Jump to content

VW Bora

undan

Postare recomandată

Salut tuturor utilizatorilor forumului,

Recent am cumparat un VW Bora 1.6 16V 102 CP din 2002. Am dus-o la un test la reprezentanta, nu a iesit nimic grav care sa implice costuri mari, insa cum masina este second era de asteptat sa ii gasesc probleme pe parcurs. Asadar n-a trecut o zi de la achizitia masinii caci am si descoperit ce nu functioneaza corespunzator...dar am sa deschid un alt topic referitor la acest aspect.

Imi poate recomanda cineva cum si cu ce as putea schimba decorul de mahon din interiorul masinii ? Poate ceva cromat ??

Dotari:

- Senzori ploaie

- Senzori parcare

- Climatronic

- Inchidere centralizata

- Comenzi volan

- Volan reglabil

- Incalzire scaune (tapiterie)

- Sistem audio original VW CD+radio

- Computer bord intreg

- Oglinzi heliomate

- Tempomat

- Geamuri electrice (fata/spate)

- jante aluminiu

Va multumesc anticipat si va doresc masini "sanatoase" tuturor !

Modificat de undan
Link către comentariu
  • Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• undan

70

• Laurentiu_LWR

11

• Circoloco

7

• uhu10uhu

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cred ca niste poze sunt mult mai graitoare. :blah: Oricum, din descriere suna bine. :D

Link către comentariu
z e n i t h

ornamentele de lemn se pot inlocui cu unele din aluminiu sau se pot colanta cu folie

motorul nu are 105CP? banuiesc ca are 77KW

Link către comentariu

Este normal ca la o masina second-hand sa mai fie si cate ceva de remediat ,oricum sa o conduci cu placere si sa te bucuri de ea.

Niste poze ar spune mult mai mult. :icon_thumright:

Link către comentariu

Va multumesc pentru raspuns.

De poze va spun sincer nu am avut timp, dar am sa fac in curand o mica sedinta foto. Va pot spune ca arata aproximativ ca cea din avatarul lui _zenith_ doar ca difera jantele, culoarea aceeasi gri metalizat (anti-jeg si anti-zgarieturi) :) iar interiorul tapiterie culoare gri deschis.

@ _zenith_ ai dreptate, 105 CP are, cred ca cel de la care am cumparat-o a scris pe hartia de vanzare 102 si mi-a ramas asta in minte. M-am uitat peste factura de la VW si intradevar 105 CP(77KW) scrie.

Link către comentariu

Felicitari pentru achizitie. Pare destul de dotata din descriere. Hai mai repede cu pozele. ;)

Link către comentariu

Ceva cromat o sa dea in kitsch,mai repede le colantezi(varianta mai ieftina) sau cumperi trimuri de r32(varianta mai costisitoare)

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Superb interiorul, jaluzeaua de la luneta este originala?

Multi km fara probleme!

Link către comentariu

arata foarte bine, si e foarte dotata. sunt o gramada de detalii care fac diferenta(perdea de soare, rama cromata pe buza portbagajului,comenzile pe volan, cotiere fata spate). sa ai grija de ea. ramele vitezometrului si cele ale turometrului nu sunt cele standard nu?

Link către comentariu

arata foarte bine, si e foarte dotata. sunt o gramada de detalii care fac diferenta(perdea de soare, rama cromata pe buza portbagajului,comenzile pe volan, cotiere fata spate). sa ai grija de ea. ramele vitezometrului si cele ale turometrului nu sunt cele standard nu?

Probabil este o optiune, nu stiu cum arata cele standard la Bora...

Degeaba am eu grija daca suntem inconjurati de imbecili....am gasit o prima zgarietura pe oglinda din stanga. Am parcat intr-un spatiu public, pe locul unui individ care considera ca este locul lui de drept, dar in fine...traim in RO si asta spune tot.

Link către comentariu

De mahonul ala poti scapa foarte usor.Azi de exemplu ,exact pe locurile din zona unde ti-ai fotografiat masina e intrunirea clujenilor VAG(daca ploua cobori in urmatoarea ,ce-a acoperita).Daca vi ,ai sa vezi o bora variant rosie de toata frumusetea(+alte masini frumoase) si ai sa vezi cum arata colantata in carbon zona cu mahon !Apropo ,arata foarte bine masina si interiorul .Sa-l pastrezi la fel .Modificari vrei sa-i faci ,sau ramane stock?Adica ce planuri ai cu ea ?

Link către comentariu

Acum ca ai pus si poze, pot spune ca arata foarte bine. Sa te bucuri de ea cat mai mult. ;)

Link către comentariu

Interesanta chestia cu intrunirea. Sunt pasionat si de acvaristica si la fel si aici, se organizeaza ocazional, intalniri intre acvaristii clujeni, asta ca o mica paranteza. Poate imi voi face aparitia si eu la intalnirea VAG cand se va mai organiza...

Chiar sunt curios cum arata trimmurile colantate, in special in zona partilor curbate. Si da, ma gandesc in viitor si la unele modificari ce tin de look, dar pana atunci vreau sa schimb anumite componente ce tin de mecanica mai mult, gen : distributie, filtre, ulei, placute, discuri, etc.

Unul dintre motivele pentru care ma aflu aici e sa mai invat una alta, fiind si incepator in domeniu, consider ca am multe de invatat, dar toate la timpul lor.

Va multumesc pentru aprecieri si va doresc, drumuri cat mai bune, fara evenimente neplacute !

Acum ca ai pus si poze, pot spune ca arata foarte bine. Sa te bucuri de ea cat mai mult. ;)

Merci ! Si tu de a ta !

Link către comentariu

Cu interiorul deschis la culoare parca nu arata rau 'lemnul' ala pe acolo. Sa o conduci cu placere.

