Jump to content

in garaj pe termen lung


conchita
 Share

Postare recomandată

howdy y'all!

salutari din san antonio (texas)!

dupa lupte seculare cu birocratia romaneasca, iata ca am reusit sa o inscriu pe conchita si sa pleacam impreuna din tara. eu in sua, conchita in italia. din pacate, legea americana privind importurile temporare de autoturisme s-a schimbat drastic, asa incat nu mi-am mai permis s-o iau pe conchita cu mine. am lasat-o la varul meu, in italia. florin are un garaj foarte bun, curat, are sistem de ventilatie.

dar cum este prima data cand imi las masina intr-un garaj pe temen mai lung, nu prea am experienta. ce trebuie sa fac ? :blink: sau mai bine zis: ce trebuie sa faca varul meu?

please advise!

multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

o parere de electrician... eu zic in partea mea , sa iei o borna jos de pe baterie si bateria sa o incarci aprox 10 ore la o luna pe redresor lent :blink: acu sa vedem ce zic mecanicii... :blink:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

o parere de electrician... eu zic in partea mea , sa iei o borna jos de pe baterie si bateria sa o incarci aprox 10 ore la o luna pe redresor lent :blink:  acu sa vedem ce zic mecanicii... :blink:

<{POST_SNAPBACK}>

ok! multumesc :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina trebuie sa fie pornita periodic, inclusiv instalatia de aer conditionat, pt. a preveni imbatranirea curelelor. Ideal ar fi sa mearga cu ea cate putin, macar in WE. Dar de baza este pornirea periodica. Prin periodica inteleg macar o data la doua saptamani.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu sunt de parere ca o pornire si circulare periodica rezolva multe chestii:

a ) previne imbatranirea elementelor din cauciuc: curele, tampoane, bucse etc. etc.

b ) previne coroziunea in anumite componente (sistem de franare, alte parti in miscare)

c ) rezolva problema incarcarii bateriei

d ) previne probleme cu imbatranirea combustibilului si echipamentului de alimentare

Acum cat de des... as zice la 10-14 zile un drum de macar 2-3 km

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

multumesc de sfat! m-am mai linistit! nu sunt eu prea incantata de situatie, dar date fiind condiiile impuse de americani, nu am alta solutie. :)) ;) ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

multumesc de sfat!  m-am mai linistit! nu sunt eu prea incantata de situatie, dar date fiind condiiile impuse de americani, nu am alta solutie. :(  :(  :P

<{POST_SNAPBACK}>

:angry: care sunt conditiile impuse de americani?

Sunt curios pentru ca acum ceva timp au dat la tv un cuplu de americani ce vroiau sa se stabileasca in romania si erau f contrariati ca "idiotii" de romani nu vor sa le inmatriculeze si vaporul lor de masina din 198x care numai euro 3 nu era ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

;)

sant doua ipostaze:

1. ca cetatean strain:

- poti aduce orice tip de auto in sua, dar numai pentru un an; daca depasesti termenul, atunci auto va fi sechestrat si distrus fizic.

- trebuie sa platesti in banca (garantie) de trei ori valoarea auto; bani ce ii vei recupera dupa ce vei produce dovada ca ai scot auto din tara. (in cazul meu, 40000 dolari).

dar, conform legii, cu viza turism, cum am eu acum, nu poti sta mai mult de 6 luni in sua; daca plec, trebuie sa iau si masina cu mine. iar daca depun dosarul pentru green card, se reziliaza automat statutul de turist, si implicit, nu mai am dreptul de a aduce nici un autoturism inregistrat afara.

2. pentru a o inscrie pe conchita in sua, am sa ii aduc modificari:

- bord: vitezometrul si celelalte indicatoare sa indice distanta in mile nu km;

- oglinzi laterale: sa scrie in engleza (nu araba, ca la mine) ca obiectele vazute.......etc

- lumini: e o problema cu farurile, n-am inteles exact care ar fi diferenta, dar se poate rezolva usor.

- intrucat seat nu este omologat in sua, trebuie sa mai aduc o masina, tot ibiza, model 2004 - 5 usi , pentru crashtest.....

am luat legtura cui cei din barcelona. se pare ca au trimis ceva auto, pentru omologare, vor sa intre pe piata americana din 2007. iar una din auto trimse ar fi o ibiza 2004 cu 5 usi. daca da, si daca trece testul, poate am noroc sa intru cu conchita in sua la anul.

am gasit in germania un atelier care se ocupa de conversia auto petru sua (cele care au fost omologate prin crashtest).

in rest ca se va mai spun. ma umplu de nervi cand vad soselele american pline de @#$@#@: lanos (daewoo), colt (mitsubishi), focus (ford) si altele, care mai de care mai rable si mai ruginite, in timp ce "conchita iubita" sta in garaj in bergamo.

n-am inteles de ce seat nu a intrat mai devreme pe piata americana, cand se stie ca au fabrica in mexic! americanii acum sunt tot mai interesati de masini mai mici. vanzarile la suv-uri si camionete dodge au scazut dramatic...... iar ca sa cumperi un beetle ori un mini-cooper trebuie sa te incrii pe lista. m-am inscris si eu pentru un beetle. il primesc in 6 saptamani.

;)

(stiu, toni, cam lung off-topic-ul meu, dar mi-am descarcat si eu un pic of-ul!!!)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Loooooll! Conchita esti super tare! Cat de mult iti mai place tie ibiza asta de vrei sa o iei cu tine si in state! Imi place despre tine! Cat despre conversie bordului cu miles/hour se face f usor. Se poate comanda un bord nou direct, costa in jur de 20 de milioane si poti sa-l cumperi cu backround alb ca la cupra ;) ! Sau solutia nr 2 cumperi numai backround-ul si il schimbi. Este mult mai ieftin dar nu stiu de unde il poti cumpara!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Loooooll! Conchita esti super tare! Cat de mult iti mai place tie ibiza asta de vrei sa o iei cu tine si in state! Imi place despre tine! Cat despre conversie bordului cu miles/hour se face f usor. Se poate comanda un bord nou direct, costa in jur de 20 de milioane si poti sa-l cumperi cu backround alb ca la cupra  ;) ! Sau solutia nr 2 cumperi numai backround-ul si il schimbi. Este mult mai ieftin dar nu stiu de unde il poti cumpara!

<{POST_SNAPBACK}>

pai, in germania m-ar costa 75euro sa ii fac modificarile de bord si oglinzi. daca vrei pot sa iti dau relatia. la ora actuala, imi est mai usor sa ma duc in germania. este mai aproape de bergamo.

cat despre conchita, DA, mi-e foarte draga. pai, de ce crezi ca am adus-o din kuwait? iar tu, de ce ai luat 3. nici bosii din barcelona nu au crezut in conchita. o sa caut in arhiva sa vad daca mai am scrisoarea lor prin care ma rugau sa nu fac drumul kuwait-romania cu masina.....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

firma in germania:

"HEIZ Tachodesign" <heiz@tachodesign.de>

persoana de contact: frank

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!