Jump to content

Project Ronghi

NeXuS_3

Postare recomandată

Asa cum am "amenintat" acum vreo cateva luni , am inceput proiectul meu in aceasta dupamasa.

Masina pacient este un VW transporter T4 1.9TD din 1998 cam cheala de felul ei.

initial arata cam asa:

post-14323-0-07825300-1306603527_thumb.j

post-14323-0-62888500-1306603547_thumb.j

post-14323-0-84541500-1306603555_thumb.j

Pasul 1 - demontarea scaunelor panourilor interioare clemelor de fixare a scaunelor in podea si podeaua.

Cea mai mare bataie de cap mi-au dat-o clemele de prindere a scaunelor pentru ca erau ruginite bocna. Unul din ele nici pana acum nu am reusit sa-l dau jos . Probabil il voi taia cu flexul pentru ca am stricat si capul de imbus.

sub izolatia din podea era praf noroi si o gramada de mizerie pe care am spalat-o cu futunul.

cam asa arata acum dupa spalare

post-14323-0-18995900-1306603939_thumb.j

cu ocazia asta am gasit si cateva puncte de rugine pe care o sa le rezolv in etapele urmatoare.

post-14323-0-66808200-1306603946_thumb.j

post-14323-0-66016500-1306603955_thumb.j

urmeaza asa:

- montarea difuzoarelor pe spate si a unui subwoofer

- mochetarea interiorului si a panourilor laterlale

- izolarea termica si fonica a interiorului

- instalarea unui invertor ture sinus si a unui sistem de prize

- instalarea unui amplificator de 4 canale

- instalarea unui acumulator cu gel separat pentru alimentarea invertorului in timpul repaosului fara a descarca acumulatorul principal

- folierea exteriorului negru mat

post-14323-0-14439300-1306603965_thumb.j

Link către comentariu

Super proiect! Speram sa vedem si finalul transformarii cat mai curand. Daca vrei sa dai scaunul atasat banchetei de 2 lasa-mi un pm. Ms!

Link către comentariu
Publicat (modificat)

momentan caut sa cumpar doua scaune rotative de multivan. Daca gasesc, o sa dau scaunul suplimentar.

Modificat de NeXuS_3
Link către comentariu

Bafta ! pana la urma vrei sa il faci camper-van? Daca da poti cauta pe forumuri din anglia sunt ff multe tutoriale cu poze cu moduri de capitonaj al interiorului cat si scheme si desene de mobilier.

Link către comentariu

si eu mi-as face pe perioada concediului, o luna vara dar cred ca mobilierul trebuie confectionat din plastic deoarece pal-ul melaminat este greu si incarca cu multe kg.

Link către comentariu
andrei_c123

vad ca a ta e varianta scurta , de ce nu cauti un interior complet de multivan (capitonaje , mocheta , plasticaraia necesara) , parerea mea ca ar arata mai bine chiar daca costurile per ansamblu sunt mai mari volumul de munca ar fi mai mic

Link către comentariu

nu doresc sa investesc prea multi bani in aceasta masina. poate ca daca avea AC treaba statea altfel..

am deja majoritatea materialelor necesare. Sper ca in urmatoarea luna sa o pot finaliza.

Nu vreau sa o transform in campervan ci intr-un transporter putin mai comod dar care la nevoie poate fi folosit si la transport de marfa

Link către comentariu

cu ce-l izolezi fonic si termic pe interiorul caroseriei?

Link către comentariu

burete cofrat cum folosesc in productia de boxe profesionale

Link către comentariu

hmm hidrofil! Periculos cu umiditatea si apa. Eu nu as pune burete si nu recomand nimanui. Cauta ceva impermeabil, neopren poate ca e si termic si fonic si nu are pb cu apa.

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Caut si eu o varianta de izolare a plafonului, caci nu imi mai merge AC-ul si pe banchetele din spate este sauna. Are cineva o solutie testata? Am inteles ca folia de polipropilena ar fi buna, dar nu stiu de unde se cumpara asa ceva... anybody?

Link către comentariu

eu am folosit cu succes polietilena expandata chimic. Lasa un pm cu adresa si tel si poate iti aduc si tie sau rezolvam un transport

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

@noobsound - un link ceva? ma intereseaza si pe mine niste interioare ...o idee ceva...

Link către comentariu
  • 10 months later...

dupa o interziere de aproape un an de zile , proiectul ronghi continua

- am montat 2 straturi de burete cofrat pentru izolatie termica, si fonica

- am capitonat toate panourile de lemn cu mocheta (nu apar in poze inca)

- capitonez toata tabla de la interior cu mocheta

post-14323-0-82225300-1337944236_thumb.j

post-14323-0-83760700-1337944252_thumb.j

post-14323-0-37940300-1337944271_thumb.j

post-14323-0-32420800-1337944290_thumb.j

post-14323-0-99649900-1337944302_thumb.j

post-14323-0-37899200-1337944315_thumb.j

Link către comentariu

Salutare! cu ce lipesti mocheta? Si as fi curios ce coeficient termic are buretele acela. Ajunge la 10 cm polistiren expandat?

Spor!

Modificat de nelu_tm
Link către comentariu

salut

totul se lipeste cu prenandez. este de departe cel mai bun adeziv pentru aceasta aplicatie.

diferenta dintre tabla goala si burete montat este enorma. nivelul de zgomot din masina a scazut cu aproape 10 dB in mers (am echipament de masura)

coeficientul termic inca nu-l stiu

vom vedea cand vor veni caldurile

Link către comentariu

azi am imbracat in mocheta toate panourile interioare

maine terminam de mochetat tabla si punem panourile sus

aveti idee daca difuzoarele originale de pe T4 din bord sunt bune de ceva

eu le am schimbate de fostul proprietar cu niste stifturi de Sony Explod si suna ca dracu.

daca cele originale suna bine am sa le caut sa le cumpar

Link către comentariu

sunt difuzoare de banda larga. Puse pe cd-playerele moderne nu au viata lunga, sunt de putere mica. Slabe sanse sa gasesti originale in stare buna, marginea de spuma se coace la soare si se face praf.

O solutie cat de cat acceptabila este sa gasesti fete de usi cu " buzunar". In acestea poti monta difuzoare cu diagonala de 16cm si in bord poti pune 2 tweetere.

Nu mai bine cautai o imitatzie de piele sau orice altceva decat mocheta? Ceva sa curetzi usor si sa nu tina prafu?

Link către comentariu

imitatia de piele se zgarie

masina o folosesc in majoritatea timpului pentru transport

Link către comentariu
Publicat (modificat)

proiectul continua

am montat tavanul si unul dintre panourile laterale

post-14323-0-88410500-1338327051_thumb.j

post-14323-0-58550300-1338327059_thumb.j

post-14323-0-82371600-1338327064_thumb.j

Modificat de NeXuS_3
Link către comentariu
  • Administrator
R_a_z_v_a_n

Se muta in aria "Masina Mea".

Felicitari pentru proiect!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!