum va spuneam mai sus mecanicul care se ocupa de masina cat a stat la fosta proprietara ii spusese ca motorul de stergator spate trebuie inlocuit. Speriat de pretul MARE de 590 lei pentru piesa am zis sa arunc un ochi. Daca dadeam de maneta bratul de stergator tremura putin. Am inspectat putin bratul si am decoperit ca nu era bine strans pe ax... L-am strans, si am mai descoperit ca stergatorul si bratul nu formau o combinatie buna, bratul tine stergatorul cu lamele prea apasat de luneta si nu functiona. Am cumparat un stergator subtire dintr-o bucata si acum pe spate merge perfect. Deci... :dry: halal mecanic. Ori nu s-a uitat cu atentie, ori nu am inteles eu bine de la proprietara, ori a vrut sa mai faca si el un ban "cinstit" de la cineva nepriceput ramanand cu piesa si cu manopera luata. In fine, ma lamuresc eu.

Am facut si un drum Bucuresti-Focsani-Bucuresti si masina a mers OK, pana la Buzau (122 km) a consumat 7 l de benzina 95 de la MOL, asta inseamna un consum de 5,7 l/100 km, mers cu 50-60 prin sate si 100-110 in afara, (viteze pe bord) cu 3 persoane la bord. La peste 110 se simtea ca pneurile sunt neechilibrate.

Am inceput sa aud si niste greierasi prin bord pe la plasticele de la ventilatie pentru ca la tara le curatasem de praf :lol: In rest masina se comporta bine.

Pun si 2 poze cu masina putin noroita.

post-19942-0-14423300-1309855137_thumb.j

post-19942-0-71098400-1309855142_thumb.j

Modificat de AdyAero
Link către comentariu

Frumos, curatica si ingrijita. Sa ai grija de ea. Si eu trebuie sa fac multe chestii la a mea.

Link către comentariu

Multumesc :lol: Asa am primit-o, asa am de gand sa o pastrez, chiar sa ii aduc ceva imbunatatiri.

In poze nu se vad detalii gen tabla zgariata, 3-4 mici puncte de rugina. A, si rugina ca o floare la colturile hayonului pe interior, am inteles ca asta e buba lor :(

Link către comentariu

Foarte cocheta coditza. Ea sa te duca iar tu s-o conduci, sanatos! Imi place; e simplu si frumos modelul. Imi aduc aminte ca atunci cand eram mai mic si aparea cate una verde prin cartier, o cercetam destul de mult (in special la interior). Deh, nu vedeai decat alte culori la berlina sau la nova. :D

Link către comentariu

Salut!

Arata bine "gagica" s-o conduci cu placere, fara incidente si sa ai grija de ea. Drumuri bune!

Nu amana problemele cu rugina.

Bafta!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!