Link către comentariu
volnick1986

Arata bine! Sa o stapanesti sanatos!

Link către comentariu

Un set complet de trimuri gasesti din aluminiu sau imitatie carbon. Cel de aluminiu nou, este uundeva la 200E si este ca cel de pe R32. Daca dai un search pe google cu interior de R32 o sa vezi cum arata. Cu interiorul tau deschis parca nu o sa fie cine stie ce, dar poti incerca o varianta mult mai ieftina: fie vopsirea cu negru mat, fie colantarea cu folie imitatie carbon (foarte frecvent utilizata de posesorii Mk4). Ceasurile pe care le ai sunt OEM fara alte modificari (inclusiv cadranele aluminiu) dar acel maxidot face diferenta. Ce mi se pare interesant si foarte rara pe bora, este perdeluta

Iti doresc multi km si sa ai grija de ea asa cum ai spus. Mai intai tehnic/mecanic apoi briz briz-uri :salut:

Ps: cu siguranta mai tarziu o sa observi calitatea proasta a luminii date de faruri. Daca te gandesti la o solutie de imbunatatire, exclude xenon pe oglinda pentru ca nu o sa castigi mare lucru

Modificat de Circoloco
Link către comentariu
Publicat (modificat)

Aproape ca am inceput sa ma obisnuiesc cu "mahonul", culmea ca noua, generatiei mai tinere, nu ne plac decorurile astea, gen "retro", "clasic".

Am dat un search pe google de prima data cand mi-ai sugerat de trimmurile de R32...intradevar arata bine, insa nu stiu in ce masura s-ar potrivi cu interiorul gri deschis al tapiteriei, voi vedea eu pe viitor...am alte prioritati acum, "mahonul" mai poate astepta....in fond si la urma urmei, noaptea nu se vede deloc :P :))

PS: deocamdata nu am condus pe drumuri lungi, neiluminate, noaptea, insa daca e sa ai dreptate, ce tip de faruri imi recomanzi (daca nu xenon) ?

PS2: am vazut mai multe bora cu perdeluta pe luneta, si toate aratau tare bine.

Modificat de undan
Link către comentariu

Citeste topicul lui Circoloco,sunt multe chestii interesante acolo ;) ai sa vezi o bora foarte frumoasa cu multe modificari.

Cat despre discutia cu inseritiile de mahon,eu zic ca merita sa colantezi in carbon avand interior deschis si gri.Uite aici cum arata cu carbon bora de care-ti ziceam mai devreme.Si-a schimbat si nuca schimbatorului,cu una pe masura interiorului,zic eu .

Intalnirile se fac in fiecare miercuri de la ora 19.Cand ai vreme hai sa o vedem pe viu ;).Bafta !img1104n.jpg

img1099xj.jpgimg1103k.jpgimg1102k.jpgimg1101y.jpg

Modificat de mabial
Link către comentariu

Ai 2 variante pentru faruri cu care sa faci treaba buna. Daca esti mai comod poti opta pentru faruri FK cum are rudolf.s (crom daca vrei sa pastrezi un aspect oem, sau negre daca mai intentionezi sa faci una alta). Am inteles ca bat cel mai bine dintre farurile aftermarket cu lupa pentru bora. Daca esti dispus ca la aproximativ aceeasi bani sa mai depui si ceva munca, poti monta un set de lupe in farul stoc. Asta necesita desfacerea farurilor. Eu am cam trecut prin toate etapele incepand cu xenon direct in far, apoi faruri cu lupa si angeleyes, un set de lupe iar acum un alt set la care m-am oprit :D. Ramane la alegerea ta daca esti dispus la surubarit sau cumperi far de-a gata.

Pentru orice sfat/ajutor iti stau la dispozitie :salut:

Link către comentariu

Sau asa am facut la mine cu autocolant.Intre timp am facut si consola de la schimbator complet(nu doar capacul scrumierei).Am preferat argintiul pt ca aduce a putin a pachetul interior r32 si masina e tot argintie.Nu bagati in seama montajul,pt ca era noapte si "finisarea" reasamblarii am lasat'o pe a doua zi.La cum arata masina ta,ar fi trebuit sa fie VW SUPERB :).La cati mai multi kilometri impreuna!!

post-71704-0-34483600-1306395258_thumb.j

Modificat de zebrocksky
Link către comentariu
Publicat (modificat)

@mabial : arata super !!! Nuca vreau sa o schimb si eu neaparat caci imi cam aluneca mana uneori pe asta a mea, e prea lucioasa, alunecoasa. Imi poti spune unde as putea merge pentru o colantare ? Nu ma prea pricep eu la bricolat si nu m-as baga sincer, prefer sa las pe altcineva care a mai facut asta si are mana buna...

Cat despre intalnire, am sa-mi fac timp sa trec si eu pe-acolo, macar o data :)

@Circoloco: merci mult de sfaturi ! Am intrebat si eu intre timp in stanga-dreapta si mi s-a spus ca cea mai buna solutie ar fi asta cu lupele, dar acum sa vad in functie de buget, (probabil ca si tine si multi altii) as opta doar pentru piese de cea mai inalta calitate, insa sa nu uitam ca traim in RO si pot aparea surprize neplacute de pe o zi pe alta. Nu am decat de 3 saptamani masina si deja am gasit-o usor zgariata si frecata, dar poate sunt eu mai ghinionist...sau nu ?!

@zebrocksky: arata bine, dar parca tot mai mult imi place modelul carbon...

Modificat de undan
Link către comentariu

Foarte frumoasa,sa ai noroc de ea si sa faceti inpreuna km fara numar.

Link către comentariu
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!